14/2/12

ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ... «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» Η Αυστραλία καταργεί τον όρο «Σλαβομακεδόνες» για τους Σκοπιανούς

Η Αυστραλία καταργεί τον όρο «Σλαβομακεδόνες» για τους Σκοπιανούς
Σιωπηρά η αυστραλιανή κυβέρνηση οδηγείται στην κατάργηση του όρου «Σλαβομακεδόνες», που χρησιμοποιούσε από το 1994 για τους καταγόμενους από την FYROM.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τη λεγόμενη AMHRCΑ («Aυστραλομακεδονική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»), που δημοσιοποίησε επιστολή του υπουργείου Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, με την οποία γίνεται γνωστή η απόφαση, που είναι αποτέλεσμα πιέσεων του λόμπι των καταγόμενων από τη FYROM.

Τώρα, η Αυστραλία για να τους χαρακτηρίσει χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδόνες», αλλά επιμένει να αναγνωρίζει την χώρα της καταγωγής τους ως ΠΓΔΜ.

Στόχος πλέον των κατοίκων της Αυστραλίας και των υποστηρικτών τους, που προέρχονται από τη FYROM, είναι η αναγνώριση της χώρας με τη συνταγματική της ονομασία «Μακεδονία» από την κυβέρνηση της χώρας.

Σε επιστολή που έστειλε στην AMHRCΑ ο εκτελών χρέη γενικού διευθυντή του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται ότι ο όρος «σλαβομακεδονική» δεν χρησιμοποιείται πλέον από το συγκεκριμένο υπουργείο. «Το ίδιο», συμπληρώνεται, «ισχύει και για το υπουργείο Μετανάστευσης, άλλα υπουργεία και τη Στατιστική Υπηρεσία».

Η AMHRCΑ χαρακτηρίζει την απόφαση «μεγάλη νίκη», καθώς «έπεισε την αυστραλιανή κυβέρνηση να αναγνωρίσει στους Μακεδόνες το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού».

Συμπληρώνεται δε ότι η απόσυρση του όρου «σλαβομακεδονική» επιτεύχθηκε έπειτα από διαδοχικές επαφές και αλληλογραφία που είχε το λόμπι με υπουργούς, αλλά και την ίδια την πρωθυπουργό, Τζούλια Γκίλαρντ.

Χαρακτηρίζει δε την απόφαση «νίκη του πολυπολιτισμού» και σημειώνει πως το επόμενο βήμα είναι να πειστεί η Αυστραλία να αναγνωρίσει επισήμως τη FYROM ως «Μακεδονία».Επισήμως, δεν έχει υπάρξει ακόμα αντίδραση από την ομογένεια.

Ο όρος «σλαβομακεδονική» είχε καθιερωθεί το 1994 από την Εργατική κυβέρνηση του Πολ Κίτιγκ έπειτα από ισχυρές πιέσεις της ομογένειας.
ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια:

  1. EEE!!! Τώρα που τα καμάρια της υποτέλειας του ΠΑΣΟΚ-ΝΔς ψήφισαν στη βουλή το μνημόνιο πλειοψηφικά και μας κάναν Σλάβους-Σκλάβους στους ιδιώτες ΜΑΣΑΙΕΣ του ΔΝΤ τουλάχιστον να υπάρχουν και κάποιοι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ μπας κι ενώσουν και πάλι την Ελλάδα κι απελευθερώσουν τον Ελληνισμό από το χρυσό των αργυραμοιβών που επέζησαν του Αλέξανδρου στη Βαβυλώνα, και τώρα θέλουν να βάλουν χέρι και στα αέρια της ΑΟΖσβιτς της Μεσογείου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πυρετός χρυσού και κερδοσκοπίας

    ∆έκα χιλιάδες ζευγάρια µουλάρια και πέντε χιλιάδες καµήλες µετέφεραν το χρυσάφι της Περσέπολης στην Πέλλα

    Η διαφορά από την αρχή της εκστρατείας είναι τεράστια. Οπως θα πει το 324 π.Χ. ο Αλέξανδρος στο επαναστατηµένο στράτευµα, στο θησαυροφυλάκιο του Φιλίππου είχε βρει λιγότερααπό 60 τάλαντα και αντίθετα 500 τάλαντα χρέη. Χρειάστηκε έτσι να δανειστεί 800 τάλαντα προκειµένου να εφοδιάσει τον στρατό προτού ξεκινήσει για την Ασία και αυτό το ποσό δεν αντιπροσώπευε ούτε τους µισθούς ενός µηνός των 1.800 ιππέων και των 12.000 πεζών του.

    «Ολη η Ελλάδα,όχι µόνο η Μακεδονία, ωφελήθηκε από αυτό το χρυσάφι. Μεταξύ του 330 και του 300 π.Χ. ο πλούτος φαίνεται σε όλη τη χώρα» λέει η κυρία Κοτταρίδη. «Ο Αλέξανδρος έστειλε χρυσό και νοµίσµατα στη Μακεδονία, ενώ χρυσάφι ήρθε πίσω και µε τους βετεράνους, οι οποίοι επέστρεψαν µε τα λάφυρα από την αναδιανοµή ή τους µισθούς τους. Ο πλούτος αυτός όµως δεν µένει. Μέσα σε 100 χρόνια έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα και έχει µετακινηθεί στα ελληνιστικά κέντρα της Βόρειας Αφρικής και της Ανατολής» καταλήγει.

    Read more..
    http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=439598

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.