9/2/12

Καθορισμός ΑΟΖ και μεταφορά αερίου χωρίς τουρκική άδεια. Αμερικανός αναλυτής ζητά από την Ε.Ε. να στηρίξει την Αθήνα

Φωτογραφία
ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗτου Καστελόριζου να καταστεί σημείο ανάφλεξης στη Μεσόγειο επισημαίνει ο πρόεδρος της συντηρητικών πεποιθήσεων δεξαμενής σκέψης Μiddle ΕastForum και συνεργάτης του Ηoover Ιnstitution του Πανεπιστημίου Stanford, ιστορικός και συγγραφέας DanielΡipes, σε ανάλυση που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού ΝationalReview και αναφέρεται στο Καστελόριζο.
Έχοντας προσδιορίσει τη γεωγραφική θέση του Καστελόριζου, ο αρθρογράφος εξηγεί τη σημασία της ανακήρυξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδας που θα συμπεριλαμβάνει το Καστελόριζο στην περιοχή - σε συνδυασμό και με τη γειτνιάζουσα Κυπριακή ΑΟΖ - για τη μεταφορά φυσικών πόρων (αερίου και πετρελαίου) στη Δυτική Ευρώπη χωρίς τουρκική άδεια, και καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει την Αθήνα ώστε να ανακηρύξει την ΑΟΖ της.

Αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας, ο DanielΡipesεπισημαίνει το casusbelli της Τουρκίας στο ζήτημα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων και της επιβεβαίωσης της ελληνικής ΑΟΖ, και παραθέτει παραδείγματα που παραπέμπουν σε εκφοβισμό της Ελλάδας από το τουρκικό κυβερνών κόμμα ΑΚΡ στο Καστελόριζο, όπως γράφει χαρακτηριστικά (δραστηριότητα του νορβηγικού πλοίου Βergen Surveyor, ασκήσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, επανειλημμένες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Καστελόριζο χωρίς άδεια). 
Η Τουρκία, καθιστώντας «ουδέτερο το Καστελόριζο» επιδιώκει να επιβάλει οικονομικά δικαιώματα σε μια μεγάλη έκταση στη Μεσόγειο και να παρεμποδίσει τη συνεργασία μεταξύ αντιπάλων της, γράφει ο DanielΡipesκαι συμπεραίνει ότι «αυτός είναι ο λόγος γιατί το νησί θα μπορούσε να καταστεί σημείο ανάφλεξης (flashpoint)».

Η επιθετικότητα της Τουρκίας και η Κύπρος
Ο DΑΝΙΕLΡΙΡΕSκάνει λόγο για γενικότερη πολεμική διάθεση της Τουρκίας του ΑΚΡ και αυξανόμενη εχθρότητα προς την Κύπρο, το Ισραήλ, τη Συρία και το Ιράκ ενώ υποστηρίζει ότι η τουρκική κατάκτηση του 36% της Κύπρου δημιουργεί προηγούμενο για την κατάκτηση και άλλων γειτονικών νησιών. Μάλιστα γράφει χαρακτηριστικά ότι η αρπαγή του Καστελόριζου δεν θα έπαιρνε περισσότερο χρόνο από την ανάγνωση του άρθρου αυτού. Στο πλαίσιο αυτό, ο αρθρογράφος καλεί επίσης την Ευρώπη να απορρίψει τις πρακτικές του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας (ΑΚΡ) όσον αφορά στο Καστελόριζο και να στείλει σαφή μηνύματα προς την Τουρκία ότι η πρόκληση του όποιου προβλήματος με το Καστελόριζο θα έχει άσχημα αποτελέσματα γι’ αυτήν.

10 σχόλια:

  1. Ευτυχως που υπαρχει η ΕΕ και το Ισραηλ, και οχι μονο η καταστροφικη Αριστεροζητιανια του ΣυριζοΠασοΚΚισταν.

    Κοιμωμαστε ορθιοι, αλλα παντα προοδευτικα!

    - "Ο Δ.Νανόπουλος ξεφτιλίζει τους Αριστερούς καθηγητές"
    http://www.youtube.com/watch?v=FF-yEQ7TxsQ&feature=player_embedded
    - "Ο Νεοκλής Σαρρής Ξεβρακώνει τους Αριστερούς Καθηγητές"
    http://www.youtube.com/watch?v=ut77GXtGels&feature=player_embedded
    - Ν. Λυγερός, "Τα μυαλά της Ελλάδας"
    http://www.lygeros.org/lygeros/8629-gr.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δηθεν "φιλο-ελληνικες" θεσεις τον διαφορων Εβραιων "αναλυτων" οπως ο Pipes ειναι εκ του πονηρου.

    Για οποιον καταλαβαινει τι πραγματικα συμβαινει γυρω του και δεν ειναι αφελης "πατριωτης" ειναι πασιφανες οτι Ελλαδα και η Κυπρος εχουν για τα καλα μπει στο Γεωστρατηγικο σχεδιασμο του Ισραηλ προκειμενου το Ισραηλ να αναδειχθει η μονη σημαντικη δυναμη στην Ανατολικη Μεσογειο και τη Μεση Ανατολη. Οποιος παρακολουθει τις εξελιξεις τον τελευταιο καιρο και και εχει επιγνωση της πραγματικοτητας θα παρατηρησει οτι οι Σιωνιστες εφαρμοζουν στην ευρυτερη περιοχη της Αν. μεσογειου και της Μ. Ανατολης την τακτικη του διαιρει και βασιλευε προκειμενου να κατακερματισουν και να διαρεσουν κυριαρχα κρατη με βαση θρησκευτικες, εθνοτικες και πολιτισμικες διαφορες προκειμενου να δημιουργηθει μια περιφερειακη ζωνη απο μικρα ευκολα ελεγχομενα κρατιδια καθως θεωρει οτι ενωμενα και κυριαρχα κρατη που μπορουν να εκμεταλλευτουν τις πλουτοπαραγωγικες τους πηγες αποτελουν γεωστρατηγικη απειλη στα σχεδια της Ισραηλινης ηγεμονιας στην περιοχη. Δεν εχει σημασια αν οι μειονοτητες ειναι Κοπτες της Αιγυπτου, χριστιανοι του Σουδαν, Κουρδοι του Ιραν, Μαρονιτες της Συριας η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ αν εξυπηρετουνται ετσι τα συμφεροντα τους για διαιρεση και αποσχιση. Και για οποιον αναρωτιεται τι συμφερον εχει το Ισραηλ απο τη διαιρεση του Σουδαν η την αποδυναμωση της Ελλαδας η και αποσχιση ακομα Ελληνικων περιοχων προφανως δεν καταλαβαινει την εννοια του Στρατηγικου βαθους. Υπαρχει λογος λοιπον που γινονται ολα αυτα εναντιον της χωρας μας τον τελευταιο καιρο, απο την οικονομικη καταστροφη που της επιβαλλεται, την πληρη καταρρευση του γεωπολιτικου της ρολου μεχρι την αρπαγη των πλουτοπαραγωγικων της πηγων προκειμενου να αποδυναμωθει πληρως και να γινει ενα ερμαιο στις ορεξεις των Ισραηλινων που θελουν να τη χρησιμοποιησουν ως υποτατικτικο προκειμενου να φερουν σε περας τον γεωπολιτικο τους σχεδιασμο. Η Ελλαδα μην οντας πια μερος της Ευρωπης και του Ευρω (πραγμα που θα γινει συντομα), μεσω της τεχνητης καταστροφης που της επιβληθηκε απο τον Σιωνιστη πρακτορα Παπανδρεου, ερχεται ολο και πιο κοντα στην περιοχη της μεσης Ανατολης και στην αγκαλια του Ισραηλ γινομενη ουσιαστικα αποικια. Και φυσικα η Τουρκια αποτελει, μαζι με τη Σαουδικη Αραβια, τον πιο ισχυρο συμμαχο του Ισραηλ στο σχεδιασμο αυτο αφου συνεργαζονται απο κοινου στην αποθεσταροποιηση και την αλλαγη καθεστωτων στην περιοχη. Αν η Τουρκια ηταν οντως "εχθρος" του Ισραηλ θα ειχε καταρκεματαστει προ πολλου και οι Κουρδοι της Τουρκιας θα ηταν ειχαν τωρα δικο τους κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (συνεχεια)

    Ειναι μια στρατηγικη που τα ιδια τα Ισραηλινα think tanks εχουν παραδεχθει πριν πολλα χρονια οτι επιδιωκουν και οπως βλεπουμε εφαρμοζει σημερα κατα γραμμα η Σιωνιστικη ηγεσια, χωρις φυσικα να σημαινει οτι περιοριζεται μονο στον Αραβικο κοσμο:

    "As a centralized body, Egypt is already a corpse, especially if one takes account of the ever more violent confrontation between muslims and christians. Its division into distinct geographical provinces must be our political objective for the 90's, on the western front.

    Once Egypt has been thus dislocated and deprived of central power, countries like Libya, Sudan and others farther away will experience the same dissolution. The formation of a Coptic state in Upper Egypt, and of small regional entities of little size is the key to a historic development which has been slowed down by the peace agreement, but is inescapable in the long term."

    http://www.rafed.net/en/index.php?option=com_content&view=article&id=3627%3Athe-founding-myths-of-israeli-politics&catid=231&Itemid=973&limitstart=4

    Για το Σουδαν συγκεκριμενα αλλα και το pattern γενικα που οι οι Ισραηλινοι εφαρμοζουν και στη χωρα μας αλλα και τη Κυπρο διαβαστε εδω:

    http://empirestrikesblack.com/2012/01/israelis-can-tell-the-whole-story-of-sudans-division-they-wrote-the-script-and-trained-the-actors/

    Eνα κατακλειδι οποιος "πατριωτης" πιστευει οτι η Ελλαδα πρεπει να παραμεινει "συμμαχος" με ΗΠΑ-Ισραηλ ειναι η απλα αφελης και ασχετος η συνειδητα προδοτης τυπου Πασοκ-Παπανδρεου που επιδιωκουν την πολιτικη αυτη και του αξιζει η αναλογη μεταχειρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ελληνικό πρόβλημα, ανέδειξε κατά κάποιον τρόπο τις αδυναμίες της ΕΕ.
    Το θέμα συμμαχίας μας με το Ισραήλ, όμως, δεν είναι μονοδιάστατο, γι΄αυτό ίσως δεν πρέπει να δαιμονοποιείται.
    Βασικά, αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι, είναι ότι η δική μας χώρα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον και γεωπολιτικό κυρίως, για πολλούς.
    Καθένας βέβαια, ερίζει με τον δικό του τρόπο, είτε γιατί θέλει να μας θέσει υπό τον απόλυτο έλεγχό του, είτε για να εξασφαλίσει σύνδεση των συμφερόντων του μαζί μας.
    Η περίπτωση ΓΑΠ, είναι ξεχωριστή διότι υπεισέρχονται μέσα, παιχνίδια κερδοσκόπων που δεν ενδιαφέρονται για συμμαχίες μονίμου βάσεως, αλλά για την τσέπη τους σήμερα και αύριο. Αυτοί δεν βλέπουν μακριά, ούτε έχουν μνήμη. Μόνο να μετράνε ξέρουν τα κέρδη από τα ασφάλιστρα κινδύνου.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γραφεις Brodie:
    >>"...Eνα κατακλειδι οποιος "πατριωτης" πιστευει οτι η Ελλαδα πρεπει να παραμεινει "συμμαχος" με ΗΠΑ-Ισραηλ ειναι η απλα αφελης και ασχετος η συνειδητα προδοτης τυπου Πασοκ-Παπανδρεου που επιδιωκουν την πολιτικη αυτη και του αξιζει η αναλογη μεταχειρηση..."<<

    Μπα, "ΕΕ και ΝΑΤΟ, το ιδιο συνδικατο!"

    Ευχαριστως θα βγουμε απο την ΕΕ, για να αγκαλιασουμε προοδευτικα τα ισλαμοφασιστικα και βοριοκορεατικα αδερφια μας!

    Καλα καρναβαλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Δημοκριτε

    Οι μονοι "Ισλαμοφασιστες" που υπαρχουν ειναι αυτοι που οι Αμερικανοτουρκοεβραιοι δημιουργησαν στο Κοσοβο, τη Βοσνια, τη Λιβυη και τωρα τη Συρια, και αν χρειαστει και στη Θρακη, προκειμενου να διαλυσουν κυριαρχα κρατη και να σπειρουν εμφυλιο πολεμο ωστε να αντικαταστασησουν μετριοπαθη καθεστωτα με φανατικους Ισλαμιστες βαση του σεναριου για "συγκρουση των πολιτισμων" το οποιο θα κορυφωθει με εναν τριτο παγκοσμιο πολεμο απο οπου - βαση του σεναριου - θα προκυψει ενα Ισραηλ απο το Νειλο μεχρι τον Ευφρατη ως η μονη νεα παγκοσμια υπερδυναμη με ελεγχο ολων των πλουτοπαραγωγικων πηγων της Μεσης Ανατολης και της Ανατολικης μεσογειο, συμπεριλαμβανωμενων φυσικα και της Ελλαδας και της Κυπρου.Το Ισλαμ ειναι θρησκεια της ειρηνης αρκει φυσικα να του δωσεις την ευκαιρια να το αποδειξει και να μην τους κηρυττεις πολεμο συνεχεια. Οι Εβραιοι που ειναι σε δεκαπλασιο βαθμο πιο εξυπνοι απο εσενα σου εστειλαν σε συνεργασια με τους Τουρκους και τους Σαουδαραβες μερικους απλυτους Μουσουλμανους που η κυβερνηση του Πασοκ επιτηδες συντηρει και ενθαρυννει το θρησκευτικο τους φανατισμο, βαζοντας τους πχ να προσευχονται μερα μεσημερι στο κεντρο της Αθηνας, προκειμενου ο αφελης πατριωτης οπως εσυ να φοβηθει και να νομισει οτι δεν υπαρχει ζωη μακρια απο το Ισραηλ και πρεπει να πολεμεσουμε μαζι τους Μουσουλμανους. Ξερεις, οπως δεν υπαρχει και ζωη χωρις το μνημονιο που λενε και οι ρουφιανοι. Μεχρι να φτασεις τους 5 εκατομμυρια ανεργους και να βλεπεις σκελετωμενα πτωματα στο δρομο. Οπως δεν υπηρχε και μελλον χωρις το σχεδιο Αναν που παλι ελεγαν οι ιδιοι ρουφιανοι που τωρα στηριζουν τα μνημονια και τη συμμαχια με ΗΠΑ Ισραηλ. Ολα τα δεινα απο την Κυπρο το 74 μεχρι τη σημερινη καταστροφη, που αν δεν αλλαξει κατι θα εξελιχθει σε απολυτο αφανισμο του Ελληνισμου, ειναι επιδιωξη των φιλων σου των Αμερικανο-Εβραιων που εβαλαν τον ΓΑΠ στη εξουσια να καταστρεψει την Ελλαδα για να εξυπηρετηθουν τα σχεδια τους.Αν λοιπον κοφτεσαι τοσο πολυ για την ασφαλεια και το μελλον του Ισραηλ πηγαινε εκει να πολεμησεις για παρτι του και δωσε και χαιρετισμους στον αρχηγο σου τον Γιωργακη τον Παπανδρεου που ειναι εκει καθε βδομαδα να δωσει αναφορα και να παρει οδηγιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (συνεχεια)

    Οι Ευρωπαιοι ειναι πανηλιθιοι, δεν εχουν ιδεα το ποσο οι Αμερικανοι τους περιφρονουν, και ειναι παντελως ανυποψιαστοι για το παιχνιδι του τους επαιξαν μεσω του ΓΑΠ προκειμενου να διαλυσουν την Ευρωζωνη επειδη οι Αμερικανοι βλεπουν ακομα και τις "φιλικες" γεωπολιτικες δυναμεις οπως η Ενωμενη Ευρωπη ως απειλη.

    Με λιγα λογια αν με καποιο τροπο η Ελλαδα μπορουσε συντομα να προσχωρησει στο μπλοκ Ρωσιας-Κινας-Ιραν τα προβληματα μας θα λυνοντουσαν αμεσως ως δια μαγειας και ολα θα εμοιαζαν κακο ονειρο. Ειναι χωρες που νοιαζονται για πραγματικα αμοιβαια συμφερουσες συνεργασιες (οπως εδειξε πχ η συνεργασια Καραμανλη-Πουτιν) και οχι να σε καταστρεψουν ανεβαζοντας στην εξουσια δοσιλογους που εξυπηρετουν εχθρικα συμφεροντα οπως ο Παπανδρεου. Τα συμφεροντα μας ειναι αντιθετα με αυτα Αμερικης Ισραηλ οπως απεδειξα. Και κοιταξτε τι παθαινουν οι "φιλοι" της Αμερικης και του Ισραηλ οπως η Γεωργια. Προφανως ο Δημοκριτος θελει και η Ελλαδα να εχει την ιδια καταληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ελίνα

    Αν νομιζεις οτι η ολη ιστορια με την Ελλαδα στηθηκε για μερικα ψωροεκατομμυρια και οτι αυτοι που σχεδιασαν την καταστροφη της δεν βλεπουν μακρια τοτε, συγγνωμη και για την εκφραση, αλλα εισαι βαθια νυχτωμενη. Η Ελληνικη κριση εχει σχεση με ολα τα δραματικα που συμβαινουν στον πλανητη αυτη τη στιγμη, απο την αραβικη ανοιξη, την προσπαθεια περιορισμου του γεωπολιτικου ρολου της Ρωσιας στην Ευρωπη και τη Μεση Ανατολη, την κοντρα Ιραν-Ισραηλ, και τη διατηρηση του δολλαριου ως παγκοσμιου αποθεματικου. Αλλα δυστυχως η συντριπτικη πλειοψηφια των Ελληνων πασχει απο εσωστρεφη μιζερια και μυωπια και αλλοιθωριζει οταν προσπαθει να δει τι γινεται παραπερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Brodie

    Καλά έκανες και εκδηλώθηκες λοιπόν!
    Το σύστημά σου, γνωστό. Επιθετική απαξίωση, προσβολή, αποπροσανατολισμός της συζήτησης προς τα εκεί που "δεν μας συμφέρει" και όλα τα συναφή. Και στο βάθος, το γνωστό μήνυμα "οποιος δεν συμφωνεί μαζί σου, είναι ηλίθιος, νυχτωμένος κλπ".
    Λυπάμαι, αλλά χρόνος για τέτοιες μικροπρέπειες, δεν υπάρχει.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γραφεις Brodie:

    >>Οι μονοι "Ισλαμοφασιστες" που υπαρχουν ειναι αυτοι που οι Αμερικανοτουρκοεβραιοι δημιουργησαν στο Κοσοβο, τη Βοσνια, τη Λιβυη και τωρα τη Συρια, και αν χρειαστει και στη Θρακη, προκειμενου να διαλυσουν κυριαρχα κρατη και να σπειρουν εμφυλιο πολεμο ωστε να αντικαταστασησουν μετριοπαθη καθεστωτα με φανατικους Ισλαμιστες βαση του σεναριου για "συγκρουση των πολιτισμων"...<<

    Ξερουμε πως οι Αμερικανοι χρησιμοποιουν τους τζιχαντιστες για δικους τους λογους, αποδεδειγμενα βεβαια και εις βαρος τους.

    - Ianus, "Maybe...",
    Reader comment on item: Qaddafi's Ignominious End
    http://www.danielpipes.org/comments/191055

    >>...το οποιο θα κορυφωθει με εναν τριτο παγκοσμιο πολεμο απο οπου - βαση του σεναριου - θα προκυψει ενα Ισραηλ απο το Νειλο μεχρι τον Ευφρατη ως η μονη νεα παγκοσμια υπερδυναμη με ελεγχο ολων των πλουτοπαραγωγικων πηγων της Μεσης Ανατολης και της Ανατολικης μεσογειο, συμπεριλαμβανωμενων φυσικα και της Ελλαδας και της Κυπρου.<<

    Τι ωραια δηλαδη, να ειχαμε εμεις τα κοτσια τους, ετσι δεν ειναι;

    >>Το Ισλαμ ειναι θρησκεια της ειρηνης αρκει φυσικα να του δωσεις την ευκαιρια να το αποδειξει και να μην τους κηρυττεις πολεμο συνεχεια.<<

    Εδω τα χανουμε βεβαια ...

    - Ali Sina, "Islam is Fascism"
    http://alisina.org/islam-is-fascism/

    >>Οι Εβραιοι που ειναι σε δεκαπλασιο βαθμο πιο εξυπνοι απο εσενα σου εστειλαν σε συνεργασια με τους Τουρκους και τους Σαουδαραβες μερικους απλυτους Μουσουλμανους που η κυβερνηση του Πασοκ επιτηδες συντηρει και ενθαρυννει το θρησκευτικο τους φανατισμο, βαζοντας τους πχ να προσευχονται μερα μεσημερι στο κεντρο της Αθηνας, προκειμενου ο αφελης πατριωτης οπως εσυ να φοβηθει και να νομισει οτι δεν υπαρχει ζωη μακρια απο το Ισραηλ και πρεπει να πολεμεσουμε μαζι τους Μουσουλμανους ...<<

    Τωρα μαλιστα, μας φταινε οι Αι-Βασιληδες και τα UFO για τα χαλια μας.

    Κατα τα αλλα, αρλουμπες - προοδευτικες, Οθωμανο-Σοβιετικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.