2/1/12

Αντιδράσεις στα Kατεχόμενα για την κατασκευή πετρελαϊκών αποθηκών

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Εντός των πρώτων ημερών του Ιανουαρίου αναμένεται να παραδοθεί στην αρμόδια ''επιτροπή'' του ψευδοκράτους η έκθεση αξιολόγησης περιβαλλοντικής επίδρασης για την ανέγερση εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαιοειδών στην κατεχόμενη Επτακώμη, ενώ οι αντιδράσεις συνεχίζονται.Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, ο συντονιστής της εταιρείας Rixoh Ltd, Χουσεγίν Πασιά δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις θα ανεγερθούν με βάση τα διεθνή πρότυπα από μια ολλανδική εταιρεία η οποία είναι πρωτοπόρος στον τομέα αυτό.
Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών θα κατασκευασθούν σε μια έκτασης γης 165 στρεμμάτων, 10 χιλιόμετρα ανατολικά του χωριού Δαυλός. Ανέφερε επίσης ότι θα δημιουργηθούν 295 θέσεις εργασίας, σημειώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις θα στοιχίσουν περίπου 500 εκ. τουρκικές λίρες και θα είναι χωρητικότητας 1,240,000 κυβικών μέτρων.

Ο κ. Πασιά επεσήμανε ότι κύριος επενδυτής του έργου είναι η ελβετική εταιρεία Rixoh, το 90% της οποίας ανήκει στον Χαλίλ Μπεκτάς, κάτοχο ελβετικής υπηκοότητας και το υπόλοιπο 10% στον Μεχμέτ Καραλίμ, κάτοχο «υπηκοότητας» του ψευδοκράτους, σημειώνοντας ότι η εταιρεία Rixoh συστάθηκε τον περασμένο Απρίλιο και είναι εγγεγραμμένη στο ψευδοκράτος. Τέλος ξεκαθάρισε ότι οι εγκαταστάσεις που θα ανεγερθούν δεν θα είναι διυλιστήριο αλλά για αποθήκευση πετρελαιοειδών.

Από την άλλη συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την υλοποίηση του όλου έργου. Ο Αχμέτ Ζεκί Γκεντς, ένας από τους τουριστικούς επενδυτές της περιοχής, σε δηλώσεις του στην Γενί Ντουζέν ανέφερε ότι ως κάτοικος της περιοχής θα κάνει ότι περνά από το χέρι του προκειμένου να εμποδίσει την υλοποίηση των εγκαταστάσεων. Επίσης ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Acapulc, Ουνάλ Τσιανέρ ανέφερε ότι αυτού του είδους οι εγκαταστάσεις δεν συνάδουν με τις τουριστικές επενδύσεις της περιοχής, λέγοντας ότι μολύνουν το περιβάλλον και ότι θα σημειωθούν τα ίδια προβλήματα που υπάρχουν και με τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στα Γαστριά.

www.kathimerini.com.cy

Γεώτρηση για πετρέλαιο στα κατεχόμενα

Ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του 2012 θα γίνει γεώτρηση επί κατεχόμενου εδάφους, στα πλαίσια της "συμφωνίας" του ψευδοκράτους με τη γενική διεύθυνση της Ανώνυμης Εταιρείας Τουρκικά Πετρέλαια.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Γιλντίζ είπε ότι στόχος είναι να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των Τ/κ.
Ο κ. Γιλντίζ απαντούσε σε επερώτηση του βουλευτή του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ερκάν Ακτσαϊ και, μεταξύ άλλων, είπε ότι η αδειοδότηση της Εταιρείας Τουρκικά Πετρέλαια προνοεί έξι γεωτρήσεις στο θαλάσσιο χώρο και μία επί εδάφους.
http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.