24/2/12

Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν μας έχουν σε υπόληψη...

Ενδίδοντας στις πιέσεις των εκδοτικών συγκροτημάτων Μπόμπολα-ΔΟΛ-Αλαφούζου, η κυβέρνηση αποφασίζει να διατηρηθεί η υποχρεωτική δημοσίευση ισολογισμών μόνον στις ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες. "Χαρίζει" ετσι περίπου 20 εκ. ετησίώς σε 5 εκδότες και αποκλείει τις "μικρές" πολιτικές εφημερίδες, οι οποίες θα οδηγηθούν εκ των πραγμλάτων σε κλείσιμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Βουλή κατατίθεται σήμερα σχετική τροπολογία, η οποία θα περιληφθεί στους εφαρμοστικούς νόμους των μέτρων του Μνημονίου.
Επισημαίνεται ότι στο Μνημόνοι υπάρχει σαφής δέσμευση ότι η Ελλάδα θα καταργήσει την υποχρεωτική δημοσίευση ισολογισμών σε εφημερίδες, ως μέτρου μείωσης του κόστους των επιχειρήσεων, δεδομένου μάλιστα ότι η επιδιωκόμενη διαφάνεια και η πληροφόρηση συναλλασσομένων και επενδυτών επιτυγχάνεται καλύτερα με την ανάρτηση των ισολογισμών στο Ιντερνετ.



sofokleousin.gr


Απόσπασμα από το μνημόνιο 2 σελίδα 29 που βρήκα εδώ


Να τροποποιήσει τα άρθρα 26.2, 43B, 49.1, 49.5, 69.3 και 70.1 του Ν. 2190/1920, τα αντίστοιχα άρθρα του Ν. 3190/1955 και κάθε άλλη νομική διάταξη προκειμένου να άρει την απαίτηση δημοσίευσης εταιρικών στοιχείων σε εφημερίδες κάθε είδους στην περίπτωση εταιριών με δικτυακό τόπο. Αυτό ισχύει με την επιφύλαξη της δημοσίευσης εταιρικών στοιχείων στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης/ ΓΕΜΗ. [1ο τρίμηνο 2012]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.