22/2/12

Μαθητική αλυσίδα αγάπης από Κύπρο στην Ελλάδα Ξεπέρασαν τις €300.000 οι εισφορές του εράνου στα σχολεία

Τεράστια η ανταπόκριση των παιδιών στον έρανο που διεξήχθη στα σχολεία.
Τεράστια η ανταπόκριση των παιδιών στον έρανο που διεξήχθη στα σχολεία.
Λευκωσία: Τεράστια ήταν η ανταπόκριση των παιδιών στον παγκύπριο έρανο που διεξήχθη την Τρίτη στα σχολεία για ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας. Το ποσό που συγκέντρωσαν ξεπέρασε τις 300 χιλ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκο Τορναρίτη.

Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ακόμα, ότι αποφασίστηκε όπως το τελικό προϊόν του εράνου παραδοθεί στην ελληνική κυβέρνηση από την Επιτροπή Παιδείας. Για τον σκοπό αυτό, εξήγησε, οι βουλευτές-μέλη θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Αθήνα, στις αρχές Μαρτίου, μαζί με τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργο Δημοσθένους.

Μια αλυσίδα αγάπης ένωσε, χθες Τρίτη, όλα τα κυπριακά σχολεία και έφτασε μέχρι την Ελλάδα. Ήταν από εκείνες τις ελάχιστες στιγμές που για δεκάδες χιλιάδες μαθητές ο στόχος ήταν κοινός. Να καταφέρουν να μαζέψουν ό,τι μπορούν, για να στηρίξουν κάποιους άλλους συμμαθητές τους, που έχουν ανάγκη τα βασικά.

Το ύψος της εισφοράς του κάθε παιδιού δεν είχε σημασία, μπροστά στη μεγάλη προσπάθεια η οποία στήθηκε σε όλα τα δημοτικά, δημόσια και ιδιωτικά, γυμνάσια, λύκεια, τεχνικές σχολές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανταπόκριση των μαθητών μας στον έρανο για ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας ήταν τεράστια. Τα περισσότερα παιδιά είχαν ζητήσει από τους γονείς τους χρήματα για να συνεισφέρουν, ενώ πολλά άλλα έδωσαν από το δικό τους χαρτζιλίκι.

Στο πλάι των μαθητών βρέθηκαν, τόσο ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Δημοσθένους όσο και τα μέλη της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.
 
«Η επίσκεψη σε αυτό το σχολείο είναι συμβολική», είπε ο υπουργός καλημερίζοντας τους ενοίκους του Γυμνασίου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Όπως εξήγησε, «επιλέξαμε στην τύχη ένα σχολείο απλά για να πούμε την καλημέρα μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του υπουργείου και εκ μέρους της επιτροπής Παιδείας της Βουλής για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που συντελείται σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Κύπρου». Ο κ. Δημοσθένους επισήμανε πως «οι πλείστοι από εμάς, η μεγάλη πλειονότητα των δικών σας γονιών και όλων εμάς, έχουμε πάρει από την Ελλάδα ό,τι καλύτερο, ό,τι πιο σπουδαίο και σημαντικό: τη μόρφωσή μας». Και συνέχισε: «Έχουμε τύχει υποτροφιών, έχουμε τύχει δωρεάν εκπαίδευσης και διαμονής στην Ελλάδα και το λιγότερο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, χωρίς πολλά λόγια και τυμπανοκρουσίες, είναι αυτός ο συμβολικός έρανος που γίνεται στα σχολεία». Ο υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο καθένας στο μέτρο του δυνατού και στο μέτρο που κάθε οικογένεια μπορεί να συνεισφέρει, θα βοηθήσει, διαβεβαιώνοντας ότι τα χρήματα θα πάνε σε έναν πολύ καλό και ιερό σκοπό. Και κατέληξε λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους ολόκληρης της Πολιτείας, προς τους μαθητές.
 
«Καταθέτουμε την ψυχή μας για την Ελλάδα», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας, Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία διεξαγωγής του εράνου. «Η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες μόρφωσε δωρεάν γενεές γενεών Κυπρίων, μόρφωσε δωρεάν τους περισσότερους από τους γονείς σας, έστειλε εκατομμύρια βιβλία δωρεάν στην Κύπρο μας», είπε ο κ. Τορναρίτης και συνέχισε: «Εάν σήμερα οι πολίτες όλου του κόσμου φωνάζουν “είμαστε όλοι Έλληνες”, νομίζω πως εμείς που είμαστε όντως Έλληνες, χωρίς κανένα αίσθημα εθνικισμού ή σοβινισμού πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι».
 
Ο ίδιος ευχαρίστησε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οργανώσεις που με τις αποφάσεις τους αγκάλιασαν την όλη προσπάθεια, όπως επίσης ευχαρίστησε «τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες που καταθέτουν τον δικό τους οβολό, το δικό τους υστέρημα και τη δικιά τους αγάπη για τη μεγάλη μας αγάπη, την Ελλάδα».
 
Από την πλευρά του ο διευθυντής του Γυμνασίου, Ανδρέας Γεωργίου, επισήμανε πως «η φυσική μας πατρίδα,η Ελλάδα, που ανέκαθεν μας βοηθούσε, είναι σε περίοδο μεγάλης δυσπραγίας και όλοι οι Κύπριοι, ανθρωπίνως βεβαίως αλλά και ως αδελφοί, αισθανόμαστε την ανάγκη να βοηθήσουμε».
 
Πρωτοβουλία και από πολιτικούς μηχανικούς
Στην προσπάθεια παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα προστίθεται και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, ο οποίος απευθύνει έκκληση στα μέλη του να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η οικονομική κρίση η οποία έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην Ελλάδα, ταλαιπωρεί όλο και περισσότερους απλούς και αθώους ανθρώπους. Το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύεται στα ύψη, ο αριθμός των αστέγων αυξάνεται, μαθητές λιποθυμούν από ασιτία και γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους στα ορφανοτροφεία». Συμπληρώνει, λοιπόν, ότι «έχοντας γνώση της δύσκολης αυτής κατάστασης είναι επιτακτική ανάγκη να προσφέρουμε άμεση βοήθεια συμμετέχοντας ενεργά στους διάφορους εράνους που διοργανώνονται στην Κύπρο είτε με οικονομική βοήθεια είτε με τρόφιμα είτε με ρούχα και παιχνίδια».
 
Είδη πρώτης ανάγκης πετάνε για Αθήνα με Κ.Α.
Με αγάπη και γενναιοδωρία ανταποκρίθηκε, χθες, και το προσωπικό των Κ.Α. στην πρωτοβουλία της εταιρείας για συλλογή βοήθειας προς τους Έλληνες. «Η καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων σε αυτό το κάλεσμα ήταν ένα οφειλόμενο χρέος προς τον ελληνικό λαό που βιώνει τις σκληρές επιπτώσεις της πρωτοφανούς κρίσης που πλήττει τη χώρα», επισημαίνει η εταιρεία. Όπως αναφέρει, όλα τα πακέτα που συγκεντρώθηκαν και περιείχαν κυρίως τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα τα επόμενα 24ωρα με πτήσεις των Κ.Α.
δηλωνουμε ολοι «παρων»
 
«Είναι πολύ σημαντικό για τη μαθητιώσα νεολαία, να μην ξεχνά τη μητέρα πατρίδα Ελλάδα τώρα που περνάει ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές», αναφέρει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ). Σε σχετική ανακοίνωση στηρίζει την πρόταση του κ. Τορναρίτη για τη διεξαγωγή εράνου και επισημαίνει πως «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι η μόρφωση των Κυπρίων και η παιδεία μας, είναι μια δωρεάν προσφορά της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες».  
Η ΠΣΕΜ καλεί όλους τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές να προσφέρουν έστω και το παραμικρό από το υστέρημά τους ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης αλλά και αδερφοσύνης προς τον ελληνικό λαό. «Η χώρα που έδωσε τα φώτα σε όλο τον κόσμο, η μητέρα πατρίδα μας, μας έχει ανάγκη, και οι μαθητές δηλώνουν “παρών”», καταλήγει η οργάνωση.
 
Φωτογραφία
Ξεπέρασαν τις €300.000
ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣστον «Φ» αργά χθες το απόγευμα, ο πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας ανέφερε ότι προτού καν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από τους μαθητές, το ποσό είχε ήδη ξεπεράσει τις €300.000. Το ακριβές ποσό, όπως είπε, αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.
Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ακόμα, ότι αποφασίστηκε όπως το τελικό προϊόν του εράνου παραδοθεί στην Ελληνική Κυβέρνηση από την επιτροπή Παιδείας. Για τον σκοπό αυτό, εξήγησε, οι βουλευτές-μέλη θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Αθήνα, στις αρχές Μαρτίου, μαζί με τον αρμόδιο υπουργό. http://www.philenews.com/

2 σχόλια:

  1. Η Κύπρος θα ανακάμψει σε δύο - τρία χρόνια-«Βουτιά» των κυπριακών τραπεζών ελέω «κουρέματος»

    Λευκωσία: Την ώρα που έκλεινε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, οι κυπριακές τράπεζες άρχισαν να μετρούν τις επιπτώσεις του κουρέματος στο ελληνικό δημόσιο χρέος. Πρώτη η Τράπεζα Κύπρου προέβη σε «κούρεμα», ανακοινώνοντας ζημιές ύψους €1 δις. για το 2011. Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι εάν στα επόμενα δυο-τρία χρόνια αποδώσουν τα μέτρα για την οικονομία και αξιοποιηθούν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, τότε η Κύπρος θα ανακάμψει.
    ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

    Αφιερωμένο στους γραικύλους και λακέδες για το "η Κύπρος είναι μακριά" για το "η Ελλάδα δεν μπορεί να σταματήσει να αναπνέει με αγγλικό πνεύμονα" , για το διχοτομικό σχέδιο Αντσεσον,για την "Κεσσάνη-Αλεξανδρούπολη", για την αποβίβαση των Τούρκων το 1974,για το ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν, για την απόσυρση των S-300, για τον ενταφιασμό του ενιαίου αμυντικού δόγματος

    Η Κύπρος δεν είναι Ελληνική ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το παρόν,αφιερωμένο αποκλειστικά.
    Στα ηλίθια δεξιόστροφα χουντικά υποκείμενα.
    Που είναι υπεύθυνα για τον διαμελισμό της Κύπρου μας.
    Ελπίζω ότι μετά από τόσα χρόνια,το μυαλό τους να έπηξε,και να αντιλήφθηκαν πόσο κακό έκαναν , για το συμφέρον του Μακελάρη Μπάρμπα Σαμ,αλλά όλο και κάτι θα άρπαξαν, για την προδοσία τους.
    Αντί να μας διδάσκουν οι μεγάλοι μας Έλληνες,μας προδίδουν στο εχθρό.
    Αντί να μας μισούν οι Κύπριοι αδερφοί μας,Βάζουν τα παιδιά τους να κάνουν έρανο για τους Έλληνες.
    Που είναι το μεγαλείο ψυχής, ρε υπεύθυνοι της προδοσίας της Κύπρου.
    Γομάρια του Γομαριού υπουργού αδερφού σας.
    Που πάλι μας ξαναπροδίδετε με τον μνημονικό,Φύρερ σας,αυτή τι φορά.
    Ευτυχώς σας κατάλαβε ο Ελληνικός λαός ,και θα πάρετε τα επίχειρα στης εκλογές,και εσείς και οι άλλοι Πατριδόφρονες-δεξιόφρονες.
    Ελπίζω έστω και αργά να το καταλάβατε,και να ζητήσετε συγνώμη έστω,στους δεινοπαθούντες Κύπριους.
    Δεν είναι ντροπή αλλά αρετή,και πρέπει να το κάνετε.
    Αλλιώς δεν αλλάξατε μπράβο σας.-
    ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.