8/1/12

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα φύγει από τον Ελλάδα

Μιχάλης Ιγνατίου
Το καλύτερο μάθημα ζωής, που έχω διδαχθεί, προέρχεται από τον πατέρα μου. Έλεγε με την χαρακτηριστική κυπριακή προφορά του πως «όταν ο άλλος είναι κάτω στη γη, εσύ δεν τον πατάς, αλλά του δίνεις ένα ποτήρι νερό»… Είναι μία συμβουλή που τηρώ και στη ζωή μου και στην καριέρα μου και λυπάμαι όταν βλέπω να «ποδοπατούν» ανθρώπους- ακόμα και όταν έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Μία τέτοια περίπτωση ανθρώπου είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αποχωρεί από την πολιτική απαξιωμένος, αποτυχημένος, δυστυχής, σέρνοντας τα πόδια του και παρακαλώντας να του επιτρέψουν να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να μπορεί να διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μόνο και μόνο για να βρίσκεται στο προσκήνιο. Γνωρίζοντας αυτό το πρόβλημά του, και επειδή ο κ. Παπανδρέου «είναι για λύπηση» – όπως λέμε, σε τέτοιες περιπτώσεις, στην Κύπρο- οι σύντροφοί του έπρεπε να αποδεχθούν την παράκλησή του. Διαφορετικά, θα είναι συνυπεύθυνοι εάν συμβεί κάτι άσχημο στην πορεία.
Κονταροκτυπήθηκα μαζί του όχι τώρα που δύει η πολιτική του καριέρα, αλλά όταν ήταν παντοδύναμος υπουργός Εξωτερικών, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και το πρόβλημα δεν ξεκίνησε από την παθιασμένη και αδικαιολόγητη υποστήριξή του στο φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, αλλά χρόνια πριν, την εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά, όταν είχα συνειδητοποιήσει ότι «είναι ένας πολίτης του κόσμου», που έτυχε να είναι γιός του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο, όμως, ελάχιστη σχέση είχε. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα θέματα πολιτικής, όπου ο πατέρας από τον πρωτότοκό του, είχαν απόσταση στις θέσεις τους από τη γη μέχρι τον Άρη. Αναφορικά με το σκάνδαλο Κοσκωτά, καταθέτω σήμερα, γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου, πως κακώς κάθισε στο εδώλιο ο πατέρας…
Στη συνέχεια με επηρέασε αρνητικά η στενή σχέση που ανέπτυξε με την αμερικανική γραφειοκρατία. Σε βαθμό που ένοιωθα πως ταυτιζόταν περισσότερο με την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών παρά με τις θέσεις των κυβερνήσεων που υπηρετούσε. Θυμάμαι, μάλιστα, μία συνάντησή του με την Μαντλίν Ολμπράϊτ στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, όταν η «σιδηρά κυρία» της αμερικανικής διπλωματίας τον «καθοδηγούσε» ενώπιον των διαπιστευμένων δημοσιογράφων για τα θέματα της Γιουγκοσλαβίας. Αν και ως άνθρωπος αντιπαθούσα τον Μιλόσεβιτς, επειδή πίστευα πως κατέστρεφε τη χώρα και το λαό του, θύμωσα βλέποντας το απαράδεκτο θέαμα και το έγραψα για να ακολουθήσει σφοδρή διαμαρτυρία του αγαπητού Πάνου Μπεγλίτη, που τότε ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Μπορώ να καταλογίσω πολλά στο Γιώργο Παπανδρέου και για την περίοδο πριν γίνει πρωθυπουργός, αλλά και όταν ανέλαβε τις τύχες της Ελλάδας και την έριξε στα βράχια της χρεωκοπίας. Δέχθηκα πολλές επιθέσεις από τους «Παπατζήδες» που έσπειρε στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και από τα μέλη του πολύ στενού περιβάλλοντός του, που με κατηγόρησαν ότι συνωμοτούσα με εκδότες και «διαπλεκόμενα συμφέροντα» εναντίον του. Με τον αδελφό του, τον Νίκο Παπανδρέου, είχα μία ενδιαφέρουσα αλληλογραφία, που παραμένει απόρρητη (κατόπιν επιθυμίας του) όπου είχε θέσει σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, την οικονομία, το Κυπριακό και το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, και άλλα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ο κ. Παπανδρέου τα πέτρινα χρόνια της πρωθυπουργίας του. Δεν με εξέπληξε η απάντηση του Νίκου προς τον συνάδελφο Χρήστο Ράπτη και απόρησα που μερικοί «έπεσαν από τα σύννεφα». Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος, αλλά την ίδια στιγμή είναι και ένας θυμωμένος άνθρωπος. Πιστεύει ότι αδικείται ο Γιώργος Παπανδρέου, και γίνεται λύκος όταν ακούει και διαβάζει τα σκληρά κατηγορώ εναντίον του. Μιλώντας από τη δική μου εμπειρία, είμαι βέβαιος πως ο Νίκος δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα.
Στην πολιτική δεν πρέπει να λέμε ποτέ τη λέξη… ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, είμαι βέβαιος πως ο Γιώργος Παπανδρέου -όπως και ο Κώστας Καραμανλής- όχι μόνο έκλεισε τον κύκλο του στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά θα φύγει και από την Ελλάδα. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έπαψε ποτέ να είναι πολίτης του κόσμου και, τώρα, θα έχει την ευκαιρία να απελευθερωθεί και να δείξει τον πραγματικό του εαυτό.
Τα τελευταία δύο χρόνια δέχθηκα χωρίς καμία διαμαρτυρία την πολεμική των συνεργατών του που, δυστυχώς, ήταν εγκεκριμένη από τον ίδιο. Λάμβανα τα μηνύματα, αλλά δεν άλλαξα τον τρόπο με τον οποίο έκανα την εργασία μου. Σίγουρα δεν του χρωστώ τίποτα, αν και η πολεμική πιστεύω ότι με έκανε ακόμα πιο προσεκτικό και πιο ακριβή στο πολύ δύσκολο οικονομικό ρεπορτάζ. Αυτός είναι που χρωστά την εξήγηση. Και αυτή η εξήγηση-απολογία αφορά το κάλεσμά του προς τους Ελληνοκύπριους να αυτοκτονήσουν, αλλά και τη συζήτησή του με τον τότε Αμερικανό πρέσβη Τόμας Μίλερ, για το πώς θα επιβληθεί το φιλοτουρκικό σχέδιο. Και αυτή η εξήγηση θα είναι καλοδεχούμενη, όποτε αποφασίσει να την δώσει…
Είμαι βέβαιος πως θα λυτρωθεί.

45 σχόλια:

  1. Πως είναι δυνατόν εσκεμένα να οδήγησε την χώρα στο ΔΝΤ και την τροϊκα, στην καταστροφή και να ακούγονται προτάσεις του τύπου "να τον αφήσουμε να φύγει απο την Ελλάδα, γιατί είναι λέει πολίτης του κόσμου", τι μπούρδες είναι αυτές; Οδήγησε την χώρα στην καταστροφή ηθελημένα με μοναδικό κριτήριο την διάσωση των τοκογλύφων δανειστών, καταστρέφοντας της ζωές των Ελλήνων, βυθίζοντας την νεολαία στη ανεργία.Υποθήκευσε την Ελλάδα και τις ζωές οχι μόνο της τωρινής αλλά και των μελλοντικών γενεών.

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ Ή ΕΜΜΕΣΑ.

    ΤΗ ΜΑΝΑΣ ΚΟΣΜΕ, ΕΓΑΜΕΣΕΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, Ο ΑΔΕΛΦΟΣ'ΑΤ ΕΠΑΙΞΕΝ ΜΕ ΤΑ CDS ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ... τι να πεις.

    Τώρα που το σκέφτομαι πολύ συχνά εμφανίζονταν στο ΜΕΓΚΑ ο κ.Ιγνατίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το συγκεκριμένο άρθρο του κυρίου Ιγνατίου.Θεωρώ ότι χρειάζεται μελέτη και όχι απλή ανάγνωση.

    Η εκτίμηση μου είναι,αφήστε τον να φύγει γιατί μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα.

    Όπως έχω γράψει και πρίν λίγο καιρό,ο Παπανδρέου είναι ακόμη και σήμερα εν δυνάμει Πρωθυπουργός.

    Αν για οποιονδήποτε λόγο πέσει η κυβέρνηση Παπαδήμου,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε αυτόν θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

    Ο Παπανδρέου,γνωρίζοντας πολύ καλά τις ευθύνες διαπραγματεύεται την ασυλία του,που ούτε το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε κανένας άλλος μπορεί να την εξασφαλίσει,δίχως κόστος.

    Έχει ακόμη και σήμερα τη δυνατότητα να πάρει την κυβέρνηση πίσω,αυτό είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

    Επομένως πιστεύω,ότι ο κύριος Ιγνατίου προειδοποιεί για τα χειρότερα.

    Εξίσου σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι ο Παπανδρέου,ώς άνθρωπος των Αμερικανών,θα τύχει της ανάλογης προστασίας απο αυτούς,όπως γίνεται και με άλλους φυτευτούς ηγέτες διεθνώς,με πολλές συνέπειες για την κάθε χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εφιαλτικος ΓΑΠ πρεπει να καταδικαστει για εσχατη προδοσια και να του αφαιρεθει η περιουσια - οπως και αυτη των 3ου βαθμου συγγενων, και μελων της εγκληματικης συμμοριας του.

    Να καταδικαστει παραδειγματικα για ισοβια αναδασωση των καμμενων.

    Γραφει ο Π. Ηφαιστος (7.2.2011):

    "24 λέξεις εξηγούν όσο και ένα εκατομμύριο λέξεις"

    Διαβάστε προσεκτικά το απόσπασμα της Τουρκικής προοδευτικής περιστεράς του ισλαμοθεοκρατικού καθεστώτος πάνω στο οποίο μετά το 2002 οι έλληνες στήριξαν την "εξωτερική τους πολιτική". Μα αυτοί είναι τελικά οι σύγχρονοι πολιτικοί ηγέτες όσων ελλήνων επιβίωσαν των σφαγών του περασμένου αιώνα: Οι Τούρκοι θέλουν να τους εκμηδενίσουν, οι πολιτικοί "ηγέτες" τους κατευνάζουν και στρατιές από πνευματικά γιουσουφάκια στρώνουν το χαλί ροκανίζοντας τις κοσμοθεωρίες των ελλήνων και γελοιοποιώντας ή εξυβρίζοντας "επιστημονικά" κάθε ιδέα εξορθολογισμού του ελληνικού κράτους και κάθε ορθολογική σκέψη εθνικής στρατηγικής.

    «Μας λένε, Τουρκία βγες έξω, φύγε.
    Και ποιοι είστε εσείς για να λέτε
    Τουρκία βγες έξω, φύγε. Έχουμε
    μάρτυρες και βετεράνους εκεί.
    Έχουμε στρατηγικά συμφέροντα...»
    Ταγίπ Ερντογάν 3.2.2011


    Φωτια και Τσεκουρι στους Προσκυνητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού ο κ Ιγνατίου πολέμησε με «σφοδρότητα» τον κ Παπανδρέου από την συχνότητα του «Μεγάλου» καναλιού, αποφάσισε πως πρέπει τώρα όπως του δίδαξε ο πατέρας του, να μην είναι μικρόψυχος απέναντι στον «πεσμένο» πρώην πρωθυπουργό και να του δώσει ένα ποτήρι νερό!
    Τι λες βρε λαμόγιο. Ο «άνθρωπος» αυτός τίναξε στον αέρα μια ολόκληρη χώρα, κατέστρεψε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, παραβίασε κατ’ επανάληψη το σύνταγμα της χώρας και εσύ τώρα μας λες ότι αρκετά πόνεσε ο καημένος ας του δώσουνε εκεί μια θέση να σηκωθεί να φύγει!!!
    Είναι φανερό ότι έχει ήδη ξεκινήσει η εκστρατεία αποενοχοποίησης του Παπανδρέου. Προσπαθεί να ενεργοποιήσει το συναίσθημα των πολιτών ώστε να λυπηθούν ένα «πεσμένο», «δυστυχή» «απαξιωμένο» «φτωχό» άνθρωπο…..
    Εισάγει την λογική του ότι έγινε - έγινε ας τον αφήσουμε τώρα να φύγει.
    Αν ο Παπανδρέου είναι ένας δυστυχής που σέρνει τα πόδια του τότε οι χιλιάδες που αυτοκτόνησαν, οι χιλιάδες που δεν έχουν να φάνε τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι προφανές ότι ο ΓΑΠ είναι για λύπηση. Ο κ. Μιχάλης Ιγνατίου έχει απόλυτο δίκιο σε αυτήν την διαπίστωση.

    Επίσης, σωστό είναι ότι, αυτόν, που είναι στο πάτωμα, δεν έχει καμμία αξία το να τον ποδοπατήσεις, όπως κάνουν τώρα, με τον ΓΑΠ και την οικογένειά του, πολλοί που, επί της παντοδυναμίας του, σκίζονταν στο να του γίνουν αρεστοί.

    [Μπορείτε, εφ' όσον το επιθυμείτε, να δείτε στο μπλογκ μου και το σχετικό θέμα : “Από το "Νίκο, grow up!", στο "Ρέα, grow up!" (Το ad hominem γλυκανάλατο "ψυχογράφημα" στον κ. Νίκο Παπανδρέου και μια απάντηση στην κ. Ρέα Βιτάλη)” http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2012/01/grow-up-grow-up-ad-hominem.html , για να γίνει αντιληπτό αυτό που γράφω].

    Όλα αυτά, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει να δώσει λόγο, για τα συντρίμμια, που αφήνει πίσω του.

    Κάθε άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eγώ πιστεύω πως ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει κλωτσηδόν από την πολιτική σκηνή. Είναι καρεκλοκένταυρος. Θα διαλύσει όλη την χώρα, όπως κάνει δηλαδή τόσο καιρό, μόνο κ μόνο για να μείνει στην καρέκλα. Αν του δωσουμε τόπο κ χρόνο να ανασάνει, θα μας αλλάξει τα φώτα. Ως θαυμαστής του Κλαούζεβιτς, θα πρότεινα την απηνή καταδίωξη μέχρις εσχάτων του ηττημένου εχθρού έτσι ώστε να παύσει να είναι απειλή. Κ δεν είναι μόνο ο Παπανδρέου κίνδυνος, αλλά κ η κλίκα του. Θέσεις του τύπου Σουν Τζου να αφήσουμε κ μια δίοδο διαφυγής για τον εγκλωβισμένο αντίπαλο για να μην μας προκαλέσει υπερμετρες απώλειε, εδώ δεν χωρούν. Πρέπει να καταγγελθούν τα σημεία κ τέρατα που διέπραξε αυτός, σε συμπαιγνία με το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο,μπας κ αρχίσει τελικά καμιά κάθαρση στην ταλαιπωρημένη αυτή χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολίτης του κόσμου!!!Υπερβολές...ένας ροδόσταυρος μασώνος είναι όπως και ο Παπούλιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο Γουδί!!!!

    Τώρα θα μας πιάσει το λυπισιάρικο; Όταν αυτός εξευτέλιζε την Ελλάδα δηλώνοντας ότι είμαστε ένας λαός διεφθαρμένων" μας λυπήθηκε πριν το ξεστομίσει;

    Ούστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειναι ιδεοληπτικός, μνησικακος και συμπλεγματικός. Μη σας κοροιδευει με το "τεχνητο" χαμόγελο.Οι μεσογειακοί εξαπατωνται. Ο προτεσταντης ΓΑΠ (στη νοοτροπία-δεν με ενδιαφερει αν και τι πιστευει για το επεκεινα) σου λεει I am sorry και σου καρφωνει το στιλετο στην πλατη. Γι αυτο πρεπει να εχει το τελος που του αξιζει. ΦΥΛΑΚΗ!!! Οσοι εχετε ζησει στις ΗΠΑ ξερετε τι εννοώ. Nothing personal. It is strictly business.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει να διευκρινήσω κάτι,σχετικά με το πρώτο μου σχόλιο.

    -Η εκτίμηση μου είναι,αφήστε τον να φύγει γιατί μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα.-

    Αυτό θεωρώ ότι εννοεί ο Ιγνατίου,και όχι εγώ.

    Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να δικαστεί δίκαια,και αν οι δικαστές τον κρίνουν ένοχο,τότε να πάει φυλακή.

    Πρέπει όμως να δούμε σοβαρά αυτά που γράφει ο Ιγνατίου,όπως έγραψα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να συλληφθεί και να δικαστεί!!απο λαϊκό δικαστήριο με εισαγγελείς τους συγγενείς των ήδη "αυτοκτονισμενων" ανθρώπων. Επιτελούς κάποτε πρέπει και εμείς να τιμωρήσουμε τους κλέφτες, οσο για τον πατέρα του-η αρχή της οικονομικής καταστροφής μετά το '74" με το σκάνδαλο Κοσκωτά, ας μην "πέθαινε"!!!ο Κουτσογιωργας κατά περίεργο τρόπο, όταν ήταν έτοιμος να μιλήσει και θα βλέπαμε εαν ήταν αθώος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην αρχαία Αθήνα ψευδείς υποσχέσεις και εξαγγελίες πολιτικών ,μπορούσαν να επισύρουν την ποινή του θανάτου.
    Δεν γνωρίζω τι πρέπει να γίνει με τον ΓΑΠ,αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι σε μία επιβαρυμένη ήδη κατάσταση ένας παρόμοιος ηγέτης ,με τα ίδια κίνητρα και παρόμοιο τρόπο διακυβέρνησης , θα μπορούσε να βάλει οριστικά την ταφόπλακα στην χώρα που ήδη είναι ημιθανής.
    Ο ΓΑΠ ότι και αν του συμβεί,είναι άξιος της τύχης του,γιατί είναι η επιλογή του. Τα αποτελέσματα της πολιτικής του τα γνώριζε...μοιάζει με προμελετημένο έγκλημα.
    Επειδή ο λαός δεν φταίει (δεν μπορεί να γνωρίζει, τουλάχιστον μετά βεβαιότητος ,τι έχει πραγματικά στο νου του ο πολιτικός, μπορεί να εξαπατάται κατ' εξακολούθησιν από αυτόν)και η χώρα μας πρέπει να επιβιώσει ελεύθερη για το καλό μας και για το καλό όλου του πολιτισμένου κόσμου, νομίζω ότι αυτό που επείγει περισσότερο απ' όλα είναι να σταματήσουμε κάποια στιγμή να επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος και να μην ανεβάσουμε για πολλοστή φορά στην εξουσία άτομα που εξυπηρετούν ξένα και όχι ελληνικά συμφέροντα.
    Ανθρώπους που να θέλουν να σώσουν την χώρα , να είναι πατριώτες και να μην ανήκουν σε περίεργες αδελφότητες ,με τρελές κοσμοθεωρίες και σατανικές επιδιώξεις.
    Οι εφιάλτες δυστυχώς έχουν παρεισφρήσει σε όλες τις ιδεολογικές παρατάξεις και σε όλα τα νευραλγικά πόστα.
    Διαμορφώνουν άποψη σε όλο τον κόσμο,εφαρμόζουν μία πρωτοφανή πλύση εγκεφάλου σε όλους μας και κάθε ημέρα που περνάει γίνονται ισχυρότεροι.
    Από αυτούς ποιος θα μας φυλάξει?
    Μήπως ήρθε η ώρα να ζητήσουμε από τους πολιτικούς μας πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων ???
    Μήπως πρέπει με κάποιο τρόπο , να θεσμοθετηθεί η τιμωρία των πολιτικών που θα δηλώσουν ψευδώς ποιες είναι οι πραγματικές τους επιδιώξεις και τα πραγματικά τους κίνητρα?
    Αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να επαναφέρουμε νόμους των "αρχαίων ημών προγόνων" και πέρα από την τιμωρία των άπιστων πολιτικών που προδίδουν την χώρα πρέπει να προχωρήσουμε και στον "εξοστρακισμό" των δυνατών εμείς εδώ και όλοι οι άλλοι άνθρωποι, στις πολιτισμένες χώρες του κόσμου .
    Να μπορούσαμε άραγε με κάποιον τρόπο να ξεφορτωθούμε τους τρελούς επιστήμονες που μας θεωρούν αγορασμένους με το χρήμα τους και βλέπουν εμάς και όλη την ανθρωπότητα σαν πειραματόζωα .
    "Στου κασίδη το κεφάλι όλοι μπαρμπέρηδες γίνονται!"
    Έτσι είναι οι σύγχρονοι πολιτικοί του κόσμου ,και εάν είμαστε αρκούντως χαζοί θα τους αφήσουμε να πειραματιστούν στο κεφάλι μας.
    Αν θα ρωτήσετε τι να κάνουμε να τους σκοτώσουμε? θα απαντήσω ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ!!! για όνομα του Θεού! όσο ακόμη υπάρχει χρόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Ιγνατίου

    Να κλάψω τώρα ή μετά;
    Εγώ πάλι θα του αφιερώσω το τραγούδι:

    Hit the road George
    and don't you come back
    no more no more no more no more

    Hit the road George
    and don't you come back
    no more

    Δεν λυπάμαι κάποιον που συνειδητά :
    Πρόδωσε την Ελλάδα
    Ξεπούλησε την Ελλάδα
    και τώρα σαν .....να
    σέρνεται για να τον λυπηθούν
    ώστε και μέσα απο την χασούρα
    να κερδίσει ...
    ΟΧΙ & ΠΑΛΙ ΟΧΙ
    Στα γόνατα δεν χτυπάς τον εχθρό αλλά τον παίρνεις σαν αιχμάλωτο. ΟΤΑΝ πρόκειται για τον προδότη τον αφανίζεις όπου τον πετύχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χριστίνα :
    + 1000000000


    Μίστερ Ιγνατίου :
    Α.- «......ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αποχωρεί από την πολιτική απαξιωμένος, αποτυχημένος, δυστυχής, σέρνοντας τα πόδια του και παρακαλώντας να του επιτρέψουν να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να μπορεί να διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μόνο και μόνο για να βρίσκεται στο προσκήνιο. Γνωρίζοντας αυτό το πρόβλημά του, και επειδή ο κ. Παπανδρέου «είναι για λύπηση» – όπως λέμε, σε τέτοιες περιπτώσεις, στην Κύπρο- οι σύντροφοί του έπρεπε να αποδεχθούν την παράκλησή του.»

    Ωραία η αγιογραφία, αλλά μας τελείωσε το λιβάνι και δεν δυνάμεθα άλλες γονυκλισίες. Ούτε νερό, ούτε ξύδι, ΟΥΤΕ ΟΙΚΤΟΣ.
    ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, όλα στην φόρα, όλα στον αέρα, και ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΠΟΙΝΗΣ. Και Δήμευση της περιουσίας του, εντός και εκτός της χώρας, ως αποζημίωση της ΕΛΛΑΔΑΣ.
    Είπαμε, μίστερ, Λεφτά .... Υπάρχουν (!).
    Κελιά το ίδιο. Μην πω το άλλο.

    Β.- «Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος, αλλά την ίδια στιγμή είναι και ένας θυμωμένος άνθρωπος. Πιστεύει ότι αδικείται ο Γιώργος Παπανδρέου, και γίνεται λύκος όταν ακούει και διαβάζει τα σκληρά κατηγορώ εναντίον του. Μιλώντας από τη δική μου εμπειρία, είμαι βέβαιος πως ο Νίκος δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα.»

    Μπορεί πάντα να αυτοθεραπευθεί με τις δικές του καλές μεθόδους.
    Να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο, ή να διαβάσει τα παραμύθια του ....χαλιμά. Ας φάει και λίγο ταραμά, αν θέλει.
    Ωραίους τοίχους έχουν και τα δικαστήρια, δεν έχουν βέβαια τις ανέσεις του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, ίσως να μην έχουν και ταραμά, ούτε και χαλιμά. Άρα ότι προλαβαίνει τώρα.

    Υπογραφή
    Ένα καγκουρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δραματικες θα ειναι οι εξεληξεις στην Ελλαδα σε 3-4 μηνες

    «Εάν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τον μεικτό μισθό των 750 ευρώ τότε δεν έχει νόημα να παραμείνουμε στην ευρωζώνη», υποστήριξε με δηλώσεις του στο Βήμα FM 99,5 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, με αφορμή τις πιέσεις των δανειστών για μείωση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
    Ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ξεκαθάρισε ότι δεν αξίζει να παραμείνουμε στο ευρώ, με τόσο χαμηλούς μισθούς και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που να υιοθετεί τις απαιτήσεις της τρόικας καθώς η Εθνική Συλλογική Σύμβαση αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τη ΓΣΕΕ.
    http://papaioannou.wordpress.com/2012/01/08/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CF%8C%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5/

    ΥΓ
    παρακαλω τον φιλο και "συνονοματο"
    > Ο/Η sterg είπε...
    Mr.Ignatiou you are full of sh*t.
    You can't possibly believe that Jeffrey deserves anything more than jail for what he has done to our beloved Greece.
    8 Ιανουαρίου 2012 2:11 μ.μ.<
    να βρει τροπο να διευκρινησει οτι ειναι καποιος αλλος σχολιαστης πιθανως και πιο χρησιμος απο του λογου μου.ετσι για να συνενοουμαστε οταν βριζομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επικοινώνησα με τον κύριο Ιγνατίου και τον ρώτησα,αν στο άρθρο του υπονοεί να μείνει ατιμώρητος ο Παπανδρέου,η απάντηση του ίδιου είναι:

    -Υποστήριξα από τους πρώτους ότι πρέπει να υπάρξει τιμωρία για τούτη την άνευ προηγουμένου καταστροφή.
    Θα αλλάξω τώρα θέση; Αποκλείεται.
    Απλά, όταν κάποιος είναι απαξιωμένος δεν του δίνω την τελευταία κλωτσιά. Είναι θέμα χαρακτήρα.-

    Του ζήτησα την άδεια του να δημοσιεύσω την απάντηση του,και μου την έδωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το να δώσει λόγο ο ΓΑΠ είναι ένα εκ των ων, ουκ άνευ.

    Η γενναιότητα, απέναντι στον πεσμένο αντίπαλο, δεν σημαίνει ότι παραγράφονται τα ανομήματά του.

    Αυτό που δεν είναι ωραίο, ως θέαμα, είναι η πολιτική ανθρωποφαγία, που αναπτύσσεται σε τέτοιες καταστάσεις, όπως αυτή στην οποία ευρίσκεται, τώρα ο ΓΑΠ, ο οποίος είναι, εν αποδρομή.

    Και το χειρότερο είναι ότι, σε αυτήν την ανθρωποφαγία, επιδίδονται, ως επί το πολύ, οι "δικοί" του, άνθρωποι.

    Όλοι μας μπορούμε να δούμε το πανάθλιο επίπεδο, στο οποίο έχουν πέσει οι πασόκοι, οι οποίοι, μέχρι την άνοιξη, που μας πέρασε, έπιναν νερό στο όνομα του ΓΑΠ και προσπαθούσαν να μας πείσουν όλους ότι ο εν λόγω κύριος πρωτοπορούσε σε ένα τεράστιο ... εκσυγχρονιστικό έργο, σε μια δέσμη ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων, την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτε περισσότερο, από το μεταρρυθμίσει και να εκσυγχρονίσει το περιεχόμενο των ... πορτοφολίων του ελληνικού πληθυσμού - και κυρίως των περισσότερο αδύναμων τμημάτων αυτού του πληθυσμού (συνταξιούχων, μισθωτών, ανέργων, ημιαπασχολούμενων, νέων ηλικιακά εργαζομένων, μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών), συμμετέχοντας αυτοί οι ίδιοι, ως στελεχιακό δυναμικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, σε αυτό το καταστροφικό, για τον τόπο, έργο του πρώην πρωθυπουργού, εκτελώντας τις εντολές του (οι οποίες ήσαν εντολές των αυθεντών όλων τους, δηλαδή των τροϊκανών εκπροσώπων των τοκογλυφικών δανειστών της χώρας και της διεθνούς μπατιροτραπεζοκρατίας) και υπερβάλλοντας, πολλές φορές, ως προς τον επιδεικνυόμενο ζήλο, για την εφαρμογή των εντολών των μοντέρνων ξένων κατακτητών.

    Ποιός μπορεί να τους ξεχάσει, όταν επιεδείκνυαν αυτόν τον υπερβάλλοντα ζήλο; Ουδείς. Πως είναι, άλλωστε, δυνατόν να ξεχαστούν τα έργα όλων τους, τα οποία, άλλωστε, συνεχίζουν ακάθεκτοι και στην κυβέρνηση του εκπροσώπου της ευρωμπατιροτραπεζοκρατίας Λουκά Παπαδήμου;

    Και δεν είναι μόνον τα πασοκικά κυβερνητικά στελέχη, δηλαδή ο Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Βαγγέλης Βενιζέλος, Χρήστος Παπουτσής - αλλά και τα νεο-παλαιά φυντάνια π.χ. ο αχαρακτήριστος Τάσος Γιαννίτσης, ο πρώην νομικός σύμβουλος του ΓΑΠ Γιώργος Σταυρόπουλος (ο οποίος, παράτησε - λέει - την δικαστική έδρα του Σ.τ.Ε., για να "βοηθήσει" τον ΓΑΠ στο έργο του της συνταγματικής αναθεώρησης - κατά τις επιταγές των κατοχικών δανειστών, βεβαίως-βεβαίως, οπότε καταλαβαίνει κάποιος και το πως το Σ.τ.Ε. γνωμάτευσε ότι το κατοχικ΄πο Μνημόνιο είναι ... συνταγματικό) -, ο τροϊκανότερος των τροϊκανών Γιώργος Παγουλάτος, ο οποίος έχει συγγράψει ύμνους υπέρ του Μνημονίου - που υπέγραψαν, οδηγώντας την Ελλάδα στην διάλυση, οι ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου - στην (αν)επίσημη "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως" των κατοχικών εκπροσώπων των τοκογλυφικών δανειστών της χώρας, κ. α.

    Είναι και το σύνολο του στελεχειακού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ, που πλαισίωσε τον κρατικό μηχανισμό και εφάρμοσε, με περισσό ζήλο, τις - υπαγορευόμενες και κατευθυνόμενες από τις μοντέρνες μεταναζιστικές κατοχικές δυνάμεις των τοκογλυφούντων δανειστών και της γερμανικής ελίτ - πολιτικές του μοιραίου ΓΑΠ.

    Τώρα, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι λοιδωρούν τον ΓΑΠ και θέλουν την κεφαλή του, επί πίνακι, για να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό πληθυσμό και να αποφύγουν να δώσουν λόγο, για τις δικές τους βαρύτατες ευθύνες.

    Ελπίζω ότι δεν θα τα καταφέρουν. Και το κλίμα στην κοινωνία είναι τέτοιο και τόσο βαρύ, για όλους τους, που φαίνεται ότι δεν θα αποφύγουν να πιούν το πικρό ποτήριο της λογοδοσίας στον ελληνικό πληθυσμό, για την ανήκεστο βλάβη, που προξένησαν στο σύνολο, σχεδόν, των κατοίκων της χώρας.

    (Αν και ποτέ δεν μπορεί κάποιος να πει "ποτέ", τώρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, για όλους τους)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν μπορούσα να ρωτήσω όσους έχουν την αντίστοιχη άποψη θα ρώταγα :

    Αν προσκαλέσεις στο σπίτι σου κάποιον για φαγητό και σου πάρει και το σπίτι και την γυναίκα και τα παιδιά και ταυτόχρονα σε πετάξει έξω ζητώντας σου να πληρώσεις και διαφυγόντα κέρδη για όλα τα χρόνια που εσύ είχες το σπίτι , όταν αυτός αρρωστήσει θα του πληρώσεις τα νοσήλια στο ιδιωτικό νοσοκομείο που θα απαιτήσει με κλαυθμό και οδυρμό να πάει μιας και το δημόσιο σύστημα δεν λειτουργεί;

    Σαφώς και έχεις την ευθύνη που κάλεσες κάποιον τέτοιον για παρέα στο σπίτι σου αλλά αυτό τι σημαίνει ότι εμ και μας χρώσταγε έμ και θα μας πάρει και το βόδι ;

    Δεν ξέρω ίσως να κάνω και λάθος αλλά είναι κάτι ανάλογο με το να δω τον Ερντογάν να έχει την επάρατο νόσο και να πεθαίνει και να ζητάει συγχώρεση (έμμεσα) για τα θύματα των γενοκτονιών...Ε αν ήταν στο χέρι μου και νεκρή δεν θα την έδινα.

    Η μαγκιά πληρώνεται μετρητοίς κύριοι και ποτέ επί πιστώσει..και όπως λέω στο προφίλ μου

    Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.

    Εκείνος τι απο τα τρία σεβάστηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτούς που πιστεύει Χριστίνα, σεβάστηκε. Αυτούς. Οχι εμάς, γιατί σ΄εμάς δεν πιστεύει κανένας από αυτούς, μας θεωρούν αναλώσιμο είδος που όσο γρηγορότερα τελειώσει, τόσο το καλύτερο.
    Οσο για τα περί λύπησης και συγνώμης, αυτά ήταν για τον Κολοκοτρώνη την ώρα της μάχης. Ελεγε "πεσμένο άνθρωπο δεν βαράμε..."
    Θα είναι απαράδεκτο να συγχωρηθούν όσοι επέλεξαν να σκοτώσουν έναν λαό, συνειδητά.Διοτι αφ΄ής στιγμής υπάρχει επιλογή, υπάρχει και ευθύνη.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα έπρεπε να τα αναμένει τα βέλη των «δικών» του. Οι προδότες πάντα περιτριγυρίζονται από ανθρώπους αντίστοιχων χαρακτηριστικών και διαθέσεων. Και πάντα αλληλοπροδίδονται. Η εμπιστοσύνη είναι λέξη απούσα από το δικό τους λεξικό. Και πολλές άλλες - έχουν όλες αντικατασταθεί από την μάσα, την ρουφιανιά, την κλάψα, την λαμογιά και την κλεφτοκοτιά. Και πολλά άλλα αντίστοιχα λογάκια που εμπλούτισαν, αντί για το λεξιλόγιό τους, τις τσέπες τους εις βάρος των κορόιδων. Δηλαδή ημών.

    Σε κάθε περίπτωση, το λυτρωτικό για εμάς και την Πατρίδα μας ντόμινο αλληλοκαρφωμάτων μόλις άρχισε. Καλή δύναμη να έχουν να ξεμαλλιαστούν και να αλληλοαποκαλυφθούν στον μέγιστο βαθμό. Με την βαφή και τα exte στο χέρι θα κυκλοφορούν οσονούπω όλοι τους, και με αθεράπευτη αγκύλωση στο δάχτυλο του ρουφιάνου, αυτό που δείχνει μόνιμα προς τους άλλους : .... «αυτός, αυτός το έκανε, όχι εγώ !»

    Και να αφήσει τις κλάψες το φιλαράκι του σόρος, το «γιωργάκι» του δντ, του λαθρονόμου, του εποικισμού της χώρας, των CDS, των υπόγειων συζητήσεων με τον Στρος-Καν πριν το Λεφτά Υπάρχουν, των αυτοκτονιών, των αστέγων, της διαλυμένης οικονομίας, των μκο. Ο ενορχηστρωτής της τελευταίας δόλιας πράξης της τραγικής καταστροφής της Ελλάδας, ο έσχατος ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Μπορεί όσο θέλει να παριστάνει τον κακομοίρη, αλλά δεν συγκινούμαστε. Αν δε ο απόγονός του ανησυχήσει πάλι για τις επιπτώσεις του ...άγχους στην κόμμωση του μπαμπά, να του στείλουμε μια περούκα δώρο. Μην μας πει και άκαρδους...το σόι.

    Γιατί είναι πλέον φανερό ότι έχει αρχίσει να κατανοεί (κι ας παριστάνει τον ανήξερο) το «γιωργάκι», ότι οι «διεφθαρμένοι» προτίθενται να τον τιμωρήσουν σκληρά. Όχι από εκδικητικότητα, δεν θα του κάνουμε την χάρη να τον μισήσουμε κιόλας, αλλά γιατί ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ.

    Και αν νομίζουν τα τρωκτικά του πολιτικού και εν γένει περιβάλλοντός του ότι η τιμωρία του θα είναι η μόνη και ότι εκείνοι θα μείνουν στο απυρόβλητο, διατηρούν πλάνη τιτανοτεραστίων διαστάσεων. Διαστάσεων του ...Τιτανικού, ας πούμε, για παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εκτιμω τον κ. Ιγνατιου και η διευκρινηση του Χρηστου Χ. ηταν χρησιμη για να αποφευχθουν παρανοησεις.

    Αλλα η εικονα που παρουσιασε ο κ. Ιγνατιου στο αρθρο ειναι ατυχης και δυστυχως λιγο προκλητικη - πιστευω οτι δεν ηταν αυτος ο σκοπος του.

    Ο Παπανδρεου δεν ειναι πεσμενος στο εδαφος, σερνομενος και δυστυχης… και δηλαδη ποιοι ειναι οι ορθιοι - ασφαλως κανενας γνησιος Ελληνας δεν στεκεται ορθιος αυτη την στιγμη.

    Ο Παπανδρεου στεκεται με τα χερια του βουτηγμενα σε νωπο αιμα απο τα εγκληματα που διεπραξε επι πολλα χρονια εναντιον του ελληνικου λαου. Παρ'οτι εκτελεσε τα πιο εσχατα εγληματα και προδοσιες εναντιον αυτου του λαου, ολα εκ προθεσεως και προμελετημενα, απολαμβανει ακομα εξουσιες και ζει στην πολυτελεια με τα προκλητικα προνομια της θεσης του. Ενας εγκληματιας που στεκεται ακομα ελευθερος και ορθιος.

    Δεν κλωτσαμε τους πεσμενους αντιπαλους, σωστα, αυτο ομως δεν ισχυει για τους εγκληματιες.

    Αυτοι που εναι πεσμενοι στον δρομο, απελπισμενοι και ετοιμοθανατοι ειναι οι Ελληνες αυτης της χωρας. Ολοι οι πραγματικοι Ελληνες. Εχοντας υποστει ανελεητο πολεμο επι πολλα χρονια απο τους ανθελληνες που μονοπωλουσαν την εξουσια, εχουν δει τα παντα να γκρεμιζονται γυρω τους και το μονο που μπορουν να δουν απο κατω τους ειναι το χωμα. Δεν αντικρυζουν τον Παπανδρεου απο κατω τους, γιατι αυτος στεκεται ακομα απο πανω τους.

    Ισως η εκκληση για λυπηση απευθυνεται σε καποιους που στεκονται ορθιοι; Οι μονοι που στεκονται ορθιοι ειναι τα υπολοιπα καθαρματα και απατεωνες που πλουτισαν κατακλεβοντας την χωρα και καταλαμβανοντας σε καποια στιγμη ολες τις καρεκλες μεσα και εξω απο αυτον τον βοθρο που λεγεται κοινοβουλιο.

    Τα αναμεσα τους συναισθηματα μπορουν να τα ξεδιαλυνουν, αυτα τα καθαρματα, οταν θα εχουν χρονο μεταξυ τους μεσα στο μπουντρουμι της φυλακης.

    Οχι ομως οικτο απο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Δεν κλωτσαμε τους πεσμενους αντιπαλους"

    Επειδη ,το ξανα λεω,δεν ξερεις τι ξημερωνει αυριο θαηθελα να θεσω ενα ας πουμε υποθετικο ερωτημα σε αυτους που εγραψαν παραπανω "ποντιο-καππαδοκες" η μη=
    Γινεται ...λαικο δικαστηριο και εισα ο,η προεδρος αυτου, αλλα αναγκαστικος ορος οτι αν καταδικασεις στην εσχατη εσυ θα την εκτελεσεις την ποινη.Δικαζεις το αισχροτερο λαμογιο,ας μη πω ονομα,και πρεπει να αποφασισεις ΕΣΥ.Ας πουμε οτι αποφασισες ΕΣΥ την εσχατη των ποινων και μετα τον στεινεις στα 6 μετρα.Θα τον εκτελεσεις με τα χερια σου η θα κατεβασεις το οπλο με τα ματια σου βουρκωμενα για την δικη σου δυσκολοτατη στιγμη? Περιμενω σαφη απαντηση και επεξηγηση.Γιατι τα πραγματα δεν ειναι οπως τα βλεπωμε τωρα χωρις την αναγκαιοτητα να παρεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αποφαση για μια ζωη,ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.Τεραστιο το προβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έχει διαμορφωθεί μια εσφαλμένη αντίληψη, ότι ο οίκτος, για τον πεσμένο στο έδαφος πολιτικό αντίπαλο, ταυτίζεται με την πολιτική και την ποινική του ατιμωρησία.

    Λάθος. Και μάλιστα, βαρύτατο λάθος.

    Ο οίκτος, για τον, ευρισκόμενο εν αποδρομή, ΓΑΠ ουδόλως ταυτίζεται με οποιαδήποτε μορφή ατιμωρησίας του.

    Όσον αφορά το σκέλος της πολιτικής τιμωρίας του, αυτή πρέπει να εξαντλείται στην πλήρη αποδοκιμασία του από το εκλογικό σώμα, το οποίο είναι αρμόδιο να τον κρίνει και να τον στείλει στο σπίτι του (όπου κι' αν ευρίσκεται αυτό - εντός ή εκτός της χώρας μας).

    Από εκεί και πέρα, το να τον κτυπούν αυτοί που τον έγλυφαν, κατά την εποχή της παντοδυναμίας του, ή εκείνοι που τον αβαντάριζαν και συμμετείχαν, ως πρωτοπαλλήκαρα, σε όσα έκανε, ή αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική του, για να γεμίσουν τις τσέπες τους, ή εκείνοι, οι οποίοι έκαναν το κορόϊδο και δεν έλεγαν κουβέντα, για την αφαιμακτική του πολιτική, αποτελεί μια αίσχιστη μορφή θρασύδειλης ανθρωποφαγίας, η οποία είναι όχι μόνον αποδοκιμαστέα, αλλά και εντελώς αποκρουστική.

    Και απέναντι σε αυτούς τους τύπους ανθρώπων, που εμφιλοχωρούν στην εντελώς άθλια, ανίκανη και πανικόβλητη ελίτ του τόπου μας, αλλά και στις κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, ο ΓΑΠ είναι άξιος υπεράσπισης.

    (Φαντάζεσθε, δηλαδή, τον Γιάννη Πρετεντέρη, ή τον Μανώλη Καψή, ή την Κάτια Μακρή να ζητούν την κεφαλή του ΓΑΠ, επί πίνακι; Πως σας φαίνεται να δείτε, εκτός από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που ήδη το έπραξε, να πράττουν το ίδιο και οι υπόλοιποι από τα στελέχη της κυβέρνησής του; Σας πληροφορώ ότι κάποιοι από αυτούς αρχίζουν να το κάνουν. Και κάποιοι άλλοι είναι στην διαδικασία, για να αρχίσουν να το κάνουν και θα το κάνουν σύντομα. Απέναντι σε αυτούς, ο ΓΑΠ είναι άξιος υπεράσπισης).

    Αλλά - εάν απέναντι σε αυτόν τον εσμό των ανθρωποφάγων, ο ΓΑΠ είναι άξιος υπεράσπισης -, όμως, ουδόλως άξιος υπεράσπισης είναι, απέναντι στον απλό κόσμο, είτε αυτός τον ψήφισε στις βουλευτικές εκλογές της 4/10/2009, είτε όχι, τον οποίο απλό κόσμο καταπρόδωσε και καταλήστευσε, για χάρη των συμφερόντων της μπατιροτραπεζοκρατίας, των τοκογλυφικών δανειστών της χώρας και για χάρη της σωτηρίας της θεσμικά χαοτικής ευρωζώνης και του δολοφονικού ευρώ, εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού πληθυσμού και της χώρας.

    Όσον αφορά το ποινικό σκέλος των εγκλημάτων, που διέπραξε, αυτό πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και με άρση, αναδρομικά, κάθε παραγραφής και για τον ίδιο και για τους συνένοχους των πράξεών του, είτε αυτοί είναι πολιτικά στελέχη της κυβέρνησής του, είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτή η άρση της ποινικής παραγραφής πρέπει να γίνει με συντακτική πράξη και να ανατρέχει αναδρομικά από το 1996 και μετά, περιλαμβάνοντας όλη την πολιτική περίοδο από την εποχή του καταστροφέα του τόπου του Κώστα Σημίτη, έως τώρα και να συμπεριλαμβάνει και όσους εντόπιους και ξένους παράγοντες της πολιτικής, ή της οικονομικής ζωής, ή σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων ή εντός διεθνών θεσμών, συνέπραξαν, ή καθοδήγησαν τον ΓΑΠ στο καταστροφικό του έργο και στις κολάσιμες ποινικά πράξεις του (κυριότερη των οποίων είναι εκείνη η δέσμη των πράξεών του, η οποία μπορεί να στοιχειοθετήσει την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι όποιες άλλες κατηγορίες στοιχειοθετηθούν είναι ασήμαντες - κάθε άλλο), οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν εξαντλητικά από ένα ειδικό δικαστήριο (που δεν πρέπει να σχετίζεται με την Βουλή και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες), το οποίο πρέπει να συγκροτηθεί από τακτικούς και λαϊκούς δικαστές και αυτό να γίνει με την ίδια συντακτική πράξη, για την οποία έκανα λόγο παραπάνω και η οποία θα καταργεί τον ήδη ισχύοντα νόμο περί ευθύνης υπουργών.

    Και εφ' όσον, οι κατηγορίες στοιχειοθετηθούν, η όποια ποινή επιβληθεί στον ΓΑΠ και σε όσους κατηγορηθούν και καταδικασθούν, μαζύ του (αφού ληφθούν υπόψη όλες οι τυχούσες επιβρυντικές, ή ελαφρυντικές περιστάσεις), πρέπει να εκτελεσθεί, όπως αυτή η ποινή θα έχει επιβληθεί.

    Μέχρι το τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. >9 Ιανουαρίου 2012 1:17 μ.μ.
    TassosAnastassopoulos είπε..<

    Οπως τα γραφεις ειναι δυστυχως.Το ηθος σε κανει αδυναμο να εκτελεσεις τον δημιο σου αλλα πολυ δυνατο για να τον φτυσεις απλα γυρνωντας του την πλατη σου γιατι δεν αξιζε αλλο τιποτα να του κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στεργκ
    υπάρχει η διάκριση των εξουσιών.
    Άλλος παραπέμπει, άλλος δικάζει, άλλος εκτελεί την ποινή.
    Σοφά σχεδιάστηκαν όλα.
    Αρκεί να εφαρμόζουμε τους νόμους!
    Όσο για τους ποντιοκαππαδόκες-ισσες, άλλο μείγμα, άλλο ύφασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σκαλ η διακριση εξουσιων ισχυει για νορμαλ περιοδους ταξης και οχι για κατασταση που θεωρητικα τοποθετησα το ερωτημα μου.Αν επιθυμεις και εσυ ο ΙΔΙΟΣ απαντησε σε αυτο το υπαρξιακο εστω και θεωρητικο μου ερωτημα το τι θα εκανες σε αυτην την εκτακτη κατασταση οταν θα ησουνα αυτος που θα αποφασιζε και θα εκτελουσε,εστω και θεωρητικα.Περιμενω και ελπιζω να απαντησεις με ακριβεια γιατι το θεμα εχει πολλες προεκτασεις και τις καταλαβαινεις γιατι μας διαβαζουνε πολλοι και οι ημερες ειναι πονηρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στεργκ
    έχεις δίκιο, οι μέρες είναι πονηρές, όμως νομίζω -ή ελπίζω- ότι ο ελληνικός λαός θα δείξει ωριμότητα, και δεν θα έχουμε εκτροπή.
    Αν υπάρχει εκτροπή, που δεν το πιστεύω, εγώ θα είμαι με εκείνους που θα προσπαθούν να γεφυρώσουν και όχι να βαθύνουν το χάσμα ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες.
    Η οικογένειά μου έχει πληγεί από τον εμφύλιο και αυτό με έχει σημαδέψει.
    Μόνιμη επιδίωξή μου είναι να μην ρίξω ποτέ νερό στο μύλο του διχασμού.
    Ξεξακάθαρη απάντηση, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ……………………αυτους που εγραψαν παραπανω "ποντιο-καππαδοκες" η μη………………

    Αγαπητέ Sterg ο καλός ο λόγος δεν είναι πάντοτε κακό όταν λέγετε σε κάποιον τρίτο πλην υμών ,επειδή θα ήταν προτιμότερο να αναφέρεις και το όνομα αυτής( Χριστίνα ) που κρύβεται πίσω από το ποντιο-καππαδοκικά θα σου απαντήσω εγώ σε ότι έχει σχέση με το σχόλιο μου. Παρά το γεγονός ότι εκ του περισσού το κάνω και προβληματίστηκα αν πρέπει να απαντήσω σε κάτι τέτοιο τη στιγμή που με τα σχόλια μου μέχρι τώρα έχω απαντήσει για την στάση μου σε πιθανό δίλλημα όμως για την περίπτωση που δεν τα διάβασες …

    Όπως θα σκότωνα με τα ίδια μου τα χέρια αυτόν τον οποιοδήποτε θα βίαζε την κόρη μου ή το γιο μου ,χωρίς να περιμένω τι θα αποφανθεί το δικαστήριο γιατί πολλές φορές τα δικαστήρια καταδικάζουν τα θύματα και ηρωοποιούν τους θύτες – το ίδιο σκεπτικό έχω για κάποιον που προδίδει την πατρίδα μου την ξεπουλάει , με γεμίζει ψέματα, βιάζει το μέλλων γενεών , κλέβει τον ιδρώτα μου , ξεπουλάει το αίμα αθώων , διαλύει την ιστορία μου αλλά πάνω από όλα θέλει να με καταστήσει άτομο χωρίς πατρίδα.
    Ναι λοιπόν μπορεί να δακρύσω αλλά όχι γι αυτόν για μένα που δεν το έκανα νωρίτερα …Αλλωστε το είπα και άλλοτε όταν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο ο απελπισμένος δεν θα έχει να χάσει τίποτα άλλο εκτός της ζωής του ….
    Εσύ αλήθεια τι θα έπραττες , διότι από όσο μπορώ να καταλάβω έχεις μεγαλύτερη πείρα στα θέματα της ζωής από μένα

    Ελπίζω να απάντησα σε ότι αφορά εμένα.

    Με εκτίμηση
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητή Ελίνα θα το πω δημοσίως και ποσώς με ενδιαφέρει τι θα παιχτεί στο παρασκήνιο από λόγια .Θεωρώ μετά τους τόσους μήνες που σε διαβάζω μια πανέξυπνη γυναίκα με (μη προλάβετε να πείτε φιλοφρονήσεις μεταξύ γυναικών διότι δεν ισχύει η κατινιά στις γυναίκες του παρόντος ιστολογίου - μπόμπα χαρακίρι με ανοιχτά όλα τα χαρτιά) γνώσεις σε πολλά επίπεδα και σε βάθος και σε εύρος.
    Πιστεύεις ειλικρινά ότι ο άνθρωπος που τελεί ως φαντάρος σε διατεταγμένη υπηρεσία γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη σεβασμός και τιμή ή απλά πούλησε τον σεβασμό του σε μια ικανοποιητική τιμή.
    Αν ισχύει το δεύτερο τότε είναι κακής ποιότητας Ελληνόφωνος ο οποίος απλά στην παράταση του ματς σούταρε από το πέναλτι και πέτυχε το κοινό ,αλλά εν γνώσι του.

    Όσο αφορά δε το Κολοκοτρώνη όντως το είπε και όντως στην φάση που περιγραφής αλλά τους προσκυνημένους τους έσφαζε στο γόνατο διότι και την τότε εποχή υπήρχαν ελληνόφωνοι , εφιάλτες , και κλόουν του βασιλιά …. Ο βασιλεύς απέθανε ζήτω ο βασιλεύς..

    Ζητείται ηγέτης με γνώσεις , από τον λαό για τον λαό που θα μπορεί να κυκλοφορεί στ’ αλώνια και στα σαλόνια που θα μεταλαμπαδεύει την γνώση από τον πιο αμόρφωτο έως τον καθηγητή του πανεπιστημίου που πέραν της έδρας του δεν γνωρίζει τι εστί ζωή.
    Ζητείται ηγέτης που θα πιστέψει το απίθανο, το οποίο δεν έχει να κάνει με την ‘’ελευθερία της Ελλάδος ‘’ γιατί ποτέ δεν απελευθερωθήκαμε ουσιαστικά , αλλά θα πιστέψει στην δυνατότητα ένωσης του λαού ….
    Ο πόλεμος θέλει ομοψυχία . Το όπλο το αντιμετωπίζεις, την πείνα δεν μπορείς, και όταν αυτή η πείνα είναι και πνευματική και ουσιαστική χρειάζεται κάποιος να μεταμορφώση την αγέλη σε ομάδα την ομάδα σε γροθιά την οποία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την χρωματίσει πέραν του λευκού και του γαλανού ….
    Αλλά ποιος θα πεθάνει γι αυτό το σκοπό και με μόνο πιθανό όφελος την υστεροφημία αν και εφόσον ;

    …..Διαστάσεων του ...Τιτανικού, ας πούμε, για παράδειγμα…..

    Αγαπημένη μου Ρίκα στον Τιτανικό υπήρχαν και επιζώντες
    Να το θυμάσαι….


    …… οταν θα εχουν χρονο μεταξυ τους μεσα στο μπουντρουμι της φυλακης….
    Κύριε Αρη η φυλακή είναι για απλά εγκλήματα, η προδοσία (άρθρο 7 ,παρ. 3 )κατά της πατρίδος δεν έχει φυλακή .
    Οποιος θέλει να τους πάρει σπίτι του να τους ταΐζει τζάμπα, ή να τους στείλει στους εντολοδόχους τους ακόμα καλύτερα διότι την προδοσία πολλοί την αγάπησαν τον προδότη ουδείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σαββα
    Σε αυτα που ανεφερες θα με βρεις παντοτε διπλα σου...οπως και σε αλλα.
    Και οι δυο μας οπως και τα αλλα παιδια εδω μεσα γνωριζωμε οτι ο,τι δεν μπορουν να περασουν καποιοι με ομαλο τροπο θα το προσπαθησουν με εμφυλιο και αιματηρο τροπο.Και ας μη ξεχασουμε ενα προσφατο παραδειγμα που ολοι θυμουνται.Την αποσυρση της ενισχυμενης μεραρχιας απο την Κυπρο τον Δεκεμβριο του 1967 μετα μια συναντηση της αρπαχτης μεταξυ Παπαδοπουλου και τουρκων στον Εβρο.Αυτο δεν θα μπορουσε ποτε να γινει σε ομαλες περιοδους της Ελλαδας παρα μονο σε εξτρα πολιτειακες καταστασεις.Προσοχη λοιπον στην διοχετευση της οργης μας οτι και να λεμε απο δικαιολογημενη αγανακτηση διοτι θα γινει τροφη για τους εχθρους της Ελλαδας.Και αυτα δεν δημαινουν κανενα συγχωροχαρτι σε κανενα,το αντιθετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Sterg
    [...] Γινεται ...λαικο δικαστηριο [...] Ας πουμε οτι αποφασισες ΕΣΥ την εσχατη των ποινων και μετα τον στεινεις στα 6 μετρα.Θα τον εκτελεσεις με τα χερια σου η θα κατεβασεις το οπλο με τα ματια σου βουρκωμενα για την δικη σου δυσκολοτατη στιγμη? [...]
    Είσαι αθώο παιδί: αφενός περιορίζεις τον αριθμό σε μια φορτωσιά ΡΕΟ και αφετέρου προχωράς προβλεπόμενα, με διαδικασίες και χωρίς απόλαυση. Κάτι τέτοιους σαν και σένα θέλουν για να κοιμούνται ήσυχοι.

    Skal
    [...] ο ελληνικός λαός θα δείξει ωριμότητα [...]
    και εγώ νόμιζα ότι έλεγα τα καλύτερα ανέκδοτα εδώ μέσα

    Χριστίνα
    [...] όταν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο ο απελπισμένος δεν θα έχει να χάσει τίποτα άλλο εκτός της ζωής του [...]
    σοφά λόγια
    και να μη ξεχνάμε ότι η ζωή δεν ορίζεται μόνο υπό του πρίσματος της βιολογικής ύπαρξης αλλά και των επισυναπτόμενων κοινωνικοοικονομικών προϋποθέσεων που θέτει κάποιος

    [...] Ζητείται ηγέτης με γνώσεις , από τον λαό για τον λαό που θα μπορεί να κυκλοφορεί στ’ αλώνια και στα σαλόνια που θα μεταλαμπαδεύει την γνώση από τον πιο αμόρφωτο έως τον καθηγητή του πανεπιστημίου που πέραν της έδρας του δεν γνωρίζει τι εστί ζωή.
    Ζητείται ηγέτης που θα πιστέψει το απίθανο, το οποίο δεν έχει να κάνει με την ‘’ελευθερία της Ελλάδος ‘’ γιατί ποτέ δεν απελευθερωθήκαμε ουσιαστικά , αλλά θα πιστέψει στην δυνατότητα ένωσης του λαού …. [...]
    Ας μην επικεντρωθούμε πάλι σε μένα, δεν ξέρουμε αν θα ζω αύριο-μεθαύριο, ας ελαστικοποιήσουμε λίγο τον ορισμό για να έχετε καβάτζα.
    Έχουμε φτάσει στο σημείο που το πρόβλημα δεν είναι ελλειπής επίγνωση της κατάστασης: πολύ κόσμος -πολύ περισσότερος απ'όσο θα περίμενε κανείς αρχικά- έχει ωριμάσει σε επίπεδο σκέψης. Το θέμα είναι η έλλειψη εξουσίας για την επιβολή των ελάχιστων απαιτούμενων ούτως ώστε να διασφαλιστεί η Συνταγματικά προβλεπόμενη έννοια τού συμφέροντος τής Χώρας και του έθνους. Αυτό είτε θα γίνει με το καλό, αν κάποιοι εντός του συστήματος κινηθούν προβλεπόμενα, είτε με το κακό, ήτοι την ανορθόδοξη ενέργεια κάποιου πατριώτη που θα φέρει το αναγκαίο σοκ - όχι πάντως σαν ώριμο φρούτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χριστινα
    Μη νομισεις οτι εισαι περισσοτερο οργισμενη απο αλλους διοτι θα κανεις ΛΑΘΟΣ.Αλλου ειναι το προβλημα και το γραφει καθαρα ο Σκαλ λιγο πιο πανω.Προσεξε το! Εγω απλα και για χαρη της πατριδας μας θα συνιστουσα υπερβαση που θα καλυπτε απολυτα η λεξη "Ψυχραιμια".Ο,τι εγινε την (ψυχικη) νυχτα και εν θερμω τα ειδε η μερα και γελασε (αλλα θλιμμενη).Οταν ο εχθρος,οιοσδηποτε εχθρος,συνθηκολογησει η εστω εξαφανιστει απο το ζωτικο σου πεδιο τοτε παυει να ειναι εχθρος χωρις αυτο να σημαινει οτι εγινε φιλος.Το γιγνεσθαι μας ενδιαφερει και οχι τα ζωηφια που ανακατωθηκανν σε αυτο για ενα διαστημα και εκαναν ζημια.Παντα κοιταμε και ξανα-μετραμε=τι ειχαμε,τι χασαμε,τι κερδισαμε και τι κανωμε τωρα για το μελλον απο μια νεα βαση που παταμε αυτη την στιγμη.Αυτο μετραει και οχι η δικαιολογημενη ρεβανς που τακτικα με βασανιζει και εμενα προσωπικα και την παλαιβω συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Anakonda μην προδίδεσαι κράτα τις αρχηγικές σου βλέψεις undercover θα δημιουργήσεις έριδες και μετά άντε μάζεψέ το :-ρ.
    Ζωή είναι τα πάντα και όχι μόνο το βιολογικό επίπεδο γιατί τότε λέμε επιβίωση.

    Αγαπητέ Στεργκ συμφωνώ απόλυτα αλλά να είδες δεν με παρακολουθείς γιατί αλλιώς θα έβλεπες ότι δεν λειτουργώ ποτέ εν θερμώ. Πάντα εν ψυχρώ.
    Γενικώς δεν οργίζομαι ποτέ είναι κακός σύμβουλος η οργή.

    Τον φίλο τον θέλω κοντά τον εχθρό κοντύτερα. Οσο για το αν εξαφανιστεί απο το ζωτικό και οπτικό μου πεδίο ότι παύει να είναι εχθρός δεν θα το έλεγα...
    Διότι κοίτα να δεις πως το βλέπω εγώ με παράδειγμα...
    Αν λέω αν επέτρεπαν στην αστυνομία = να στείλει διακοπές μερικούς απο τους κουκουλοφόρους στο Ε.Ε.Σ για κάνα εξάμηνο να δεις πως θα εξαφανιζόντουσαν οι υπόλοιποι.(βέβαια το θέμα δεν είναι τόσο απλό με τους κουκουλοφόρους αλλά έτσι είπα να πω κάτι απλοϊκό)
    Αντιλαμβάνεσαι τι θέλω να πω.
    Δεν είναι θέμα εκδίκησης αλλά παραδειγματικής συμμόρφωσης ....
    Διότι στο παιδί για να μάθεις το πυθαγόρειο θεώρημα δεν φτάνει η θεωρία θέλει και πράξη και εκεί κολλάμε ως λαός ...

    Και τέλος ...Δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας μου να παίρνω ρεβάνς εκτός αν είναι δεδομένα και η τελευταία και τα στατιστικά γέρνουν κατά πολύ υπέρ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Με τοσα ομορφα που γραφουμε εδω παρεα καθημερινα με τις Elina 23 Russia και Annabella 22 Greece πιστευω οτι οι δυο αυτες κοντευουν να γινουν μελη της οικογενειας μας σαφως αναμορφωμενες.Λετε να γινει το θαμμα? Παναγια μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χριστίνα,
    Δεν κρίνω από απόσταση τις θέσεις άλλων αλλά σκέφτομαι, αναλύω, παράγω στρατηγική και λύσεις.
    Δεν διαχειρίζομαι επικοινωνιακά αλλα οργανώνω και διαχειρίζομαι στρατηγικά.
    Δεν διαπραγματεύομαι επί τής πολιτικής αλλά επί τής ουσίας.
    Δεν κάνω για αρχηγός αλλά για ιθύνων νους.
    Έριδες λοιπόν δημιουργώ θέλω δε θέλω γιατί η φύση μου δεν είναι συμβατή με το 'είναι μάταιο, αφέσου'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χριστίνα μου το ξέρω καλά ότι υπήρξαν επιζώντες στον Τιτανικό, ΕΠΙΖΏΝΤΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ. Σ’ αυτό ποντάρω, και γι’ αυτό είμαι βέβαιη για την συνέχεια του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
    Βέβαια, γενικά, δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι γιατί να δείξουμε λύπηση εμείς στον γαπ, μας το ζήτησε, δεν μας το ζήτησε.... Ας μας το ζητήσει ο ίδιος, και θα συσκεφθούμε όλα εμείς τα ... διεφθαρμένα καγκουρώ, και θα αποφασίσουμε. Και πότε εμείς του επιτεθήκαμε ; Τα «φιλαράκια» του άρχισαν εσχάτως να μην τον «πολυ-χωνεύουν» ....

    Κατά τα λοιπά, σύμφωνα και με την παραπομπή που παρέθεσες (άρθρο 7 παρ. 3 του Συντάγματος) δεν είναι απαραίτητη μια εκτροπή για να εφαρμοστούν το Ελληνικό Σύνταγμα και ο Ποινικός Κώδικας, και όσα εκεί προβλέπονται για την τέλεση του αδικήματος της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ σε καιρό ΠΟΛΕΜΟΥ. Απλά είναι τα πράγματα, Δικαστήρια χρειαζόμαστε, και πάνω απ’ όλα ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ Δικαστές και Κυβερνήτες. Απλά και Δημοκρατικά.

    Τις κόκκινες γραμμές τις υπερέβησαν μόνοι τους. Δεν καταλαβαίνω γιατί αναρωτιέται ο μίστερ Ιγνατίου για την ψυχολογική κατάσταση του γαπ και των αδερφών. Δεν μας απασχολεί το θέμα αυτό.

    Εμείς, ως λαός αυτής της χώρας, όπως εκπροσωπούμαστε από τα όργανα της συντεταγμένης πολιτείας (ή μάλλον όπως θα εκπροσωπηθούμε όταν αντικατασταθούν οι γύπες που κατοικοεδρεύουν στο κοινοβούλιο), θα τους τιμωρήσουμε με ψυχραιμία, κατανόηση, δημοκρατικές διαδικασίες και αν θέλουν και ένα ποτηράκι νερό, εντάξει, δεν θα τους χαλάσουμε το χατήρι.

    Δηλαδή επειδή ο γαπ διψάει, θα ενοχοποιήσουμε εμείς, τα ΘΥΜΑΤΑ, τον εαυτό μας ; Ας πιει και τον Βόσπορο, την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ θα την λάβει, ο ίδιος και οι λοιποί ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Έτερον εκάτερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σάββα,γράφεις για διχασμό,αλλά εγώ δεν βλέπω πουθενά διχασμό.Αντιθέτως,βλέπω για πρώτη φορά ΌΛΟΥΣ τους Έλληνες εναντίον των πραγματικών ενόχων.

    Μόνο διχασμό δεν βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ sterg, (οχι προσωπικα αλλα με αφορμη αυτα που εγραψες)

    Το οτι υπαρχει λαικη οργη (για τα τερατωδη εγκληματα που ο ΓΑΠ και υπολοιποι διεπραξαν εναντιον του ελληνικου λαου) δεν σημαινει οτι θα πρεπει να φτιαξουμε λαικα δικαστηρια. Ο λαος μπορει να τους οδηγησει στην δικαιοσυνη, σε οργανωμενα δικαστηρια τα οποια να αναλαβουν την δικη και τιμωρια τους. Το σεναριο - ερωτημα που εθεσες ειναι ατοπο.

    Εξ αλλου αν φθαναμε σε τετοια αποσυνθεση σαν κρατος ωστε η δικαιοσυνη να ξεπεσει σε επιπεδο λαικων δικαστηριων, οι εξ ανατολων γειτονες δεν θα αφηναν την ευκαιρια να παει χαμενη… γρηγορα στο εδωλιο θα βρισκονταν παλι οι Ελληνες, ενω ο ΓΑΠ και η σια των τουρκολαγνων μπορει και να ανταμειβονταν απο πανω...

    Επειτα, η δικαιοσυνη πρεπει να αποδιδεται, αλλιως δεν ειναι δικαιοσυνη. Ουτε επαφιεται στο επιπεδο ευαισθησιας του θυματος. Στα σοβαρα αδικηματα αποδιδεται αυτοφωρα ακομα και αν το θυμα δεν θελει.

    Το ερωτημα - διλημα που εθεσες σχετικα με την εκτελεση τους, δεν ειναι η ουσια του θεματος. (Διαβλεπω καποια ευαισθησια με την θανατικη ποινη.) Κατ'αρχας οπως ανεφερε η Χριστινα ο νομος μπορει ηδη να οριζει την θανατικη ποινη για εσχατη προδοσια (λεω μπορει γιατι δεν το εχω επαληθευσει, οχι οτι το αμφισβητω). Οποτε το ερωτημα σου εχει ηδη απαντηθει απο τον νομο - αν προτεινεις να αλλαχτει ο νομος, υπαρχει διαδικασια για αυτο. Αλλα και αν ο νομος δεν καθοριζε θανατικη ποινη, θα ηταν πολλακις ισοβια. Που ειναι το παραξενο;

    Περισσοτερο ομως ηθελα να πω οτι καποτε φαινεται στα παραπανω σχολια σαν να παρασυρομαστε και σκεφτομαστε για τα γεγονοτα λες και ειναι μια θλιβερη αναμνηση στο παρελθον, π.χ. "Ο,τι εγινε την (ψυχικη) νυχτα και εν θερμω τα ειδε η μερα και γελασε (αλλα θλιμμενη)."

    Δεν ειναι παρελθον ομως. Τα δυσκολα μολις αρχιζουν. Δεν ξερουμε αν ακομα ειμαστε στον πατο του γκρεμου. Δεν υπαρχει τιποτα που να εγγυαται οτι αυτος ο λαος και η χωρα θα ξεπερασουν την κριση και θα επιβιωσουν… το μονο που μπορει να εγγυηθει κατι και να δωσει ελπιδα ειναι το να συνειδητοποιηθει ο λαος και να εκτελεσει παρα πολλες επιπονες αλλαγες.

    Θα εχουμε την δυναμη να εκτελεσουμε αλλαγες που θα πονεσουν τον καθενα μας, οταν "το συζηταμε" για το αν ενας εσχατος προδοτης πρεπει να τιμωρηθει η οχι;…. Μαλλον το βλεπω σαν ενδειξη παθητικης στασης.

    Εχουμε το ελαττωμα σαν λαος να βλεπουμε τα πραγματα σαν περα βρεχει, οτι καποιοι αλλοι θα κανουν κατι, οτι κανενα προβλημα δεν ειναι πραγματικο, και ολα τα αντιμετωπιζουμε με τα λογια.

    Οταν καποιος προτεινει καποια πραξη το εκλαμβανουμε σαν κατι το ακραιο, ειτε εθνικιστικο ειτε φασιστικο. Γι'αυτο δεν λειτουργει τιποτα αυτη την στιγμη.

    Ειναι τοσο παραξενη και δυσκολη ιδεα το να δικασουμε και να τιμωρησουμε με την εσχατη των ποινων αυτους που εχουν διαπραξει τις πιο εσχατες προδοσιες και εγκληματα;

    --- Προσωπικα δεν νομιζω οτι προκειται περι διαφωνιας, οσο το οτι εχουμε μπλεξει μερικα θεματα που δεν ειναι αναγκη να μπλεκονται γιατι ειναι ανεξαρτητα μεταξυ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. διορθωση... ηθελα να πω αυτεπαγγελτα, οχι αυτοφωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. [...] Οταν καποιος προτεινει καποια πραξη το εκλαμβανουμε σαν κατι το ακραιο, ειτε εθνικιστικο ειτε φασιστικο. Γι'αυτο δεν λειτουργει τιποτα αυτη την στιγμη.
    Ειναι τοσο παραξενη και δυσκολη ιδεα το να δικασουμε και να τιμωρησουμε με την εσχατη των ποινων αυτους που εχουν διαπραξει τις πιο εσχατες προδοσιες και εγκληματα; [...]
    Για να φτάσεις σε αυτό το σημείο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος η πραγματοποίηση του οποίου προϋποθέτει ενέργειες, όχι λόγια.
    Σκοπός είναι η σωτηρία της πατρίδας, όχι το να κάνουμε την πάπια για να περιμένουμε τί θα κάνουμε μετά.

    [...] Δεν υπαρχει τιποτα που να εγγυαται οτι αυτος ο λαος και η χωρα θα ξεπερασουν την κριση και θα επιβιωσουν… το μονο που μπορει να εγγυηθει κατι και να δωσει ελπιδα ειναι το να συνειδητοποιηθει ο λαος και να εκτελεσει παρα πολλες επιπονες αλλαγες. [...]
    Το είπα και στον skal παραπάνω: νόμιζα ότι εγώ λέω τα καλύτερα ανέκδοτα εδώ μέσα.
    Κανείς λαός στην ιστορία δεν αντέδρασε ώριμα επειδή συνειδητοποίησε.
    Πάντα ή ένας ηγέτης ή ένα ακραίο γεγονός κατάφερνε να μηδενίσει την ψυχολογική απόσταση μεταξύ των σκέψεων και των δράσεων του κόσμου.

    ΥΓ. Επαναλαμβάνω κάτι που έχω τονίσει πολλάκις: η μόνη επανάσταση που χρειάζεται να κάνουμε είναι μέσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Και ακομα εχει το θαρρος να μιλαει αυτο το ηλιθιο τομαρι με ονομα Κουλουρι ,
    που μαζι με την εφιαλτικη συμμορια του καταστρεψε διαχρονικα την χωρα;

    - NewsIt.gr: Έκρηξη Κουλούρη κατά Παπουτσή
    http://www.youtube.com/watch?v=KEofu4LFR54&feature=player_embedded

    Φωτια και Τσεκουρι στους Προσκυνημενους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανακόντα και πολύ καλά κάνεις …Είναι πολύ εύκολο για κάποιον να παίξει με ανοιχτά χαρτιά είναι πολύ δύσκολο για κάποιον άλλον να το αντιμετωπίσει όταν το έρθει αιφνιδίως κατά πρόσωπο . Βλέπεις την ειλικρίνεια , την αλήθεια και την αμεσότητα όλοι την επιζητούν όταν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
    Θεωρώ εκ των ουκ ανευ ότι μετά από κάποιον σχολιασμό μου σε άλλη ανάρτηση ο τρόπος του συλλέγω – φιλτράρω- αναλύω – συνθέτω – προγραμματίζω – ενεργώ είναι τρόπος ζωής, άσχετα με το τι φαίνεται.
    Τέλος έξυπνος είναι εκείνος που με επαγγελματισμό μπορεί να κάνει τον ηλίθιο και όχι εκείνος που μπορεί με έξυπνο τρόπο να παραποιεί τα λεχθέντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Η άτιμη ζωή δεν μας αφήνει τελικά να αγιάσουμε. Πάνω που λύνουμε κάποιες απορίες μας, νέες δημιουργούνται διαρκώς. Δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι παρακολουθώντας το βίντεο-παραπομπή του Δημόκριτου : α) το κουλούρι με eye-liner παίρνει ΦΠΑ 13 ή 23% ;;;, β) πότε βγήκε η βαφή φρυδιών ;;; πουλιέται σετ με των μαλλιών ή σόλο ;;; γ) το χρυσό βατόμουρο τρώγεται ;;; ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ δ) πόσο γκρι είναι τα γκρι κύτταρα ενός ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ λαού που ψήφιζε τους κλόουν και τους ξεφτίλες για να τον κυβερνούν και να αποφασίζουν για το παρόν, το μέλλον αλλά και το ... παρελθόν του ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.