12/1/12

Το πολυπλόκαμο τέρας που έφαγε τον αγωγό South Stream

Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στην ύπαρξη ενός πολύπλοκου και πολυάνθρωπου μηχανισμού πολιτικών, επαγγελματιών οικολόγων, αμαρτωλών ΜΚΟ, διαμορφωτών της κοινής γνώμης, δημοσιογράφων και ΜΜΕ, οι οποίοι όλοι αυτοί, λες και συντονιζόμενοι από κάποιο κέντρο, γελοιοποιούσαν και δαιμονοποιούσαν οποιονδήποτε είχε το θάρρος να παρουσιάσει δημόσια και υπεύθυνα οποιαδήποτε πληροφορία, εκτίμηση ή άποψη που ήθελε τους Τούρκους να εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις, ή οποιαδήποτε άποψη μιλούσε για το τουρκικό παρακράτος, τη μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και εν γένει την τουρκική απειλή.
Ο μηχανισμός αυτός, παρότι μετρά μια αποτυχία στο «μέτωπο της Κύπρου», όπου ο Τάσσος Παπαδόπουλος κατενίκησε όλους αυτούς τους καλοπληρωμένους με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων παράγοντες, έχει καταγράψει μια τεράστια επιτυχία. Κατάφερε να ακυρώσει τον ρωσικών συμφερόντων αγωγό South Stream, με τραγικές συνέπειες για την Ελλάδα και τα εθνικά μας συμφέροντα. Αφού πολέμησαν με λύσσα την ίδια την ελληνική κυβέρνηση που κινήθηκε προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού κατέκαψαν την Ελλάδα, μετά την συμφωνία Πούτιν-Καραμανλή, αφού προχώρησαν στις απαραίτητες προεκλογικές δηλώσεις-μήνυμα δια στόματος του Γιώργου Παπανδρέου προς την Ουάσιγκτον και τους μεγάλους πάτρωνες, προχώρησαν στην ακύρωση του αγωγού, αφήνοντας την Ελλάδα κυριολεκτικά στο έλεος της Τουρκίας, στο κρίσιμο ζήτημα της προμήθειας της χώρας με φυσικό αέριο, στρατηγικής σημασίας πρώτη ύλη για την επιβίωση της χώρας.
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, με τον South Stream η Ελλάδα αποκτούσε έναν επί πλέον αγωγό παροχής φυσικού αερίου, εκτός από τον αγωγό Τουρκία-Ελλάδα-Ιταλία, ο οποίος ελέγχεται από την Τουρκία.
Όλα αυτά τα χρόνια η Ρωσία, αφού υπέγραψε κρίσιμη συμφωνία με τη Μέρκελ (Απρίλιος 2010), για τον βόρειο αγωγό (North Stream), εργάζεται μεθοδικά πάνω στο πρόγραμμα κατασκευής του αγωγού, παρακάμπτοντας την Ελλάδα, η οποία εν τω μεταξύ είχε αρνηθεί και το σωτήριο δάνειο των 25 δις ευρώ από τη Ρωσία, όπως επωνύμως καταγγέλλει ο Ιβάν Σαββίδης, που ήταν παρών στη συνάντηση Πούτιν-Παπανδρέου.
Με άλλα λόγια, από την κίνηση της Ελλάδας να αρνηθεί τη διέλευση του αγωγού από το έδαφός της, ίσως να μην έχασε η Ρωσία, αλλά μόνον η Ελλάδα και μάλιστα πολλά και σε πολλούς τομείς!
Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Ρωσία σχεδίασε νέο δρομολόγιο για τον αγωγό, ενώ φέρεται να έχει υπογράψει συμφωνίες με τις ενδιαφερόμενες χώρες. Ο αγωγός θα ξεκινά από τις ρωσικές ακτές στον Εύξεινο Πόντο, θα φθάνει στη Βουλγαρία και από κει, μέσω Σερβίας, θα διακλαδίζεται προς Αυστρία και προς Κροατία-Σλοβενία-Ιταλία. Οι ενδιαφερόμενες χώρες με τις οποίες η Ρωσία φέρεται ήδη να έχει υπογράψει σχετικές συμφωνίες, είναι η Βουλγαρία, η Σερβία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Κροατία, η πΓΔΜ και η Αυστρία. Εκτός από τις διακρατικές συμφωνίες, ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom έχει υπογράψει συμφωνίες με πολλές εταιρείες ενέργειας, όπως η ιταλική ΕΝΙ, η γαλλική EDF, η αυστριακή OMV.
Με άλλα λόγια, η Ρωσία έχει ολοκληρώσει τις διακρατικές και τις εμπορικές συμφωνίες που αφορούν το τμήμα του αγωγού που θα ξεκινά από τις ακτές της Βουλγαρίας και θα διακλαδίζεται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Αυτό που δεν είχε καθοριστεί και διασφαλιστεί με συμφωνίες, είναι το τμήμα του αγωγού που θα περνούσε υποθαλασσίως από τον Εύξεινο Πόντο, για να φθάσει στις βουλγαρικές ακτές. Εκεί η Ρωσία είχε δυο επιλογές. Να υπογράψει συμφωνία με την Ουκρανία και τη Ρουμανία, για τη διέλευση του αγωγού από την ΑΟΖ των χωρών αυτών, ή να επιλέξει την Τουρκία, η οποία σημειωτέον, έχει ορίσει τη δική της ΑΟΖ στον Εύξεινο Πόντο.
Επίσης, να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει ήδη κατασκευάσει έναν αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ιράν, παρότι το απαγόρευε ο Νόμο Αμάτο των ΗΠΑ, και τον ρωσικό αγωγό Blue Steram, που μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στον τερματικό σταθμό στην Αμισό-Σαμσούντα. Υπογραμμίζεται ότι ο πρώτος αγωγός «έφαγε» τον Ερμπακάν και ο δεύτερος τους Ετζεβίτ-Γιλμάζ, που υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία. Παρόλα αυτά, οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν δεν ακύρωσαν τα έργα αυτά, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν και να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας, που με εξαγωγές 150 δις δολαρίων το χρόνο, τείνει να καταστήσει την Ελλάδα των προαναφερθέντων παραγόντων της συμφοράς, 82ο νομό της Νεο-οθωμανίας.
Τη στιγμή λοιπόν που η Ελλάδα αρνείται τον ρωσικό αγωγό και το δάνειο των 25 δις από τη Ρωσία, τη στιγμή που η πατρίδα μας στενάζει και χάνεται κάτω από το πέλμα αυτών των παραγόντων, που κατορθώνουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο με όλες τις κυβερνήσεις, η Τουρκία, που συνεχίζει να είναι ισχυρός σύμμαχος των ΗΠΑ, ταυτόχρονα συνεχίζει απτόητη τη συνεργασία της με τη Ρωσία.
Τελευταία πράξη θάρρους και εξυπηρέτησης των εθνικών της συμφερόντων, κόντρα στις υποδείξεις της Ουάσιγκτον, είναι η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας για τον αγωγό South Stream, αυτόν που αρνήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, οι κάθε είδους συνοδοιπόροι και συν-καταναλωτές των κρατικών -φανερών και μυστικών- κονδυλίων, και οι ...«οικολόγοι» της Αλεξανδρούπολης. Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, υπέγραψε στη Μόσχα την συμφωνία διέλευσης του αγωγού από την τουρκική ΑΟΖ με πολύτιμα οικονομικά και πολιτικά ανταλλάγματα για την Άγκυρα, του αγωγού που αρνήθηκε ο μηχανισμός της προδοσίας στην Αθήνα.
Μερικά από αυτά είναι η πολιτική στήριξη της Ρωσίας στην Τουρκία σε διάφορους τομείς, όπως το Κουρδικό και το Αιγαίο (!), και η στήριξη της τουρκικής οικονομίας μέσω της μείωσης της τιμής του παρεχόμενου φυσικού αερίου, της κατασκευής σταθμού αποθήκευσης φυσικού αερίου από την Gazprom στην Τουρκία, ρωσικών επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας κλπ.
Ο αγωγός, που αρνήθηκε η Ελλάδα, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να είναι εξαρτημένη ενεργειακά από την Τουρκία (ο 82ος νομός που λέγαμε;), αναμένεται να κατασκευαστεί με ταχείς ρυθμούς και να λειτουργήσει από το 2015.
Για όσους θέλουν αν εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο και να οριοθετήσουν το μέγεθος της αθλιότητας και της προδοσίας των παραγόντων που στελεχώνουν τον εν λόγω μηχανισμό, να σημειώσουμε ότι η Τουρκία, με την κίνησή της αυτή, βάζει ταφόπλακα στον αγωγό Nabucco, στρατηγικής σημασίας σχέδιο των ΗΠΑ για την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης.
Τέλος, για να μην θεωρηθεί ότι βλέπουμε παντού «εχθρούς και σκιές», να υπογραμμίσουμε ότι τη στιγμή που η ελληνική κοινή γνώμη άρχισε να αντιλαμβάνεται το ρόλο αυτού του μηχανισμού μετά τις εξαιρετικά διαφωτιστικές τις δηλώσεις Γιλμάζ, ορισμένα στελέχη αυτού του πολυπλόκαμου τέρατος στην πολιτική, το κράτος και τα ΜΜΕ, είχαν το θράσος να σερβίρουν δημοσιεύματα σε δυο μεγάλες και «σοβαρές» εφημερίδες, που αποπροσανατόλιζαν και πάλι την κοινή γνώμη, αφού δικαιολογούσαν την πολιτική των συν-καταναλωτών των κρατικών -φανερών και μυστικών- κονδυλίων και έβλεπαν πίσω από τις πυρκαγιές τους ...Κούρδους και την DEV SOL. Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι το πολυπλόκαμο «τέρας» δείχνει αποφασισμένο να συνεχίσει να κατατρώγει τις σάρκες της Ελλάδος και του ελληνισμού. Θα το επιτρέψουμε; 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

26 σχόλια:

  1. Τό θέμα δέν είναι άν θά τό επιτρέψουμε.
    Τό θέμα είναι άν μπορούμε νά πολεμήσουμε τό τέρας αυτό μέ τήν μεγαλύτερη δυνατή βία διότι επειδή είναι τέρας δέν καταλαβαίνει από...δημοκρατία καί θεσμούς...κλπ κλπ.
    Η Πατρίδα θά ελευθερωθεί πραγματικά εάν όλα τά κεφάλια τού τέρατος αυτού κοπούν.
    Οι πολίτες θέλουν αλλά δέν μπορούν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ......Θα το επιτρέψουμε; Kαι τι να κάνουμε δηλαδή. Εδώ oi πολιτικοί ταγοί του έθνους έχουν θάψει όλη την Ελλάδα και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Ας φωνάζουν οι πολίτες, ας φωνάζει ο Μαρκεζίνης, ας φωνάζει ο Καλεντερίδης, ας φωνάζει ο Καμμένος, ας φωνάζουν οι αγανακτιμένοι και δεν ξέρω εγώ ποιός άλλος. Υπάρχει καμιά πρόταση για το τι πρέπει να γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν ανατραπεί το καθεστώς αυτό,και δεν εννοώ μόνο την παρούσα κυβέρνηση ή το ΠΑΣΟΚ,δεν πρόκειται να σταματήσει η κατρακύλα.

    Είμαστε διατεθειμένοι να ξεβολευτούμε απο τους καναπέδες μας και να τους ανατρέψουμε; Και να τους οδηγήσουμε σε δίκη,Επαναστατικώ Δικαίω;

    Είναι πάρα πολλά τα εγκλήματα,και μέχρι σήμερα ατιμώρητα.

    Μέχρι τότε,αυτοί θα κάνουν ότι τους γουστάρει.

    Ότι κάνουν το κάνουν με τη δική μας ανοχή,βρίσκουν και τα κάνουν.

    Εξέγερση του λαού χρειάζεται,όλα τ'άλλα ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

    ΥΓ
    Εκτροπή έχουμε εδώ και καιρό,απο τους γιαλαντζί ''δημοκράτες''.Ο λαός είναι πιο ενωμένος απο ποτέ,δίχως αξιόλογα δείγματα διχασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «.....για να μην θεωρηθεί ότι βλέπουμε παντού «εχθρούς και σκιές»....»
    Τους βλέπουμε παντού, γιατί είναι παντού, γιατί φρόντισαν εδώ και δεκαετίες να εδραιώσουν μηχανισμούς που θα καθιστούσαν την δική τους, και μόνο την δική τους παρουσία, δυνατή.
    Γιατί φρόντισαν να κατέχουν θέσεις εξουσίας οι ίδιοι και οι όμοιοί τους, δηλαδή όλοι οι επικίνδυνοι δόλιοι προδότες, και όλοι οι απαραίτητοι ακόλουθοί τους, δηλαδή όλοι οι άχρηστοι, ανεγκέφαλοι, ανεπάγγελτοι και ανήθικοι «αξιωματούχοι». Θα ήταν όλοι τους ιδιαίτερα αξιοθρήνητες περιπτώσεις ανθρωπίνων υπάρξεων, αν δεν είχαν, και δεν εξακολουθούν να, υποφέρουν από τις αποφάσεις, πράξεις και παραλείψεις τους, αμέτρητοι Έλληνες πολίτες. Αν δεν ήταν υπό απειλή η ίδια η ύπαρξη της Ελλάδας.

    Τελικά τι εστί προδοσία ; Εσχάτη προδοσία ; Πως τιμωρούνται ; Και πότε επιτέλους ;;;

    Ελληνικό Σύνταγμα (βλ. άρθρο 7 παρ.3).
    http://www.teilam.gr/nomothesia/Syntagma.pdf

    Ποινικός Κώδικας (ενδεικτικά άρθρα)
    http://www.scribd.com/doc/36582424/%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...και οι ανικανοι οπως παντα, θα ψαχνουν αλλους για αιτιους!

    Βρε καφροι, αφου μπορουσε ο χοντρος ο δικος σας γιατι δεν το υπεγραψε για να τελειωνουμε!

    Γιατι προτιμησε να λυποτακτησει?

    Μηπως για να τ αφησει στον ανεγκεφαλο με την καραφλα?

    Καλεντεριδη ,εισαι μονοπλευρος και
    κατα το δοκουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λεοντή
    ξαναδιάβασε
    ...Τη στιγμή λοιπόν που η Ελλάδα αρνείται τον ρωσικό αγωγό και το δάνειο των 25 δις από τη Ρωσία, τη στιγμή που η πατρίδα μας στενάζει και χάνεται κάτω από το πέλμα αυτών των παραγόντων, που κατορθώνουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο με όλες τις κυβερνήσεις, η Τουρκία, που συνεχίζει να είναι ισχυρός σύμμαχος των ΗΠΑ, ταυτόχρονα συνεχίζει απτόητη τη συνεργασία της με τη Ρωσία.
    Πού είναι το μονόπλευρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τό πολυπλόκαμο τέρας τρέφεται μέ δολλάρια από τήν Τουρκία. Πού είναι αυτή η ΚΥΠ νά κάνει καμμιά αποκάλυψη!!! Οι προδότες λειτουργούν όσο υπάρχει τό χρήμα. Όταν πάψει νά υπάρχει, τότε ξαναμπαίνουν στόν βούρκο τους σάν τά σκουλήκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ σωστά τα λες για τον ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κ.Καλεντερίδη, αλλά όταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ, ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    Ποιός στηρίζει αυτους τους προδότες; Μα η αστυνομία, με την δύναμη των 60.000 μπάτσων κυβερνούν (και με τους χιλιάδες) πληροφοριοδότες που πληρώνονται απο τα μυστικά κονδύλια του κράτους). Αυτά γιατί δεν τα τονίζετε;Δεν υπάρχουν; Ο κατασταλτικός μηχανισμός γιατί δεν σχολιάζεται;

    Οσο δεν υπάρχει πολιτικό κόμμα, να χωρέσει μέσα του όλους αυτούς που βγαίνουν και λέν σωστά πράγματα, θα οδεύουμε στην χρεοκοπία.Και όταν συμβεί, τοτε ο καθένας το στομάχι του θα κοιτάζει και θα είναι αργά...

    υγ. Εχω παρατηρήσει πάνω απο το νυχτερινό ουρανό την Θεσσαλονίκη (2) φωτεινά αντικείμενα ακίνητα. Τι άλλο μπορεί να είναι εκτός απο δορυφόροι; Έχει η Ελλάδα δορυφόρους και μάλιστα κατασκοπευτικούς; ΟΧΙ. Δηλαδή όχι απλά έχουν οι Αμερικάνοι επιβάλλει την ψευτορωμαίικη κυβέρνηση αυτή, αλλά παρακολουθούν τις μεγάλες πόλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι το πολύ απλό που θα μπορούσατε να κάνετε στο ιστολόγιο, για να ενισχύσετε την προσπάθεια αφύπνησης που κάνετε κ.Καλεντερίδη θα ήταν να προσθέτε και ιντερνετ τηλεόραση στο ιστολόγιο, όπως είναι εκείνο της Ζούγκλας. Να κάνετε εκπομπές, να καλείτε ομιλητές να εξετάζετε καλύτερα τα ζητηματα που παρουσιάζονται με τα άρθρα. Γιατί δεν το κάνετε;

    Με εκείνο το τηλεοπτικό κανάλι που κάποτε γράψατε πως έρχεται, το Πόντος TV (εσ' κιέρται κρούει σο νούμ είπετε) που έν;

    Ε πως χωρίς τηλεόραση, χωρίς πολιτικό κίνημα, χωρις ηγέτες ή ηγέτη θέλουμε να αποτρέψουμε την καταστροφή;ΓΙΑΤΙ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑ , ΑΛΛΑ ΠΟΥΝΤΟ; ΕΕΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να σου δώσω μια να σπάσεις αχ βρε κόσμε γυάλινε...
    http://www.youtube.com/watch?v=NER306ogPzE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. >αλλά όταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ, ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.<

    Ποιον φωτογραφιζεις George?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στεργκ
    το έχουμε ξαναγράψει.
    Αρκετά δώσαμε για την πατρίδα και την κοινωνία.
    Ή μάλλον όλα, εκτός από τη ζωή μας, που κι αυτή κινδύνευσε πάμπολλες φορές.
    Ας παίξουν άλλοι το ρόλο του ηγέτη, εμείς θα βοηθήσουμε.
    Όσο για την τηλεόραση, έχει δίκιο ο Γιώργος, όμως τη στιγμή που προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον εκδοτικό οίκο, το βιβλιοπωλείο, την εφημερίδα και το ιστολόγιο, δεν μπορούμε να προσθέσουμε καινούργια πράγματα.
    Στο θέμα αυτό έχει δίκιο, πρέπει να γίνουν αυτά που λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτή βεβαίως είναι η πραγματικότητα της Ελλάδος σε αντίθεση με τη Τουρκία η οποία σε όλες τις περιπτώσεις κατορθώνει και βγαίνει κερδισμένη ως προς τα Εθνικά της συμφέροντα άσχετα άν είναι Ο Εβρέν,Ερμπακάν,Γιλμάζ,Τσιλέρ,Ερντογάν ή Ετσεβίτ.
    Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι οι Τουρκομογγόλοι είναι Πατριώτες(και γι΄αυτό τους παραδέχομαι),ενώ αντίθετα οι δικοί μας(όλοι τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια)κινούνται στη γραμμή του προσκυνήματος και του δοσιλογισμού.
    Δεν απέχει απο τη πραγματικότητα αυτό που λέγεται χάρην ευηολογήματος ότι''Η Ελλάδα παράγει Ελιές και ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ'',πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν το κανόνα.
    Πώς μπορεί καποιος να υποστηρίξει το αντίθετο όταν ακόμη και σήμερα(μετά απο 37 χρόνια)δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα αρχεία της Κυπριακής ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ για να γνωρίζουμε με αποδείξεις το ρόλο των Εθναρχών?, των μεγάλων Σοσιαληγετών? και των λοιπών ΄΄μπουμπουκιών΄΄ της πολιτικοστρατιωτικής σκηνής;
    Η μόνη λύση για σταματήσει αυτή η νοοτροπία του ΄΄Γερμανοτσολιαδισμού΄΄και΄΄Νενεκισμού΄΄είναι να σταματήσει επιτέλους με κάποιο τρόπο η ατιμωρησία όλων αυτών προς Παραδειγματισμό.
    Η λύση βέβαια είναι γνωστή και ακούει στη λέξη ΓΟΥΔΗ(σε σύγχρονη έκδοση),αλλά απαιτείται ένας ηγέτης τύπου ΠΛΑΣΤΗΡΑ που πιστεύω οτι μπορεί να αναδειχθεί όταν έρθει στην εξουσία αυτή η μικρή μειοψηφία των Ελλήνων Πατριωτών που προαναφέραμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το κολιμπρί και η φωτιά στο δάσος

    Στο μεγάλο δάσος, όπου έμεναν όλα τα ζώα, άναψε φωτιά. Όταν η φωτιά ήταν μικρή, τα ζώα δεν έκαναν τίποτα για να τη σβήσουν. Ήταν πιο εύκολο για αυτά να πάνε σε κάποιο άλλο σημείο του δάσους, που δεν καιγόταν. Σιγά σιγά όμως, με τον αέρα η φωτιά φούντωσε. Τώρα το δάσος καιγόταν από άκρη σε άκρη.

    Τα ζώα, όταν είδαν το μέγεθος της φωτιάς, τόσο φοβήθηκαν που τράπηκαν σε φυγή. Ο σώζων εαυτόν σωθήτο. Εκεί που όλα τα ζώα έφευγαν για να σωθούν, ο ελέφαντας, βλέπει ένα κολιμπρί, το πιο μικρό πουλί του δάσους. Κατευθύνεται προς την φωτιά και κουβαλάει στο ράμφος του, μια σταγόνα νερό.

    Που πας; ρωτάει ο ελέφαντας το κολιμπρι. Όλοι φεύγουμε.
    Πάω να σβήσω τη φωτιά.

    Με μια σταγόνα νερό;
    Κάνω αυτό που μου αναλογεί. Απαντάει το κολιμπρί και συνεχίζει το δρόμο του, προς τη φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγνώμη κ.Καλεντερίδη αν σας εκνευρισα ή αν φάνηκε οτι εγω ζητώ απο εσάς συγκεκριμένα να ηγηθείτε κάποιου κινήματος. Το έχετε ξεκαθαρίσει οτι δεν μπορείτε να κανετε κάτι τετοιο .Απλώς ηθελα να πω ότι ουτε κινημα υπάρχει ουτε ηγέτης ουτε μεσα για να προβληθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σαββα
    >Αρκετά δώσαμε για την πατρίδα και την κοινωνία.<
    Αυτο δεν το αποδεχομαι και δεν μπορει να ισχυει.Δεν υπαρχει αρνηση μεχρι τα βαθεια γεραμματα που θα μας σερνουν με καροτσι.

    >Ας παίξουν άλλοι το ρόλο του ηγέτη, εμείς θα βοηθήσουμε<

    Αυτο ισχυει και δεν ειναι σκοπος για ενα πατριωτη καμμια ηγεσια.Τις υπερβασεις τις κανουνε απροσμενα απλοι ανθρωποι και ας τις καρπωνονται οι επωνυμοι. Πληροφοριακα λεω οτι ητανε ενα πειραγμα στον φιλο μου τον Ανακοντα αλλα αρπαξες εσυ γιατι σκοπιμα μερικες φορες γραφω διφορουμενα για να δω αντιδρασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σάββα, εσύ θά τό γράφεις, αλλά εμείς θά στό ξαναζητούμε. Όταν σκεφτόμαστε γιά ηγέτες, εσένα καί ελάχιστους άλλους φέρνουμε στό μυαλό μας. Τί νά κάνουμε είμαστε κολλημένοι! Συγχώρα μας.


    *ειδικά όταν βλέπω τόν Γιωργάκη καί τήν Ντόρα, τί νά πώ; πές μου εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρός τόν George. Οι μπάτσοι είναι καί αυτοί δημόσιοι υπάλληλοι. ΑΠΕΤΥΧΑΝ, όπως έχουν αποτύχει ΟΛΟΙ οι φορείς τού Δημοσίου, οι οποίοι ως μοναδικό σκοπό έχουν τόν προσωπικό τους πλουτισμό. Ή μάλλον, έχουν καί έναν δεύτερο. Τήν καλοπέρασή τους.

    Σέ τέτοια σοβαρά θέματα όμως, όπως είναι η προδοσία, φταίχτες δέν είναι κάποιοι ανώνυμοι δημόσιοι λειτουργοί, αλλά οι επώνυμοι φορείς της εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ...που ειναι το μονοπλευρο??....
    Κε Σκαλ διαβασε λοιπον:

    Μεχρι τωρα λεγαμε οτι ο μεγαλυτερος αντιδραστικος παραγοντας,στην εθνικης σημασιας για την Θρακη( και κατεπεκταση ολη την Ελλαδα,εκτος Κολωνακιου&Αθηνας) ειναι η Βουλγαρια, η οποια κωλυσιεργει και δεν υπογραφει τις συμφωνιες του εργου των Ρωσων,South streem, μια προσφορα σε μας τους ελεεινους!Ναι προσφορα ! Τα ΜΜΕ ( δηλ. βοθροκαναλα ) αλλα διαδιδανε Καμια διαφωτηση για τα οικονομικα//στρατηγικα οφελη,κανενας εκτος απο τον ιδιο τον κ.Πουτιν !Ολοι εσεις λεγατε και λετε οτι ο Κ.Κ.ηθελε αλλα δεν μπορουσε...Ειναι περα για περα ολα ψεμμα,ας βλεπατε μονο την εκφραση του προσωπου του μετα τη εξοδο απο την συναντηση του με τον Πουτιν.Σημαντικη λεπτομερεια!Και η ξεφτηλα μας?...μεχρι και να τον δηλιτιριασουμε φτασαμε,με τους μαγειρες στο εστιατοριο απεναντι στην Ακροπολη,Διονυσιου Αεροπαγιτου λεγεται!
    Φιλε μου Σαββα,πραγματικα μειναμε επαρχιωτες της ``οθωμανικης αυτοκρατοριας``κοντρα στη θεληση και στον αγωνα των Ηρωων μας του 21!Επαρχιωτες και υπηκοοι,οχι πολιτες της υπερηφανης Ελλαδας.Γυρω μου εντοπιζω καλοθελητες δοσιλογους να μπαινοβγαινουν την ``μεγαλη πυλη``.Αυτοι μας λαδωνουν με δολαρια πλαστα,κλεβουν τον πολιτισμο και τον πλουτο μας,καινε τα δαση και τις πολεις μας.κλεβουν την δοξα μας και μεις τους κοιταμε απαθεις και μαστουρωμενοι στα μπαξισια!
    Μονο η τουρκια μπορει να ειναι πισω απο ολλα αυτα!Και ο θεος τους, που δεν μπορει να ειναι τιποτε αλλο απο το μαυρο χρημα!Δεν το αντιλαμβανεστε ακομα?Ναι `` η μεγαλη πυλη ``με την προσφορα και της Αγγλιας,των ΗΠΑ και των δορυφορων τους.Αυτοι μας λαδωνουν ακομα με παξισια και πεσκεσια, ενω εμεις δεν απαλειψαμε ουτε καν τις απαισιες τουρκοφερτες αυτες λεξεις,απο το ελληνικο λεξικο μας.Οι τουρκομογγολοι ηταν και παραμενουν δολιοι και νομαδες!Τους φοβηθηκαν και οι Εβραιοι που ισως διδαχτηκαν επι τελους και αυτοι κατι,δες το φορουμ Ερτογαν+Περες στην Ελβετια.Υποθετω δε ακομα, πως και αυτο το ιδιο το ΚΚΕ χρηματοδοτειται απαυτους,οικονομικα και κοσμικα.Ελπιζω να κανω λαθος!.Αυτα θα επρεπε πρωτα να αναλυεις Σαββα.Ησουν στην ΚΥΠ και ξερεις την ολη δομη του κρατους των.Δες συλληψη Οτσαλαν!Ποσα εχουν πληρωσει για να πετυχουν,δεν μας ειπε κανεις!Ο οθωμανισμος και αν εφυγε,η διαβρωση που μας αφησε, ειναι τεραστια.Οι ιδιοι κατα φεραν τρομερη οργανωση και δομη στο κρατος τους ,ενω εμεις εχουμε το λαδωμα με το φακελλακι,δηλαδη τον ``τουρκο `` μεσα μας! Κοιταξε,πως συμπεριφερομαστε? Σαν λαος η σαν υπηκοοι? Αυτο τα λει ολα.
    Με αυτα τα λιγα υποψιν,ας προσπαθησουμε να διορθωσουμε οτι μπορουμε!Αρχιζοντας πρωτα απο την Κακιστοκρατια,καμια ανοχη στους πολιτικαντηδες!Αυτοι δεν ανηκουν στο Ελληνικο κοινοβουλιο,ισως στην Ουγκαντα.Ας ξεχωρισουμε τους αμνους απο τα εριφια σαν πρωτο βημα!Οταν ο καθενας μας , οπου κιαν βρισκεται,υπευθυνα συμβαλλει,μονο τοτε θα απαλλαγουμε απο τα κακως κειμενα και την κατασταση απογνωσης που περιηλθαμε!
    Πολιτισμος που το 1|3 λαδωνει για να υποκλεινονται τα 2|3 του λαου δεν ειναι ο δημος στο
    `` κλεινον αστυ``,αλλα επαρχια της οθωμανιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και εδω περισσοτερα περι δοξας, τζαμπα-μαγκες, και προοδευτικης νοοτροπιας:

    "Το μουνί μιάς ΕΛΑΣίτισσας δόξασε τον Μανώλη Γλέζο"
    http://www.youtube.com/watch?v=yVbxUwtNX5A&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. /Η Δημοκριτος είπε...
    Και εδω περισσοτερα περι δοξας, τζαμπα-μαγκες, και προοδευτικης νοοτροπιας:

    "Το μουνί μιάς ΕΛΑΣίτισσας δόξασε τον Μανώλη Γλέζο"
    http://www.youtube.com/watch?v=yVbxUwtNX5A&feature=player_embedded

    14 Ιανουαρίου 2012 1:00 π.μ.


    Εισαι αναξιος να φερεις το ονομα
    ``Δημοκριτος`` ρε ξερολα !

    Αλλαξε ονομα παραυτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γραφεις Leontis:

    >>Εισαι αναξιος να φερεις το ονομα
    ``Δημοκριτος`` ρε ξερολα !
    Αλλαξε ονομα παραυτα !
    15 Ιανουαρίου 2012 1:13 μ.μ.<<

    Εκτος απ' αυτα και φανφαρες, αξιωνεσαι να μας ξεστραβωσεις
    για την δοξα της ΕΛΑΣιτισσας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τον πατριωτισμο δεν αμφεβαλα κανενος,πλην της σχολης ``Βελοπουλου``,αν εισαι και οικοτροφος,ναι να αλλαξεις ονομα,εθνικε Κωλοτουμπα!
    Αλλου τις εξυπναδες σου!Δεν δικαιουσαιτο ``Δημοκριτος`` ακραιε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τζαμπα Μαγκιες και Φανφαρες - συνεχεια ...

    >>Τον πατριωτισμο δεν αμφεβαλα κανενος,πλην της σχολης ``Βελοπουλου``,αν εισαι και οικοτροφος,ναι να αλλαξεις ονομα,εθνικε Κωλοτουμπα!
    Αλλου τις εξυπναδες σου!Δεν δικαιουσαιτο ``Δημοκριτος`` ακραιε !
    15 Ιανουαρίου 2012 11:12 μ.μ.<<

    Καταλαβαινω πως δεν ειχεις να πεις τιποτα επι της ουσιας, που ειναι μια - η δοξα της "ΕΛΑΣιτισσας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.