6/1/12

Προσεχή λιβανοκυπριακή συνάντηση για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων

LOrient-Le-Jour (Λίβανος)
Ο Λίβανος και η Κύπρος θα διοργανώσουν «σύντομα» νέες συνομιλίες για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων τους, ανέφερει σήμερα η εφημερίδα as-Safir.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν επίσης σε αυτή τη συνάντηση το ζήτημα της ισραηλινοκυπριακής συμφωνίας οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων τους με σκοπό να τροποποιηθούν οι διατάξεις που είναι επιβλαβείς για το Λίβανο.
Μια διαμάχη ξέσπασε μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ, μετά την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου στη θαλάσσια περιοχή των συνόρων. Ο χάρτης που προτείνονται από το Ισραήλ για την οριοθέτηση της ΑΟΖ του δεν γίνεται αποδεκτό από τον Λίβανο.


Η κυβέρνηση ενέκρινε την Τετάρτη την εκτελεστική υπουργική απόφαση για την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων του Λίβανου. Σύμφωνα με τον Λίβανο Υπουργό Ενέργειας Gebran Bassil, που αναφέρει η as-Safir, η διαδικασία των προσκλήσεων υποβολής προσφορών για την εκμετάλλευση των υπεράκτιων πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.
Ο Υπουργός ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να δημιουργήσει έναν οργανισμό που θα είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας της εκμετάλλευσης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

1 σχόλιο:

  1. Ξεφτίλα: ο Λιβανέζος Υπουργός Ενέργειας "ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να δημιουργήσει έναν οργανισμό που θα είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας της εκμετάλλευσης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου" και εδώ ζήτησε να παρακαμφθεί ο οργανισμός για να τα κάνει μόνος του!!!

    Αυτά που ζούμε στην Ελλάδα ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!

    Το μόνο που μένει να δούμε είναι κοινή επιτροπή ΥΠΕΞ-ΥΠΕΚΑ με άλλους γαλαξίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.