27/2/12

Η αξιοπιστία του Αντώνη Σαμαρά

Του Σάββα Καλεντερίδη
Η Ελλάδα ζει πλέον στον αστερισμό του δεύτερου Μνημονίου, με το λαό, που έχει ήδη συνθλιβεί από τις ‘θανατηφόρες’ επιπτώσεις του πρώτου, να είναι μοιρασμένος και διχασμένος μεταξύ του ΟΧΙ και του ΝΑΙ, με την πλειοψηφία του -πάντα με βάση τις δημοσκοπήσεις- να είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδος στην Ευρωζώνη. Την ίδια στιγμή, η κοινή γνώμη δείχνει, προς το παρόν τουλάχιστον, να μην εμπιστεύεται τα δυο κόμματα εξουσίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), που ενώ δηλώνουν διαπρυσίως ότι είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, συγκεντρώνουν μόνο το 20 και το 10% αντιστοίχως των προτιμήσεων των ερωτωμένων στις δημοσκοπήσεις.
Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο. Ενώ το 70% των πολιτών δηλώνουν ότι είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδος στην Ευρωζώνη, μόνο το 30% προτιμούν τα δυο κόμματα που ψήφισαν ΝΑΙ, εγκρίνοντας το Μνημόνιο-2, που με βάση τις προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι, είναι ίσως ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας κρατήσει στην Ευρωζώνη. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι οι πολίτες θέλουν να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, αλλά δεν εμπιστεύονται τα δυο κόμματα που είναι σαφώς υπέρ της. Το ζήτημα είναι πώς θα εκφραστεί αυτή η τάση στις επόμενες εκλογές, που σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά πρόκειται να γίνουν εντός του επομένου διμήνου.
Αν δεχτούμε ότι η κοινή γνώμη δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη σε ένα τόσο βασικό και σοβαρό θέμα τους επόμενους δυο μήνες, είναι πιθανόν να συμβούν δυο πράγματα. Ή τα δυο κόμματα θα επιστρατεύσουν κάθε απόθεμα αξιοπιστίας που διαθέτουν (;), για να κερδίσουν και πάλι την εμπιστοσύνη αυτού του κρίσιμου ποσοστού του 40%, που μέχρι τώρα δείχνει να μην εμπιστεύεται τα δυο κόμματα, ή αυτό το 40% θα διοχετευθεί σε νέα κόμματα ή σε μικρά κόμματα, που είναι υπέρ της Ευρωζώνης, πλην όμως είναι πλήρως αναξιόπιστα και διεφθαρμένα και ο νοών νοείτω.
Το ΠΑΣΟΚ, παρά τα πολύ χαμηλά ποσοστά που λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις, διαθέτει είναι έναν πολύ σκληρό και δοκιμασμένο κομματικό πυρήνα και έναν πολύ καλά οργανωμένο κομματικό μηχανισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που μόλις λυθεί το πρόβλημα ηγεσίας που αντιμετωπίζει, είναι σε θέσει να επιστρατεύσει τα «μεγάλα μέσα» και να συσπειρώσει έναν ικανό αριθμό των παλαιών του ψηφοφόρων, ιδιαίτερα εκείνους που έχουν ανταμειφθεί για την ψήφο τους με μια θέση στο δημόσιο και σε κάποια από τις παραφορτωμένες με πράσινους ψηφοφόρους ΔΕΚΟ. Και επειδή υπάρχει η πιθανότητα της ανάληψης κυβερνητικών καθηκόντων και πάλι από το ΠΑΣΟΚ, ως δεύτερο κόμμα σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, οι καιροσκόποι και εκείνοι που φοβούνται την εκδίκηση του κόμματος, εκόντες οι μεν και άκοντες οι δε, θα οδηγηθούν και πάλι στο πράσινο μαντρί. Μια μόνο περίπτωση υπάρχει να μην συμβεί το παραπάνω σενάριο, η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, που δεν φαίνεται πιθανό ενδεχόμενο.
Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία, αυτό το κρίσιμο δίμηνο έχει να διαχειριστεί δυο σοβαρά ζητήματα. Το ένα είναι οι σοβαρές ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή, που οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία στο χαμηλότερο ποσοστό της τριανταπεντάχρονης ιστορίας της (33,48%) στις εκλογές του 2009. Στο ζήτημα αυτό ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να κάνει ακροβατισμούς, αφού από τη μια πλευρά πρέπει να αποκαθάρει το κόμμα από αποτυχημένα και άχρηστα υλικά και από την άλλη να μη διαταράξει τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή, που πάντα είναι εκεί και περιμένει!
Το άλλο ζήτημα είναι η διαχείριση του ζητήματος που έχει προκύψει με την αξιοπιστία του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε πάρει σαφώς αρνητική θέση στο πρώτο μνημόνιο, ενώ αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να στηρίξει το δεύτερο. Ασφαλώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει τα επιχειρήματά του, αφού πολύ έγκαιρα απεύθυνε αγωνιώδεις εκκλήσεις προς τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει μέτρα και να «ξεκολλήσει», όταν αυτός έκανε τις ανέμελες βόλτες του ανά τον κόσμο, κατηγορώντας την ίδια την πατρίδα του και μιλώντας μαζί με τον εξ απορρήτων ύπαρχό του κ. Παπακωνσταντίνου, για Τιτανικό! Ασφαλώς ο κύριος Σαμαράς μπορεί να επικαλεστεί ότι η Ελλάδα το 2009 ακόμα και τις αρχές του 2010 μπορούσε να σωθεί χωρίς το μνημόνιο, το οποίο μάλιστα αντί να διασώσει, επιτάχυνε την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, και ότι το 2012 δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την έγκριση του μνημονίου, μετά από τις όποιες διαπραγματεύσεις έγιναν από τα τρία κόμματα και τον κ. Παπαδήμο.
Ίσως υπάρχουν και άλλα επιχειρήματα, τα οποία όμως θα πρέπει να ακούσουν οι ψηφοφόροι και κυρίως να πειστούν! Πάντως, οι επικοινωνιολόγοι που χειρίζονται το θέμα, θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους ότι ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται επιθέσεις και πυρά που αντικειμενικά είναι πολύ πιο βίαια και πυκνά, σε σχέση με τις επιλογές που θεωρούνται ότι ήταν λανθασμένες από τους επικριτές του.
Το ταξίδι του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στη Ρωσία και η κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Πούτιν, ενεργοποίησε σε επικοινωνιακό επίπεδο τις δυνάμεις εκείνες που, αν μη τι άλλο, χαίρονταν πολύ για τις πυρκαγιές της Πάρνηθας, της Αθήνας, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου, που ακολούθησαν των ανάλογων συναντήσεων Καραμανλή-Πούτιν, το 2007.
Επίσης, ο κύριος Σαμαράς θα πρέπει να έχει υπ’ όψιν του ότι η καταστροφική πολιτική των κομματικών εγκάθετων στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι άφρονες αποφάσεις υπουργών που υποτίθεται ότι υπηρέτησαν στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ, με τελευταίο παράδειγμα προς αποφυγή τον κ. Μπεγλίτη, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, που έχει πλήξει τη λειτουργικότητα αλλά και το φρόνημα των στελεχών, των στρατευμένων και του ίδιου του λαού, έχουν επηρεάσει -ελπίζουμε όχι καθοριστικά- το αξιόμαχο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτό σημαίνει ότι τα βήματα που γίνονται προς την κατεύθυνση της εκμετάλλευσης της ελληνικής ΑΟΖ, πρέπει να είναι πολύ καλά σχεδιασμένα, ενώ θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα «σάπια σανίδια» που πιθανόν να κρύβονται πίσω από συνομιλίες που έγιναν στο παρελθόν τύπου Ερζερούμ!
Τέλος, εκτός από το εθνικό σχέδιο που πρέπει να έχει έτοιμο και επεξεργασμένο, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να έχει επεξεργαστεί και ένα άλλο σχέδιο για την επομένη των εκλογών, αυτό της διαχείρισης μιας σειράς ζητημάτων, όπως τα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η διόγκωση του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ και οι λοιπές μεθοδεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου και των κηπουρών του, για να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ και το καταστροφικό πρώτο μνημόνιο. Το ζήτημα αυτό είναι πιο δύσκολο απ’ ότι φαίνεται αρχικά, αν ληφθεί υπ’ όψιν το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά, κάτι που κανείς δεν μπορεί αν αποκλείσει. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν προεκλογικά τη θέση τους στο θέμα αυτό και να δεσμευτούν έναντι του λαού, που θέλει να δει επιτέλους κάποιους πολιτικούς να πληρώνουν για τις πράξεις τους.
Και επειδή οι επικριτές του Αντώνη Σαμαρά, που ανέλαβαν έργο κυρίως μετά την επιστροφή του από τη Ρωσία, θέτουν συνεχώς και σε κάθε μέσο, ειδικά στα ιστολόγια και τα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όπου έδρασαν με απόλυτη επιτυχία τα τσακάλια της Αραβικής Άνοιξης σε Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο και Συρία), το ζήτημα της αξιοπιστίας του, αυτή θα κριθεί ακριβώς στο ζήτημα της διαχείρισης των υπευθύνων της καταστροφής της Ελλάδος.
Σε περίπτωση δε που «βγει» το σχέδιο του ανοίγματος με τη Ρωσία, οι κινήσεις που γίνονται με Αίγυπτο και Λιβύη για τον ορισμό και στη συνέχεια εκμετάλλευση της ΑΟΖ και σε περίπτωση που γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν ρυθμούς 8% στην ελληνική οικονομία μετά από πέντε χρόνια, όπως λέει εσωτερικό έγγραφου του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, η απόδοση δικαιοσύνης και η επιβολή σκληρών ποινών σε εκείνους που έπαιξαν όχι στα ζάρια αλλά στα CDS την τύχη της Ελλάδος, μπορεί πραγματικά να ανοίξει νέους δρόμους για τη χώρα μας και το πολύπαθο ελληνικό έθνος.
Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, θα επικαλεστούμε δυο ελληνικότατες ρήσεις: Ότι «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» και ότι εκτός από την Ελευθερία, «θέλει αρετή και τόλμη η σωτηρία και η επιτυχία της Ελλάδος»!
Δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Δημοκρατία

56 σχόλια:

  1. κατα την αποψη μου και μονον ο καραμανλης δεν εκανε λαθη. εφαρμοσε αρχη και κανονα: αρχης , πορειας , αποτελεσματος ουσιας.
    δεν πλενεται η χωρα - δεν θα μπορουσε να πλυθει η χωρα - με δημοκρατικες διαδικασιες σε 8 χρονια διακυβερνησης με τοσους εχθρους εκ των εσω σε ολα τα κομματα και απο οποιονδηποτε πολιτικο.
    ξερουμε παραλληλα το μεγεθος των πιεσεων που δεχθηκε προσπαθωντας ταυτοχρονα να αλλαξει το ποιον του Ελληνα πολιτη.
    αυτα ειναι θαυματα οχι πολιτικες.
    και μπραβο του.
    αρης π κατσιερης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή όποιος κρίνει τον Σαμαρά και τον θεωρεί αναξιόπιστο είναι ''ύποπτος'';

    Καμία ευθύνη έχει ο Σαμαράς;

    Σε αυτόν στηρίζετε ο ΓΑΠ τόσο καιρό.

    Βάλανε και τον Καρατζαφέρη να παίξει τον αντιμνημονιακό μήπως και ανασχέσει τον μικρό(Τσίπρα).

    Και μιας και μιλάμε για Εθνικά θέματα όπως ΑΟΖ και με λίγη Ρωσία μέσα.

    Το Σκοπιανό και το Κυπριακό που του ανοίγουν διάπλατα μπροστά του τι θα τα κάνει; Ή μήπως πιστεύουμε ότι δεν θα εκβιάσουν οι δάνειες δυνάμεις για να ''κλείσουν'' τα θέματα αυτά;

    Βάλαμε την Ευρώπη πάνω απ'όλα.

    Θα χρειαστεί να ρίξουν πολύ ξύλο τα ΜΑΤ για να προστατεύσουν μια τέτοια κυβέρνηση.

    ΥΓ
    Δεν είναι υποχρεωμένη η κοινωνία να υπηρετήσει τον Σαμαρά,αλλά το αντίθετο.

    ΥΓ2
    Βλέπουν ότι η κοινωνία δεν ακολουθεί,απο τις εκλογές μπορεί να προκύψει μέχρι και ακυβερνησία,και τα κόμματα δεν έχουν ευθύνη; Έδεσαν τις επόμενες κυβερνήσεις χειροπόδαρα και δεν έχουν ευθύνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά εδώ τα υπέγραψε ο Σαμαράς, ο "Ελληνας" ο "αξιόπιστος" τον οποίο "υπο προϋποθέσεις" στηρίζει το ιστολόγιο, γιατί αυτό κάνετε.

    ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h-xJGdxlopE#!

    Ο Καραμανλής υπέγραψε με τους Ρώσους την συμφωνία Πύργου-Αλεξανδρούπολης, και έθεσε τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων. Με το παρών κείμενο σας, κατηγορείτε τον Καραμανλή για τα χαμηλά ποσοστά της ΝΔ το 2009. ΜΑ ΕΔΩ ΥΠΗΡΧΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΩΝΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ, ΚΑΙ "ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ". ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;;

    ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΕ Γ@@Μ@Ι ΚΑΝΟΝΙΚΑ;;;; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως, οι επικοινωνιολόγοι που χειρίζονται το θέμα, θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους ότι ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται επιθέσεις και πυρά που αντικειμενικά είναι πολύ πιο βίαια και πυκνά, σε σχέση με τις επιλογές που θεωρούνται ότι ήταν λανθασμένες από τους επικριτές του

    Αυτό λέω Χρήστο στο άρθρο μου και όχι ότι όποιος επικρίνει τον Σαμαρά, είναι βαλτός.
    Να ξέρουμε τί λέμε και τί γράφουμε.
    Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική, αυτό το χρειάζεται η Δημοκρατία μας.
    Όμως, όσο χρειάζεται το παραπάνω, άλλο τόσο χρειάζεται και την επαγρύπνηση απέναντι σε εγκάθετους, που δρουν με βάση σχεδιασμό, φτιάχνουν κλίμα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και επηρεάζουν την κοινή γνώμη.
    Όπως δεν θέλεις εσύ να σε οδηγήσουννε ως πρόβατο επί σφαγήν, και ασκείς κριτική, έτσι κι εγώ, που δεν θέλω να χειραγωγείται η Ελληνική κοινή γνώμη από τις πρεσβείες και τα παράκεντρα, κάνω αυτό που θεωρώ σωστό.
    Ο καθένας λοιπόν όπως αντιλαμβάνεται τα πράγματα και συνεχίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εδω αγαπητε θα ζησουμε κοσμοιστορικα γεγονοτα πλεον. γεωπολιτικως , γεωστρατηγικως μα κυριως πνευματικης αναγεννησης.
    το ευτυχημα ειναι πως εν καιρω θα ερθουν μερες ακμης για τη χωρα σε σημειο δε που θα οδοδειξουμε παλι.

    αλλα με συμπολιτη ποιον;
    αυτον που συζουμε τωρα;;;
    θελει και αρετες(ολες μαζι) και τολμη και η δημοκρατια και η ελευθερια αλλιως δεν μας πρεπει.

    παντως επιχειρειται εφαρμογη της θεωριας του χαους αλλα δεν θα επιτευχθει αυτη τη φορα , δεν τους ειναι ωριμα τα πραματα.
    αλλα απο σκοτισμο εμπαθειας θα τολμησουν και θα χασουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και απο που και ως που ο λαός είναι διχασμένος σε ότι αφορά το μνημόνιο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σάββα,ο Σαμαράς ενώ βλέπει ότι όλο και περισσότερο η πολιτική απαξιώνεται σε επικίνδυνο βαθμό,επέλεξε να ''κρεμάσει'' τους πάντες,βάζοντας και αυτός το λιθαράκι του στην αποδόμηση του πολιτικού συστήματος της χώρας.

    Το αποτέλεσμα μετράει,και δεν είναι άλλο απο την κατάρευση του πολιτικού μας συστήματος,και αν πάνε σε εκλογές άντε να ενώσεις το πάζλ και να σχηματίσεις κυβέρνηση,και μάλιστα με προσυμφωνημένη πολιτική απο τις Βρυξέλες.

    Δηλαδή μόνο εγώ βλέπω ότι έτσι όπως πάνε θα μας οδηγήσουν στο χάος;

    Άσχετα απο τις προθέσεις του Σαμαρά Σάββα,το αποτέλεσμα δείχνει ότι κάτι κάνει λάθος.

    Και δεν με ενδιαφέρει αν γίνω κακός,αλλά ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή να καταλάβουν ότι η πολιτική που ακολουθούν εκβιαζόμενοι,ότι μας οδηγεί στο γκρεμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το κείμενο έχει έναν σαφή και ξεκάθαρο στόχο να «στηρίξει» τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος καταρρέει.
    Αναγκάζομαι στην πολιτική σημαίνει δεν πρόβλεψα σωστά και βρέθηκα σε αδιέξοδο.
    Δεν πρόβλεψα σωστά στην πολιτική σημαίνει ότι έχω μειωμένες ικανότητες ως πολιτικός.
    Την στιγμή που αναζητούμε ως χώρα μια διέξοδο ο Σαμαράς οδηγείται με μεγάλη ευκολία νομίζω σε νέα αδιέξοδα και «αναγκάζεται» να σφραγίζει τους δρόμους διαφυγής που υπήρχαν για τον Ελληνικό λαό.
    Η υπογραφή του Σαμαρά στο μνημόνιο 2 καθιστά τον ίδιο υπόλογο διότι δεν είχε καμία λαϊκή εντολή να το πράξη. Εξαπάτησε τον λαό και υπέγραψε ένα εν γνώσει του αντισυνταγματικό μνημόνιο.
    Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν θα βρεθεί κάποιος να δικάσει τον Παπανδρέου διότι τώρα ποια θα πρέπει να δικαστούν και οι δυο χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι έχουν την ίδια ευθύνη.
    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ψέματα σε μια περίοδο που ο κόσμος ήταν πολύ οργισμένος από τα ψέματα που είπαν οι προηγούμενοι.
    Αυτό τον καθιστά εξόχως αναξιόπιστο και αφελή. Όποια δέσμευση και να λάβει τώρα θα έχει μικρή σημασία.

    Εκμετάλλευση της ΑΟΖ και των πετρελαίων υπό τις παρούσες συνθήκες σημαίνει ότι κάποιοι θα λεηλατήσουν απλώς την περιουσία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ετσι όπως είναι σήμερα η κατάσταση δεν νομίζω ότι μας απασχολεί το θέμα αξιοπιστίας κανενός πολιτικού προσώπου.
    Πώς θα υπάρξει αξιοπιστία χωρίς δικαιοσύνη;
    Κλέφτες και προδότες κυκλοφορούν στους διαδρόμους τη Βουλής.
    Πρώτα τιμωρία σε όλους και μετά βλέπουμε το θέμα αυτό.
    Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί από τους υπάρχοντες πολιτικούς να διορθώσει τά κακώς κείμενα,το έχουν αποδείξει τόσα χρόνια πού κυβερνούν.
    Ξανά ζητιάνα η Ελλάς λοιπόν και ξανά υπό κατοχή διότι οι πολίτες της πιστεύουν στον κάθε ένα του..λεφτά υπάρχουν.
    Και το τελευταίο δίλλημα των ημερών…..Καμένος η Σαμαράς;
    Εχουμε ακόμα πολύ δρόμο δυστυχίας εμπρός μας, κρίμα μεγάλο κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άκουγα σήμερα στο σκαι οτι μες την επόμενη βδομάδα θα περάσουν τροπολογία για την διευθέτηση των χρεών των κομμάτων (ελπίζω οτι δεν ισχύει).Αλλα όπως και να έχει δυστυχώς για την χώρα όλο το υφιστάμενο πολιτικο (κοινοβουλευτικό) συστημα είναι παντελως αναξιόπιστο. Ο κύριος Σαμαρας πέραν κάποιων στενών συνεργατών (όπως ο κυριος Λαζαρίδης)που προσωπικά βλέπω με καλο ματι (προσωπική εκτίμηση δεν θελω να επηρρεασω κανεναν) διατήρει στελέχη τα οποία ήταν τα πολιτικά βαρίδια του κυρίου Καραμανλή (πως θα κυβερνήσω με αυτους τους μλκες)Αυτο πιστεύω θα κρίνει πολλά στις επόμενες εκλογές αλλα δυστυχώς και στην διαφαινόμενη επόμενη κυβέρνηση υπο τον κύριο Σαμαρα.... Κρίμα για την πατρίδα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρήστο
    σε άλλα σου απαντώ, άλλα λες.
    Γιώργο
    το ιστολόγιο είναι ένα αντικειμενικό μέσο ενημέρωδης.
    Αν μετρήσεις τις αναρτήσεις, οι περισσότερες είναι υπέρ του ΟΧΙ.
    Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούμαι να έχω άποψη, να την τεκμηριώνω, να την υπογράφω και να τη λέω.
    Όσο για τις κυβερνήσεις Καραμανλή, στήριξα τις ορθές επιλογές και έκανα κριτική στις κακές.
    Το χαμηλότερο ποσοστό από το 1974 είναι γεγονός.
    Ενα μέρος οφείλεται στις κανές επιλογές και ένα στον πόλεμο που υπέστη από τα γνωστά κέντρα.
    ΕΛΠΑΣΑ
    Εγώ δεν θεωρώ ότι είπε ψέμματα και για το Μνημόνο 1 και για το 2.
    Διαφορετικής τάξης ζήτημα ήταν το 1, διαφορετικής το 2.
    Γιώργο
    Ο Καζάκης θεωρητικολογεί και κινδυνολογεί.
    Άλλωστε, από τις αναλύσεις και από τις εκτιμήσεις που έκανε στο παρελθόν, δεν έχει αποδείξει ότι είναι αλάνθαστος.
    Τουναντίον μάλιστα.
    Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ που προπαγάνδιζε επί χρόνια, κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος.
    Δεν λέω ότι δεν πρέπει να δίνουμε σημασία σε όσα λέει.
    Ισά-ίσα.
    Αλλά μην τα εκλαμβάνουμε ως "ευαγγέλιο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν κατάλαβα καλά -αν όχι ας με διορθώσει κάποιος- έχουμε 2 επιλογές. Να πεθάνουμε από μαχαίρι ή να πεθάνουμε από όπλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα σταθώ σ' ένα σημείο του κειμένου: "ή αυτό το 40% θα διοχετευθεί σε νέα κόμματα ή σε μικρά κόμματα, που είναι υπέρ της Ευρωζώνης, πλην όμως είναι πλήρως αναξιόπιστα και διεφθαρμένα και ο νοών νοείτω".

    Μήπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι αξιόπιστα ή μήπως - ακόμη πιο αστείο - είναι λιγότερο διεφθαρμένα;;; Διότι, αγαπητέ Καλεντερίδη, αυτός ο υπαινιγμός στερείται κάθε λογικής!
    Η συμφορά αυτού του τόπου είναι αυτά τα δύο κόμματα που διαμόρφωσαν το μεταπολιτευτικό καθεστώς (ρουσφέτια, πελατειακές σχέσεις, καιροσκοπισμός, κομματοκρατία, μίζες, προδοσίες, υπερχρέωση του κράτους κ.λπ.).
    Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για όσους εξακολουθούν να στηρίζουν τα συγκεκριμένα κόμματα. Εγώ προσωπικά το αποδίδω σε συμφέροντα. Σίγουρα όχι σε αγνά πατριωτικά αισθήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και αν εγώ θέλω να αυτοκτονήσω με βιτριόλι δεν μπορώ; Ωραία Δημοκρατία έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Σαμαρας χωρις να δοκιμαστει εχει ψιλο-καει με...κραμπα στην αφετηρια του μαραθωνιου,ναι ερχεται μαραθωνιος,μη νομισετε οτι θα ειναι τιποτε 400 η 800 μετρα.Θελει αντοχη και ειδικες αποθεματικες δυναμεις και τους κριτες...δικους σου.Αυτα δεν βλεπω να εχει τα κοτσια να τα κανει ο σαμαρας.Ερχομαστε τωρα στο αλλο 20% που ειναι ο μη πολιτικος αλλα δικτυωμενος Παπαδημος που ολα κρινονται απο την επιτυχια του εργου του αν δουλευε αυτοτελως ,πραγμα που δεν το βλεπω γιατι οι μαγαζατορες-πολιτικοι εχουν αγχωθει να ανοιξουν ξανα τα στορια απο τα φαληρημενα μαγαζια τους και να δεχτουν την πελατια τους που κοντευει να τους ξεχασει και αλλη δουλεια δεν γνωριζουν οι τυποι αυτοι εκτος απο το δουλεμα απο το μπαλκονι.Ετσι ερχεται η πιθανοτητα συνεργασιας Παπαδημου-Σαμαρα με τις ευλογιες των ...δανειστων που θα παρακολουθουν τα παντα και θα δινουν τα λεφτα τους με δοσεις και βλεποντας και κανοντας.Το κοστος για να το φορτωθει ενας πολιτικος απο εδω και περα θα ειναι βαρυ και για αυτο ο Παπαδημος δεν θα τους κατσει ασκημα.Ξερουν αυτοι.Ηδη ο Σαμαρας κινειται σε λημερια που δεν θα μπορουσε να εμφανιστει ενας Παπαδημος,δηλαδη Μοσχα,Ισραηλ και ετσι χρειαζεται και προετοιμαζεται και ο Σαμαρας.Ολα φυσικα υποθεσεις και κοινη λογικη χωρις περαιτερω καμμια παραξενη πληροφορηση.Δεν μου αρεσει να ασχολουμαι με αυτους καθολου αλλα που και που χρειαζεται να κοιταμε και τον ...ομφαλο μας,αν και δεν το θεωρω αυτο και τοσο σοβαρο.Τελος παντων τα ειπα και...οτι θελει ας γινει.Αλλα θα μας σωσουνε και οχι ο Σαμαρας και αγοραζουμε χρονο.Να δουμε τι θα προλαβει να προηγηθει γιατι ολα ρευστοτατα ειναι απο ολες τις μεριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι ντροπή και αίσχος, οι πολιτικοί που συμμετείχαν ενεργά στη εξουσία(πολύ ή λίγο) τα τελευταία 35 χρόνια, που λήστεψαν πολύ ή λίγο την Πατρίδα μας και την άφησαν ΄΄ξεβράκωτη΄΄τη δύσκολη αυτή συγκυρία που γίνονται τεράστιες Γεοπολιτικές - Ενεργειακές ανακατατάξεις,ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ παραδειγματικά.
    Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα(συνταγματικά) να ενεργοποιηθεί ένα νέο ΓΟΥΔΗ, αλλά τουλάχιστον δεν θα πρέπει στίς προσεχείς εκλογές να ικανοποιηθεί το ΄΄περί δικαίου αίσθημα΄΄;Δεν θα πρέπει τα 2 τουλάχιστον κόμματα εξουσίας και οι ΄΄συμμορίες΄΄ τους να κατεδαφιστούν και να εξαφανισθούν;πχ στην Ελβετία που έχουν στείλει περίπου 300 δίς Ευρώ;
    Είναι λογικό να μιλάμε για Αντωνάκηδες που θα μας βγάλουν απο τη κρίση; Που ήταν ο κύριος αυτός όταν επι κυβερνήσεως Κωστάκη λεηλατούνταν τα ταμεία με τα δομημένα ομόλογα; ή τί έκανε 6 χρόνια στη κυβέρνηση που ήταν Υπουργός για τη τιμωρία των υπευθύνων(Σημίτη,Παπαντωνίου κλπ) που λήστεψαν τις αποταμιεύσεις του λαού με το χρηματιστήριο;
    Τώρα χρειάζεται πανεθνικό συλλαλητήριο και επιλογή των Αρίστων Ελλήνων(ενδεχομένως και του εξωτερικού πχ Μαρκεζίνης,Καρυώτης κλπ).
    Άλλωστε έχουν πλέον οι Έλληνες αντοχές να ξαναδούν την κομματική αξιοκρατία(μπλέ ή πράσινη); Είναι μακρινό να θυμηθούμε ότι το Μουσείο Ακροπόλεως είχε γεμίσει υπαλλήλους αποκλειστικά απο Καλαμάτα;Ποιός ήταν Υπουργός Πολιτισμού; Αυτά θέλουμε να ξαναζήσουμε;

    ΥΓ: Για τις συμμορίες βλέπε ορισμό στο λεξικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτοί που θα μας κυβερνήσουν εφεξής έχουν ήδη δώσει γραπτώς εγγυήσεις ως προς την πιστή τήρηση του Μνημονίου 2.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ όπου δεν διακρίνονται πουθενά τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών.

    Η χώρα κυριολεκτικά ξεθεμελιώθηκε και δεν άνοιξε μύτη από τρομοκρατικές ενέργειες και ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ!

    Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως αν καταστεί απαραίτητο θα έχουμε και θύματα προκειμένου να ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥΝ.

    Φυσικά ο στόχος είναι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ αφού ως γνωστόν είναι οι βασικοί υπεύθυνοι αυτής της Κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όχι Σάββα,δεν σου απάντησα σε άλλα,ο Σαμαράς δεν δικαιούται να φορτώσει τις τραγικές του ευθύνες σε κέντρα και παράκεντρα.

    Είναι ακριβώς αυτό που συνέβη με τον Καραμανλή.

    Το ότι αποσταθεροποιείται η πολιτική στην Ελλάδα ωφείλεται πρωτίστως σε εσωτερικούς κομματικούς παράγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι το μνημόνιο 2 προκαλεί πολύ μεγαλύτερη καταστροφή διότι ψηφίστηκε από 199 βουλευτές. Αυτό επιδίωκαν από την αρχή οι «δανειστές» μας.
    Σε ότι αφορά την σκοπιμότητα και τα δυο Μνημόνια στοχεύουν στην ιδιωτικοποίηση ολόκληρης της χώρας, στην υποθήκευση των ενεργειακών πόρων και στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας με την ίδρυση των ΗΠΕ που επιθυμεί ο Πάγκαλος.
    Εσείς κ Καλεντερίδη είστε υπέρ της δημιουργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης;

    Έχετε μια περίεργη άποψη για το τι είναι ψέμα και τι είναι αλήθεια. Ο Σαμαράς έλεγε όχι στο ίδιο μνημόνιο που κατόπιν ψήφισε επειδή «αναγκάσθηκε». Δικαιολόγησε αυτήν την πράξη με έναν αισχρό με έναν χυδαίο τρόπο μιλώντας για «άδεια» ράφια.
    Απευθύνεται σε έναν λαό με άδειες τσέπες και τον απειλεί με άδεια ράφια; Αυτό ως δίλημμα είναι γελοίο και μοναδικό σκοπό έχει να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες.
    Ξαναρωτάω. Εσείς κ Καλεντερίδη είστε υπέρ της δημιουργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και θα ξανα-προτείνω,για να μην κρίνουμε μόνο,να μεταρρυθμίσουν ΠΡΩΤΑ το πολιτικό μας σύστημα.

    ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Και όχι το δικό τους.

    Να διαλυθούν όλα τα κόμματα εντός κοινοβουλίου.

    Να εκλεγεί Πρόεδρος απο το λαό,να περάσουν στον ίδιο τα ΥΠΕΞ,ΥΠΕΘΑ,ΥΠΟΙΚ.

    Όλοι οι βουλευτές ανεξάρτητοι,και δεν θα υπουργοποιούνται.

    Ο Πρόεδρος να διορίσει Πρωθυπουργό και εκείνος να σχηματίσει κυβέρνηση.

    Αλλά σε ένα τέτοιο σύστημα γνωρίζουν καλά ότι δεν θα έχουν καμία θέση.

    Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα να μου πεί ότι αυτό που προτείνω δεν θα μας βγάλει απο το πολιτικό αδιέξοδο;

    Αλλά τους νοιάζουν τα μαγαζάκια τους,οι προσωπικές τους φιλοδοξίες και τα συμφέροντα των νταβατζήδων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. " και δεν άνοιξε μύτη από τρομοκρατικές ενέργειες και ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ! "
    Καλα βρε Georgia ποσες φορες θα τα πουμε?Τρομοκρατια δεν υπαρχει.Σου αντιγραφω μια μεσημεριανη συνομιλια μου που την πηγε η κουβεντα και εκει,με προσωπο στο skype=
    Και εσυ βρε Georgia περιμενεις εξωθεν βοηθεια και μαλιστα βιαιη? Αστα ,καλυτερα ετσι τουλαχιστον θα εχωμε ισως καλυτερη μοιρα στον παραδεισο η στην...κολαση λογω του ολοκληρωτικης... καρμικης εξωφλησης προσωπικου χρεους μια και δεν ειναι δυνα;τον να ανταποκριθουμε σε αλλο χρεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. " και δεν άνοιξε μύτη από τρομοκρατικές ενέργειες και ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ! "
    Καλα βρε Georgia ποσες φορες θα τα πουμε?Τρομοκρατια δεν υπαρχει.Σου αντιγραφω μια μεσημεριανη συνομιλια μου που την πηγε η κουβεντα και εκει,με προσωπο στο skype=
    Και εσυ βρε Georgia περιμενεις εξωθεν βοηθεια και μαλιστα βιαιη? Αστα ,καλυτερα ετσι τουλαχιστον θα εχωμε ισως καλυτερη μοιρα στον παραδεισο η στην...κολαση λογω του ολοκληρωτικης... καρμικης εξωφλησης προσωπικου χρεους μια και δεν ειναι δυνα;τον να ανταποκριθουμε σε αλλο χρεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Σαμαράς έριξε τη κυβέρνηση Μητσοτάκη για να μην ιδιοτικοποιηθεί ο ΟΤΕ με χρηματοδότη το πανίσχυρο τότε Κόκκαλη. Αυτό οδήγησε να έλθει ένας ξεμωραμένος γέρος στην εξουσία την οποία ασκούσε η Μιμή και οι παρατρεχάμενοι. Από εκεί και μετά άνοιξε ο δρόμος για το ξεπούλημα της χώρας με Σημίτη και λοιπούς. Η ΝΔ έκανε 11 χρόνια για να σηκώσει κεφάλι αλλά το μεγάλο κακό οικομομικό, πολιτικό και ηθικό είχε γίνει στη χώρα. Ο Αντωνάκης απλώς επιβεβαίωσε τον εαυτό του πάλι. Αφού το ίδιο σχολείο με το Γεωργάκη δε τελείωσε ; Αυτά πρέπει να τα ξεχάσουμε Σάββα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γράφει ο Μιχάλης Βαλλιανίδης
    Aγαπητό Fimotro,
    Ρωτούσες προχθές γιατί ο Σαμαράς και η Ν.Δ. γενικότερα δεν ασκεί αντιπολίτευση και γιατί δεν λένε κάτι για τον Παύλο Γερουλάνο και την χορηγία του ΟΠΑΠ στο Μουσείο Μπενάκη, πρόεδρος του οποίου είναι η μαμά Γερουλάνου. Για να ξέρεις, λοιπόν, ο...
    Παύλος Γερουλάνος είναι δισέγγονος του Αντώνη Μπενάκη (του ανθρώπου που διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών του Ελευθέριου Βενιζέλου και δημιούργησε το γνωστό Μουσείο Μπενάκη) από το σόι της μητέρας

    του, αλλά και δισέγγονος επίσης του Μαρίνου Γερουλάνου (του Κεφαλλονίτη γιατρού που ίδρυσε το Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας) από το σόι του πατέρα του. Κάτι που δεν ξέρουν επίσης πολλοί είναι ότι ο προπάππους του Αντώνης Μπενάκης ήταν αδελφός της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα, η οποία ήταν και προγιαγιά του Αντώνη Σαμαρά. Με άλλα λόγια, Σαμαράς και Γερουλάνος είναι δεύτερα ξαδέλφια. Και η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε ο ένας να παραδώσει πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Πολιτισμού στον άλλον! Γι’ αυτό αν θυμάσαι και υπήρχε τόση οικειότητα μεταξύ τους στην τελετή παράδοσης - παραλαβής και μιλούσαν στον ενικό. Πιστεύω να σε διαφώτισα αρκετά...
    -----------------------

    Για τη ληστεία στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας,ας μην αναφέρουμε τίποτα παραπάνω.

    Η μεταβίβαση της εξουσίας σε συγγενικά πρόσωπα,ως κλειστό επάγγελμα να δώ πότε θα ανοίξει.

    Αλλά είπαμε,είναι πολλά τα λεφτά που βγάζει το μαγαζάκι,ακόμη και χρεοκοπημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Sterg
    ΕΡ:Καλα βρε Georgia ποσες φορες θα τα πουμε?Τρομοκρατια δεν υπαρχει.

    ΑΠ:ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ

    ΕΡ?Και εσυ βρε Georgia περιμενεις εξωθεν βοηθεια και μαλιστα βιαιη?
    ΑΠ:ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ!
    ΕΙΠΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ- ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΔΩ.

    "Αστα ,καλυτερα ετσι τουλαχιστον θα εχωμε ισως καλυτερη μοιρα στον παραδεισο η στην...κολαση λογω του ολοκληρωτικης... καρμικης εξωφλησης προσωπικου χρεους μια και δεν ειναι δυνα;τον να ανταποκριθουμε σε αλλο χρεος."
    ΑΠ:ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ, ΤΗς ΟΠΟΙΑς ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΙΏΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΒΛΕΠΕ:
    α)ΔΑΝΙΗΛ 12,11
    β)ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ 13,14
    γ)ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΟΥ 13
    Ακροθαλασιά...
    Πληγωμένο θανάσιμα...
    Βδέλυγμα της Ερημώσεως..
    Ναός της Ιερουσαλήμ...
    Ελληνισμός -Ιουδαϊσμός σε σικέ ρόλους και στο βάθος ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

    Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη για την περεκτροπή αλλά έπρεπε να απαντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. skal, ορισμένες επισημάνσεις:

    1. Το 40% τού κόσμου, που φαίνεται ως διεκδικήσιμο, είναι πιστεύω πλασματικό από τούς γκαλλοπατζήδες. Ο δικομματισμός δύσκολα θα πέσει κάτω απ' το 50% στις εκλογές. Ενδεικτικά, από ότι ποσοστό δίνουν στον Φώτη αφαίρεσε κανά 5% που μάλλον θα τού μείνει και το υπόλοιπο άθροισέ το στην Πασοκάρα. Επίσης, ο Φύρερ παίζεται αν θα μπει στη Βουλή ή όχι. Άρα, λογικά αναμένουμε συγκυβέρνηση ΜπέΜπα.

    2. Τού Καραμανλή δεν θα τού έπεφτε καθόλου άσχημα να βγει πρόεδρος Δημοκρατίας με ψήφους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μόνο που το βλέπω πολύ χλωμό να τραβήξει η ΜπέΜπα μέχρι τότε.

    3. Ύστερα από τη μνημονιακή στροφή τού Σαμαρά (από τη συμμετοχή στην κυβέρνηση τού διεθνούς τραπεζοϋπάλληλου για την ακρίβεια) οι νταβατζήδες τον πάνε και λίγο στα ώπα - ώπα, καμμιά σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

    4. Σχετικά με το χειρισμό τού θέματος τής ΑΟΖ που αναφέρεις, θα συμφωνήσω παραθέτοντας ένα άλλο ρητό (ή μάλλον 3 σε 1): "Το γοργό και χάρη έχει, αλλά όποιος βιάζεται σκοντάφτει, γι αυτό σπεύδε βραδέως"...

    5. Τέλος, σχετικά με την τιμωρία τών ενόχων για την υπαγωγή μας υπό το ΔΝΤ, τα CDS κλπ, κράτα πολύ μικρό καλάθι. Ιδιαίτερα τον ΓΑΠ και το σόι του ποιός θα τούς αγγίξει; Ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος; Έτσι και αποπειραθούνε, την άλλη μέρα θα τούς στείλουν στο Γκουαντάναμο και τούς δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για όποιον και να πάρει την εξουσία. Αυτή τη στιγμή η ΕΕ κινδυνεύει να διαλυθεί και η Ελλάδα βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη όσον αφορά την ίδια την ύπαρξή της. Σίγουρα η πλειοψηφία θέλει την ΕΕ αλλά μια ουσιαστική ΕΕ κι όχι ένα συνοθύλευμα από Γερμανογαλλικά προτεκτοράτα που θα δουλεύουν για τους Γερμανούς. Ο κίνδυνος της ΕΕ απαιτεί έναν ελιγμό από τη συνηθισμένη της τακτική για να αποφύγει το εμπόδιο της διάλυσης και αυτό ενέχει δυο κινδύνους τον κίνδυνο της διάλυσης και τον κίνδυνο της νέας διαδρομής που πρέπει να ακολουθήσει. Επικίνδυνο εδώ βέβαια είναι ότι ουσιαστικά δεν παρακάμπτει ολοσδιόλου από αυτό που κάποιοι (Γερμανογάλλοι) είχαν οριοθετήσει εξ αρχής ως ΕΕ (ουδείς ουσιαστικός ελιγμός.) Έπειτα η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα να αλλάξει το προφιλ του "απατεώνα" που από χρόνια φροντίζαμε να δίνουμε και που το επτασφράγισε με τον χειρότερο τρόπο -και πριν προλάβουν οι υγειείς ομάδες της χώρα να αντιδράσουν- ο ΓΑΠ. Επιπλέον η χώρα χρειάζεται αμεσώτατα να παράγει και να μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφέρει τα παραγώμενα προϊόντα στις υπόλοιπες χώρες και στον εαυτό της. Χρειάζεται μια αναθεώρηση των εξόδων κάτι που βέβαια γίνεται αλλά σε τέτοιο βαθμό που σαμποτάρει την ίδια την παραγωγή που την χρειαζόμαστε περισσότερο στην παρούσα φάση. Σίγουρα όμως με όλα αυτά που ζούμε δίνεται μια τεράστια ευκαιρία και στη χώρα αλλά και σε όποιον κυβερνήσει να θέσει σε άλλη βάση τη λειτουργιά της χώρας. Όλα αυτά που μας έφεραν εδώ μπορούν να αλλάξουν για πρώτη φορά χωρίς ν' ανοίξει ρουθούνι. Ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί σε μικροσκοπιμότητες. Για το Σαμαρά θα πω πως δείχνει πιο πολύ πατριώτης παρά αξιόπιστος. Δείχνει πως έχει καλές προθέσεις για τον τόπο αλλά αυτό δε φτάνει. Αφού όπως είναι γνωστό "Ο δρόμος για την κόλαση είναι σπαρμένος από αγνές προθέσεις". Φτάνει να θυμηθούμε την περίπτωση που ζήτησε να έρθουν οι Βορειοηπειρώτες και τελικά έγινε όχι μόνο αφορμή να μπει στην Ελλάδα κάθε καρυδιάς καρύδι αλλά να βρίσκεται στο χειρότερο στάδιο του το βορειοηπειρωτικό ζήτημα. Δηλαδή αφ' ενός να δικάζονται και να δολοφονούνται οι βορειοηπειρώτες στην Αλβανία με το σύνθημα (πολύ ορθά το χαρακτηρίζω έτσι λόγω πανδημικής του χρήσης)"Από πού κι ως πού είσαι εσύ Έλληνας;" κι από την άλλη με την καθοδήγηση κάτι άλλων γειτόνων να ζητάνε Αλβανία μέχρι το Αντίριο. Η Ελλάδα είναι δυνατή και το επιχείρημα που θα πω στηρίζεται στην απλή λογική. Τα λεφτά που χρωστάμε τα έχουμε δώσει μόνο για μεταγραφές στο ποδόσφαιρο στο εξωτερικό τόσα χρόνια. Μέγιστο πρόβλημα παραμένει πως η αναξιοπιστία της χώρας δεν έχει αφήσει τις αγορές των προϊόντων μας αλώβητες. Επιπλέον εξωβελίστηκε η παραγωγή με συγκεκριμένα εμπόδια που συνεχίζουν να υπάρχουν. Κάποιος που θέλει τώρα να παράγει χρειάζεται να πληρώνει, να πληρώνει, να πληρώνει και να έχει αβέβαιη διάθεση προϊόντων είτε από την ύφεση, είτε από το χαράτσι του 23% που απαυξάνει απαγορευτικά τις τιμές, είτε από μειωμένη αξιοπιστία. Και για να μη φεύγω από το θέμα και το θέμα είναι ο Σαμαράς. Δεν πα να ανέβει στην εξουσία κι ο Θεός ο ίδιος αν κουβαλάει στην κυβέρνηση κάτι αγγελούδια σαν τον Βουλγαράκη, σαν το Τσοχατζόπουλο κλπ εξαπτέρυγα δε θα δούμε προκοπή. Η "νέα πορεία" της χώρας χρειάζεται πατριώτες και σοφούς. Πού θα τους βρούμε είναι μια άλλη περίπτωση αφού για χρόνια κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να εξαφανίσουμε και τους μεν και τους δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρήστος Χατζησαββίδης (1:34μμ): "Θα χρειαστεί να ρίξουν πολύ ξύλο τα ΜΑΤ για να προστατεύσουν μια τέτοια κυβέρνηση."

    Κι όχι μόνο αυτοί Χρήστο, αλλά και οι κουκουλοφόροι. Μην κοιτάς που προσπάθησε να εμφανιστεί ως κουκουλοβγάλτης ο Σαμαράς, χωρίς αυτούς πώς θα τα βγάλει πέρα με την τεράστια λαϊκή αντίδραση που θα φέρουν τα νέα μέτρα τής πολιτικής τού μνημονίου;

    "Έδεσαν τις επόμενες κυβερνήσεις χειροπόδαρα και δεν έχουν ευθύνη;"

    Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Στην πράξη έχει καταλυθεί η δημοκρατία (και με τη βούλα πλέον). Δηλαδή, ποιό είναι το διακύβευμα τών εκλογών για τα 2 κόμματα; Αφού κι οι δύο έχουν υπογράψει ότι θα κάνουν τα ίδια (με εντολή όχι τού λαού, αλλά τού Σόιμπλε). Και στο τέλος - τέλος, αν πίστευα στην πολιτική τής ΝΔ τότε πολύ απλά θα ψήφιζα την Πασοκάρα. Αφενός μεν γιατί θα έκανε τα ίδια και αφετέρου γιατί είναι πολύ ικανότερη να χειρίζεται το πόπολο.

    george (2:12μμ): "ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΕ Γ@@Μ@Ι ΚΑΝΟΝΙΚΑ;;;;"

    Μαζί σου σ' αυτό 100%.

    "ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ;;;"

    Μάλλον γιατί δεν είναι ώριμα τα πράγματα διεθνώς ακόμα. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος για παράδειγμα ότι και ο Πούτιν είναι από κάθε πλευρά έτοιμος για κάτι τέτοιο. Αυτά απαιτούν προϋποθέσεις που πρέπει να μπουν σταδιακά και προσεκτικά, έτσι ώστε σε κάποια στιγμή στο μέλλον να υπάρχει η επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. elpasa (3:14μμ): "Εκμετάλλευση της ΑΟΖ και των πετρελαίων υπό τις παρούσες συνθήκες σημαίνει ότι κάποιοι θα λεηλατήσουν απλώς την περιουσία μας."

    Έτσι ακριβώς. Πόσο δίνουν κανονικά οι πετρελαιάδες στις χώρες που εκμεταλλεύονται; 70% - 30%; 80% - 20%; Έ, σε μάς θα πάει (μέσω τού ταμείου) 95% - 5%. Και θα πέσει αυτό το 5% στην οικονομία για να βγαίνουν μετά και να λένε: "Ο αγώνας τώρα διακαιώνεται"... Μην ξεχνάς άλλωστε ότι μετά από κάθε αμερικανοκίνητη καταστροφή έπεσε χρήμα στη χώρα, όπως έγινε στην Ελλάδα το 1967 και όπως έγινε και στην Κύπρο το 1974.

    ikapet (4:07μμ): "Να πεθάνουμε από μαχαίρι ή να πεθάνουμε από όπλο."

    Μάλλον το δίλημμα είναι πιο ωμό: Να αυτοκτονήσουμε μόνοι μας για να μην κουραστούν να μάς σκοτώσουν αυτοί (και τούς μείνει και η ρετσινιά)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Georgia Eleonor (6:20μμ): "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ όπου δεν διακρίνονται πουθενά τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών."

    Georgia, το σημερινό καθεστώς τής Ελλάδας είναι κατ' επίφαση δημοκρατία. Στην πράξη όμως είναι τυραννία. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν το λέω εγώ αλλά να πώς τα περιγράφει πριν από 2.500 χρόνια ο Αριστοτέλης (Πολιτικά Ε' 9):

    "Τρία πράγματα επιδιώκει η τυραννία. Πρώτον μεν να ταπεινώσει το φρόνημα τών πολιτών (διότι ο μικρόψυχος δεν μπορεί να επιβουλευθεί κανέναν). Δεύτερον δε να μην έχουν εμπιστοσύνη προς αλλήλους (διότι δεν καταλύεται η τυραννία εάν δεν έχουν οι πολίτες εμπιστοσύνη προς εαυτούς και αλλήλους). Γι αυτό δε και καταδιώκουν τούς έγκριτους πολίτες ως επικίνδυνους προς την εξουσία, όχι μόνο γιατί έχουν την αξίωση να μην κυβερνώνται δεσποτικά αλλά και γιατί παρέχουν εμπιστοσύνη και προς εαυτούς και προς τούς άλλους πολίτες και δεν καταγγέλλουν ούτε τούς ομοίους τους έγκριτους ούτε τούς άλλους. Και τρίτον, η τυραννία επιδιώκει την εξασθένηση τών πολιτών διότι κανείς δεν επιχειρεί τα αδύνατα και άρα ούτε και την κατάλυση τής τυραννίας όταν δεν υπάρχει η απαιτούμενη προς τούτο δύναμη."

    Λες και τα γράφει σήμερα! Ως προς το πρώτο: "Μαζί τα φάγαμε", "διεφθαρμένος λαός", "τεμπέληδες", "άχρηστοι", "βολεψάκηδες" κλπ. Φορτωθείτε κάργα ενοχή (υπερπολλαπλάσια όσης πιθανώς σάς αναλογεί) για να μάθετε. Να πώς οι περισσότεροι λούφαξαν και έσκυψαν το κεφάλι. Ως προς το δεύτερο επιστρατεύθηκε ο "κοινωνικός αυτοματισμός", να τσακώνονται δηλαδή οι επαγγελματικές τάξεις μεταξύ τους: "Ρεμάλια ΟΛΟΙ οι φορτηγατζήδες", "αλήτες ΟΛΟΙ οι ταξιτζήδες", "φοροφυγάδες ΟΛΟΙ οι ελεύθεροι επαγελματίες", "τεμπέληδες ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι", "κοπρίτες ΟΛΟΙ οι στρατιωτικοί" κλπ. Με τη φασιστική λογική τής συλλογικής ευθύνης που μάς καλλιεργούν, ποιόν να εμπιστευθείς λοιπόν; Το ρεμάλι; Τον αλήτη; Το φοροφυγά; Τον τεμπέλη; Τον κοπρίτη; Γι αυτό και δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα κάποια συλλογική και γενικευμένη αντίδραση σε όλα αυτά που μάς τσακίζουν τη ζωή. Κι αν βγει και κανείς πραγματικά έγκριτος να μιλήσει υπέρ τής κοινωνίας και πατριωτικά, τον τσαλακώνουν αμέσως και τον βγάζουν γραφικό, Ελληναρά, κλπ και τον εξαφανίζουν από τα βοθροκάναλά τους. Ως προς το τρίτο δε, δεν χρειάζεται φιλοσοφία, όταν όλοι εξασθενούμε με κάθε τρόπο και τρέχουμε συνέχεια να μπαλώσουμε τρύπες και να περισώσουμε ότι μπορεί να περισωθεί...

    Georgia, είμαστε τα πειραματόζωα τής παγκοσμιοποίησης. Να είσαι σίγουρη ότι η υπερεθνική ελίτ έχει διαβάσει Αριστοτέλη (και όχι μόνο) και ότι απ' αυτά τη συμφέρει, το χρησιμοποιεί στούς "στρατηγικούς σχεδιασμούς" της. Το καθεστώς μας είναι αντανάκλαση (σε χαμηλό επίπεδο) τού παγκόσμιου καθεστώτος που θέλουν να επιβάλουν με πιόνια τούς κατά τόπους εντολοδόχους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ελπασα
    Είμαι υπέρ της ευρωπαϊκής ενοποίησης, με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθούν οι κεντρικές και βασικές δομές του εθνικού κράτους σε κάθε χώρα-μέλος, ούτως ώστε αν κάποτε διαλυθεί, να είναι σχετικά εύκολη η επάνοδος στο αμειγές έθνος-κράτος.
    Μια δεύτερη προϋπόθεση που θα ήθελα, είναι η κατά το δυνατόν θωράκιση της Ενωμένης Ευρώπης από άλους εξωγενείς παράγοντες, και εννοώ από τους παράγοντες εκείνους που επιδικώκουν την λεγόμενη παγκόσμια διακυβέρνηση.
    Συμπερασματικά, ναι στην Ευρώπη, με διατήρηση της εθνικής και πολιτισμικής μας ιδιαιτερότητας, ναι στην θωρακισμένη Ευρώπη, όχι στην παγκόσμια διακυβέρνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για την άποψη, που λέει ότι η Ελλάδα προχωρά σε εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων ενεργειακών αποθεμάτων από κατάσταση αδυναμίας, αυτό το έχουμε γράψει εδώ και καιρό, όμως παρόλα αυτά, η ντε φάκτο οριοθέτηση της ΑΟΖ είναι ένα στρατηγικό ζήτημα που πηγαίνει πολύ πιο μακριά από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.
    Όσον αφορά το άρθρο, είναι μια ανάλυση, ήτοι, μια προσπάθεια αποτύπωσης της πραγματικότητας, με σχετικές εκτιμήσεις.
    Νομίζω ότι είναι λάθος οι επιθέσεις επί παντός επιστητού στον Σαμαρά.
    Ασφαλώς αυτό κάτι δείχνει, όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι λάθος.
    Η ψύχραιμη αντιμετώπιση ζητημάτων και καταστάσεων δεν έβλαψε ποτέ, η οργισμένη πολλές φορές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι μία ουτοπία για τους εξής λόγους :
    1. Δεν υπάρχουν οι εμπνευσμένοι ηγέτες (στην αρχή υπήρξαν) για να τη κάνουν, σε αντίθεση με της ΗΠΑ που όταν έγινε αυτό το εγχείρημα υπήρξαν ηγέτες τολμηροί, μπαρουτοκαπνισμένοι και το σημαντικότερο μορφωμένοι, οι οποίοι γνώριζαν μέχρι αρχαία ελληνικά και προβληματίσθηκαν αν αυτά θα μπορούσαν να είναι και η επίσημη γλώσσα του νέου κράτους.
    2. Δεν υπάρχει κεντρική διοίκηση η οποία θα επιβάλλει κανόνες ανεξάρτητα από τη γεωγραφική θέση κάθε χώρας (βορράς, νότος). Κεντρικό υπουργείο οικονομικών που να λειτουργεί ισότιμα προς όλα τα κράτη μέλη. Ας μη ξεχνάμε πως η πρώτη που παραβίασε το σύμφωνο σταθερότητας (Μάαστριχτ) ήταν η Γερμανία χωρίς καμμία επίπτωση.
    3. Δεν υπάρχουν σύνορα της Ευρώπης που να είναι διατεθιμένη η ΕΕ να υπερασπίσει. Αποτέλεσμα είναι η Ελλαδίτσα να παλεύει μόνη της με εξοπλισμούς, ΑΟΖ, μετανάστες, κλπ. Σε αντίθεση βέβαια όλα τα παραπάνω με τις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πάντως γεγονός είναι ΕΝΑ, ότι χωρίς ένα θεμελιώδες κίνημα ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ στη πρωτοβάθμια διαπλοκή στους ΟΓΑ

    Και ταυτόχρονα ένα ευρήτερο ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

    Δεν υπάρχει καμιά "ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" όσοι "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" κιαν δώσουν τη στίρηξη στο Δημήτρη Αντωνίου και Πάνο Καμμένο, γιατί είναι καμένοι από χέρι, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ, ΔΙΟΤΙ χωρίς ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ θα είναι έρμαιοι του κατεστημένου των πολιτικοδικονομικά διαπλεκόμενων και των διαχρονικά ασφαληστικών τους δικλείδων στους ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ μηχανισμούς της διαφθοράς.

    Αυτό το κόμμα ή κίνημα που θα δώσει τέτοια προοπτική ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ που μπορεί να εγγυηθεί ΤΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ της ΕΜΠΙΣΤΟΣΫΝΗΣ στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ στον κάθε πολίτη "περα ΚΑΙ από το χρώμα που διαλέγει κανείς και δίνει νόημα στη πίκρα της ψήφου του"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. skal
    "ούτως ώστε αν κάποτε διαλυθεί, να είναι σχετικά εύκολη η επάνοδος στο αμειγές έθνος-κράτος."(Σκαλ)
    Πονηρουλη φοβασαι μη σε γελασουνε οι..."εβραιοι" στο ...ζυγι.Φυσας και το γιαουρτι.Μη φοβασαι διοτι αν γινει αυτο που ειναι μονοδρομος και αποτυχει η επομενη φαση δεν θα ειναι επανεμφανιση των συγκροτημενων πρωην κρατων αλλα μια εικονα χαοτικη με κυριαρχια κατα περιοχη παγκοσμια μονο συμμοριων,κατι δηλαδη σαν την εικονα πριν την εμφανιση των γεωργων και εγκατασταση σε μια μονο περιοχη των πρωην τροφοσυλλεκτων.Η διαφορα ομως θα ειναι οτι τοτε οι πρωτοι γεωργοι ητανε λιγοι με πολυ χωρο ενω στο μελλοβ θα ειναι πολλοι με λιγο χωρο .Αυτο θα οδηγουσε σε εικονα σαν αυτη των ποντικων που πολλαπλασιαζονται σε ενα συγκεκριμμενο και περιορισμενο χωρο.Δηλαδη καννιβαλισμος.Αρα μη φοβασαι οτι θα σε γελασουνε σε αυτο το θεμα οι "εβραιοι" στο...ζυγι.Μονο εμπρος να κοιτας γιατι ειναι μονοδρομος και ταυτοχρονα θα χασεις και το... τραινο .Ολα σχηματα ητανε,ειναι και θα ειναι.
    Γραφεις επισης "Μια δεύτερη προϋπόθεση που θα ήθελα, είναι η κατά το δυνατόν θωράκιση της Ενωμένης Ευρώπης από άλους εξωγενείς παράγοντες, και εννοώ από τους παράγοντες εκείνους που επιδικώκουν την λεγόμενη παγκόσμια διακυβέρνηση."
    Ε! τωρα παραφερεσαι.Κοιτα την ιστορια και τα αλλεπαλληλα σχηματα της.Σταματησε ποτε κατι ? ΠΟΤΕ.Γιατι να σταματησει τωρα?Δεν υπαρχει αλλο σχημα εκτος απο τα κρατη που εχουν και ζωη λιγων εκατονταετηριδων και μαλιστα τα εφτιαξαν για να αντικαταστησουν την φεουδαρχια και οχι για..."εθνικους σκοπους"(!!!!!!!) οι ιδιοι ανθρωποι που τωρα το πανε για παγκοσμια διακυβερνηση,και δεν εννοω τους εβραιους για να εξηγουμαστε.Ηρεμησε γιατι σε θεωρουμε και...¨"αρχηγο" που μας ...οδηγεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ελάτε όλοι μαζί νά ξαναφέρουμε τον Έλληνα Πούτιν, ελάτε όλοι μαζί νά κάνουμε την Ελλάδα πρώτη δύναμή στον κόσμο. Για τους αντιδραστικούς προτείνω νά δούνε τά βίντεο και νά διαβάσουν τά έγγραφα, ή πατρίδα χρειάζεται Ηγέτη, ή πατρίδα χρειάζεται ενότητα, όλοι μαζί αδέλφια για το καλό το δικό μας αλλά και των παιδιών μας χρειαζόμαστε ένα Έλληνα πού νά το λέει ή ψυχή του. Διώξτε τις κομματικές σας πεποιθήσεις και δείτε ποιος μπορεί νά ξανακάνει την Ελλάδα δυνατή και ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
    http://www.facebook.com/groups/351098021579707/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το Ευρώ, και το χρέος των κρατών, είναι τα βασικά εργαλεία για την δημιουργία της παγκόσμιας Κυβέρνησης
    Η Ενωμένη Ευρώπη είναι η καρδιά της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Ποιος θα θωρακίσει την Ε.Ε. ο Βαν Ρομπάϊ, ο Τρισέ, ο Ντράγκι, ο Μόντι!!!
    Μα αυτοί ακριβώς είναι που την προωθούν.
    Τίποτα το «εθνικό» τίποτα το «Ευρωπαϊκό» δεν πρόκειται να μείνει διότι όλα θα είναι ιδιωτικά. Ολόκληρες οι χώρες πωλούνται ως να ήταν απλώς οικόπεδα και οι λαοί ως σκλάβοι της Νέας Τάξης. http://elpasa.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν είναι εκτίμηση πλέον ότι η ενοποίηση θα καταργήσει τα έθνη-κράτη,είναι πραγματικότητα.

    Όπως επίσης,είναι γεγονός ότι στο σημείο που είμαστε είναι πολύ δύσκολο,αλλά όχι αδύνατο,να βγούμε απο την ευρωζώνη. Αν συνεχίσουμε αυτή την πορεία θα είναι ακόμη πιο δύσκολο μέχρι που θα είναι αδύνατο.

    Με ανησυχεί που βλέπετε τα πράγματα με την πιο αισιόδοξη ματιά.Δεν λέω να είμαστε καταστροφολόγοι,αλλά να βλέπουμε και τους κινδύνους σε κάθε τι.

    Πιγκουίνε,συμφωνώ απόλυτα ότι εδώ και καιρό η ''δημοκρατία'' έχει μετατράπηκε σε φασιστικό καθεστώς.

    Όπως και στο θέμα των κουκουλοφόρων,όλως τυχαίως,ότι κάνουν πάντα συμφέρει το καθεστώς.

    Όποιος συνεχίζει να πιστεύει ότι δεν έχουν σχέση με την κυβέρνηση κάτι δεν βλέπει καλά.

    Την Ευρωπαική πορεία ΔΕΝ πρέπει να την ακολουθούμε τυφλά,ΠΑΝΤΑ πρέπει να κρατάμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να την εγκαταλείψουμε. Και είναι πολύ μεγάλο λάθος ότι ώς κράτος δεν είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι να το κάνουμε ανα πάσα στιγμή,είναι μεγάλη αδυναμία και αποδείχτηκε απο τις καταστροφολογικές τοποθετήσεις των πολιτικών για την ψήφιση του 2ου μνημονίου.

    Έπρεπε να έχουμε αρχίσει ήδη να διορθώνουμε αυτή την αδυναμία μας και να είμαστε έτοιμοι για πάν ενδεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γιατροί αποδοκίμασαν τον Καστανίδη στο αεροπλάνο

    Στη βουλή και στα τηλεπαράθυρα «κλαίει» κι αυτός για το δράμα του λαού, αλλά όταν πρόκειται για τον εαυτό του, πάνω απ΄ όλα οι ανέσεις και η καλοπέρασή του.

    Ο λόγος για τον τέως υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Καστανίδη ο οποίος την προηγούμενη Παρασκευή ταξίδευε, πρώτη θέση, με την πτήση των 9.30 της Aegean από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη.

    Στο αεροπλάνο, για κακή του τύχη, ήταν δεκάδες διαπρεπείς έλληνες γιατροί που πήγαιναν σε ιατρικό συνέδριο στο Hyatt στη συμπρωτεύουσα.

    Κάποια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους πιο κορυφαίους γιατρούς της χώρας μόλις αντιλαμβάνεται την παρουσία του Καστανίδη στην πρώτη θέση, δεν άντεξε και γύρισε και του είπε: “καλά δεν ντρέπεστε να ταξιδεύετε ακόμη και σήμερα στην πρώτη θέση; Εγώ την δική μου θέση την πληρώνω από τη τσέπη μου. Γιατί όμως να πληρώνω και τη δική σας θέση και τα προνόμια σας; Θα παθαίνατε κάτι αν ταξιδεύατε σε οικονομική θέση;» αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος ο γιατρός.

    Ο Καστανίδης κατέβασε το κεφάλι και δεν είπε ούτε λέξη!

    Τότε τη σκυτάλη της κριτικής πήρε έτερος γιατρός ο οποίος με ειρωνικό τρόπο σχολίασε: «δεν το βλέπεις το παχύδερμο που δεν συγκινείται».

    Οι επιβάτες πάντως πολύ το καταχάρηκαν και χειροκροτούσαν!

    Μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη, ο Καστανιδης την έκανε αμέσως με ελαφρά πηδηματάκια και σίγουρα θα το ξανασκεφτεί (;) να ταξιδέψει πρώτη θέση εις υγείαν των κορόιδων φορολογούμενων…

    kentrinews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Για τον Χρηστο

    "είναι πολύ δύσκολο,αλλά όχι αδύνατο,να βγούμε απο την ευρωζώνη. "
    Να βγουμε! Και που να παμε? Εκτος Γης?
    "Με ανησυχεί που βλέπετε τα πράγματα με την πιο αισιόδοξη ματιά"
    Σε 30 χρονια που θα την αποκτησεις αυτη την ματια θα μας θυμηθεις αλλα δεν θα ζουμε να παρωμε το ευχαρισρω σου.Συνεχισε και μη παψεις να μελετας τα παντα και απο ολες τις μεριες τους.
    " εδώ και καιρό η ''δημοκρατία'' έχει μετατράπηκε σε φασιστικό καθεστώς."
    Ευκολοπιστε!Αυτη η "Δημοκρατια" ειναι και ητανε παντοτε εργαλειο που θα μαθεις καποτε τι εκαμνε.Κυριως χαιδευε το "Εγω" των απλων καθημερινων ανθρωπων.
    "Όπως και στο θέμα των κουκουλοφόρων,όλως τυχαίως,ότι κάνουν πάντα συμφέρει το καθεστώς.Όποιος συνεχίζει να πιστεύει ότι δεν έχουν σχέση με την κυβέρνηση κάτι δεν βλέπει καλά."
    Δεν ειχανε ποτε σχεση με την επισημη κυβερνηση αλλα με το "καθεστως" που δεν ειναι "κυβερνηση".Αρα οσοι διαφωνησουν μαλλον καλυτερα απο εσενα βλεπουν
    "Την Ευρωπαική πορεία ΔΕΝ πρέπει να την ακολουθούμε τυφλά,ΠΑΝΤΑ πρέπει να κρατάμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να την εγκαταλείψουμε."
    Παλι θα σε ερωτησω,και που να παμε?Η ελιτ της Ρωσσιας ,Ευρωπη ειναι και την ωρα που θα...φευγομε εμεις για Ανδρομεδα,θα μπαινει η Ευρωπαικη Ρωσσια στην Ευρωπη,οπου και ανηκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γειά σας παιδιά, καλή Σαρακοστή.
    Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχει χαθεί εντελώς η λαική πίστη προς τον πολιτικό κόσμο. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον Σαμαρά και τη ΝΔ-έχουν σίγουρα πολλά μαλλιά να ξάνουν ώστε ν αρχίσει κάπως να ακούγεται και να διαλύσει κάποιες προκαταλήψεις. Αυτό που ειναι βέβαιο όμως, είναι ότι η περίπτωση ΠΑΣΟΚ δεν θα παραδώσει τα όπλα τόσο εύκολα όσο θέλει ίσως να δείχνει τώρα. Εάν μείνουν έτσι τα πράγματα, σε λίγο καιρό θα ξεχαστούν όλα υπό το βάρος νέων πιέσεων και προβλημάτων της κοινωνίας από τα μνημόνια. Αυτό θα το βόλευε πολύ το ΠΑΣΟΚ, για να συγχωνευτούν έτσι οι δικές του αμαρτίες με το "εταιρικό σχήμα" που ονειρεύεται. Και εδώ, δεν θα πρέπει να συγχέουμε καθόλου την περίπτωση συγκυβέρνησης που έγινε υπό το κράτος πίεσης και ανάγκης τον Νοέμβριο.
    Τώρα, το θέμα είναι τι θα κάνει ο κόσμος που δεν θέλει επ΄ουδενί να ακούσει κανέναν και τίποτα. Αν εκφράσει την λαική του βούληση κατ΄αυτόν τον τρόπο, θα μας πούνε οι ξένοι "οι Ελληνες μηδένισαν τους πολιτικούς τους, άρα καλώς να έρθει ένας επίτροπος να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη..."
    Και τότε...βράστε ρύζι.

    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. και ένα άλλο σχέδιο...της διαχείρισης μιας σειράς ζητημάτων...CDS του Ταχυδρομικού... κηπουρών του, για να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ και το καταστροφικό πρώτο μνημόνιο.
    Φυσικά θα τα κάνει όλα ο καλός σας αξιόπιστος φρόντισε να διαγράψει τον Βουλευτή Πάνο Καμμένο που αποκάλυψε και έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία και για να ευχαριστήσει τα συμφέροντα άφησε ακάλυπτο στα λαμόγια τα οποία του ζητούν δεκάδες εκατομμύρια αγωγές. Ο Καμμένος είναι αξιόπιστος . Ο αξιόπιστος Αντουάν Κομανέτσι δυστυχώς για εμένα είναι αντισυνταγματικός . Ζάππειο 3 θα γίνει ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. κ. Καλεντερίδη,

    Δυστυχώς ή ευτυχώς η αξιοπιστία του Σαμαρά έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα. Και για αυτό το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει αυτός. Έπαιξε καλά το παιγνίδι μέχρι τα τέλη του 2011, αλλά στη συνέχεια έδειξε ένα άλλο πρόσωπο. Η πικρή αλήθεια είναι ότι ποτέ σε αυτά τα δύο χρόνια δεν θέλησε να φέρει συντριπτικά χτυπήματα στο ΠΑΣΟΚ. Είχε πολλές ευκαιρίες να το κάνει. Και αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει μία σειρά γκρίζων σημείων στα έργα και τις πράξεις του τα οποία αφήναν πάντα κάποιες αμφιβολίες. Για παράδειγμα επικαλούμαι τη συμφωνία με τον ΓΑΠ πριν την ψήφιση του πρώτου μνημονίου προκειμένου αυτό να μην πάει με 180 βουλευτές. Δεν χρειάζονται παραπάνω αποδείξεις πιστεύω.

    Η παρούσα κρίση χρήζει της πλήρους καταστροφής του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, πριν εμφανισθεί, μάλλον επώδυνα, αυτό που πραγματικά θα μας βγάλει από την κρίση. Είναι εξ ορισμού αδύνατον να ξεπεραστεί η κρίση από τα ίδια πρόσωπα που συνετέλεσαν στη δημιουργία της.

    Επιτρέψτε μου μία ερώτηση. Αν υποτεθεί ότι ο κ. Σαμαράς πετύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Θα επιλύσει την κρίση συνεργαζόμενους με τους κ.κ. Βαρβιτσιώτη, Μεϊμαράκη, Χατζηγάκη, καθώς με και έναν υπόγειο στρατό Μητσοτακικών - Μπακογιαννικών στελεχών, οι οποίοι θα ακολουθούν άλλες γραμμές? Ή μήπως θα τους απορρίψει όταν έλθει εκείνη η ώρα, τη στιγμή που αυτό δεν το έκανε όταν ήταν φρέσκια η εκλογή του και είχε όλο το δικαίωμα να το κάνει? (Ο κ. Χρήστός Γιανναράς είχε στο παρελθόν υποδείξει αυτήν την αδράνεια ως ένδειξη αδυναμίας του κ. Σαμαρά και ακαταλληλότητας).

    Κι αν δεν πετύχει την αυτοδυναμία η ΝΔ θα προχωρήσει σε συνεργασία με τους κ.κ. Λοβέρδο, Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου, Καστανίδη, κ.ά? Με τι υποχωρήσεις ως ανταλλάγματα?

    Όπως καταλαβαίνετε, ο κ. Σαμαράς έχει ωθήσει τις εξελίξεις σε δύσβατες ατραπούς για τον ίδιο.

    Οι εκλογές, εάν γίνουν, θα είναι μία λίαν δυσάρεστη έκπληξη για αυτόν, όπως και για το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που συνετέλεσαν είτε λιγότερο είτε περισσότερο στην κατάσταση αυτή. Και έτσι μάλλον πρέπει να γίνει. Σίγουρα η επόμενη ημέρα δεν θα είναι εύκολη, καθότι η ακυβερνησία θα είναι δύσκολη και λίαν επικίνδυνη, αλλά θα έχουν μπει οι σπόροι για το πραγματικά καινούργιο. Εκτός εάν στανηδόν πλέον και απροκάλυπτα μας επιβάλλουν την έξωθεν "σωτηρία" μας. Σίγουρα βέβαια σε μία τέτοια κατάσταση δεν θα είναι ο κ. Σαμαράς ο οποίος θα μας προστατέψει.

    Υ.Γ: Ισχυρίζεστε ότι η πλειοψηφία του κόσμου είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ και αυτό όντως είναι αλήθεια. Όχι για πολύ ακόμα όμως. Μέχρι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος, κάτι που γίνεται ήδη σταδιακά, ότι τόσο το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα όπως και η έννοια της ευρωπαϊκής ενοποίησης είναι ύποπτες έννοιες που υσποστηρίζονται από λίαν ύποπτες ηγεσίες (που θα θύμιζαν πολύ γεγονότα του 13ου αιώνα - στο κάτω κάτω οι πολιτικές αρχές των Ευρωπαίων πάντα χαρακτηρίζονταν από διαχρονική σταθερότητα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Η αξιοπιστία του Αντώνη Σαμαρά

    Από τα μπατζάκια τού τρέχει. Φτηνοπολιτικάντης της δεκάρας, ΟΦΑ και τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. sterg αυτό απο εσένα δεν το περίμενα.

    "είναι πολύ δύσκολο,αλλά όχι αδύνατο,να βγούμε απο την ευρωζώνη. "
    Να βγουμε! Και που να παμε? Εκτος Γης?

    Συγγνώμη κιόλας αλλά μου θυμίζει λίγο σοβιετική εποχή που τους είχαν ξεκομένους και τους έλεγαν ότι είναι πολύ καλύτερα απο τον ''έξω κόσμο''.

    Να γυρίσουμε στο εθνικό μας νόμισμα.Αλλά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα είναι ο παράδεισος που ορισμένοι υπόσχονται. Σίγουρα θα είναι δύσκολα αλλά πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο σε βάθος χρόνου.

    Όσο για τη Ρωσία,δεν το βλέπω να μπαίνει στην ΕΕ,πιο πιθανό είναι να επανεκλεγεί ο Παπανδρέου με 95%.

    Όπως και νά'χει,σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ισχυρή κυβέρνηση και μάλιστα σύντομα.

    Με αυτούς που μπλέξαμε,μόνο έρμαιο στις ορέξεις των κανίβαλων της παγκοσμιοποίησης μπορούμε να είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σ. Κομνηνέ,συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα γράφεις.

    Ελπίζω όμως,και αυτός είναι ο λόγος που τόσο καιρό το γράφω,να αλλάξουν το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας ΠΡΙΝ απο τις εκλογές,γιατί μετά η κατάσταση θα είναι πολύ άσχημη.

    ΥΓ
    Θέλω να πιστεύω,ότι ο Σαμαράς που όπως φημολογείται,δεν γνώριζε τον αριθμό των απωλειών σε βουλευτές κατά την ψηφοφορία του μνημονίου2,ότι δεν θα κάνει το ίδιο λάθος να πιστέψει τα ποσοστά που του εμφανίζουν ότι θα πάρει στις εκλογές. Εκτός και αν τους ενδιαφέρει μόνο να μαζέψουν δύο-τρία μνημονιακά κόμματα το απαιτούμενο ποσοστό για κυβέρνηση Βρυξελών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αγαπητε Χρηστο
    Αν συνεχισω να σου λεω και αλλες αληθειες τοτε συνεχεια θα γραφεις και θα ξαναγραφεις το ιδιο
    "sterg αυτό απο εσένα δεν το περίμενα".Ηρεμησε και κατσε σε μια σταση και θεση (κατι σαν αυτον που ανεβηκε στο ορος Αιγαλεω για να δει καλυτερα...εστω την καταστροφη του στολου του) οπου θα βλεπεις καλυτερα και περιμενε.Εδω δεν μας εχουνε φοκαρει.μπλεκονται πολλα.Ηδη οι G20 υποχρεωνουν την Γερμανια και αλλους στην Ευρωπη να τσονταρουν αλλα 2 δις $ αν θελουν να μη μπλεξουν οι ιδιοι.Ενα παγκοσμιο χωριο ειμαστε και οπως θα εχεις ακουσει η πεταλουδα που πεταει στην Καλιφορνια μπορει να προκαλεσει σεισμο στο Τοκιο.Ολοι γνωριζουν το πως στην Ελλαδα μας κα;τορθωσαμε το ακατορθωτο σε βαρος της προσωπικης μας ζωης,δηλαδη σε χρονο ρεκορ να ελαττωσωμε το ετησιο ελειμμα του ΑΕΠ μας με ταχυτατους ρυθμους.Για τον εαυτο τους αγχωνονται ολοι αυτοι για να μη σημανει και η δικη τους ωρα.Το χαμογελο μου ειναι χαμογελο προς τους "δηθεν" αυτους που και μας ...αγαπανε και απο μεσα τους θα λενε "βρε να μη ειχε εφευρεθει αυτος ο τυπος ανθρωπου που τον ονομασαν ελληνες καποιοι παλαια τοτε που εμεις σερναμε τις γυναικες-λαφυρα απο τα μαλλια"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Σαββα.Τι λεει το κοντερ?Παμε για κατοσταρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. 1) Η Αμερική επιδιώκοντας την Παγκόσμια επικυριαρχία μέσω Τραπεζών & Εταιρειών,επιχείρησε την διάλυση της ΕΕ εκμεταλευόμενη τις εγγενείς αδυναμίες της.
    Βασικό όπλο ήταν η Ομογενοποίηση τη ΕΕ -δήθεν Φεντεραλισμός που φυσικά δεν μπορεί να υλοποιηθεί αφού η Αμερική είναι μία χώρα Μεταναστών, ενώ η ΕΕ Κρατών Εθνών.

    2)Αυτό προσέκρουσε στις Γερμανικές φιλοδοξίες για ήπια επικυριαρχία (Μααστριχτ) και μετέτρεψε την στάση της επιστρατεύοντας τον Γερμανικό Εθνικισμό (δηλώσεις Χέλμουτ Σμίτ & Χελμουτ Κολ).

    3)Η Γερμανία - αποκλείοντας το ενδεχόμενο ισότιμης θέσης σε μια Ευρώπη των Εθνών της, προτίμησε την Επικυριαρχία ή την διάλυση εκβιάζοντας με ΔΝΤ και μοιράζοντας την "πίτα".
    Αυτό μέσω των Τραπεζών και των Εταιριών της στις οποίες όμως δίνει πάντα Εθνικό χαρακτήρα (οι Γερμανοί πολιτικοί είναι νόμιμα μέτοχοι και Μεγαλοστελέχη σε αυτές).
    Μια επικυριαρχία που θα καταστήσει τον Νότο φτηνή παραγωγική ζώνη για την ίδια ώστε να μπορεί να συναγωνιστεί τις ανερχόμενες και κυρίως την Κίνα, ΥΦΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ.

    4)Οι αναγκαστικές εμφανιζόμενες επιλογές, απαιτούν a priori την Κατάργηση της Δημοκρατίας και το πέρασμα σε ένα καινοφανή ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ που φυσικά θα συνεπικουρείται από τον Big Brother, με νομοθετική και κατασταλτική ισοπέδωση όλων των εννοούμενων ως τώρα ως ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

    5)Μοναδική διαφαινόμενη διέξοδος είναι η συμμαχία με τις άλλες πλητόμενες χώρες του Νότου και τις υγιείς δυνάμεις του Βορά που ακόμα πιστεύουν ή θεωρούν αναγκαία την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση στην βάση των Κρατών Εθνών.
    Αυτό ως μόνη απάντηση στις ανερχόμενες οικονομίες και σαν φρένο στην παγκόσμια φούσκα Χρέους που απειλεί τον πλανήτη, μέσω του οποίου -εργαλείο Τράπεζες- επιδιώκεται η Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

    Η ΕΛΛΑΔΑ είναι αυτή που καλείται να πληρώσει πρώτη το τίμημα και να προσπαθήσει να βρει το δρόμο προς την κατεύθυνση αυτή διαφορετικά σβήνει από τον Χάρτη.

    Σύμμαχος είναι ο Γερμανικός Υπερεθνικισμός (ναι μπούμερανγκ!)τον οποίο οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο αφύπνησης της υπόλοιπης Ευρώπης- με προσοχή γιατί είναι δίκοπο μαχαίρι και μπορεί να επιφέρει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα- δλδ να οδηγήσει ακριβώς σε Εθνικιστικές Συσπειρώσεις και διάλυση της ΕΕ.

    Δυστυχώς ο Σαμαράς Υπογράφοντας εκ των προτέρων και εκ των υστέρων το Γερμανικό Αποικιοκρατικό Μνημόνιο 2 απέκλεισε αυτό το σωτήριο
    ενδεχόμενο.

    @ΠΙΓΚΟΥΙΝΕ
    Ο Αριστοτέλης ανέκαθεν διδάσκονταν σε όλα τα Think Tanks όπως και ο Θουκιδίδης, εκτός Ελλαδιστάν και τώρα τους κάνουν σεμινάρια για εφαρμογή τους από την ανάποδη! O tempora o mores!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σ. Κομνηνέ
    δεν ισχυρίζομαι, είναι στοιχείο από αρκετές δημοσκοπήσεις.
    Όσο για το με ποιούς θα κυβερνήσει, έχεις δίκιο, είτε με αυτοδυναμία ή χωρίς, πολύ δύσκολα τα πράγματα.
    Όμως, η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. "να τσονταρουν αλλα 2 δις $ "
    Διορθωση= "αλλα 2 ΤΡΙΣ $"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Βγήκε και η νυφίτσα ο Γιούνκερ και μάς απείλησε ότι αν δεν ψηφίσουμε τούς δηλωσίες - εκλεκτούς του (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ), θα πάθουμε τρελλή ήττα, θα μάς αφορίσει ο αρχιερέας τού φορολογικού παράδεισου, θα πάψουν να γεννάνε οι γάτες, ο Παπαδήμος δεν θα προκριθεί στα τελικά τής EUROVISION, ο Μητσοτάκης θα ζήσει άλλα 30 χρόνια, και επί πλέον θα πέσει και ακρίδα. Μιά ζωή τα ίδια, εκβιασμοί όπως και με το σχέδιο Ανάν.

    Αλλά δε φταίει αυτός. Φταίνε τα ψωφοδεή ανθρωπάκια (που πολύ ορθά ονομάζονται πολιτικό προσωπικό, κάτι σαν καμαριέρες ή φιλιππινέζες δηλαδή) που με το πρώτο Μπού που τούς κάνει κόβουνε λάσπη κωλοτουμπηδόν. Αυτοί τού έδωσαν το θάρρος να μάς βλέπει σαν ανθρωπάκια που κρεμόμαστε από τα ρχδια του!
    Εμείς όμως θα τούς μαυρίσουμε τούς τσάτσους σου ασβέ Γιούνκερ. Τι θα κάνεις τότε ρε μεγάλε; Άντε, κόψε τα ρχδια σου για να πέσουμε να σκοτωθούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλεντεριδη βγαλε τον Λεβεντη αν θελεις να πολεμησεις το συστημα! Αφου ξερεις καλα πως τους ειναι το μονο αγκαθι! Εχει κοσμο απο πισω και μπορεις να βοηθησεις ωστε να δωσεις μια γερη γροθια στο κατεστημενο! Προωθησε τα δημοσιευματα του, βιντεο, κλπ.

    Δες εδω τι τους ειπε:

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2012/02/blog-post_818.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. -1-

    Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011
    Καμμένος από χέρι...

    Ένα must, μία μασκότ, ένα trend της εποχής μας είναι και ο ...Πάνος Καμμένος, βολευτής και αυτός της Νέας Δημαγωγίας(Ν.Δ.) εδώ και 18(!!!) χρόνια. Ο Καμμένος αυτή τη στιγμή παίζει τον ρόλο του "αντιστασιακού", ρόλος που μοιράζεται ανάμεσα σ' αυτόν, τον Βελόπουλο του ΛΑΟΣ 666, και κάτι τελειωμένους του ΠΑΣΟΚ, βλ. Δημαράς, Οικονόμου και σία Ο.Ε.

    Προβάλεται ανελλειπώς τόσο από το KONTRA CHANNEL του Κουρή, όσο και από το διαδίκτυο. Την τελευταία διετία το παίζει πολύ καλά, συμμετέχει σε επιτροπές της βουλής, έτρεχε στα δικαστήρια για τα CDS του Αντρίκου Μουνέικο, πετάει και τις κορώνες περί χούντας κλπ αντιμνημονιακά, βγάζει ένα προφίλ το οποίο είναι οικείο στον απελπισμένο που ψάχνει να βρει κάπου να πιαστεί...

    Όλα όμως είναι ένα θέατρο, ένα στημένο παιχνίδι μέσα στο μεγάλο παιχνίδι που παίζεται. Ο Καμμένος όπως και ο Βελόπουλος λειτουργούν βάσει σχεδίου, ως "βαλβίδες αποσυμπίεσης" της οργής του αφελούς κοινού. Είναι παλιό και δοκιμασμένο τρικ αποπροσανατολισμού. Βλέπει το θύμα τον Καμμένο να "τα χώνει" στους βολευτές που τα παίρνουν, που τα λέει για τα CDS, που λέει "εγώ δεν θα ψηφίσω την νέα κυβέρνηση..."(και χέστηκε η φοράδα στ'αλώνια) και ταυτίζεται το θύμα, "πες τα ρε καμμένε". Ξεδίνει το θύμα, "ξεκαπνίζει", αποσυμπιέζεται η οργή του και πάλι στο μαντρί-ξ, πάλι στην καταστολή μετά. Αυτό είναι το κόλπο.

    Και πρόκειται περί "τρικ" διότι ο Καμμένος δεν ήρθε ουρανοκατέβατος τώρα να μας ανοίξει τα μάτια. Ο Καμμένος παίρνει ανελλιπώς επί 18 χρόνια βολευτική αποζημίωση, έχει 18 χρόνια τα προνόμια του βολευτού, συμμετείχε στις κυβερνήσεις Καρα Αμαν Αλι, έβγαλε και αυτός από το χρηματιστήριο επί Σημίτη(όλοι έβγαλαν), πήγε σε ...πανεπιστήμια της Λυών αλλά και της Ελβετίας, έχει παρασημοφορηθεί με μασονικά παράσημα στα πατριαρχεία Τσεχίας και Ιεροσολύμων, έχει πάρει μέχρι και μασονικό παράσημο από τον ουγγροεβραίο κομπλεξικό κοντοπίθαρο Σαρκοσύ...

    Ο Καμμένος είναι τέκνο του Ηλία Καμμένου, "μαντρά" της Συγγρού, γνωστού "γκανγκστερ" της εποχής ο οποίος πουλώντας "παπιά" έστειλε τον Πάνο στην Ελβετία(!!!). Και εγώ έχω αντιβαρυτική πολυθρόνα στο σαλόνι μου....

    Τώρα λοιπόν που ζυμώθηκε αρκετά ο Καμμένος τζούνιορ, ήρθε η ώρα να πουλήσει και αυτός ανέφελα και ανώδυνα πατριωτιλίκια μέσω των καναλιών και των ιστολογίων και ενίοτε μέσα στην βουλή αβουλίας των ανθελλήνων. Με το αζημίωτο, πάντα, φυσικά!

    Και λοιπόν; Και τί έγινε λοιπόν που ο Καμμένος πετάει κορώνες;;; Τί άλλαξε; Μήπως εμποδίστηκε κάτι και δεν το γνωρίζουμε; Μήπως απετράπη η είσοδος του ΔΝΤ και το Μνημόνιο Ι; Μήπως απετράπη το Μνημόνιο ΙΙ; Σάμπως θα αποτραπεί το Μνημόνιο ΙΙΙ, το Μνημόνιο ΙV και πάει λέγοντας; Τί ακριβώς καταφέρνει ο Καμμένος και ο κάθε Καμμένος πέραν από το να κοιμίζει τον αφελή λαό της Ελλάδος;

    Ανώδυνη επανάσταση, συστημική εξέγερση του κερατά, ανέφελος ύπνος το βράδυ. Αυτή είναι η οδός της γιαλαντζί αντίστασης. Με τα ανώδυνα και συστημικά λόγια του αέρα δεν πρόκειτε ποτέ να αλλάξει κάτι προς το καλλίτερο.

    Ο Καμμένος είναι μία από τα ίδια, τα ίδια σκατά που μας έφεραν ως εδώ, η ίδια ποικιλία υπανθρώπων επαγγελματιών πολιτικών καιροσκόπων φιλοχρήματων. Και το καλλίτερο; Ο Καμμένος είναι άλλος ένας ...μαχητής της ειμαρμένης της κακοδοξίας-ορθοδοξίας, φανατικός ορθόδοξος και αυτός. Μέσα στα σκατά και ακόμα πιο κάτω και αυτός όπως όλοι τους. Όλοι τους μηδενός εξαιρουμένου, είναι ένας μεγάλος βόθρος. Γι'αυτό μην παραμυθιάζονται και μην παραμυθιάζουν όσοι μαγεύονται από πετράδια και χάντρες με εσάνς πατριωτισμού που πουλάνε οι ελλαδέμποροι, τυχάρπαστοι, καλοβολεμένοι συστημικοί τάχα μου αντιστασιακοί... Είναι και αυτοί εξίσου ένοχοι με όλους τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. -2-

    Υ.Γ. (Επιπρόσθετες παρατηρήσεις):
    Αν ο Καμμενος ειχε "μπεσα" και ηταν καθαρος, θα εφευγε απο μονος του
    απο τα προδοτικα κομματα και στην περιπτωση του απο την ΝΔ ! Αλλα
    γιατι να φυγει; Μαλακας ειναι; Ειναι το ιδιο οπως τα υπολοιπα σκυλια
    της Βουλης - Αβουλιας, ητοι προδοτικες μασονικες πουτανες πολυτελειας
    πασαλημενες με χιλιαρικα.... ετσι Καμμενε;
    Καποτε και ο Βασιλης Λεβεντης (της Ενωσης Κεντρωων) ηταν και στο ΠΑΣΟΚ
    και στην ΝΔ, αλλα οταν ειδε την σαπιλα εφυγε και απο τα δυο και
    προτιμησε τον μοναχικο αλλα εντιμο δρομο της πολιτικης! Καταλαβες
    Καμμενε; Οταν τα κόμματα, τα κομματόσκυλα και τα "ΜΜΕ" τον εχουν
    κυνηγησει με νυχια και με ποδια, εσυ πουστόσκυλο Καμμενε σε ποια
    μασονικη στοά γαμιοσουν και δεν επερνες θέση στα όσα γινόντουσαν
    εναντιον του Βασιλη Λεβεντη;
    Ελληνες, μην τρωτε κουτοχορτο και ξυπνηστε! Ειναι δυνατον το
    κατεστημένο να αφηνε ποτε τον Καμμενο να λεει αυτα που λει, αν δεν
    ηταν πατριωτιλιτικες φούσκες αποπροσανατολιμου, παρόμοιες με την σαπουνόφουσκα του χρηματιστηρίου; Εδώ φοβουντε να
    προβάλλουν τον Βασιλη Λεβεντη και θα αφηναν τον Καμμενο αν δεν ήταν
    προ πολλού στημενος;;;

    Υ.Γ.2:
    http://olympia.gr/2011/11/16/%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85/

    http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/255.html

    ΣΕΛΗΝΙΑΖΟΜΕΝΗ LUNA-TIC Πολυσχιζοφρένεια Καμμένου

    1) στο πρωτο λινκ , γλύφει και ειναι ολο γλυκόλογα προς στον προδοτη εβραίο αρχηγο του!!!

    2) στο δευτερο λινκ λεει οτι δεν είναι άλλο βουλευτης αλλα παραμενει
    στο κομμα ως απλο μελος!!!

    Ποιον κοροιδευουν τα σκυλια; Την ελληνικη νοημοσυνη δεν προκειτε! Και
    δεν προκειτε διοτι απλα έπρεπε να τον "καψουν" ("καίγονται" και μονοι τους
    αρκει να περασουν τα σχεδια τους) για να φενετε οτι ...πω πω πω να
    ορίστε τον πατριωτη, τον "αντάρτη" τον εβγαλαν προς τα εξω!!! Αν ηταν αληθινος
    αντιρρησιας, καταρχην δεν θα τον προβαλαν και θα τον εξόντωναν εξ
    αρχης πρωτου καν ξεσπαθωσει αλλα εδω απλα τον κρατουσαν για να
    νανουριζει τα πλήθη και περιμεναν την ...ψηφοφορια για να τον
    πεταξουν! Ε! ρε εβραιομασονικο θεατρο! Τυφλα να εχει το Χολλυγουντ - Ιερά Δρύς - Στοά Μεγάλης Δρυός Benen Berith!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. -3-

    Αλλωστε οπως και ο Σαμαρας που απο προδοτης της ΝΔ εγινε και αρχηγος
    της στο τελος, ετσι και ο Καμενος να ειναι στα τεφτερια γραμμενος για
    το μελλον....

    Και μιλώντας για εβραίο Σαμαρά Μπεν Χιράμ - Ζάννα...

    Υ.Γ.3
    ΣΕΛΗΝΙΑΖΟΜΕΝΗ LUNA-TIC Πολυσχιζοφρένεια - κολωτούμπας εβραίου Σαμαρά Μπεν Χιράμ - Ζάννα

    Βγαίνει στην εκπομπή της άλλης εβραίας της Έλλης Στάη (Στάϊν) και δηλώνει με πείσμα:
    "Εμείς δεν Συγκυβερνούμε! Εμείς δεν Συγκυβερνούμε! Εμείς δεν Συγκυβερνούμε!!!!"

    Και ο σεληνιαζόμενος προδότης εβραίος Σαμαράς το λέει αυτό τη στιγμή που ταυτόχρονα έχει δικούς του υπουργούς σε 2 βαρβάτα και καίριας σημασίας υπουργεία της νέας κατοχικής εβραιοκινεζικής κυβέρνησης, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!!!!!!

    Αυτά από τον "κύριο" εβραιο Σαμαρα που δήλωσε: "Δεν ξαναγυρνάω στην ΝΔ ακόμα και αν με κάνουν πρόεδρο!!!!" Δειτε το βιντεο με τον Βασιλη Λεβεντη http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/02/blog-post_2354.html και εδω http://defrejus.blogspot.com/2011/06/blog-post_71.html#ixzz1duH36AKr

    Μεγαλες Κολοτουμπες Παπανδρεου
    http://www.youtube.com/watch?v=FK35fmyOQgs

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ (ΑΡΧΙΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑ) ΙΟΥΔΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ:
    http://kerberos-hellas.blogspot.com/2011/11/blog-post_799.html

    ΝΕΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙ-ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥ ΑΡΧΙ-ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΚΑΡΑΤΖΑ-ΦΥΡΕΡ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/11/blog-post_15.html

    Αυτό όμως είναι το καραγκιόζ μπερντέ της σημερινής άθλιας πολιτικής εικόνας της κατοχικής τροικανής χούντας που επικρατεί στον τόπο μας.

    ΞΑΝΑ-ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!

    ΣΧΕΤΙΚΑ:
    Ανάρτηση σε όλα τα ελληνικά Μπλόγκ σήμερα όχι αύριο! Πάνος Καμμένος.
    http://krisaion.pblogs.gr/2011/11/anarthsh-se-ola-ta-ellhnika-mplogk-shmera-ohi-ayrio-panos-kammen.html

    Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΗΠ-Ε-Ι 666)
    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/11/666.html

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/11/blog-post_640.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.