3/2/12

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν βλέπουν αμερικανικά ΜΜΕ

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ πιστεύει πως το Ισραήλ μπορεί να επιτεθεί στο Ιράν την άνοιξη.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα πιστεύει πως υπάρχει αυξανόμενη πιθανότητα το Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν ακόμη και τον Απρίλιο για να εμποδίσει την Τεχεράνη να κατασκευάσει μια ατομική βόμβα, έγινε χθες Πέμπτη γνωστό από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.Η «Ουάσινγκτον Ποστ» ανέφερε αρχικά πως ο Πανέτα ανησυχεί για την αυξανόμενη πιθανότητα να εξαπολύσει το Ισραήλ επίθεση μέσα στους επόμενους λίγους μήνες. Το CNN μετέδωσε ότι επιβεβαιώνει το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης Ομπάμα, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Ο Πανέτα πιστεύει πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν τον Απρίλιο, το Μάιο ή τον Ιούνιο, πριν το Ιράν μπει σ' αυτό που οι Ισραηλινοί περιγράφουν ως 'ζώνη ασυλίας' για να αρχίσει να κατασκευάζει μια πυρηνική βόμβα», έγραψε ο αρθρογράφος της «Ουάσινγκτον Ποστ» Ντέιβιντ Ιγκνάτιους.

«Πολύ σύντομα, φοβούνται οι Ισραηλινοί, οι Ιρανοί θα έχουν αποθηκεύσει αρκετό εμπλουτισμένο ουράνιο σε βαθιές υπόγειες εγκαταστάσεις για να φτιάξουν ένα όπλο -και μόνον οι ΗΠΑ θα μπορούν τότε να τους σταματήσουν στρατιωτικά», έγραψε ο Ιγκνάτιους.

Ο αρθρογράφος δεν επικαλείται πηγή, ενώ ο Πανέτα και το Πεντάγωνο αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα της «Ποστ».
www.kathimerini.com.cy

Επιτυχής εκτόξευση δορυφόρου παρατήρησης από το Ιράν
Το Ιράν εκτόξευσε σήμερα «με επιτυχία» ένα μικρό πειραματικό δορυφόρο παρατήρησης, τον τρίτο από το 2009, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο δορυφόρος Ναβίντ εκτοξεύθηκε με επιτυχία (...) θα τεθεί σε τροχιά σε ύψος 250 ως 370 χιλιομέτρων», ανακοίνωσε ο Χαμίντ Φαζελί, ο πρόεδρος του Ιρανικού Διαστημικού Οργανισμού, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Ο δορυφόρος ζυγίζει 50 κιλά και εκτοξεύθηκε με τον πύραυλο Σαφίρ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η εκτόξευση έγινε παρουσία του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

Ο Ναβίντ, αποστολή του οποίου είναι να «τραβάει φωτογραφίες της γης», κατασκευάστηκε από το πανεπιστήμιο Ελμ-ο-Σανάτ (Επιστήμης και Βιομηχανίας). Έχει προβλεπόμενη διάρκεια ζωής ενάμισι έτους και κάνει «το γύρο της γης κάθε 90 λεπτά», διευκρίνισε ο Φαζελί.

Το Ιράν έχει ήδη θέσει με επιτυχία σε χαμηλή τροχιά δύο μικρούς πειραματικόυς δορυφόρους, τον Ομίντ το 2009 και τον Ρασάντ τον Ιούνιο του 2011, με τον ιρανικό πύραυλο Σαφίρ.

Οι εκτοξεύσεις δορυφόρων από το Ιράν ανησυχούν τη διεθνή κοινότητα, η οποία εκφράζει φόβους μήπως το διαστημικό πρόγραμμά του, του επιτρέψει να αναπτύξει βαλλιστικούς πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.