12/1/12

Άγνωστο που κατευθύνεται το «Chariot»

Κινηματογραφικά συνεργεία κατέγραψαν από την ακτή της Λεμεσού το ρωσικών συμφερόντων εμπορικό πλοίο «Chariot» που μεταφέρει τόνους πυρομαχικών, προτού αποπλεύσει για την Αλεξανδρέττα.
Δεύτερο μέρος στο θρίλερ με το ρωσικών συμφερόντων εμπορικό πλοίο «Chariot», με σημαία Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών, που μεταφέρει 55 τόνους πυρομαχικών. Μετά την αποδέσμευσή του από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, και λίγη ώρα μετά τον απόπλου του από το αγκυροβόλιο στο λιμάνι της Λεμεσού, χθες το απόγευμα, το πλοίο με το επικίνδυνο φορτίο χάθηκε από τα ραντάρ.
Αφού η πλοιοκτήτρια εταιρεία άλλαξε τον προορισμό του πλοίου, και αντί της Συρίας, για την οποία ισχύουν απαγορευτικά μέτρα εισαγωγών οπλισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλώθηκε ως χώρα προορισμού η Τουρκία, στο σκάφος επιτράπηκε να αναχωρήσει από τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ανεφοδιάστηκε και απέπλευσε γύρω στις δύο χθες το μεσημέρι. Ωστόσο, μετά τις τέσσερις το απόγευμα σίγησε το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης της θέσης στην οποία βρίσκεται το πλοίο, και αυτό δεν μπορεί να εντοπιστεί στους διεθνείς χάρτες.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έδωσε ως νέο λιμάνι προορισμού του «Chariot» το Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) στη νότια Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η Τουρκία απαγορεύει τον κατάπλου στα λιμάνια της, όπως και την προσγείωση στα αεροδρόμιά της, πλοίων και αεροσκαφών που έχουν αναχωρήσει από τα νόμιμα λιμάνια και αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία και δεν αναγνωρίζει. Πάντως, στο ημερολόγιο του λιμανιού της Αλεξανδρέττας αναφέρεται ως ώρα άφιξης του ρωσικού πλοίου η δευτέρα μεταμεσημβρινή σήμερα.
Όπως εξήγησε σε δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση ο Υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας, ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση ως πολιτικός προϊστάμενος του Τμήματος Τελωνείων, η δήλωση από πλευράς του πλοιάρχου του πλοίου ότι διαφοροποιεί τον προορισμό έγινε δεκτή από τις τελωνειακές αρχές της Δημοκρατίας, γι αυτό και δόθηκε άδεια για τον απόπλου.
 http://www.ikypros.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.