26/2/12

Αποικισμός της Ελλάδας: η Γερμανία σκοπεύει να στείλει 160 εφοριακούς στην Ελλάδα

γράφει ο Tyler Durden
Δεδομένου ότι το ευρωπαϊκό αποικιακό κράτος της νότιας Βαυαρίας Sachs (παλαιότερα γνωστό ως αφερέγγυα Ελληνική Δημοκρατία) δεν προσποιείται πλέον να είναι τίποτα λιγότερο από μια αποικία διέλευσης χρηματοδότησης των πιστωτών του, οι λεγόμενοι πιστωτές (ευρωπαϊκές τράπεζες και διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες) πρόκειται να στείλουν την πρώτη ομάδα αποικιοκρατικών προσκόπων τους, υπό τη μορφή Γερμανών φοροεισπράκτορων.
Επίσης, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Ελλάδα θα πρέπει κυριολεκτικά να συλλέξει φόρους για τη χρηματοδότηση του δεύτερου «πακέτου διάσωσης», το οποίο είναι απλώς ένα μέτωπο της συνεχιζόμενης Ελληνικής διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών (υπενθυμίσω ότι είναι η Ελλάδα που χρηματοδοτεί εν μέρει το μεταβατικό ταμείο διάσωσης ), οι προαναφερόμενοι  φοροεισπράκτορες θα βοηθήσουν τους Έλληνες ομολόγους τους (που μάλλον θα χάσουν πιθανά την προσφορά τους να γίνουν 200% πιο αποδοτικοί το 2012) στην είσπραξη χρημάτων από τους Έλληνες πολίτες για να αποπληρώσουν τις γερμανικές τράπεζες. Εάν κατά τη διαδικασία μερικές (ή όλες) ράβδοι χρυσού θα λείψουν στο τέλος, έτσι έχουν τα πράγματα.
Από την Athens News :
Περισσότερα από 160 στελέχη των γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών είναι πρόθυμα να έρθουν στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσουν το ελληνικό φορολογικό μηχανισμό, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό «Wirtschafts Woche», το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.
Το περιοδικό αναφέρει τον Γερμανό αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Hans Bernhard Beus, ο οποίος εξηγεί ότι ένας βασικός παράγοντας είναι η γνώση μιας ξένης γλώσσας   -μερικοί από αυτούς μιλούν ελληνικά-   ενώ η επιστροφή στην ενεργό υπηρεσία ορισμένων συνταξιούχων εφοριακών δεν πρέπει να αποκλειστεί.
Πολλοί προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, του οποίου ο υπουργός Οικονομικών κ. Norbert Walter-Borjans, συγκρίνει την Ελλάδα με την Ανατολική Γερμανία της δεκαετίας του '90, σημειώνοντας ότι ακόμη και η Ανατολική Γερμανία εκείνη την εποχή ήταν ύποπτη για τη Δύση. «Στην Ελλάδα η υποψία θα είναι μεγαλύτερη, εν μέρει λόγω της ακατάλληλης γλώσσας που χρησιμοποιείται από κάποιους στη Γερμανία», είπε.
Το άρθρο αναφέρεται επίσης σε μια εμπιστευτική έκθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία ο μηχανισμός είσπραξης των φόρων στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα προβληματικός .
Σε τι «προβληματικός»; Δεν είναι σαφές σήμερα αν οι Έλληνες θα κάνουν ευχαρίστως  τίποτα για να αλλάξει η δυσάρεστη κατάσταση τους (στην πραγματικότητα έχει παρουσιαστεί μια ραγδαία αύξηση για την εκμάθησης της γλώσσας  της νέας μητριάς τους), αυτό θα ήταν κυριολεκτικά ευκολότερο από το να κλέβεις μια επανα-υποθηκευμένη καραμέλα από ένα μωρό σε πτώχευση.
Κατά ειρωνικό τρόπο, η λαϊκή γερμανική απάντηση σε μορφή σχολίων στην γερμανική εφημερίδα Spiegel είναι ευρέως αρνητική για αυτήν την τελευταία οφθαλμοφανή κραυγαλέα ανοικτή απόπειρα αποικισμού από ορισμένους Γερμανούς «ηγέτες», που όπως και σε κάθε άλλη αναπτυγμένη χώρα σε πτώχευση, λειτουργούν αποκλειστικά κατ 'εντολή των τραπεζιτών χρηματοδοτών τους.
Φοβόμαστε ότι μια τέτοια εισβολή στην εθνική κυριαρχία μόνο θα επιταχυνθεί ... έως ότου τελικά θα σταματήσει, πολύ βίαια, και πολύ τραγικά.

7 σχόλια:

  1. Μπραβο, ευτυχως που υπαρχει και μια Τροικα, εφοσον ειμαστε ανικανοι να βαλουμε ταξη στο πολιτικο-δημοσιονομικο συστημα του κλεπτοκρατικου Οθωμανο-Σοβιετ μας.

    - «Σχιζοφρενική κατάσταση»
    Αλλαγή εκ βάθρων στη δομή του ελληνικού κράτους συνιστά η Task Force
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231183563

    - «Ετοιμάζουν βαλίτσες» γερμανοί εφοριακοί
    http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/309455/etoimazoun-valitses-germanoi-eforiakoi/

    - Κ. Στουπας, "Οι "Πατριώτες", οι "δοσίλογοι" και οι συνωμοσίες της δραχμής..."
    http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1420664

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι βέβαια, έρχονται επί τόπου οι ληστές για να διασφαλίσουν την λεία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο/Η ange-ta είπε...:
    "Ναι βέβαια, έρχονται επί τόπου οι ληστές για να διασφαλίσουν την λεία τους"

    Οχι, περιμενω προοδευτικα απο τους τριτοκοσμικα διεφθαρμενους αστερες μας, ασπρη μερα!

    - Π. Ηφαιστος 22.2.2012, "Ιδιωτεία και μνημονιακοί - αντί-μνημονιακοί"
    http://www.ifestos.edu.gr/103Xalara2012.htm

    - Τ. Μιχας, "Οι Γερμανοί δεν έρχονται!"
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=12841

    - Τ. Μιχας, "Οι «κουλάκοι» του Α.Τσίπρα"
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=12893

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανείς δεν μπορεί να είναι ενθουσιασμένος μ΄αυτήν την κατάσταση βέβαια.
    Αφού όμως δεν κάναμε εμείς καλή χρήση της αυτονομίας που είχαμε τόσα χρόνια για να νοικοκυρέψουμε το σύστημά μας, κάτι δεν πρέπει να γίνει κάποτε;
    Η θα συνεχίζουν οι νομοταγείς να πληρώνουν εσαεί τα κανόνια των εξυπνάκηδων που δεν φοβούνται ούτε τον Κορυδαλλό πλέον;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ελίνα με απογοητεύεις σφόδρα!

    Το τελευταίο που απασχολεί την Τρόϊκα είναι να βάλουν τάξη. Οι Τρόϊκες υπάρχουν για να διαλύουν και όχι για να κτίζουν. Εξ άλλου γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τους αφελείς, ότι όταν υπάρχει τάξη αυτοί περισσεύουν.

    Αλλά μην ονειρεύεστε, στην σημερινή Εσπερία δεν υπάρχει αρετή. Υπάρχει ληστεία και διαφθορά. Στην κομπραδόρική Ελλάδα είναι φανερή η διαφθορά, αφού την διαλαλεί και ο πρωθυπουργός της χώρας.... και δεν έχει ακόμα πάει φυλακή, για το ίδιο λόγο που εκλέχτηκε πρωθυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Δημόκριτε,

    θα περιμένεις πολύ να δεις άσπρη μέρα.
    (παρότι χιονίζει έξω σήμερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ange-ta

    Εχουμε ακομη πολυ δρομο μπροστα μας!

    - Ο Στέλιος Ράμφος 26.9.2011
    http://www.youtube.com/watch?v=qP8C9rF1PPk
    - Τ. Μιχας, "Ρουάντα και Ελλάδα"
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=13022

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.