9/2/12

Αντιδράσεις στη Γερμανία για την τουρκική ταινία «Φετιχ 1453»


Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί στην Γερμανία η τουρκική ταινία «Φετίχ 1453». Στη Κολωνία η Χριστιανική Οργάνωση Via Dolorosa ανέλαβε πρωτοβουλία μποϋκοταρίσματος της ταινίας.Δήλωσαν ότι οι Τούρκοι θα πρέπει να ντρέπονται για όσα έκαναν στους Χριστιανούς στο παρελθόν, αντί απλά να εορτάζουν την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης παροτρύνουν του Χριστιανούς να μην παρακολουθήσουν την ταινία. Επιπλέον, θα μοιράσουν φυλλάδια μπροστά από κάθε κινηματογράφο για να πληροφορήσουν τους πολίτες που θα ήθελαν να δουν την ταινία, τονίζοντας ότι η Αγία Σοφία έγινε τζαμί μετά την κατάληψη από τους Οθωμανούς.
Οσο για τους Τούρκους ξόδεψαν περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και περίπου τρία χρόνια για να κάνουν ταινία την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Η ταινία υπερπαραγωγή «Άλωση 1453» (Φετίχ 1453) έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται στην Τουρκία, ενώ θα βγει στις αίθουσες, σε ΗΠΑ και Βρετανία, τον Φεβρουάριο του 2012 και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Φαρούκ Ακσόι. Σύμφωνα μάλιστα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι η ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά.

Η «Άλωση» μας δείχνει πως ο Σουλτάνος Μεχμέτ ο Πορθητής κατέλαβε την Πόλη και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χουριέτ», τόσο οι πολεμικές σκηνές του έργου όσο και οι ερωτικές σκηνές αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση.

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του σουλτάνου έως και τη στιγμή της εισβολής στις 29 Μαΐου του 1453. Εκτός όμως από το πολεμικό κομμάτι, κύριο θέμα της ταινίας είναι και ο έρωτας του Ουλούμπατλί Χασάν-Ιμπραήμ Τσελικιόλ, του θρυλικού Οθωμανού στρατιώτη που ανέβηκε πρώτος στα τείχη της Πόλης, με την Ερά, την κόρη του Ουρβανού την οποία ερωτεύεται και ο Ιουστιανιάνης, αρχηγός των Γενουατών υπερασπιστών της Πόλης.
http://www.imerisia.gr

7 σχόλια:

  1. Πού να βρούμε το κουράγιο ν΄ασχοληθούμε με αυτό το θέμα
    σήμερα, εμείς εδώ με τη θηλιά στο λαιμό;
    Αλήθεια, από ΑΝΤ1 και ΜΕΓΚΑ κανένα νέο έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eμείς έχουμε συνηθίσει νά μάς πηδ... καί δέν μάς κάνει εντύπωση. Μάς αρέσει νά μάς τό θυμίζουν κι όλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλη η αγωνία και προσπάθεια των Τούρκων ,είναι η "κλωνοποίηση" του Πορθητή ,ενδεικτική της προθέσεως τους για την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με τον ένα ή τον... άλλο τρόπο.
    Υπερπαραγωγή που προορίζεται περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση.Κάτω από όλες τις συνθήκες ,ο στόχος της ταινίας θα επιτευχθεί και οι ήδη φανατικοί Τούρκοι θα φανατισθούν ακόμη περισσότερο.Θα ονειρεύονται και θα ανυπομονούν για έναν περίπατο, με κατακτήσεις ,δόξα και..."γκόμενες" (στην πατρίδα )που θα λιώνουν για πάρτη του ήρωα!Ενδεχομένως να ονειρεύονται ότι θα πάρουν και το κλειδί του παραδείσου από τον ίδιο τον Ερντογάν( ή έστω τον Νταβούτογλου).
    Από εισπρακτική άποψη τουλάχιστον σε Αγγλία και Αμερική πιστεύω θα πάει καλά ,ιδίως στην πρώτη που το ανθελληνικό κλίμα είναι πιο έντονο
    Ελπίζω να δραστηριοποιηθούν και άλλες χριστιανικές οργανώσεις σε Αμερική και Ευρώπη και να μποϋκοτάρουν την ταινία.
    Ένα μεγάλο μπράβο στην Via Dolorosa
    έκανε την σωστή κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση.
    Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα υπάρξουν στην χώρα μας ιερόσυλοι, που θα επιχειρήσουν να προβάλλουν την ταινία στη μεγάλη ή την μικρή οθόνη.
    Εάν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί εξασφαλίσουν και την εισπρακτική επιτυχία της ταινίας ,η επόμενη μεγάλη υπερπαραγωγή του τούρκικου κινηματογράφου θα είναι... η γενοκτονία των Αρμενίων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ συνοματε.Τα καναλια που ανεφερες ειναι απασζολημενα με την προβολη τουρκικων σειρων και οχι μονο αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μόνη απάντηση είναι να κάνουμε και μεις μια τέτοια ταινία.

    Αλλά ποιός Ελληνας πατριώτης έχει απομείνει να χρηματοδοτήσει μια τέτοια ταινία;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεταξύ πολλών άλλων, οι Τούρκοι τώρα τελευταία πουλάνε και image εραστών του ονείρου;
    Η οργάνωση καλά έκανε και τους τα έσουρε, κι΄ας έχει μπόλικη τουρκιά εγκατεστημένη στη Γερμανία.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θλιβερή διαπίστωση ότι και πάλι μία μη Ελληνική-Ορθόδοξη-Χριστιανική οργάνωση ανοιχτά και επίσημα δηλώνει ρητώς και εμπράκτως την αντίθεση και δυσφορία της. Πού είναι οι "δικοί μας". Πανταχού απόντες; Καλά να μας κάνουν οι Τούρκοι λοιπόν ό,τι παθαίνουμε είναι καθαρώς δικό μας φταίξιμο. Οι άλλοι την δουλειά τους κάνουνε, εμείς όμως κοιμώμαστε τον ύπνο του δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.