17/2/12

Η μαρξιστική αριστερά προ των τειχών


Σχόλιο του Συγκάτοικου στην ανάρτηση "Οι Ελληνικές Εκλογές"
Στον τόπο αυτό που άνθησαν οι τέχνες και τα γράμματα, από αρχαιοτάτων χρόνων, τελευταία ανθεί το θέατρο του παραλόγου, κυρίαρχη δε μορφή στην υποκριτική, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αναδεικνύεται η αριστερά.
Η κεντροαριστερά, επιρρεπής όπως πάντα στο τζόγο με τις μπλόφες και τις θεαματικές πιρουέτες, δοκίμασε με το σοσιαλιστικό της μανδύα, ν' ασκήσει πραγματική εξουσία και επί μακρόν (μέχρι να πεισθούν οι πάντες ότι αποτελεί το μόνο δρόμο για τη μετά θάνατον ζωή) με αποτέλεσμα από ανεξήγητη ζάλη, που μάλλον προήρθε από την πολυφαγία, να πέσει κάποια στιγμή στο έδαφος, φέρουσα συντριπτικά κατάγματα σε όλο της το σώμα, ενώ κατεστράφει ολοσχερώς η σκηνή του τσίρκου που έδινε την παράσταση και τραυματίσθηκε το σύνολο σχεδόν των θεατών, που πλήρωσε κανονικά εισιτήριο, με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου τριακονταετούς διάρκειας.
'Εξω από το τσίρκο, διάσπαρτη αλλά πολύ κοντά και αρματωμένη ήταν η μαρξιστική αριστερά που απειλούσε να περάσει τα τείχη και να καταλάβει το τσίρκο, ζητούσε όμως για λόγους νομιμότητας (βασική της αρχή) την έγκριση των θεατών , αλλά εκείνοι το αρνούνταν με πείσμα, έτσι πέρναγε ο καιρός και παρά τους ηρωικούς της αγώνες η πόρτα του τσίρκου δεν άνοιξε ποτέ.
Μη γνωρίζοντας λοιπόν πως να περάσει τον καιρό της, έπαιζε διάφορα παιχνίδια μεταξύ των οποίων ήταν το προσφιλές σ' αυτήν κρυφτό, με ομάδες των 2-3 ατόμων ή και περισσοτέρων, ανάλογα με τις περιστάσεις, ώσπου αντίκρισε το πεσμένο τσίρκο και μένει κάγκελο! Τώρα, τι κάνουμε; Τόσο καιρό περιμέναμε αρματωμένοι τη μάχη, τώρα να καταλάβουμε το πεσμένο τσίρκο αμαχητί; Άστο να πάει στο καλό δεν είναι έντιμο, θα περιμένουμε να ξανασηκωθεί για να το καταλάβουμε όρθιο.
Εμπρός λοιπόν γενναία μου αριστερά, άρπαξε την ευκαιρία που έχασες κάποτε στο Γράμμο και στο Βίτσι, ευκαιρία που σου στέρησε αργότερα το παλάτι και η χούντα, εμπρός λοιπόν, να η εξουσία μπροστά σου γυμνή, αρπαξέ την, χωρίς άρματα, δεν χρειάζονται πλέον και δείξε και σε αυτήν και σ'εμάς τι εστί βερύκοκο, μέχρι να αναφωνήσουμε από ηδονή ''τι μου κάνεις μάνα μου'', εμπρός λοιπόν αν σου βαστάει!
Λοιπόν σύντροφοι και συντρόφισσες ας μιλήσουμε αντρίκια:
Η μαρξιστική αριστερά, ποτέ δεν ήθελε να κυβερνήσει, οπότε ούτε και τώρα αυτό θα συμβεί και αυτό το πετύχαινε και το πετυχαίνει μέσω των διασπάσεων (3 σύντροφοι-3 τάσεις-2 κόμματα).
Η στρατηγική αυτή της επιτρέπει να υπερασπίζεται το λαό εκ του ασφαλούς και ατσαλάκωτη.
Τώρα λοιπόν είναι μια ευκαιρία για το λαό και την ίδια να συνασπισθεί και να βγεί πρώτο κόμμα, να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και στην ανάγκη συνασπισμού με άλλες προοδευτικές-δημοκρατικές δυνάμεις και να κάνει πράξη αυτά που τόσα χρόνια διαλαλεί, έτσι λαός και εξουσία θα αλληλογνωρισθούν από κοντά και που ξέρεις μπορεί και να κάνουν μόνιμο και νόμιμο το παιδικό τους φλέρτ.
Επειδή όμως ο γάμος είναι ο θάνατος του έρωτα και αυτή προτιμά το δεύτερο, θα προτιμήσει και αυτή τη φορά να παραμείνει φωνασκούσα στα κάγκελα.

8 σχόλια:

  1. Μαλλον εχετε αγαπητε βαθεια μεσανυχτα σε οτι αφορα την μαρξιστικη αριστερα...

    Η μαρξιστικη λοιπον αριστερα ξερει πολυ καλα οτι δεν γινεται να κυβερνησει ανευ στυγνης και αιμοσταγους δικτατοριας, ετσι λοιπον περιμενοντας την καταλληλη στιγμη (καταρρευσεως της δημοκρατιας και της ελευθερης οικονομιας στην χωρα) εκανε τις συνηθισμενες της κινησεις απολυτως επιτυχως. Αυτες οι κινησεις ηταν κατα πρωτον η απολυτος ιδεολογικη κυριαρχια τοσο στα ΜΜΕ οσο και στα πανεπιστημιακα ιδρυματα ,στον κινηματογραφο , στο τραγουδι , στην λογοτεχνια κλπ , πχ θα εκπλαγειτε οταν διαπιστωσετε οτι το 99 τοις εκατο των σημερινων υποτιθεμενων 'σοβαρων' δημοσιογραφων ΟΛΩΝ των τηλεοπτικων καναλιων με σοβαρη τηλεθεαση ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (πρωην λενε οι περισσοτεροι..) πραγμα κομματακι δυσκολο να εχει επιτευχθει ανευ σχεδιου και συνωμοτικης ενεργειας... ειναι σαν να λεμε οτι σε λιγα χρονια ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ θα ειναι πρωην στελεχη του ΛΑ.Ο.Σ (ενα κομμα λιγο-πολυ ισοδυναμο το ΚΚΕ σε ποσοστα) δεν θα σας φαινονταν απιστευτο ? Ε τωρα γιατι δεν σας φαινεται απιστευτο οταν ολη η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της κοινης γνωμης ανηκει στο αλλο (εξ ισου μικρο) ΑΚΡΟ της πολιτικης ? Δεν βλεπετε οτι σχεδον ολες (σιγα-σιγα) οι νευραλγικες θεσεις στον κρατικο μηχανισμο , παιδεια , πολιτισμο , ενημερωση εχει περιελθει 'τυχαιως πως' στην αποκλειστικη νομη ενος αποστεωμενου σταλινικου μικρου κομματος ?
    Δεν βλεπετε οτι σιγα - σιγα κτιζεται μια σκιωδης κυβερνηση διπλα στην νομιμη ? δεν βλεπετε οτι ακομη και στον συνδικαλισμο εχουν πια ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ (ΠΑΜΕ) μακρυα απο καθε ΜΗ κομμουνιστη εργατουπαλληλο ? δεν βλεπετε οτι διοικουν παρανομως ολοκληρα πανεπιστημια, αναστελλουν εκλογες, κλεινουν λιμανια , εμποδιζουν επιχειρησεις να δουλεψουν κλπ ?
    Αν προσθεσετε δε οτι στην Ελλαδα μας (καυμενη πατριδα) 'αληθες' και 'γεγονος' ειναι κατι ΜΟΝΟ αν το πουνε 3-4 καναλια (εκπροσωπουμενα 99% απο κομμουνιστες) καταλαβαινετε οτι το σκηνικο εχει ηδη στηθει και απλως καποιοι (ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ) περιμενουν το σημερινο καθεστως (σαπισμενο ηδη) να παραδωσει το πνευμα και την εξουσια ..

    Τετοιου ειδους κινηματα εχουν τυχη μονον οταν εχουν κανει μια σωστη προετοιμασια σε ενα τοπο (και εδω με εξαιρετη μαεστρια δουλευουν 35 χρονια τωρα) και αυτος ο τοπος καποια στιγμη φτασει στο εσχατο σημειο διαλυσεως του (που πλεον δεν απεχει πολυ απο την χωρα μας) ουτως ωστε συντεταγμενα να επεμβουν ως μονη πλεον 'λυση'...

    Αραγε αν ο μη γενοιτο υπαρξει ατακτη χρεοκοπια / ανεξελεγκτη κοινωνικη βια και αιματηρα επεισοδια στους δρομους ,ελλειψη τοφιμων , καυσιμων και με εμπλεκομενους 1-2 εκατομμυρια πεινασμενους λαθρομεταναστες επικουρουμενους απο ξενους προθυμους πρακτορες γειτονικων (και μη..) χωρων ΑΜΦΙΒΑΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ η ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΑΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΙΩΝΕΣ ΠΙΣΩ ?

    Αν δεν το βλεπετε , πλανασθαι πλανην οικτραν και θα εχετε (εχουμε) το τελος που ειχαν οι βυζαντινοι .. εκτος αν νομιζετε οτι την υστατη στιγμη θα μας σωσουν οι Αρουληδες, οι Μιλτοι και αλλοι 'ΝΤΙΝΤΗΔΕΣ' οπως ευστοχως ειχε αναφερει καποιος στο προσφατο παρελθον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EKTΩΡ:

    Την ταπεινή μου άποψη εκφράζω και όρκο δεν παίρνω.
    Εσύ πίστευε ότι μαρξιστές είναι μόνο η Αλέκα.
    σε ότι αφορά τα υπόλοιπα, αποθανέτω λοιπόν η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Δεν βλεπετε οτι σχεδον ολες (σιγα-σιγα) οι νευραλγικες θεσεις στον κρατικο μηχανισμο , παιδεια , πολιτισμο , ενημερωση εχει περιελθει 'τυχαιως πως' στην αποκλειστικη νομη ενος αποστεωμενου σταλινικου μικρου κομματος ? "(Εκτωρ)

    Εκτωρ
    Μαλλον εσυ δεν εχεις αντιληφθει οτι αυτο στο οποιο αναφερεσαι ειναι μια παγκοσμια τακτικη των τελευταιων λιγων 10ετιων.Ο νεο-φιλελευθερισμος που παρηχθει απο την οικονομικη "Σχολη Σικαγου" στηριχθηκε σαν "ιδεολογια" σε παλαιους Τροτσκιστες οι οποιοι υπηρετησαν ακομα και μεσα στον Λευκο Οικο.Ο Διεθνισμος του Τροτσκισμου συνεπικουρουμενος απο στοιχεια κρατικου καπιταλισμου (χαμηλα μεροκαμματα κλπ στο ονομα ενος..."οραματος") ειναι η βαση του σημερινου παιχνιδιου παγκοσμια.
    ΥΓ1
    Συγκάτοικε,αλλη φορα οταν "αυθαδιαζεις" να προσεχεις και να μη ζητας αναρτηση αρθρου σου αν δεν εισαι ετοιμος να γραψεις κατι καλα "θωρακισμενο",η να μη την δεχεσαι γιατι μπορει να εχει και μα σκοπιμοτητα ,οχι υπερ εσου.
    ΥΓ2
    Εκτωρα.Καλως ορισες,δεν σε εχω ξαναδει στον ινφογνωμονα....Θα τα λεμε πιστευω αν και εσυ επιθυμεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν η Ελλάδα οδηγηθεί στον κομουνισμό δεν θα φταίει κανένας άλλος εκτός από τον καπιταλισμό.
    Όταν το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού θα στερείται βασικών αγαθών όπως η τροφή, η θέρμανση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η στέγη, η κοινωνική πρόνοια κ.λ.π. μοιραία θα τα αναζητήσει σε ένα άλλο πολιτικοοικονομικό σύστημα.
    Οι μεγάλες πολιτικοοικονομικές αλλαγές πραγματοποιούνται υπό συνθήκες εξαθλίωσης των λαών.
    Η μαρξιστική αριστερά (Κ.Κ.Ε.) σήμερα δεν κάνει καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια για κατάληψη της εξουσίας. Αρκείται μόνο σε διαμαρτυρίες με ειρηνικές διαδηλώσεις τις οποίες αμαυρώνουν οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι.
    Περιμένει λοιπόν να καταρρεύσει ο καπιταλισμός σαν ώριμο φρούτο για να αναλάβει την εξουσία με τις όποιες συνέπειες.
    Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια η οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας θα περιέλθει σε πολύ χειρότερα επίπεδα, όταν θα αρχίσει η καταβολή συντάξεων σε αλλοδαπούς που εργάστηκαν στην Ελλάδα.
    Γιατί οι συντάξεις αυτές είναι πολύ διαφορετικές από τις συντάξεις που λαμβάνουν οι ημεδαποί. Στην περίπτωση των μεταναστών θα εξάγεται Ελληνικό χρήμα στις χώρες τους ανεπιστρεπτί, ενώ στην περίπτωση των ημεδαπών το χρήμα καταναλώνεται εντός των Ελληνικών τειχών.
    Όλοι όσοι συνέργησαν στο έγκλημα της εισαγωγής μεταναστών είτε λαθραίων είτε κανονικών δεν γνώριζαν ότι θα ερχόταν η χρονική στιγμή που η Ελλάδα θα βρισκόταν σ’ αυτή τη δεινή θέση να πληρώνει συντάξεις σε αλλοδαπούς;
    Ή μήπως δε γνώριζαν ότι οι αλόγιστοι δανεισμοί θα μας οδηγούσαν στη σημερινή κατάσταση;
    Πιστεύω ακράδαντα ότι και στην περίπτωση των μεταναστών και στην περίπτωση των δανεισμών συνειδητά μας οδήγησαν εδώ.
    Όπως συνειδητά μας οδηγούν και στην χρεοκοπία.
    Για να καταλυθεί ευκολότερα το Ελληνικό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Η μαρξιστική αριστερά, ποτέ δεν ήθελε να κυβερνήσει..."

    Παραμύθια (=παρηγοριές για τους τρομοκρατημένους αντικομμουνιστές)... Όχι μόνο θέλουμε να κυβερνήσουμε αλλά θέλουμε και να προωθήσουμε τα συμφέροντα των κατώτερων τάξεων (μισθωτοί, μικρομεσαίοι επαγγελματίες, μικρομεσαίοι αγρότες).
    Κάθε κόμμα συστήνεται για να κυβερνήσει και να προωθήσει κάποια συμφέροντα. Αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης. Π.χ. η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προωθούν αποδεδειγμένα τα συμφέροντα της SIEMENS (βλέπε μίζες στα ταμεία τους, αμαρτωλές συμβάσεις, πρόσφατη επικύρωση σύμβασης επί Βορίδη). Δικαίωμά τους. Αρκεί να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

    "περιμενοντας την καταλληλη στιγμη (καταρρευσεως της δημοκρατιας και της ελευθερης οικονομιας στην χωρα)"

    Στη χώρα δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία ούτε ελεύθερη οικονομία.
    Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου ΚΡΑΤΟΥΝ (όχι απλά άρχουν/κυβερνούν, αλλά κρατούν) οι ΑΠΟΡΟΙ (ορισμός Αριστοτέλη, ο οποίος βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δε θεωρούσε ιδανικό πολίτευμα τη δημοκρατία και γι'αυτό υπήρξε αυλικός τυράννου). Είναι αυτό που λένε οι κομμουνιστές με λατινογενείς όρους "δικτατορία του προλεταριάτου" και σας φοβίζει τόσο. Η (ουσιαστική) δημοκρατία, λοιπόν, είναι το στάδιο που θα παρεμβληθεί μεταξύ της σημερινής κοινωνίας όπου κρατούν οι αστοί (τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι κτλ.) και της αταξικής κοινωνίας, όπου δε θα χρειάζεται δημοκρατία, αφού δε θα υπάρχουν και άποροι.

    Επίσης, δεν έχουμε ελεύθερη οικονομία, αλλά ΑΝΑΡΧΗ οικονομία: χωρίς κεντρικό σχεδιασμό (δηλ. π.χ. μπορεί να παράγουμε αγκινάρες για βιοκαύσιμα και να μην έχουμε σιτάρι να φάμε, κάνοντας παράλληλα εισαγωγές αλεύρων σε περίοδο επισιτιστικής κρίσης) και χωρίς κανόνες (σεβασμός στους εργαζομένους, στο περιβάλλον, στα αρχαία μνημεία κτλ.). Και η άναρχη οικονομία είναι το περιβάλλον όπου ανθούν τα μονοπώλια/ολιγοπώλια τύπου Siemens, Ferrostaal, BP κτλ. αλλά και τα εσωτερικά και διεθνή καρτέλ (γαλακτοβιομηχανίες, υπεραγορές, τράπεζες/νόμιμοι τοκογλύφοι κτλ.).

    Και κάτι τελευταίο: Από το 1917, η αστική προπαγάνδα έλεγε ότι οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια, τις γυναίκες, τα παιδιά και λοιπά φαιδρά. Σήμερα οι τράπεζες μας παίρνουν τα σπίτια γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε τα δάνεια (ανεργία, μείωση μισθών/συντάξεων), το αστικό κράτος μας επιβάλλει χαράτσια για τη μικρή/μεσαία ιδιοκτησία, μας "παίρνει" τα παιδιά και τα ξαποστέλνει στο εξωτερικό αφού εδώ δεν μπορούν να επιβιώσουν με μισθούς Ινδίας... Όσον αφορά τις γυναίκες: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=112817066 . Και η Ιταλία είναι ένα αστικό κράτος σε καλύτερη κατάσταση από εμάς.
    Εμάς, τους κομμουνιστές, δε μας αφορά η μικρομεσαία ατομική ιδιοκτησία (πρώτη κατοικία, εξοχικό, αυτοκίνητο κτλ.). Θέλουμε οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας (ορυχεία, πετρέλαια, φυσικό αέριο, υδροηλεκτρικοί σταθμοί, ποτάμια-νερό κτλ.) να ανήκουν στους Έλληνες και τα έσοδα να επιστρέφουν στους Έλληνες (π.χ. με τη μορφή δωρεάν ρεύματος ή έστω χαμηλής τιμής για φυσιολογική κατανάλωση) και οι βιομηχανίες που χτίστηκαν από τους ίδιους τους εργαζομένους να μην ανήκουν σε άτομα που ξύνονται και δεν έχουν δουλέψει ούτε μισή εργατοώρα!

    Αυτά και καλά μυαλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν νομίζω ότι πάνε για κυβέρνηση, αλλά χώρο σημαντικό κατέχουν αυτή τη στιγμή και τον επηρεάζουν.
    Συμφέρει να βλέπουμε τους άξονες επιρροής στις πραγματικές διαστάσεις τους.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ε, είναι να τρελλαίνεται κανείς μ' αυτά που γράφονται εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στέργιε, το έχεις πιάσει. Η συνταγή της εποχής είναι το μίξ-γκρίλ.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.