28/10/15

Να ποιος ευθύνεται για την προσφυγική κρίση - Διαβάστε τι έλεγε ο Άσαντ τον Ιανουάριο του 2012 - Συρία: «Ξεκάθαρη συνωμοσία» επικαλείται ο Ασαντ

Συνωμοσία που έχει σχεδιαστεί στο εξωτερικό με στόχο να αποσταθεροποιηθεί τη Συρία επικαλέστηκε ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ-Ασαντ ως αιτία των αναταραχών, στην πρώτη του δημόσια ομιλία εδώ και μήνες, ενώ τόνισε ότι δεν έχουν δοθεί εντολές για πυρά εναντίον πολιτών.
«Δεν υπάρχει κάλυψη για κανέναν. Δεν υπάρχουν εντολές προς κανέναν να ανοίξει πυρ εναντίον οιουδήποτε πολίτη», όπως είπε.
Σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Δαμασκού που μεταδόθηκε στη συριακή τηλεόραση, ο Ασαντ είπε ότι η «έξωθεν συνομωσία είναι ξεκάθαρη σε όλους». Έκανε λόγο για «σχεδιασμό από ξένους», προσθέτοντας ωστόσο ότι οι ξένες δυνάμεις «δεν βρήκαν το πάτημα που ήλπιζαν στην επανάσταση».
«Τοπικές και διεθνείς δυνάμεις έχουν προσπαθήσει να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα», είπε.
«Η νίκη είναι κοντά» εφόσον οι Σύροι παραμείνουν αποφασισμένοι, τόνισε ο Ασαντ, που βρίσκεται αντιμέτωπος με δέκα μήνες διαδηλώσεων εναντίον του και πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα να παραιτηθεί.
Ασκώντας κριτική στον Αραβικό Σύνδεσμο που έχει στείλει στη χώρα 165 παρατηρητές για να επιθεωρήσουν την εφαρμογή ειρηνευτικού σχεδίου, ο Ασαντ δήλωσε: «Μείναμε έκπληκτοι που οι Αραβες δεν στάθηκαν δίπλα στη Συρία».
Συμπλήρωσε πάντως ότι η χώρα του «δεν κλείνει την πόρτα» σε αραβικές πρωτοβουλίες για τερματισμό της κρίσης, εφόσον «σέβονται την κυριαρχία της Συρίας».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.