7/1/12

FP: «Νέρων» ο Παπανδρέου

Σε ρόλο «Νέρωνα» με ένα σπίρτο στο χέρι εμφανίζει τον Γιώργο Παπανδρέου στο εξώφυλλο του το περιοδικό Foreign Policy, που αφιερώνει το τεύχος του στην οικονομική κρίση.
Ο καλλιτέχνης Stephen Kroninger που επιμελήθηκε το εξώφυλλο παρουσιάζει την παγκόσμια οικονομία με πυριδιταποθήκη στην οποία βάζει φωτιά ο Γιώργος Παπανδρέου. Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και ο Κινέζος πρόεδρος, Χου Ζιντάο τρέχουν να σωθούν από την φωτιά, ενώ σε ρόλο πυροσβέστη σπεύδει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.



«Το σπίτι καίγεται. Έχουν περάσει τρία χρόνια και συνεχίζουμε σε αυτή την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και οι παγκόσμιοι πυροσβέστες φαίνονται απασχολημένοι να μάχονται μεταξύ τους αντί να σβήνουν τις φλόγες» γράφει στο editorial το περιοδικό που σημειώνει με μία δόση χιούμορ: «Ναι, αυτός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου με ένα σπίρτο».

Στο ρεπορτάζ που φιλοξενεί το Foreign Policy με τίτλο «ο Μύθος της Ευρώπης» παρουσιάζεται το δίδυμο Μέρκελ – Σαρκοζί να έχει ρίξει κάτω τον  Γιώργο Παπανδρέου και να τον πατά την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον με απειλητικό ύφος είναι έτοιμος να πετάξει πέτρες.



«Η κρίση του ευρώ δεν αφορά στα αλήθεια τα χρήματα. Αφορά τον μύθο ότι οι Ευρωπαίοι υπήρξαν στην πραγματικότητα» γράφει το περιοδικό με μία δόση ειρωνείας για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την κρίση οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
http://www.real.gr

3 σχόλια:

  1. Το επόμενο βήμα είναι να διαβάσουμε σε κάποιο κύριο άρθρο ενός περιοδικού παγκόσμιας εμβέλειας ότι ο ΓΑΠ είναι ο εφιάλτης του 21ου αιώνα.
    Πραγματικά ο απόλυτος εξευτελισμός, εάν θα είχε το γνώθι σ' εαυτόν αλλά και το ήθος θα είχε αυτοκτονήσει ,οχι ότι το ήθος της οικογένειας ΠΑΠ ήταν άξιο παράδειγμα αλλά τέτοια κατάντια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το επόμενο βήμα είναι να διαβάσουμε σε κάποιο κύριο άρθρο ενός περιοδικού παγκόσμιας εμβέλειας ότι ο ΓΑΠ είναι ο εφιάλτης του 21ου αιώνα.
    Πραγματικά ο απόλυτος εξευτελισμός, εάν θα είχε το γνώθι σ' εαυτόν αλλά και το ήθος θα είχε αυτοκτονήσει ,οχι ότι το ήθος της οικογένειας ΠΑΠ ήταν άξιο παράδειγμα αλλά τέτοια κατάντια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ξύπνιους συντάκτες έχει το περιοδικό.
    Να δούμε τι μούτρα θα κάνουν οι άλλοι του Daily Telegraph που τον παρουσίασαν "ήρωα".
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.