17/2/12

114 ισραηλινές εταιρείες δρουν στα κατεχόμενα Δημοσιεύεται ο κατάλογος των επιχειρήσεων

ΟΧΙτυχαία με την επίσκεψη Νετανιάχου στην Κύπρο, στα κατεχόμενα δημοσιοποιήθηκαν δια της εφημερίδος Βολκάν, τα ονόματα ισραηλινών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο ψευδοκράτος.Η εφημερίδα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Ο συνολικός αριθμός των εταιρειών είναι 114» αναφέρεται στο θέμα που αφορά στη σύσταση εταιρειών στα κατεχόμενα από Ισραηλινούς επιχειρηματίες και οι οποίες δραστηριοποιούνται στον οικοδομικό-τουριστικό τομέα του ψευδοκράτους. Οι εταιρείες αυτές ανέρχονται στις 114, ενώ η εφημερίδα δημοσιεύει στο χθεσινό της φύλλο ορισμένες από αυτές, οι οποίες είναι οι πιο κάτω:

1. ΑΙΚΥΡRΟJΕCΤSLΤD, 2. ΑΚDΕΝΙΖΜΑRΙΝΕ ΡRΟDUCΤ LΤD, 3. ΑLSΑΝCΑΚDΕVΕLΟΡΜΕΝΤ LΤD, 4. ΑRGΑΜΑΝ ΒUΙLDΙΝG ΙΝVΕSLΤD, 5. ΑVΙ ΑDΙ ΑLΙΖΑ LΤD, 6. ΑΥGΕR FΙΝΑΝCΙΑLSΕR. LΤD, 7. ΒΑFRΑ ΙΝVΕSΤΜΕΝΤ LΤD, 8. ΒΑFRΑ ΤURΙSΜ ΑΝD ΤRD. LΤD, 9. ΒΑΥ ΗΟRSΕSΗΟΕΕSΤ&DΕV. LΤD, 10. ΒLΟSSΟΜ ΡRΟ. LΤD, 11. ΒLUΕΕDΕΝ DΕV. LΤD, 12. ΒLUΕJΕWΕLRΥLΤD.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα δημοσιεύει εκτός από τα ονόματα των εταιρειών και τους διευθυντές και τους μετόχους αυτών των εταιρειών, ενώ θα συνεχίσει και αύριο τη δημοσίευση των εν λόγω εταιρειών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία Αharoni CompanyLtd ήταν η πρώτη ισραηλινή εταιρεία που συστάθηκε στα κατεχόμενα στις 17 Απριλίου 1975 και συνεργαζόμενη με τ/κ επιχειρηματίες και δικηγόρους, δραστηριοποιήθηκε στους τομείς της αγοραπωλησίας γης και στον οικοδομικό τομέα, ενώ προέβη σε σημαντικές επενδύσεις στις ακτές του ψευδοκράτους. Η εταιρεία είχε έντονη δραστηριότητα ιδιαίτερα πριν και μετά το σχέδιο Ανάν το 2004, ενώ ίδρυσε και αρκετές άλλες εταιρείες στα κατεχόμενα.

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρει ότι ορισμένοι Ισραηλινοί επιχειρηματίες που αγοράζουν γη στα κατεχόμενα δεν εκδίδουν τους «τίτλους ιδιοκτησίας» στο όνομά τους, αλλά στο όνομα Τ/κ, ενώ επισημαίνεται ότι παραμένει άγνωστο τι είδους συμφωνία επισυνάπτεται μεταξύ τους και πώς διαχειρίζονται τις εν λόγω περιουσίες.
http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.