22/2/12

Bild-Spiegel: Ο Τσίπρας είναι άξεστος εκβιαστής και ο ΣΥΡΙΖΑ... τρομοκράτες

«Αξεστο εκβιαστή» χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα το περιοδικό Der Spiegel επειδή, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη μόνο και μόνο για να αποτελεί ένα διαρκές συστημικό πρόβλημα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι πρόκειται για το δέυτερο πιο δημοφιλή πολιτικό στην Ελλάδα μετά τον Φ.Κουβέλη και περιγράφει με ανησυχία το φαινόμενο «Τσίπρας».Λιγες μέρες πριν η "ηλεκτρονική" Bild, έμμεσα πλην σαφώς συνέδεε την ελληνική Αριστερά με την τρομοκρατία.


Το Spiegel περιγράφει τον Τσίπρα ως σύγχρονο Ελβις και κάνει αναφορά στις εκφράσεις του στις ομιλίες του, όπως: «Οι ξένοι δανειστές μας σαν καρχαρίες θέλουν να φτωχύνουν τους Ελληνες και να ξεπουληθεί η Ελλάδα. Και έχουν ένα στόχο να ανατρέψουν την εθνική μας κυριαρχία. Πρέπει να προστατέψουμε την Ελλάδα από το να γίνει γερμανικό προτεκτοράτο πάλι. Δεν είμαστε γερμανική αποικία.»

Η Ελλάδα αναφέρει το χθεσινό άρθρο, παραπαίει προς την Αριστερά εξαιτίας μιας ριζοσπαστικής λιτότητας, που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αναταραχές από την εποχή του τέλους της στρατιωτικής δικτατορίας, το 1974. Βέβαια, αυτα που περισσότερο επωφελήθηκαν από την κρίση είναι τα κόμματα της Αριστεράς, ωστόσο απέχουν πολύ από το να καταφέρουν να δημιουργήσουν έναν συνασπισμό διεκδίκησης ισχυρότερης παρουσίας στην Βουλή.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο, μπορεί η δημοτικότητα του Τσίπρα να οφείλεται στο πείσμα του, στην επιθετική του γραμμή και στην έλλειψη αυτοκριτικής όμως αυτά τα ίδια χαρακτηριστικά του είναι που θα έκαναν ανέφικτη μια συνεργασία με τον άλλο δημοφιλή αριστερό πολιτικό ηγέτη τον Φ.Κουβέλη.

Κι εδώ το άρθρο αναφέρει τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και το φανταστικό σενάριο μιας ένωσης όλων των αριστερών κομμάτων, τα οποία έτσι θα μπορούσαν να καταγράψουν ποσοστό 42,5% στις επικείμενες εκλογές, οπότε θα σχημάτιζαν Κυβέρνηση ακόμη και άνευ συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Τσίπρας ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος εξασφάλισης του ότι τα δισεκατομμύρια από τα πακέτα στήριξης τελικώς θα καταβληθούν (στην Ελλάδα), ώστε να διασφαλιστεί για την υπόλοιπη Ευρώπη ότι δεν θα μεταδοθεί ο κίνδυνος από μια ελληνική χρεοκοπία. Ίσως μάλιστα η Ευρώπη αναγκαστεί να διαγράψει τα χρέη της Ελλάδας.

Σημειώνεται στο άρθρο ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα βρίσκεται σε ελύθερη πτώση.
http://www.imerisia.gr

5 σχόλια:

  1. ''Κι εδώ το άρθρο αναφέρει τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και το φανταστικό σενάριο μιας ένωσης όλων των αριστερών κομμάτων, τα οποία έτσι θα μπορούσαν να καταγράψουν ποσοστό 42,5% στις επικείμενες εκλογές, οπότε θα σχημάτιζαν Κυβέρνηση ακόμη και άνευ συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ''.

    Αυτό το σενάριο ειλικρινά με συναρπάζει, πολύ θα ήθελα να το δω να υλοποιείται και να αντηχήσει ξανά στην οικουμένη ''ο λαός δεν ξεχνά τη σημαίνει δεξιά''.
    Άντε βρε κλεφτόπουλα κάντε το, για την καημένη τη μάνα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, αλλά ο δικηγορος της Μπααντερ Μαινχοφ, κος Γιοσκα Φισερ βρηκε το δρομο στα υπατα αξιωματα στη Γερμανια!!! Κατι σημαινει αυτό (λιγη σκεψη χρειαζεται-συσχετιστε το με τον βομβιστη-πρωθυπουργο της Ελλαδος).

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, τα Bild-Spiegel είναι και γμώ τα έγκυρα έντυπα:
    Τρομοκράτης ο Τσίπρας, δημοφιλής πολιτικός ηγέτης ο Φώτης!
    Ούτε γραφείο τύπου τής Πασοκάρας να ήτανε. Ρε μπας και τα αγόρασε ο Μπόμπολας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O syriza exei kala paidia mesa tou?? Den goustaro tous Germanous alla sto thema Syriza yparxoune polla mpoumpoukia, tromolagnika sas aresei i den sas aresei. Mono tis synistoseis tou na koitaksete kai tha deite ti ekfrazoune.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Bild-Spiegel:Ειπε κανεις οτι ο Ναζισμος εχει πεθανει;Ειδικα το δευτεο εντυπο αποδικννει οτι ο λαικσσμος ειναι η ριζα του φασισμου (σαν την Sun και την Daily Mail καλη ωρα εδω που βρισκομαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.