14/2/12

Κατόπιν εορτής...

του Σάββα Καλεντερίδη
Τις προηγούμενες ημέρες ως πρόσωπο και ως ιστολόγιο δεχτήκαμε από διαφόρους φίλους προτροπές και κριτική γιατί δεν πήραμε ξεκάθαρη στάση για το Μνημόνιο-2.
Τώρα, κατόπιν εορτής οφείλουμε να κάνουμε μια εξήγηση.
Κατά την άποψή μου, και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είχαν τα επιχειρήματά τους.
Έκανα μια προσπάθεια να τα καταγράψω και διαπίστωσα ότι ήταν πολύ κοντά το ένα με το άλλο, δηλαδή να αποφασίσει κάποιος ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Συμπερασματικά, το ΝΑΙ ανοίγει το δρόμο για δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα και υποθήκευση της εθνικής περιουσίας και -κατά πάσα πιθανότητα- μας κρατάει στο ευρώ, την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν και το πρόγραμμα που ψηφίστηκε, σύμφωνα με πολλούς ειδήμονες, δεν βγαίνει, υπάρχει η προσδοκία ότι τους επόμενους μήνες θα εκδοθεί ευρωομόλογο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα "κόψει" ευρώ, από το οποίο η Ελλάδα, αν είναι στην ευρωζώνη, μπορεί να επωφεληθεί και να βγει τελικά από την κρίση, με την προϋπόθεση ότι θα κάνει τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.
Όσον αφορά στο ΟΧΙ, έδινε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να κάνει τη χρήση της ασυλίας στο ζήτημα του χρέους, να μην πληρώσει τις υποχρεώσεις, να μην υποθηκεύσει την εθνική της περιουσία, και να τραβήξει το δικό της εθνικά υπερήφανο πλην όμως μοναχικό δρόμο. Η άποψη που θέλει την Ελλάδα να απορρίπτει το Μνημόνιο-2 και να μπορεί να παραμείνει στο ευρώ και την ευρωζώνη, είναι εντελώς αστήρικτη και μάλλον θα πρέπει να θεωρείται άλμα στο κενό.
Σε στρατηγικό επίπεδο, η Ελλάδα με το ΝΑΙ αν και ανυπόληπτη και αποδυναμωμένη παραμένει στην Ευρωζώνη και μαζί με την Κύπρο από τούδε και στο εξής προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να υποστηρίξει τα στρατηγικά συμφέροντα του Ελληνισμού, ενώ με το ΟΧΙ θα έχανε σοβαρότατα ερείσματα στην Ε.Ε., θα ετίθετο σε κίνδυνο και η θέση και το μέλλον της Κύπρου στην Ευρώπη, ενώ -θεωρητικά- θα είχε τη δυνατότητα να αναδιατάξει τις επιλογές και τις προτεραιότητές της, όσον αφορά το γεωπολιτικό της προσανατολισμό.
Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι όταν σε δυο περιπτώσεις τον 20ό αιώνα (Α'  και Β' Παγκόσμιοι Πόλεμοι), αναπτύχθηκαν δυο τάσεις στο πολιτικό σύστημα, που επιχειρούσαν την αλλαγή του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας, ενέργειες που προκάλεσαν ρήγμα και στο λαό, ο Ελληνισμός βίωσε δυο μείζονες καταστροφές, τη Μικρασιατική και τον Εσωτερικό (Εμφύλιο) Πόλεμο.
Για να γυρίσουμε στα πρόσφατα, το πρόβλημα και στις δυο περιπτώσεις είναι ότι ούτε οι δυνάμεις του ΝΑΙ ούτε οι δυνάμεις του ΟΧΙ είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν το σχέδιο που υποτίθεται ότι υπάρχει πίσω από κάθε επιλογή.
Από τη μια πλευρά έχουμε ένα απολύτως διεφθαρμένο δίπολο κομμάτων εξουσίας*, που η εξουσιομανία έχει ακυρώσει ακόμα και τις υγιείς φωνές που υπάρχουν και στο ένα και στο άλλο κόμμα, και από την άλλη έναν χώρο κατακερματισμένο, που έχει πολλές περγαμηνές στην άρνηση και την κατεδάφιση ό,τι κατά την άποψη των πολλών ιθυνόντων των διαφόρων πόλων και ομάδων που το απαρτίζουν είναι φθαρμένο ή αντίθετο στα ιδεολογήματά τους, πολύ καλές επιδόσεις στην κατανάλωση των κονδυλίων του κράτους, το οποίο μάχονται με πολλούς τρόπους -όποιος κατάλαβε, κατάλαβε- και απολύτως καμία περγαμηνή στην πρόταση και την άσκηση εξουσίας.
Εν πάση περιπτώσει, για να ξαναγυρίσουμε στα του οίκου μας, για όλους τους παραπάνω λόγους και για έναν επιπλέον, αποφύγαμε να πάρουμε θέση στο θέμα του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ. Ο επί πλέον λόγος ήταν τα επεισόδια που είδαμε χθες το βράδυ, οι βανδαλισμοί και η καταστροφή της Αθήνας και της πατρίδας μας, μια καταστροφή που συντελέστηκε στη σκιά των διαδηλώσεων υπέρ του ΟΧΙ.
Τέλος, αυτό που μας μένει να πούμε, είναι να διδαχτεί ο ελληνικός λαός από όλα όσα μας συμβαίνουν ως άτομα, ως κοινωνία και ως έθνος, και τις προσεχείς εκλογές να κάνει τις σωστές επιλογές.
*Όσον αφορά στο ΟΧΙ μιας σοβαρής μερίδας των 21 βουλευτών της ΝΔ, να σημειώσουμε ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- επηρεάστηκαν από τρεις "ομαδάρχες". Ο ένας ομαδάρχης είναι χολωμένος με το κόμμα γιατί είναι θεσμικά αναβαθμισμένος  ο εσωκομματικός αντίπαλος σε νομό της κεντρικής Ελλάδος, και ο άλλος γιατί ο εσωκομματικός του αντίπαλος εσχάτως απέκτησε προσβάσεις στον αρχηγό του κόμματος και τον βοηθά στο άνοιγμα στη Ρωσία. Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα του τρίτου ομαδάρχη. Πάντως, αν είναι σωστά τα παραπάνω, που δεν τα διέρρευσε κανείς αλλά μας τα είπαν φίλοι που εμπιστευόμαστε, είναι να λυπάται κανείς για τους ομαδάρχες, που μετέτρεψαν το προσωπικό σε κομματικό, πολιτικό και εν μέρει εθνικό πρόβλημα, αλλά και για το κριτήριο των βουλευτών που παρασύρθηκαν, αφού δεν μπόρεσαν να δουν τη "φάκα". Κρίμα!

41 σχόλια:

  1. ...η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας δεν παραδίδεται σήμερα. Παραδιδόταν, λίγο-λίγο, με το κάθε δάνειο, το κάθε ρουσφέτι, το κάθε στραβό υποβρύχιο και το κάθε φακελάκι. Τίποτε δεν έχει πειραχτεί σήμερα στην εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, που δεν πειράχτηκε παλαιότερα. ...

    ....Ποτέ άλλοτε ο τόπος δεν χρειαζόταν νέες δυνάμεις, φρέσκιες ιδέες και ποτέ άλλοτε το έλλειμμά τους δεν ήταν τόσο τρομακτικό. Στα σκοτεινά πηγαίνουμε, στα σκοτεινά προχωρούμε

    Aπο άρθα της Καθημερινής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "
    Το τέλος της εθνικής μας κυριαρχίας - "Κατάσχεση δημόσιας περιουσίας, σύλληψη, κράτηση..."
    13-02-2012 09:27:52
    132

    Ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από το νέο Μνημόνιο που αποδεικνύει ότι όχι απλώς παραδίδεται η χώρα στους ξένους δανειστές, αλλά όπως το defencenet.gr έχει αποκαλύψει ανοίγει το δρόμο ακόμα και για επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, αλλά και συλλήψεις Ελλήνων δημόσιων λειτουργών στο εξωτερικό ή όπου βρίσκονται, δημοσιεύουμε σήμερα. Πρόκειται όχι για επιστροφή στην βαυαροκρατία, αλλά επιστροφή στην Φραγκοκρατία.


    Ιδού τι αναφέρει το κείμενο της ντροπής που υπερψήφισαν οι 199 βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας:

    "Κάθε ένα από τα (σ.σ.: συμβεβλημένα) μέρη αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με αυτή την Συμφωνία. Κάθε ασυλία συμπεριλαμβανομένης χωρίς περιορισμούς ασυλία από (σ.σ.: συνέπειες) μήνυσης/αγωγής, αποφάσεις δικαστηρίων ή άλλη αρχή, από σύλληψη, κράτηση ή περιοριστικό ένταλμα πριν από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφαση και από κάθε μορφή εκτέλεσης και επιβολής κατά αυτής, των περιουσιακών της στοιχείων ή έσοδα μετά την δικαστική απόφαση μέχρι το σημείο που δεν απαγορεύεται από υποχρεωτικό νόμο.

    Εφαρμοστικός Νόμος και Δικαιοδοσία

    Αυτή η συμφωνία και κάθε μη υποχρεωτικές υποχρεώσεις που προέρχονται από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται από το αγγλικό δίκαιο. Τα μέρη αποδέχονται να καταθέσουν την διαφορά τους στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου".

    Το περιεχόμενο του κειμένου είναι ανατριχιαστικό και απορεί κανείς πως μπορεί κάποιοι έχουν εκπέσει του εθνικού φρονήματος σε τέτοιο βαθμό ώστε να ψηφίζουν τέτοιο κείμενο.

    Το οποίο κείμενο τι λέει; Πρώτον ότι το δημόσιο στερείται πλέον κάθε ασυλίας και τα περιουσιακά στοιχεία ή έσοδά του μπορούν να κατασχεθούν! Και αυτό αφορά και τα έσοδα από υδρογονάνθρακες, από πάσης φύσεως ορυκτά, από πάσης φύσεως δημόσια περιουσία κλπ.

    Αλλά μπορούν μέχρι και να συλληφθούν και να κρατηθούν Έλληνες πολίτες αν δεν πληρωθούν τα δάνεια των τοκογλύφων!

    Μπορεί να εκδοθεί διεθνές ένταλμα κατά της χώρας. Και το ερώτημα είναι πως θα συλληφθούν και θα κρατηθούν; Καλά στο εξωτερικό, μπορούν να συλλάβουν τους πρεσβευτές (με το παρόν άρθρο δεν ισχύει η ασυλία τους τουλάχιστον στις χώρες που δεν απαγορέυεται με υποχρεωτικό νόμο, όπως π.χ. οι ΗΠΑ). Στην Ελλάδα, όμως πως θα συμβεί αυτό αφού η χώρα παραιτήθηκε του δικαιώματος της ασυλίας;

    Μήπως με «εισαγώμενη» εκτελεστική εξουσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και προσέξτε πως υποθήκευσαν μέσα σε μία νύχτα όλο τον εθνικό πλούτο με μία φράση: «Κάθε ένα από τα μέρη αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες».

    Δηλαδή το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα έσοδα που προκύπτουν από όλη την παραγωγή του ελληνικού κράτους τέθηκαν ως «εγγύηση» και αν κάτι «δεν πάει καλά», που λέει κι ο έτερος (από την ... ανάποδη σε σχέση με τον Α.Σαμαρά) «νεοφώτιστος» Γ.Καρατζαφέρης κατάσχεται επι τόπου.

    Και να είστε σίγουροι ότι θα φροντίσουν κάτι να μην πάει καλά. Ακριβώς για να λεηλατήσουν το «χρυσάφι» που θα έχουν στα χέρια τους. Και τότε...

    Και για να επιβεβαιωθεί το ότι επιστρέφουμε στην Φραγκοκρατία, «αποκλειστική αρμοδιότητα» για την εκτέλεση των παραπάνω, έχουν τα δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

    Πάντως είμαστε υποχρεωμένοι να παραθέσουμε και την θέση του υπουργού Οικονομικών Ε.Βενιζέλου για το θέμα, καθώς γνωρίζοντας το τι ακριβώς σημαίνει αυτό (αλίμονο!) μίλησε ειδικά στην Βουλή επί του ζητήματος δύο φορές και μάλιστα την δεύτερη σχεδόν αποκλειστικά γι’αυτό:

    Ιδού λοιπόν τι υποστήριξε ο ΥΠΟΙΚ:

    «Γιατί επιλέγεται το αγγλικό Δίκαιο συνήθως; Γιατί είναι το πιο παλιό, το πιο επεξεργασμένο, αυτό που παραπέμπει στην πιο πλούσια νομολογία, αυτό που γίνεται διεθνώς αποδεκτό, αυτό που γνωρίζει όχι απλά και μόνο η αγορά με την έννοια των ιδιωτών, αλλά και η αγορά με την έννοια των δημοσίων θεσμών που μετέχουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες και συμβάσεις. (σ.σ.: !!!)»

    »Και όσοι κόπτονται για την εθνική κυριαρχία (σ.σ.: ούτε καν το δικαίωμα δεν τους αναγνωρίζει να ενδιαφέρονται για την εθνική κυριαρχία), για τα πολιτιστικά αγαθά, για τον ορυκτό πλούτο, για την υφαλοκρηπίδα, για την ΑΟΖ, για τις έρευνες προκειμένου να ανακαλύψουμε κι εμείς πολύ σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, πρέπει να είναι ήσυχοι (σ.σ.: Είδαμε πόσο ήσυχοι πρέπει να είμαστε πιο πάνω»»

    » Γιατί γίνεται από όλους δεκτό ότι στα θέματα αναγκαστικής εκτέλεσης το Δίκαιο που ισχύει, είναι το Δίκαιο της χώρας στην οποία κινείται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, άρα το ελληνικό Δίκαιο (σ.σ.: Μα, αφού οικειοθελώς παραιτηθήκαμε της ασυλίας!).»

    » Η δικαιοδοσία ανήκει στα ελληνικά Δικαστήρια και οι κανόνες εκτέλεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου είναι παρόμοιοι με αυτούς που το Σύνταγμά μας προβλέπει για κάθε Έλληνα ή ξένο ιδιώτη, που εγείρει αξιώσεις κατά του Ελληνικού Δημοσίου και μπορεί να εκτελέσει μια απόφαση που εκδίδεται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου (σ.σ: Τα ελληνικά δικαστήρια έχουν παράρτημα στο «Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου»;)

    » Επαναλαμβάνω ότι αυτό αφορά μόνο την ιδιωτική περιουσία και όχι τη δημόσια περιουσία, όχι τη δημόσια κτήση, όχι τα δημόσια αγαθά, όχι τα πολιτιστικά αγαθά, όχι τον ορυκτό πλούτο (σ.σ.: Ποια ιδιωτική περιουσία; Το χρέος είναι 100% του δημοσίου. Λέει πουθενά μέσα για ιδιωτική περιουσία το Μνημόνιο;)!

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Ή ΝΑΙ Ή ΟΧΙ. ΟΛΙΓΟΝ ΕΓΓΥΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο
    ολίγον έγκυος δεν γίνεται, όμως, όταν δεν είσαι σίγουρος, όταν δεν ξέρεις κάτι σίγουρα, δεν παρασέρνεις τον κόσμο εδώ κι εκεί, ειδικά όταν πρόκειται για εθνικά θέματα.
    Κρατάς την άποψή σου για σένα και κάνεις ό,τι επιβάλλει η συνείδησή σου.
    Εγώ θεωρώ ότι δεν είχα το δικαίωμα να επηρεάσω τον κόσμο για κάτι που δεν ήμουν σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λόγια μεγάλα λόγια καὶ ἀπὸ πρᾶξεις μηδέν.
    Ρὲ παιδιά, τόσες δεκαετίες χωρὶς ἐσωτερικὴ καὶ ἐξωτερικὴ πολιτική, τώρα θυμηθήκαμε τὴν ἀνεξαρτησία τοῦ τόπου;
    Τόσες δεκαετίες ἡ πληθώρα τῶν ἑλλήνων γευόταν τὰ δενεικὰ καὶ κανεὶς δὲν ἐνδιαφερόταν γιὰ τίποτε καὶ ὅταν μὲ τὸ εὐρὼ ἐκχωρίσαμε μέρος τῆς ἐθνικῆς μας κυριαρχίας, διότι περὶ αὐτοῦ πρόκειται, κανεὶς δὲν ἐνδιαφέρετο.
    Δυστυχῶς μία λαϊκὴ παροιμία λέγει:
    Τὰ στερνὰ τιμᾶν τὰ πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο την αρχή πήρα ξεκάθαρη θέση υπέρ του ΟΧΙ. Αφού βέβαια ενημερώθηκα απο πολλές πηγές και διάβασα και άκουσα όλες τις απόψεις,και όχι απλά αντιδραστικά.

    Έχω γράψει εδώ μέσα αρκετές φορές ότι πρέπει τουλάχιστον να κάνουμε έναν απολογισμό για την Ευρωπαική μας πορεία μέχρι τώρα αλλά κυρίως για τις προοπτικές. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι το μέλλον της ευρωζώνης είναι αβέβαιο αν όχι προδιαγεγραμμένο,τα σημάδια της αποτυχίας της Ένωσης είναι πολλά και δεν μπορούμε να μη τα λάβουμε υπόψιν.

    Μετά το ΝΑΙ που είπε χθές η Βουλή,η Ελλάδα πλέον στηρίζει τις ελπίδες της στη Γερμανία και γενικότερα στην Ευρώπη,με κάθε κόστος.

    Απο εδώ και στο εξής,η αστάθεια στο εσωτερικό,είτε πολιτική είτε κοινωνική θα είναι το μέγα πρόβλημα της Ελλάδας.

    Τη γνώμη μου για τον Αντώνη Σαμαρά την έχω γράψει άπειρες φορές,στα περισσότερα επιβεβαιώθηκα δυστυχώς. Χθές,ανέφερε για άλλη μια φορά ότι θα γίνουν εκλογές σύντομα. Γνωρίζει όμως πάρα πολύ καλά,και αυτό δεν μπορεί να το διαψεύσει,ότι απο εδώ και στο εξής,είναι στο χέρι των δανειστών να μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε σε εκλογές,κάτι που δεν πρόκειται να κάνουν.

    Για τους βουλευτές θα πώ προς το παρόν μόνο ένα πράγμα.Ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα να ψηφίζει κάποιος που αμείβεται με 7-8000 ευρώ το μήνα,άσχετα με όλες τις άλλες παροχές,να πάει ο βασικός μισθός στα 400 ευρώ.

    Ακόμη και δωδεκάχρονα γνωρίζουν ότι την ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα επηρεάζουν αρνητικά το φορολογικό σύστημα(υπέρογκος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων/κομματόσκυλων),η ηλεκτρική ενέργεια(τα χρυσά παιδιά με τους χρυσούς μισθούς),τα καύσιμα(το πάρτι το τρελό)και η διαφθορά(όλως τυχαίως,όποιον διεφθαρμένο και να πιάσεις έχει και μια ρίζα σε ένα κόμμα).

    Τα χθεσινά επεισόδια ήταν ενδεικτικά για το τι θα επακολουθήσει,ξεκαθαρίζω όμως ότι τα καταδικάζω προσωπικά δίχως δεύτερη σκέψη.Ειδικά στο θέμα των καταστημάτων πολιτών δεν χωρά δεύτερη σκέψη,κατακριτέα απο κάθε άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο θέμα της αστυνόμευσης.

    Όπως θα θυμάσαι φίλε Σάββα,πρίν απο λίγους μήνες σε επισκέφθηκα στο μαγαζί σου.Μου είχες πεί τι ώρα θα είσαι εκεί και εγώ κατέβηκα στο κέντρο.

    Μόνο που κατέβηκα μισή ώρα πρίν,και βλέποντας ότι έχω χρόνο ξεκίνησα μια βόλτα με τα πόδια,ανέβηκα την αριστερή πλευρά της Βουλής δίχως να ξέρω που βγάζει,θεωρώντας ότι είναι απλά ένα οικοδομικό τετράγωνο και είπα να κάνω το γύρο.Μετά κατάλαβα ότι η διαδρομή ήταν μεγάλη και ενδιαφέρουσα.

    Σε όλο αυτό το μεγάλο γύρο που έκανα(Βουλή-Μαξίμου-Ζάπειο κλπ,αν κατάλαβα καλά),μου έκανε εντύπωση ότι κάθε 20 μέτρα είχε και απο τουλάχιστον δύο-τρείς αστυνομικούς,με μηχανές,αυτοκίνητα,κλούβες κλπ. Αμέτρητοι αστυνομικοί σε όλο αυτό το γύρο φύλαγαν στην ουσία τη ''δημοκρατία''.

    Χθές η ''δημοκρατία'' είχε την ανάγκη 5000 αστυνομικών αν δεν κάνω λάθος για τον αριθμό,για να ''λειτουργήσει'' και να προστατευτεί απο τους πολίτες που ''υπηρετεί''.Κάτι σαν κακό σπυρί στον κώλο δηλαδή.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,κύριος Πάγκαλος,χρειάζεται 2-3 διμοιρίες των ΜΑΤ για να πάει να φάει σε μια ταβέρνα(πόσο μας κόστισε αυτή η έξοδος)

    Ο αξιότιμος κος πρώην Πρωθυπουργός,Γιώργος Παπανδρέου,για να πάει ένα μήνα διακοπές το καλοκαίρι το γύρο του Αιγαίου,χρειάστηκε περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις και απο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ όταν επισκέπτεται την Καμπούλ.

    Μπορώ να αναφέρω πάρα πολλά παραδείγματα ακόμη αλλά αυτά αρκούν πιστεύω για να πάρουμε μια εικόνα,για την ποιότητα και την τραγική κατάσταση της ''δημοκρατίας''.

    Το ξαναγράφω λοιπόν,ξεκάθαρα,ότι όσο καθυστερούν και αναβάλουν τις Εθνικές εκλογές,τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση. Εδώ και καιρό,η Ελλάδα κυβερνάται απο ένα φασιστικό καθεστώς.

    Σαμαράς-Παπανδρέου-Καρατζαφέρης έχουν την απόλυτη ευθύνη για ότι συμβεί απο εδώ και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρήστο
    καλά έκανες και έλαβες θέση.
    Στο άρθρο αναφέρω τους λόγους για τους οποίους το ιστολόγιο και εγώ προσωπικά δεν πήραμε θέση, αν και παρουσιάσαμε όλες τις θέσεις για να αποφασίσουν ελεύθερα οι αναγνώστες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σάββα,ίσως δεν κατάλαβες καλά.Δεν υπονοώ τίποτα που δεν πήρε θέση το ιστολόγιο. Καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήμουν υπέρ του ΟΧΙ, γιατί απλά εκτιμώ ότι με το ΝΑΙ θα συνεχίσουν να μας κυβερνάνε οι ίδιοι που μας οδήγησαν στη καταστροφή. Οι ίδιοι που δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν «τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές» για να ορθοποδήσει η πατρίδα μας. Γιατί εάν τις κάνουν θα πρέπει να θίξουν πρώτα το κομματικό κράτος, δηλαδή να «αυτοκτονήσουν» πολιτικά. Άρα εκτιμώ ότι θα συνεχίσουμε την πτωτική μας πορεία προς την ολική και μη ανατρέψιμη καταστροφή.
    Εάν δεν είχα υποβάλει την παραίτησή μου από το στρατό16 μήνες πριν, θα το έκανα σήμερα το πρωί.
    Μακάρι να οι προβλέψεις μου να μην επαληθευτούν και να έχω τη χαρά μετά από χρόνια να σχολιάζω πάλι εδώ την λάθος μου πρόβλεψη. ΜΑΚΑΡΙ. Θα έχει κερδίσει η πατρίδα μας.

    Δημήτριος Καρατζίδης
    Ταξχος ε.α.
    Πολιτικός Επιστήμονας - Διεθνολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σάββα, ΚΑΙ με τους προδότες ΚΑΙ με το λαό απλά ΔΕΝ γίνεται. Σε εποχές που το εθνικοαπελευθερωτικό ζήτημα αποκτά διαστάσεις Εμφυλίου δεν υπάρχει τρίτη θέση. Κατανοώ τις δεσμεύσεις σου αλλά δεν γίνεται να ισορροπήσεις με τα πόδια σε δυο πλοία που αναπτύσσουν ταχύτητα εμβολισμού το ένα εναντίον του άλλου...
    ΥΓ.Από οικονομικής και θεσμικής άποψης, η στάση πληρωμών προς τους δανειστές και η παραμονή στην Ευρωζώνη μόνο "αστήρικτη" ως λύση δεν είναι σε αντίθεση με ό,τι γράφεις: η πρωτοβουλία για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) το έχει αποδείξει με μελέτες -κι όσοι μετέχουν στην ΕΛΕ δεν είναι κομπορρήμονες δημοκόποι ενεργούμενα κύκλων που τους συμφέρει η επιστροφή στη δραχμή αλλά διαπρεπείς οικονομολόγοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "μια καταστροφή που συντελέστηκε στη σκιά των διαδηλώσεων υπέρ του ΟΧΙ."

    Ίσως να χρειαστούν 30 χρόνια για να μάθουμε ποιοί στοχοποίησαν αυτή τη φορά τα Νεοκλασικά, και αν η μαφία του real estate που σκόπιμα υποβάθμισαν ολοσχερώς το ιστορικό κέντρο μιας 3σχιλιετούς πρωτεύουσας δρούσε σε αγαστή συνεργασία με τους σωστήρες μας εντός και εκτός Ελλάδος συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου .
    Αυτά μετά την γκετοποίηση της Ομόνοιας και την προώθηση των εμπόρων πρέζας μεταξύ Συντάγματος & της αυλής του Πανεπιστιμίου Αθηνών έως του Πολυτεχνείου.
    Όσοι ήταν εχθές στο κέντρο τα είδαν όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ναι η το όχι,έχει σημασία τώρα ποια.
    Ερώτημα προς ειδήμονες,όταν με το καλό, τσακιστούν οι προδότες,στης εκλογές , και έρθει άλλη κυβέρνηση,νομίζω ότι μπορεί να καταγγείλει την σύμβαση τερατούργημα,ναι η όχι,κάποιος νομομαθείς τι λέει για αυτό.
    Η προδότες τα κατάφεραν,τα παλαμάκια των βουλευτών του Πασόκ στην ομιλία του προέδρου του,ήταν φανερό ότι θα οδηγούσε ,στο ναι.
    Τα λεφτά είναι πολλά Άρη.
    Και όταν δεν υπάρχει ηθικός φραγμός,λογικό είναι, και το αποτέλεσμα,ήταν αναμενόμενο.
    Εκείνο που με παραξενεύει εμένα, άλλο είναι.
    Δεν είναι εκπληκτικό,το γεγονός της απουσίας,καιρό τώρα!!!!!των [λεγόμενων],τρομοκρατών,των επαναστατών,ιδεολόγων της πλάκας κ.λ.π. κ.λ.π.
    Αφού ο σκοπός τους και η δράση τους, είναι πάντα πολύτιμη,το μεγάλο ερώτημα είναι για ποιους.
    Κουίζ.
    ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όσον αφορά στην έκδοση Ευρωομολόγου - ας μην έχουμε αυταπάτες- όταν εκδοθεί δεν θα είναι επαρκές για να αναστρέψει την οριστική εκχώρηση που συντελέστηκε. Απλά χάθηκε οριστικά το ζήτημα μας χωρίς να βρέξει βόμβες- οι οποίες συνόδευσαν και την ρητορική των επιχειρημάτων αυτών που θεωρούν εξέλιξη την Νομική επιστήμη της Αποικιοκρατίας που λέγεται Αγγλικό δίκαιο.
    Μετά από αυτό τα Ίμια είνα παιδική ασθένεια.
    Αυτά που παραθέτει ο George είναι το Άρθρο 13, το επιστέγασμα του Θριάμβου των Νικητών που καταφανώς δεν μπορούν να συγκρατήσουν την ευφορία που του κατέλαβε μετά τα χθεσινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένα ακόμη μεγάλο λάθος των Παπανδρέου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη ήταν η επιλογή για Πρωθυπουργό ενός τεχνοκράτη-τραπεζίτη με το λάθος κατά τη γνώμη μου σκεπτικό,ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να προέρχεται απο το χώρο της οικονομίας.

    Με τη λογική αυτή,το 2007 θα έπρεπε να διορίσουμε Πρωθυπουργό τον αρχηγό της Πυροσβεστικής.

    Επίσης,το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας,απο το οποίο πηγάζουν και όλα τα υπόλοιπα,ακόμη και η έλλειψη εμπιστοσύνης διεθνώς πρός την Ελλάδα,είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ.Η δομή του πολιτικού/πολιτειακού μας συστήματος παράγει πολλαπλάσια προβλήματα απο αυτά που λύνει,τα οποία είναι ελάχιστα και όσα λύνει τέλος πάντων,τα λύνει προβληματικά και με ημερομηνία λήξης.

    Ούτε να διανοηθώ δεν θέλω,ούτε να φανταστώ,τον Παπαδήμο να διαχειρίζεται Ελληνοτουρκική κρίση.Είναι μια τραγική αδυναμία της Ελλάδας την οποία πρέπει να δούμε απο τώρα,γιατί αν δεν το κάνουμε και αποκλείσουμε το ενδεχόμενο Ελληνοτουρκικής κρίσης,ίσως να το βρούμε μπροστά μας με οδυνηρές συνέπειες. Ακόμη και αν υποθετικά προκύψει κάτι τέτοιο,και η Ελλάδα οδηγηθεί σε αποδοχή τετελεσμένων,το πολιτικό σύστημα αλλά όλοι οι θεσμοί είναι αδύνατον να διαχειριστούν κάτι τέτοιο.

    Δεν με ενδιαφέρει αν χαρακτηριστώ κινδυνολόγος ή γραφικός ή δεν ξέρω και γώ τι άλλο.

    Έχουμε υποχρέωση να βλέπουμε μπροστά μας και όσο μπορούμε να προβλέπουμε και να τονίζουμε κάθε πρόκληση ή αδυναμία της χώρας μας,που είναι σε πολύ δύσκολη θέση.

    Ο Ελληνισμός έχει υποστεί πολλές καταστροφές και άλλες τόσες προδοσίες,είτε απο ντόπιους είτε απο ξένους σύμμαχους/εταίρους/φίλους κλπ. Δεν μας παίρνει να θεωρήσουμε τίποτα δεδομένο ή να εμπιστευτούμε την τύχη της χώρας σε ''άλλους''.

    Τα πράγματα είναι σοβαρά,ελπίζω να το έχουμε καταλάβει όλοι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. El Carnicero Rojo
    δεν πρόκειται για δεσμεύσεις. Δεν είμαι δεσμευμένος απέναντι σε κανέναν, παρά μόνο στους φίλους και τους αναγνώστες μας, των οποίων οι απόψεις φιλοξενούνται ελεύθερα, όπως και τα άρθρα όλων των τάσεων.
    Δεν θεωρώ σωστό ότι ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης θα πρέπει να καθοδηγεί τους πολίτες, αλλά να τους ενημερώνει και μόνο.
    Φυσικά, υπάρχουν ορισμένα άρθρα γνώμης δικά μου, που είναι δυνατόν να επηρεάσουν κάποιον.
    Όμως, για το συγκεκριμένο θέμα, είναι όπως τα λέω στο άρθρο.
    Το ΝΑΙ και το ΟΧΙ, είναι πολύ κοντά, για τους λόγους που ανέπτυξα και για μια σειρά από άλλους λόγους που δεν ανέφερα ή αγνοώ.
    Τέλος, επειδή περίμενα τα καταστροφικά επεισόδια, δεν ήθελα να είμαι κι εγώ ένας από εκείνους που οδήγησαν τον κόσμο στους δρόμους, στήνοντας σκηνικό καταστροφής.
    Εδώ θα ήθελα την κατανόηση όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. El Carnicero Rojo
    δεν πρόκειται για δεσμεύσεις. Δεν είμαι δεσμευμένος απέναντι σε κανέναν, παρά μόνο στους φίλους και τους αναγνώστες μας, των οποίων οι απόψεις φιλοξενούνται ελεύθερα, όπως και τα άρθρα όλων των τάσεων.
    Δεν θεωρώ σωστό ότι ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης θα πρέπει να καθοδηγεί τους πολίτες, αλλά να τους ενημερώνει και μόνο.
    Φυσικά, υπάρχουν ορισμένα άρθρα γνώμης δικά μου, που είναι δυνατόν να επηρεάσουν κάποιον.
    Όμως, για το συγκεκριμένο θέμα, είναι όπως τα λέω στο άρθρο.
    Το ΝΑΙ και το ΟΧΙ, είναι πολύ κοντά, για τους λόγους που ανέπτυξα και για μια σειρά από άλλους λόγους που δεν ανέφερα ή αγνοώ.
    Τέλος, επειδή περίμενα τα καταστροφικά επεισόδια, δεν ήθελα να είμαι κι εγώ ένας από εκείνους που οδήγησαν τον κόσμο στους δρόμους, στήνοντας σκηνικό καταστροφής.
    Φιλοξένησα έκκληση του κινήματος του Μίκη Θεοδωράκη, όμως εγώ δεν κάλεσα τον κόσμο να βγει στους δρόμους, για τους λόγους που προανέφερα.
    Εδώ θα ήθελα την κατανόηση όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, ούτε σήμερα γνωρίζουμε τι σημαίνει το ΝΑΙ και τι το ΟΧΙ, διότι το θέμα είναι πολυδιάστατο, δεν έχει επεξηγηθεί επαρκώς από αξιόπιστα θεσμικά πρόσωπα και ούτε είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε.
    Εκτιμώ ότι περισσότερο φοβούμαστε τα πολιτικά πρόσωπα που θα χειρισθούν το μέγα αυτό ζήτημα και λιγότερο αυτή καθ'εαυτή τη σύμβαση και τους δανειστές.
    Στη χώρα αυτή, μέχρι στιγμής, οι πολιτικοί είναι σαν τους πολίτες της και επόμενο είναι να υπάρχει αμφίδρομη δυσπιστία.
    Πολλά από τα παραπάνω θα είχαν αμβλυνθεί, αν είχε εξηγηθεί έγκαιρα στο ΛΑΟ η πραγματική κατάσταση της οικονομίας και στη συνέχεια γινόταν άμεσα ΕΚΛΟΓΕΣ, στις οποίες ο ΛΑΟΣ θα ψήφιζε ΥΠΕΥΘΥΝΑ και όχι με λογικές του παρελθόντος.
    Επειδή όλα τα παραπάνω δεν έγιναν και όπως φαίνεται ούτε τώρα θα γίνουν, πιστεύω ότι τελικά δεν θα μάθουμε ποτέ την αξία του ΝΑΙ και ΟΧΙ, όπως σε όλα τα μεγάλα θέματά μας, όπου για πάρα πολλά χρόνια φιλολογούμε όλοι για όλα άνευ ουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σεβόμενος τη διαφορετικότητα όλων των απόψεών σας, απλά να υπενθυμίσω ότι η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από κενοτάφια ελπίδων και προσδοκιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δηλαδη οποιος δεν πηρε θεση και εμεινε στο 50-50% μεχρι να κατσει το νομισμα πρεπει να απολογηθει σε αλλους???
    Εξ αλλου μερικοι που εβλεπαν οτι κυκλοφορουσε μια αλλη ελλαδα στους δρομους ανακατα με κυνοβουλιο και αρκετα μασκαρεμμενη μεχρι και κουκουλοφορεμενη και δεν θελανε κανενα απο τα δυο 50% θα επρεπε να απολογηθουν και αυτοι???? Θεε και Κυριε με αυτες τις καταταξεις-διχοτομησεις ,πως το καταφερνουν παντοτε καποιοι.Ατσιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σάββα, μα και φυσικά ανέμενες ότι θα γίνονταν τέτοια επεισόδια! Δεν θα ήταν υπερβολή δε (ούτε μομφή) αν θα λέγαμε πως κάποιος άνθρωπος με την πολύτιμη εμπειρία και τη σπάνια γνώση σου γνωρίζει εκ των προτέρων τί ακριβώς θα γίνει σε τέτοιες περιστάσεις. Ωστόσο, ορισμένες φορές που τα πράγματα είναι τόσο οφθαλμοφανή η τήρηση ίσων αποστάσεων βλάπτει. Αντίθετα, ωφελεί περισσότερο την εθνική υπόθεση, να προτείνονται σε όσους υπερασπίζονται το αυτονόητο, πρακτικές κινήσεις αποφυγής, χειρισμού ή πρόληψης των προβλεπόμενων και σχεδιαζόμενων ενεργειών της άλλης πλευράς που πλέον έχει απωλέσει κάθε νομιμότητα, εθνική, ηθική ή συνταγματική. Όμως, όπως επεσήμανα και στο προηγούμενο σχόλιό μου, είναι δύσκολο, ίσως κι αδύνατον για ορισμένους ανθρώπους να γίνει κάτι τέτοιο λόγω θέσεων & καταστάσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κρίμα κ.Καλεντερίδη να γράφετε αυτά που γράφετε. Ακυρώνετε το θετικό ρόλο που θα μπορούσατε να έχετε. Να είστε σίγουρος πως αν συνεχίσετε αυτό το δρόμο θα έχετε την ίδια τύχη με τα ποσοστά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, πολιτευτάδων, πραγματευτάδων, τελάληδων ξένων συμφερόντων που τους αναγνωρίζει πλέον ο Έλληνας από το αγώγι του μίλια μακρυά. Δεν έχετε κανένα λόγο κύριε Καλεντερίδη να στηρίζετε οποιοδήποτε κόμμα που λειτουργεί με τους γνωστούς παρασκηνιακούς, αντιδημοκρατικούς τρόπους μακρυά από τον λαό και εις βάρος του λαού.
    Η Eλλάδα διανύει μια δύσκολη καμπή. Δεν έχει ανάγκη από απολογητές και θιασώτες οποιουδήποτε κομματάρχη.
    Ιδιαίτερα ενός κομματάρχη τύπου Σαμαρά ο οποίος έχει αποδειχθεί ανεπαρκής, πολιτικός απατεώνας, άφιλος, ανίκανος, ασυνεπής, εξουσιομανής και άλλα πολλά. Έχει αποδειχθεί τέτοιος από τα πράγματα.
    Πρέπει να σταθείτε δίπλα στο λαό και στο έθνος, δίπλα σε κανέναν κομματάρχη της τηλεοπτικής πλουτοδημοκρατίας και της διεθνούς τοκογλυφίας.

    Η λύση ήταν μια και μοναδική που θα έβγαζε από το δίλημμα εσάς και άλλους πολλούς: Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ

    Το να είστε σε δίλημμα είναι κατανοητό, αν και τα γεγονότα και η ιστορία μιλούν από μόνα τους και το ΟΧΙ είναι προφανώς η ορθή λύση. Το ΟΧΙ είναι εθνικό καθήκον. Το ΟΧΙ γίνεται συνεχώς, να το πούμε ρεαλιστικά και κυνικά, κοινωνικοοικονομική ανάγκη καθημερινά εδώ και 2 έτη ολοένα και για πιο πολλούς Έλληνες. Οι Έλληνες που δε λένε ΟΧΙ από πατριωτικό καθήκον, αναγκάζονται ώρα με την ώρα να λένε ΟΧΙ. Είναι οι αλλοτριωμένοι Έλληνες από το κύμα και το κλίμα του υλισμού που έχουν μετατραπεί σε πατριώτες της τσέπης(του συμφέροντος).
    Μη γελιόμαστε κανείς Έλληνας από όσους στηρίζουν το ΝΑΙ δεν τρέφει σεβασμό για τους πολιτικούς του ΝΑΙ. Οι Έλληνες αυτοί φοβούνται μόνο για τις καταθέσεις και την περιουσία τους. Όσο περνάει ο καιρός και θα εξατμίζεται η περιουσία τους θα τάσσονται με το ΟΧΙ. Αυτό γίνεται εδώ και 2 έτη και κοντά στους αληθινούς πατριώτες προστίθενται ανανήψαντες πατριώτες και πατριώτες της τσέπης.

    Αν είστε με τους πολιτικάντηδες, την κομματοκρατία, την ολιγαρχία, τους διεθνείς τοκογλύφους και αφεντάδες πείτε το γρήγορα και άμεσα κ.Καλεντερίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. El Carnicero Rojo
    έχεις δίκιο, ίσως θα μπορούσα να πώ κάποια πράγματα, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, αλλά όπως ξέρεις, στη χώρα μας λείπει η ωριμότητα.
    Δεν ήταν θέμα τόλμης, πάντως.
    Ο χώρος της Αριστεράς είναι εξαιρετικά καχύποπτος σε τέτοιες παρεμβάσεις και πολύ εύκολα να μπορεί να παρεξηγηθεί κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. wf
    με αναγκάζεις να "βγω" από το καβούκι μου πιο γρήγορα από ότι σχεδίαζα και εννοώ το χθεσινό μου άρθρο στην Κυριακάτικη Δημοκρατία.
    Θα ήθελα να διαβαστεί διεισδυτικά, για να γίνουν κατανοητές καλύτερα οι απόψεις, οι προσδοκίες και οι ....φόβοι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αδέλφια, διαβάστε και το "Κατόπιν εορτής 2 και "Ανώτερος στρατηγικός σχεδιασμός και ΑΟΖ", για καλύτερη κατανόηση των απόψεων και των θέσεών μου
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/02/2.html#.TzlBI8Vzntw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "με αναγκάζεις να "βγω" από το καβούκι μου πιο γρήγορα από ότι σχεδίαζα"
    Συμβουλη αν μου επιτρεπεις=ΟΛΟΙ εχουν δικαιο αλλα εσυ δεν επιτρεπεται να βγεις απο το καβουκι σου.Σκεψου το γιατι χαλαρωσες παρασυρμενος.
    ΥΓ
    Διαλογος Παπαδημου-Βασως Παπανδρεου χθες μετα την ψηφοφορια=
    Παπαδημος=με στενοχωρησατε πολυ που δεν ψηφισατε "ναι"
    Βασω=ακολουθησα την φωνη της συνειδησης μου
    Παπαδημος= αν γνωριζατε ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΓΩ δεν θα το λεγατε αυτο.
    Ας μεινουμε σε αυτα και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. WF
    Αν ειναι πραγματικο το ...οικοσημο σου=οταν εσυ πηγαινες αλλοι εγυριζαν και ειχανε φορτωμενες τις "βαλιτσες" τους με προβληματα των αλλων γυρω τους.Κρατα το αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ήδη τον Ιανουάριο του 2010 έλεγα ότι ελπίζω να είναι αναστρέψιμη η τραγική κατάσταση που δημιουργούσε τότε ο κακότατος «γιωργάκης» (ιότι είναι μουλωχτός και κακός, γνωρίζει δε πολύ καλά τι κάμνει!) με την ελεεινή του παρέα.

    Φαίνεται, εξ όσων γνωρίζω*, πως όσον αφορά την οικονομία, η κατάσταση αυτήν την στιγμή μάλλον δεν είναι αναστρέψιμη!

    Συνεπώς ένα ΟΧΙ είναι πολύ δύσκολο να λεχθεί υπό τις παρούσες τραγικές συνθήκες της οικονομίας μας και ενός διαλυμένου κράτους, με ηγέτες κατώτερους των τόσο δύσκολων περιστάσεων, με ηθικό του Λαού πεσμένο!

    Διότι η Ελλάς θα έπρεπε για ένα ΟΧΙ να προετοιμαστεί με εργώδη δραστηριότητα !

    Οι πολίτες της να αφεθούν, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν το κράτος τους, έτσι όπως έπραξαν την 28η Οκτωβρίου 1940, όταν ενωμένοι και προετοιμασμένοι αντιμετώπισαν την ευρωπαϊκή λαίλαπα του Β΄Π.Π. σαν μια γροθιά!

    Τότε όμως και έναν λαμπρό ηγέτη είχαν και κράτος υπήρχε.

    Καθώς και σχέδια υπήρχαν και το κράτος είχε προετοιμαστεί αρκετά καλά (Σταχυολογώ σαν παράδειγμα ότι, ήδη περί τους τρείς μήνες πριν εκραγεί ο πόλεμος, υπήρχαν σχέδια για την παθητική αεράμυνα της Θεσσαλονίκης ..... τα οποία με την έκρηξη του πολέμου εφαρμόστηκαν αμέσως ....! Στις 2,00 π.μ....! Πριν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα ο πόλεμος ....!).

    Σήμερα, δεν υπάρχει κυριολεκτικά τίποτε οργανωμένο, οι δε έντιμοι πολίτες της χώρας απλά καταληστεύονται και καταδυναστεύονται.

    Ίσως, εάν γίνουν εκλογές και ακολουθηθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες, να προέλθει «κάποια ..... αλλαγή προς το καλλίτερο.

    Έτσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, φοβούμαι πως δεν μπορεί να γίνει κάτι καλλίτερο!

    Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.

    Ευμένης Καρδιανός

    * Γνωρίζω πολύ λίγα. Μόνο όσα διαβάζω στα blogs και στα ΜΜΕ! Είμαι εκτός του πραγματικού κύκλου γνώσης των πραγμάτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οπωσδήποτε κατανοητός ο προβληματισμός. Πρόκειται για σκληρό δίλημμα.

    Από την άλλη όμως, το θέαμα των τελευταίων ημερών είναι αφόρητο. Και εξηγούμαι: στον πυρήνα της επιχειρηματολογίας Σαμαρά, είναι - με πιο κωδικοποιημένο τρόπο - αυτά που γράφονται παραπάνω

    "Αν και το πρόγραμμα που ψηφίστηκε, σύμφωνα με πολλούς ειδήμονες, δεν βγαίνει, υπάρχει η προσδοκία ότι τους επόμενους μήνες θα εκδοθεί ευρωομόλογο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα "κόψει" ευρώ, από το οποίο η Ελλάδα, αν είναι στην ευρωζώνη, μπορεί να επωφεληθεί και να βγει τελικά από την κρίση, με την προϋπόθεση ότι θα κάνει τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές."

    Προσοχή, δεν υπονοώ ότι ο Σ.Κ. απηχεί ή εκφράζει τις απόψεις Σαμαρά. Δεν έχω καμμία αμφιβολία για τη γνησιότητα του προβληματισμού, τόσο στην ηγεσία της ΝΔ, όσο και στους αρθρογράφους, όσο και στον skal.

    Aυτό που βρίσκω αφόρητο, είναι πως ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία επιστράτευσαν οι κυβερνήσεις ΓΑΠ. Να "μείνουμε στο παιχνίδι" μιάς και θα δοθεί σίγουρα λύση λόγω του πραγματικού μεγέθους της κρίσης χρέους (Ισπανία, Ιταλία, κτλ.)

    Προσωπικά δεν το συμμερίζομαι. Δεν το συμμερίστηκα ποτέ. Αλλά, αν ισχύει τώρα, οι περισσότεροι θα σκεφτούν πως ίσχυε και στους προηγούμενους εκβιασμούς. Το ότι είναι διαφορετικές οι συνθήκες τώρα (όπως είπε στη Βουλή ο Σαμαράς) από το 2010, είναι ανοησία. Ακόμα και αν είναι, δεν είναι τέτοια η διαφορά που να δικαιολογεί ένα ΝΑΙ τώρα και ένα ΟΧΙ τότε.

    Το να βλέπεις λοιπόν τώρα, να επιστρατεύουν κάποιοι τα επιχειρήματα που κορόιδευαν, είναι αφόρητο. προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Και επειδή βλέπω πολύ κόσμο γύρω μου να σκέφτεται έτσι, νομίζω πως η εκλογική συρρίκνωση της ΝΔ θα είναι πρωτοφανής σε μέγεθος για το χρονικό διάστημα που θα έχει συντελεστεί.

    Το αμείλικτο ερώτημα, είναι για την εναλλακτική λύση. Μία ηγεσία εμπνευσμένη, θα οργάνωνε αθόρυβα την άμυνα της κοινωνίας εξασφαλίζοντας επάρκεια μηνών σε τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα, και μετά θα αναζητούσε στηρίγματα ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ. Στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στη Ρωσία, στην Κίνα, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ.

    Τώρα, απλά, ντύνουν την κενότητα τους με κουρέλια.

    Είναι αφόρητο το θέαμα των τελευταίων ημερών. Είναι καλύτερα να σιωπήσουν κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κύριε Σάββα, πιστεύετε πως είναι Έλληνες αυτοί που έκαψαν τα νεοκλασσικά; Ξέρω πως η απάντηση δεν είναι εύκολη. Ξέρω πως μπορεί να φαντάζει ακόμα και ηλίθια... αλλά είναι δυνατόν να καις στολίδια της χώρας, που θα τα επαναπροικίσεις κι από πάνω για να ξαναγίνουν όπως πρώτα, με το πρόσχημα της φτώχειας; Ας δούμε ποιον μπορεί να συμφέρει να καίει πράγματα αξίας και δη αξιοθέατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δύο ενδιαφέροντα άρθρα

    http://taairetika.blogspot.com/2012/02/blog-post_06.html

    http://taairetika.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

    13 Φεβ 2012 9:14:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τα άπαντα του Γεωργίου Σουρή. Γραμμένα 1 αιώνα και κάτι πριν..τα σχόλια περιττεύουν!!!


    Ἀνθολογία τῆς Οἰκονομίας

    συλλεγέντα καὶ ἀναρτηθέντα ἐπὶ τῇ πανηγυρικῇ ἐλεύσει τοῦ ΔΝΤ
    Ποιὸς εἶδε κράτος λιγοστὸ
    σ᾿ ὅλη τὴ γῆ μοναδικό,
    ἑκατὸ νὰ ἐξοδεύῃ
    καὶ πενήντα νὰ μαζεύῃ;
    Νὰ τρέφῃ ὅλους τοὺς ἀργούς,
    νἄχῃ ἑπτὰ Πρωθυπουργούς,
    ταμεῖο δίχως χρήματα
    καὶ δόξης τόσα μνήματα;

    Νἄχῃ κλητῆρες γιὰ φρουρὰ
    καὶ νὰ σὲ κλέβουν φανερά,
    κι ἐνῷ αὐτοὶ σὲ κλέβουνε
    τὸν κλέφτη νὰ γυρεύουνε;

    * * *
    Κλέφτες φτωχοὶ καὶ ἄρχοντες μὲ ἅμαξες καὶ ἄτια,
    κλέφτες χωρὶς μία πῆχυ γῆ καὶ κλέφτες μὲ παλάτια,
    ὁ ἕνας κλέβει ὄρνιθες καὶ σκάφες γιὰ ψωμὶ
    ὁ ἄλλος τὸ ἔθνος σύσσωμο γιὰ πλούτη καὶ τιμή.
    * * *
    Ὅλα σ᾿ αὐτὴ τὴ γῆ μασκαρευτῆκαν
    ὀνείρατα, ἐλπίδες καὶ σκοποί,
    οἱ μοῦρες μας μουτσοῦνες ἐγινῆκαν
    δὲν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
    * * *
    Ὁ Ἕλληνας δυὸ δίκαια ἀσκεῖ πανελευθέρως,
    συνέρχεσθαί τε καὶ οὐρεῖν εἰς ὅποιο θέλει μέρος.
    * * *
    Χαρὰ στοὺς χασομέρηδες! χαρὰ στοὺς ἀρλεκίνους!
    σκλάβος ξανάσκυψε ὁ ρωμιὸς καὶ δασκαλοκρατιέται.
    * * *
    Γι᾿ αὐτὸ τὸ κράτος, ποὺ τιμᾶ τὰ ξέστρωτα γαϊδούρια,
    σικτὶρ στὰ χρόνια τὰ παλιά, σικτὶρ καὶ στὰ καινούργια!
    * * *
    Καὶ τῶν σοφῶν οἱ λόγοι θαρρῶ πὼς εἶναι ψώρα,
    πιστὸς εἰς ὅ,τι λέγει κανένας δὲν ἐφάνη...
    αὐτὸς ὁ πλάνος κόσμος καὶ πάντοτε καὶ τώρα,
    δὲν κάνει ὅ,τι λέγει, δὲν λέγει ὅ,τι κάνει.
    * * *
    Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαῖο,
    ὕφος τοῦ γόη, ψευτομοιραῖο.
    Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
    λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.
    Σπαθὶ ἀντίληψη, μυαλὸ ξεφτέρι,
    κάτι μισόμαθε κι ὅλα τὰ ξέρει.
    Κι ἀπὸ προσπάππου κι ἀπὸ παπποῦ
    συγχρόνως μποῦφος καὶ ἀλεποῦ.
    * * *
    Καὶ ψωμοτύρι καὶ γιὰ καφὲ
    τὸ «δὲ βαρυέσαι» κι «ὢχ ἀδερφέ».
    Ὡσὰν πολίτης, σκυφτὸς ραγιᾶς
    σὰν πιάσει πόστο: δερβεναγᾶς.
    Θέλει ἀκόμα -κι αὐτὸ εἶναι ὡραῖο-
    νὰ παριστάνει τὸν εὐρωπαῖο.
    Στὰ δυὸ φορώντας τὰ πόδια πού ῾χει
    στό ῾να λουστρίνι, στ᾿ ἄλλο τσαρούχι.

    * * *
    Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς.
    Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κύριε Καλεντερίδη
    Ομολογώ ότι αυτά τα ακροβατικά ανάμεσα στο ΝΑΙ και στο ΟΧΙ δεν τα περίμενα από εσάς. Με κάνετε να σκέφτομαι μήπως πρόκειται για κάποιου είδους γυμναστική προθέρμανση πριν αρχίσετε να κάνετε και εσείς κολοτούμπες;;;
    Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το Ευρώ δεν είναι νόμισμα αλλά ο «μηχανισμός» της δημιουργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.
    Για να δημιουργηθεί αυτό το νέο υπέρ – κράτος θα πρέπει να καταργηθούν όλα τα κράτη της Ευρωζώνης.
    Αν κάποιος συμφωνεί με τα παραπάνω τότε επιλέγει το Ευρώ και την Ευρωζώνη αλλά θα ήταν υποκριτικό να μιλάει ταυτόχρονα για πατρίδα για έθνος και για «γεωπολιτικό προσανατολισμό» μιας…επαρχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ elpasa
    >Αν κάποιος συμφωνεί με τα παραπάνω τότε επιλέγει το Ευρώ και την Ευρωζώνη αλλά θα ήταν υποκριτικό να μιλάει ταυτόχρονα για πατρίδα για έθνος και για «γεωπολιτικό προσανατολισμό» μιας…επαρχίας. <

    Να με συγχωρεσεις για την παρεμβολη μου αυτη αλλα θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι τα εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα. Μεσα στο φουσκωμενο ποταμι που ψαχνει την θαλασσα και ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ οσα ευχολογια και αν διαβασωμε στον ...Υψιστο η πρεια του ειναι μια.Νομιζω οτι εχεις χασει καποιες σελιδες ,χωρις με αυτο να σε μεμφομαι,καθε αλλο,αλλα η Φιλοπατρια ειναι μεγαλη εννοια προστασιας των Δικων σου παροντων-παρελθοντων και μελλοντικων και δεν βαδιζει με τον αυτοματο αλλα με manual απο χερια Πατριωτων αλλα οχι τυφλων.Παντοτε να εχωμε τις αισθησεις μας ετοιμες και για να μαχομαστε αλλα και για να αντιλαμβανομαστε τα γυρω μας μηπως και μας πνιξει κανενα απονερο την ωρα που θα ομφαλοσκοπουμε κοιταζοντας μονο τις φωτογραφιες στον τοιχο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ελπασα
    Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε όλοι.
    Από όσα ξέρω από την εμπειρία μου και όχι από ανεύθυνες πηγές, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα εγχείρημα που ενοχλεί τις ΗΠΑ, όπως και το ευρώ.
    Ίσως μάλιστα ο πόλεμος που δεχόμαστε τώρα, να είναι μέρος ενός πολέμου που έχει ως στόχο το ευρώ και τη διάλυση της ευρωζώνης.
    Αυτόν τον ρόλο κατηγορείται ότι έπαιξε ο ΓΑΠ.
    Δες και το τελευταίο σχόλιο στο Κατόπιν εορτής 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εχει πολλές πιθανότητες αυτό που λές Σάββα, ό,τι δηλαδή η περίπτωσή μας οφείλεται στον νομισματικό πόλεμο δολλαρίου/ευρώ.
    Ομως, οι Ευρωπαίοι θα ήθελα να ήξερα πόσο βαθιεά το έχουν καταλάβει; Προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με το πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας και απειλές προς εμάς; Είναι σωστό αυτό;
    Για τον ΓΑΠ ίσως τους χτύπησε κάτι άσχημα όταν είπε για το δημοψήφισμα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ειναι κατι περισσοτερο απο τον "πολεμο" $ vs ευρω.Παιζονται χοντρα Γεωπολιτικα παιχνιδια με "οραμα" στο μελλον της ανθρωποτητας.Δηλαδη πως την εσχεδιασαν και την ευαγγελιζονται καποιοι.Μη σας διαφευγει η μελλοντικη καταργηση του cash νομισματος παγκοσμια και η αντικατασταση του απο το νεο "νομισμα",πιθανως να λεγεται "Φοινικας", που στο τελος θα ειναι ΜΟΝΟΝ ηλεκτρονικο και η μεριδα καθε λαου,διοτι τα κρατη φθεινουν πλεον (οχι οι λαοι)-θα ειναι το "ειδικο τραβηκτικο δικαιωμα" εκαστου αναλογα με την παραγωγη και πολλες αλλες παραμετρους.Και πολλα αλλα που ερχονται σαν χειμαρος.Αλλαζει ολοκληρη η Γη.Οι Πυργοι δεν πεσανε τοτε τυχαια.
    ΥΓ
    Εχω μια απορια.Οι εφορειακοι,γιατροι,υπαλληλοι πολεοδομιας,αυτοι που πουλανε προστασια σε μαγαζια,οι δημοσιογραφοι,οι στρατιωτικοι που συμετεχουν στις προδιαγραφες αγορας εξοπλισμου,οι πορνες-ιδια οι κρυφες-,τα καθε λογης λαμογια και παρασιτα,πως θα συναλλασονται στο μελλον?????Οποιος προτεινει λυση θα βαλει υποψηφιοτητα για την μελλοντικη κοινωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εννοια σου και τα λαμόγια, παράσιτα κλπ, πάντα έβρισκαν και πάντα βρίσκουν τρόπο να ανοίγουν τρύπες και να χώνονται μέσα.
    Τα παράσιτα είναι αναπόσπαστο μέρος του ζωικού βασιλείου και εκεί ανήκει και ο άνθρωπος. Δεν εξαφανίζονται, απλώς μεταλλάσονται. Υπάρχουν όμως πάντα και παλεύουν με τους υγιείς οργανισμούς.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η Εναλλακτική Λύση αποτελεί και την ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ


    Ο Κώστας γράφει:Eναλλακτική λύση. Μία ηγεσία εμπνευσμένη, θα οργάνωνε αθόρυβα την άμυνα της κοινωνίας, εξασφαλίζοντας επάρκεια μηνών σε τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα, και μετά θα αναζητούσε στηρίγματα ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ. Στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στη Ρωσία, στην Κίνα, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ

    Μια ηγεσία εμπνευσμένη, θα οργάνωνε, όσον γίνεται πιο αθόρυβα, την χώρα μας σε κατάσταση ανάγκης για να αντιμετωπίσει την χρεωκοπία!

    Είμαι βέβαιος ότι και ο ΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ, του οποίου τις κρίσεις τις οποίες έχει ανωτέρω αναπτύξει βρίσκω απόλυτα ορθές, θα συμφωνούσε και αυτός!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. μπραβο σαββα προσεφερες μεγαλη υπηρεσια στην πατριδα. ευγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.