24/2/12

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.Πωλήσεις αλά Τούρκα;

Λιάνα Μυστακίδου
http://www.elzoni.gr
Καθώς στη χώρα μας σύντομα θα αρχίσουν αποκρατικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, ας δούμε επιγραμματικά τα κέρδη που αποκόμισε η γειτονική Τουρκία από παρόμοιες πωλήσεις. Ο δημοσιογράφος Kadir Sev σε μια εκτενή και λεπτομερή αποτίμηση των αποτελεσμάτων των αποκρατικοποιήσεων γράφει:



«Την περίοδο 1986-2011 αποκρατικοποιήθηκαν 199 φορείς του δημοσίου. Τα έσοδα από αυτό το ξεπούλημα ήταν 43,1 δις $. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων δόθηκε για την εξόφληση του εξωτερικού και εσωτερικού χρέους. Το ποσό που έμεινε ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει η χώρα ενέργεια για 4,5 μήνες!Επίσης, το ένα τέταρτο των χρημάτων δεν έχει εισπραχθεί ακόμα».

Φυσικά όλες οι αποκρατικοποιήσεις έγιναν σε χαμηλότερες τιμές από τις προσδοκώμενες και συνοδεύτηκαν και από σκανδαλώδεις παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων στους αγοραστές.Για παράδειγμα εκχωρήθηκαν «κατά λάθος» 118 στρέμματα στον Vahit Kiler που αγόρασε το εργοστάσιο Σακχάρεως της Κιουτάχειας και άλλα 8 στρέμματα στον όμιλο Calik που αγόρασε την Bursagaz.Δυστυχώς κάτι παρόμοιο αναμένεται να γίνει και εδώ. Κάποιοι ετοιμάζονται να φάνε με χρυσές κουτάλες την ώρα που ο λαός έφτασε να ζει στο βιοτικό επίπεδο της Αφρικής. Άντε παιδιά να συνεχίσετε το πάρτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.