26/1/12

Ανοικτή Επιστολή προς τον επαίσχυντον Μπαν Κι Μουν

γράφει ο Hassan Hamade
Για θαυμάστε ένα άλλο πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας και κάποιον εκ των συνεργατών του, ομοίως πρόσωπο υπεράνω υποψίας. Υπόθεση άκρως σοβαρή, που δεν βρίσκεται στο επίπεδο των ψιλοκομπίνων των Γερμανών, αλλά στο επίπεδο της ασφάλειας και της ειρήνης του πλανήτη μας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν επισκέφθηκε τον Λίβανο για να προετοιμάσει μια πιθανή δράση του ΝΑΤΟ εναντίον της Συρίας. Αυτός που κατέχει την ανώτατη ιεραρχία του ΟΗΕ για να
προασπίζεται και να προωθεί την Ειρήνη μεταξύ των λαών της Γής, μαζί και ο συνεργάτης του Rod-Larsen κατηγορούνται από τον Λιβανέζο Hassan Hamade ότι δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά διεφθαρμένοι κακοποιοί.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν  επισκέφθηκε τον Λίβανο για να προετοιμάσει μια πιθανή δράση του ΝΑΤΟ εναντίον της Συρίας. Πάρα πολύ απασχολημένος για να συνωμοτεί εναντίον της ειρήνης που θα έπρεπε να υπερασπιστεί, ξέχασε να ρωτήσει σχετικά με τις καθημερινές παραβιάσεις της κυριαρχίας του Λιβάνου από το Ισραήλ. Σε μια ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε από το λιβανικό τύπο, ο Άραβας στοχαστής Hassan Hamade προκαλεί τον κ. Μπαν και τον εκπρόσωπο του κ. Rod-Larsen, κατηγορώντας τους ότι απέχουν πολύ από το να  αντιπροσωπεύουν αρχές και είναι απλώς διεφθαρμένοι κακοποιοί.


Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Ακούγοντας την ομιλία σας στη Βηρυτό περί  απόλυτης ανάγκης για μεταρρυθμίσεις «επειδή η φλόγα της ελευθερίας που άναψε στην Τυνησία δεν θα σβήσει» ήρθε στον νού μου μια σουηδική προσωπικότητα, που φημίζεται για την ακεραιότητα, τη διαφάνεια,  την αξιοπιστία  και την φερεγγυότητα της. 
Θέλω να μιλήσω για την Κυρία Inga-Britt Ahlenius, η οποία ήταν Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, υπεύθυνη για το Γραφείο Εσωτερικής Υπηρεσίας Εποπτείας των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Office of Internal Oversight Services, OIOS), το Γραφείο που είναι αρμόδιο για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας αυτού του «διοικητικού συμπράγκαλου» (Σ.Μετ.: αναφορά στον χαρακτηρισμό που είχε δώσει ο Ντε Γκωλ για τον ΟΗΕ), μεταξύ άλλων στους τομείς της χρηματοδότησης, και η οποία υπηρέτησε υπό την εξουσία σας.

Γνωρίζετε, ο κ. Γενικέ Γραμματέα, ότι η κα Ahlenius, της οποίας η επαγγελματική σταδιοδρομία υπήρξε πάντοτε άψογη, είτε στη Σουηδία είτε στον διοικητικό μηχανισμό των Ηνωμένων Εθνών, έγραψε μια έκθεση απογραφής του οργανισμού πενήντα σελίδων για την κατάσταση του οργανισμού στον τομέα της χρηματοδότησης και της χρήσης των δημόσιων κονδυλίων στους προϋπολογισμούς των διαφόρων τμημάτων.
Αυτή η έκθεση σας δείχνει με το δάχτυλο, σαν τον κύριο υπεύθυνο για τις οικονομικές καταχρήσεις που διαπράττονται κυρίως στην υπηρεσία σας, σας θεωρεί υπεύθυνο για την έλλειψη διαφάνειας, και φτάνει να μιλήσει για σας λέγοντας, «Κύριε, η δράση σας είναι άνευ προηγούμενου (...), αξίζει περισσότερο από μια καταδικαστική απόφαση!».
Ασκώντας το δικαίωμα της που πηγάζει από τη λειτουργική θέση της να ηγηθεί του πολέμου κατά της διαφθοράς στο πλαίσιο του ΟΗΕ, και να παρακολουθεί τη καλή λειτουργία των υπηρεσιών, η κα Ahlenius έγραψε ότι είναι βέβαιη για τη συμμετοχή σας στο χρηματοπιστωτικό χάος που κατακλύζει την διοίκηση σας, όπου απουσιάζει τελείως η διαφάνεια: «Η δράση σας -δηλώνει- χαρακτηρίζεται από έλλειψη διαφάνειας και δεν σέβεται τους κανόνες του ελέγχου», και τελειώνει: «Λυπάμαι να πω ότι η Γενική Γραμματεία εισέρχεται σε μια φάση αποσύνθεσης,  καταρρέει εντελώς και θα έλεγα ότι δεν θα μπορέσει να σωθεί».

Ενώπιο αυτής της έκθεσης έχετε κρατήσει μια ολική σιωπή, αγνοώντας την τελείως, ωστόσο διατάξατε την απόσυρσή της από την επίσημη ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών μέσα σε 48 ώρες από την ανάρτηση της στο Διαδίκτυο [Το Δίκτυο Voltaire ξαναβρήκε την ανάρτηση, μπορείτε να τη κατεβάσετε στο τέλος του άρθρου].
Αν ακούσαμε για αυτή τη έκθεση, οφείλεται σε μια χούφτα δημοσιογράφων που την είχαν δει, χωρίς όμως να ακολουθήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης, και χωρίς να σας ρωτήσουν σχετικά, ίσως λόγω του φόβου να προκαλέσουν μια διαδικασία που θα μπορούσε να ανοίξει το φάκελο της εκτεταμένης διαφθοράς που υπάρχει στους κόλπους της διοίκησης σας εις βάρος των συμφερόντων των λαών του κόσμου.


Θυμηθείτε, ο  κ. Γενικέ Γραμματέα, ότι η κα Ahlenius, μετά την επιστροφή της στην γενέτειρα της και μετά τη δημοσίευση αυτής της έκθεσης τον Αύγουστο 2010, σας αφιέρωσε ένα βιβλίο που δημοσίευσε από κοινού με το Σουηδό δημοσιογράφο Nialas Ekdal.
Στο βιβλίο αυτό «Ο κ. Τύχη, η επιδείνωση των Ηνωμένων Εθνών υπό την ηγεσία του Μπαν Κι-Μουν» [1 ], οι συγγραφείς αναλύουν ένα πλήθος παραβιάσεις σας, που στερούν από τον ΟΗΕ την ελάχιστη ζωτικού επιπέδου αξιοπιστία.
Σας χαρακτηρίζουν ανίκανο και διεφθαρμένο, εκθέτοντας όλη τη επαγγελματική σας δράση.

κ. Γενικέ Γραμματέα,
Το βιβλίο αυτό, όπως και η έκθεση, δέχτηκε σιωπηλές επιθέσεις και έμεινε τελείως εκτός από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Γνωρίζετε καλά τις κρυμμένες δυνάμεις που οδηγούν την καταπολέμηση της αλήθειας που υπερασπίζεται η κα Ahlenius. Αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις είναι που σας προστατεύουν κ. Γενικέ Γραμματέα.
Πώς τολμάτε να μιλήσετε για μεταρρυθμίσεις, εσείς που είστε κλέφτης;
Ίσως να μην έχετε συνηθίσει να ακούτε τόσο άμεσες κριτικές, τόσο δυνατές, αλλά θα πρέπει να το συνηθίζετε. Από την άποψη της ηθικής, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να δώσετε μαθήματα μεταρρυθμίσεων σε κανέναν. Θα ήταν ενδιαφέρον, από την αναφορά σας για μεταρρυθμίσεις, να απαιτήσουμε την εφαρμογή τους, πρώτα, στα Ηνωμένα Έθνη. Το πρώτο βήμα θα ήταν να εξεταστείτε από μια εξεταστική επιτροπή, η οποία θα μπορούσε να σας παραπέμψει σε αρμόδιο δικαστήριο. 
Ο κόσμος χρειάζεται μία Νυρεμβέργη για να δικαστούν τα εγκλήματα διαφθοράς και λεηλασίας των περιουσίων των λαών. Ποια είναι η γνώμη σας;

Τα Δημόσια αγαθά που έχετε χρησιμοποιήσει παράνομα, σύμφωνα με την κα Ahlenius, ανήκουν στους λαούς του κόσμου, των οποίων οι κυβερνήσεις χρηματοδοτούν τον Οργανισμό και πληρώνουν τους μισθούς σας, και όλο το προσωπικό του ΟΗΕ.
Θα ήταν ενδιαφέρον, παρεμπιπτόντως  να σημειωθεί ότι οι κυβερνήσεις που ισχυρίζονται ότι είναι υπέρ του ελέγχου του ΟΗΕ, και που σας κατηγορούν ότι ενεργείτε για λογαριασμό της Ουάσιγκτον, αποφεύγουν να απαιτήσουν το σχηματισμό μιας επιτροπής έρευνας σχετικά με τις κατηγορίες της κας Ahlenius εναντίον σας προσωπικά! Και να που τώρα αντιστρέφονται οι ρόλοι και είστε εσείς που μας παρέχετε γενναιόδωρα μαθήματά σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις!

κ. Γενικέ Γραμματέα,
Λίγες ώρες πριν την άφιξή σας στη Βηρυτό, έχετε υποσχεθεί να διορίσετε νέο Γενικό Εισαγγελέα για το Ειδικό Δικαστήριο για τον Λίβανο (STL), σε αντικατάσταση του δικαστή Ντάνιελ Bellemare που παραιτήθηκε.
Πέστε μας λοιπόν, ποια θα ήταν η φύση των δικαστών που θα διορίζονται από κάποιον τόσο αμφιλεγόμενο όπως εσείς; Μπορούμε να περιμένουμε δικαιοσύνη από δικαστές που δέχονται να διορίζονται από ένα πρόσωπο που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω  με το χέρι βουτηγμένο στη τσέπη από την ίδια την αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του;
Πρόκειται για «τον υψηλότερο βαθμό επαγγελματισμού και διαφάνειας» όπως υποσχέθηκε ο αείμνηστος πρόεδρος Antonio Cassese;

κ. Γενικέ Γραμματέα,
Στο όνομα ποιάς σοφίας σιωπήσατε ενώπιο των κατηγοριών της κας Ahlenius; Επειδή αποκαλείτε «εγκλήματα τιμής» ή «πολιτικό έγκλημα» το να σκορπίσετε τα χρήματα άλλων ανθρώπων;
Ή μήπως είναι από τον φόβο μήπως  ανοίξει ο φάκελος για πλήρη ενημέρωση όλου του κόσμου;

Για την άνοιξη του ΟΗΕ
Φανταστείτε τα πράγματα αντίστροφα, και μια σειρά από χώρες να απαιτούν τη δημιουργία μιας εξεταστικής επιτροπής που επιβεβαιώνει την ενοχή σας καθώς και άλλων αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών.
Δεν θα ήμασταν στο κατώφλι μιας περιόδου που θα δικαιολογούσε το όνομα «Άνοιξη των Ηνωμένων Εθνών»;

Ο Terje Rod-Larsen αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το υπουργικό αξίωμα του στη Νορβηγία, επειδή είχε παραποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του, έτσι ώστε να μην πληρώσει φόρους για 10 χρόνια. Δεδομένων των ιδιοτήτων του ως απατεώνας, διορίστηκε στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Terje Rod-Larsen ο πλαστογράφος

κ. Γενικέ Γραμματέα,
Φαίνεται ότι η πίστη σας στους προστάτες σας εκδηλώθηκε με την παρουσία  σας στη Βηρυτό, μαζί με τον συντονιστή σας στο Λίβανο, τον κ. Terje Rod-Larsen.
Ο τελευταίος αρνείται να αναγνωρίσει ότι το Ισραήλ, το οποίο θεωρεί δεύτερη πατρίδα του, συσσώρεψε πάνω από 10.000 κατάφωρες παραβιάσεις των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ σας, προκαλώντας τον σε πλήρη γνώση όλου του κόσμου.

Ο κ. Rod-Larsen αρκείται να μιλήσει για «μικρο-εισβολές» και όχι για «πολεμικές πράξεις επιθετικού χαρακτήρα». Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι τεράστια, διότι, σύμφωνα με την ετυμηγορία του διεθνούς δικαστηρίου της Νυρεμβέργης, ο επιθετικός πόλεμος είναι «το ανώτατο διεθνές έγκλημα» και επομένως εκθέτει τους δράστες σε άσκηση διώξεων για εγκλήματα πολέμου ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης.
Ίσως δεν γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ «μικρο-εισβολής» και «πολεμικής πράξης επιθετικού χαρακτήρα», όπως η κυβέρνηση του Λιβάνου και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Λιβάνου στον ΟΗΕ;
Ο συντονιστής σας στο Λίβανο, ο κ. Rod-Larsen όμως το γνωρίζει ασφαλώς. Κρύβει αυτό το γεγονός για να αποφύγει οποιαδήποτε αναφορά στο υπέρτατο διεθνές έγκλημα, το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα την ποινική δίωξη των ηγετών του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου, χωρίς καν να εξεταστεί ο παράγοντας υποτροπής, η οποία αυξάνει την ποινική ευθύνη, ιδίως όσον αφορά τον αριθμό από αυτές τις «πολεμικές πράξεις επιθετικού χαρακτήρα» που έσπασε όλα τα ρεκόρ στα χρονικά των πολέμων και των συγκρούσεων.


Θα αρκεστώ σε αυτά, κ. Γενικέ Γραμματέα, ζητώντας συγγνώμη που δεν θα ολοκληρώσω αυτή την επιστολή μου υποβάλλοντας  τον σεβασμό και την εκτίμησή μου, εν αναμονή των αποτελεσμάτων μιας πραγματικής έρευνας για το περιεχόμενο της έκθεσης και το βιβλίο που γράφτηκε από την κ. Inga-Britt Ahlenius, την οποία παρακαλώ θερμά να αποδεχθεί την βαθύτατη εκτίμησή μου και τον βαθύτατο σεβασμό μου.
Hassan Hamade

Ο Hassan Hamade είναι γνωστός Λίβανος στοχαστής και πολιτικός κριτικός. Μέλος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου του Λιβάνου. Για δεκαπέντε χρόνια, σχολιάζει την πολιτική σε μια εβδομαδιαία εκπομπή στο δορυφορικό κανάλι NourTV. Η εκπομπή του, «Ο Κόσμος καίγεται», συλλέγει κατά μέσο όρο 40 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.