7/1/12

FP: «Νέρων» ο Παπανδρέου

Σε ρόλο «Νέρωνα» με ένα σπίρτο στο χέρι εμφανίζει τον Γιώργο Παπανδρέου στο εξώφυλλο του το περιοδικό Foreign Policy, που αφιερώνει το τεύχος του στην οικονομική κρίση.
Ο καλλιτέχνης Stephen Kroninger που επιμελήθηκε το εξώφυλλο παρουσιάζει την παγκόσμια οικονομία με πυριδιταποθήκη στην οποία βάζει φωτιά ο Γιώργος Παπανδρέου. Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και ο Κινέζος πρόεδρος, Χου Ζιντάο τρέχουν να σωθούν από την φωτιά, ενώ σε ρόλο πυροσβέστη σπεύδει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.«Το σπίτι καίγεται. Έχουν περάσει τρία χρόνια και συνεχίζουμε σε αυτή την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και οι παγκόσμιοι πυροσβέστες φαίνονται απασχολημένοι να μάχονται μεταξύ τους αντί να σβήνουν τις φλόγες» γράφει στο editorial το περιοδικό που σημειώνει με μία δόση χιούμορ: «Ναι, αυτός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου με ένα σπίρτο».

Στο ρεπορτάζ που φιλοξενεί το Foreign Policy με τίτλο «ο Μύθος της Ευρώπης» παρουσιάζεται το δίδυμο Μέρκελ – Σαρκοζί να έχει ρίξει κάτω τον  Γιώργο Παπανδρέου και να τον πατά την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον με απειλητικό ύφος είναι έτοιμος να πετάξει πέτρες.«Η κρίση του ευρώ δεν αφορά στα αλήθεια τα χρήματα. Αφορά τον μύθο ότι οι Ευρωπαίοι υπήρξαν στην πραγματικότητα» γράφει το περιοδικό με μία δόση ειρωνείας για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την κρίση οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
http://www.real.gr

3 σχόλια:

 1. Το επόμενο βήμα είναι να διαβάσουμε σε κάποιο κύριο άρθρο ενός περιοδικού παγκόσμιας εμβέλειας ότι ο ΓΑΠ είναι ο εφιάλτης του 21ου αιώνα.
  Πραγματικά ο απόλυτος εξευτελισμός, εάν θα είχε το γνώθι σ' εαυτόν αλλά και το ήθος θα είχε αυτοκτονήσει ,οχι ότι το ήθος της οικογένειας ΠΑΠ ήταν άξιο παράδειγμα αλλά τέτοια κατάντια!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το επόμενο βήμα είναι να διαβάσουμε σε κάποιο κύριο άρθρο ενός περιοδικού παγκόσμιας εμβέλειας ότι ο ΓΑΠ είναι ο εφιάλτης του 21ου αιώνα.
  Πραγματικά ο απόλυτος εξευτελισμός, εάν θα είχε το γνώθι σ' εαυτόν αλλά και το ήθος θα είχε αυτοκτονήσει ,οχι ότι το ήθος της οικογένειας ΠΑΠ ήταν άξιο παράδειγμα αλλά τέτοια κατάντια!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ ξύπνιους συντάκτες έχει το περιοδικό.
  Να δούμε τι μούτρα θα κάνουν οι άλλοι του Daily Telegraph που τον παρουσίασαν "ήρωα".
  Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.