24/2/12

Δηλώσεις Δελαβέκουρα Συζητήσεις Ελλάδας - Λιβύης για προμήθεια πετρελαίου

«Σε συζητήσεις με τη Λιβύη για προμήθεια πετρελαίου βρίσκεται η Ελλάδα, εν όψει της  εφαρμογής του εμπάργκο στις εισαγωγές από το Ιράν, που αποφάσισε η  Ευρωπαϊκή Ενωση» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, αναφορικά με τις ενδεχόμενες συνέπειες του εμπάργκο στην ελληνική ενεργειακή ασφάλεια.
«Όλες οι χώρες έχουν δικαίωμα ανάπτυξης πυρηνικής ενέργειας, αλλά υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης με το Ιράν» υπογράμμισε επίσης, ζητώντας μία διπλωματική λύση, σε συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.
http://www.protothema.gr

Εν όψει του «αμοιβαίου» εμπάργκο-«Εύκολη» η κάλυψη του κενού του ιρανικού πετρελαίου, λένε τα ΕΛΠΕ
Δεν πιστεύουν τα Ελληνικά Πετρέλαια πως θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στον εφοδιασμό τους με πετρέλαιο μετά το «αμοιβαίο εμπάργκο» Ιράν και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέροντας πως οι προμήθειες «εύκολα» μπορούν να αντικατασταθούν με φορτία από άλλες χώρες.

Όπως ανέφεραν στελέχη των ΕΛΠΕ στο Reuters την Πέμπτη, τα ΕΛΠΕ θεωρούν εύκολα πως μπορούν να καλύψουν το κενό τροφοδοσίας με φορτία από τη Σαουδική Αραβία, τη Ρωσία και το Ιράκ.

Υπενθυμίζεται πως το βασικό πρόβλημα της ΕΕ για να προχωρήσει σε εμπάργκο εισαγωγών πετρελαίου από το Ιράν ήταν η αυξημένη εξάρτηση χωρών του ευρωπαϊκού νότου (η Ελλάδα, Η Ιταλία και η Ισπανία).

Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που δόθηκε ένα «παράθυρο» μέχρι τον Ιούλιο μέχρι την εφαρμογή του εμπάργκο -ενώ το Ιράν από την πλευρά του ήδη απάντησε με «μπλόκο» στις εξαγωγές προς ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.