14/2/12

Μέρκελ προς Γκρούεφσκι : "Βρείτε τα με την Ελλάδα"

Του έκοψε τον βήχα του πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολας Γκρουέφσκι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, χωρίς προηγούμενη επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα, για το θέμα της ονομασίας.Όπως αναφέρει το entopios.gr, κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ο Νίκολας Γκρούεφσκι, ζήτησε την υποστήριξη της Γερμανίας προκειμένου στην σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Μάιο στο Σικάγο των ΗΠΑ, να αποφασιστεί η ένταξη της χώρας του, που «πάγωσε» το 2008 και την τότε ομόφωνη απόφαση της συμμαχίας.


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, αναφέρθηκε και στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, την οποία η Μέρκελ χαρακτήρισε “σημαντική”, επισημαίνοντας ωστόσο πως θα πρέπει να βοηθήσει στις προσπάθειες για επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα.Νωρίτερα από τα Σκόπια και η βοηθός του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Στεφανί Μπαμπστ,εξέφρασε την ίδια θέση.

«Τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, όταν επιλυθεί η διαφορά της ονομασίας με την Ελλάδα» δήλωσε, επισημαίνοντας πως η απόφαση της συνόδου στο Βουκουρέστι το 2008, είναι σε ισχύ. Η αξιωματούχος του ΝΑΤΟ βρέθηκε στα Σκόπια στο πλαίσιο συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Ολόκληρη του ψηφίσματος 1325 του ΟΗΕ – ένα επίπεδο βιωσιμότητας». Η ίδια, απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης ακόμη και ως ΠΓΔΜ στο Ευρωατλαντικό Σύμφωνο, εμμένοντας πως πρέπει πρώτα να επιλυθεί η διαφορά.

1 σχόλιο:

  1. Μισογεμάτο Ή Μισοάδειο το ποτήρι;

    Αγκ. Μέρκελ: Στηρίζει τα Σκόπια, έχει άποψη και για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ
    http://www.inews.gr/226/agk-merkel-stirizei-ta-skopia-echei-apopsi-kai-gia-to-thema-tis-onomasias-tis-pgdm.htm

    ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ;

    Τον περασμένο Αύγουστο η Άνγκελα Μέρκελ είχε αποκαλέσει «Μακεδονία» τα Σκόπια. «Εάν κάποιες χώρες έχουν χρέη, δεν θα αφήσουμε τις άλλες στον προθάλαμο (σ.σ. της ΕΕ) εξαιτίας αυτού. Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, η Σερβία να συνεργάζεται με το Κόσοβο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να εκλέξει κυβέρνηση, η Μακεδονία να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα γύρω από το όνομα» είχε πει η Γερμανίδα καγκελάριος.

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ-2

    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.