21/2/12

Ποιος αλήθεια δείχνει το δρόμο;

ΝΙΚΟΣ ΕΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ
Καρδιολόγος
Πριν από κάποια χρόνια, ο νυν πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν Δήμαρχος Κωνσταντινουπόλεως. Στον χαιρετισμό του σε Παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο του οποίου Πρόεδρος ήταν γνωστός Έλληνας Καθηγητής, μίλησε για την Πόλη σαν να μην είχε άλλη ιστορία πλην της τουρκικής. Τότε ο Καθηγητής, πήρε το λόγο κι έκανε μία συνοπτική αναφορά στην πραγματική Ιστορία, πώς πρωτοδημιουργήθηκε η Πόλη από τον Βύζαντα και πως εξελίχθηκε μέχρι τις μέρες μας.
Βλέποντας την παγωμάρα στο ακροατήριο ο Δήμαρχος πήρε πάλι τον λόγο και είπε ότι θα ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακηρύξει τον Καθηγητή Επίτιμο δημότη, διότι εκτός από ιατρός διεθνούς ακτινοβολίας είναι και άριστος γνώστης της ιστορίας της Πόλης. Και καταχειροκροτήθηκε.
Μετά πολλών τυμπανοκρουσιών και εγκωμιαστικών σχολίων επληροφορήθη το Πανελλήνιον ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομικών την επιθυμία του να παραιτηθεί της προεδρικής χορηγίας και του εζήτησε να προβεί στις δέουσες ενέργειες....
Οι επί δύο χρόνια κραυγές αγωνίας των συνταξιούχων που πεινούν καθώς και ποικίλες υποδείξεις για χειρονομίες παραδειγματισμού από τους ηγήτορες, φαίνεται ότι δεν πέρασαν τα τείχη προστασίας του προεδρικού μεγάρου.
Τώρα δε που λήγει η δεύτερη θητεία και δεν γνωρίζουμε τι άλλες συντάξεις εισπράττει, εδέησε να γνωστοποιήσει στον υπεύθυνο Οικονομικών κλπ. κλπ.
Είναι περιττό να αναφέρω ότι ο Έλληνας Καθηγητής δεν έγινε ποτέ επίτιμος δημότης Κωνσταντινουπόλεως. Κατ’ αναλογίαν, φαίνεται ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για υλοποίηση της αιφνίδιας και «επείγουσας επιθυμίας» του προέδρου προβλέπεται να είναι τόσο περίπλοκες και χρονοβόρες που δεν φαίνεται ότι θα τελεσφορήσουν ποτέ.
Χιλιάδες ανώνυμοι πολίτες προσφέρουν καθημερινά και αθόρυβα, συχνά από το υστέρημά τους, στις Μητροπόλεις, στα καλάθια των υπεραγορών και αλλού τη βοήθειά τους για τους αναξιοπαθούντες.
Αν ήθελε άμεσα (sic) ο κ. Πρόεδρος να προβεί σε κάποια χειρονομία, θα μπορούσε αυτά που εισπράττει και μάλιστα αφορολόγητα, να τα καταθέτει κάπου που υπάρχει πραγματική ανάγκη. Ιδρύματα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες δεν έχουν χρήματα για μισθοδοσία, στοιχειώδη επιδόματα για επιβίωση πραγματικών αναπήρων περικόπτονται, Παιδικοί Σταθμοί κλείνουν….. Και ας μην περάσει απαρατήρητο ότι η Ελλάδα μπαίνει στην  πρωτοπορία των αυτοκτονιών απελπισμένων πολιτών της.
Καλό θα ήταν λοιπόν, να περιμένουμε να δούμε έργα και όχι απλές εξαγγελίες. Μην μείνουμε κι εμείς με το χειροκρότημα όπως οι σύνεδροι ιατροί της Κωνσταντινουπόλεως.

3 σχόλια:

  1. Γεγονός είναι ότι όσο δεν υπάρχει μια (Μ.Κ.Ο) ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ή έστω και ένα υβριδιακό κίνημα νομικής υποστήριξης των πολιτών, από νομικούς και πολίτες κατά των διαπλεκόμενων στη διαφθορά, που να αναλαμβάνει την ποινική δίωξη των συνεργών και των κατάχρηστών της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, ΟΥΤΕ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ο κ. Παπούλιας που καλεί σε πράξεις, προκειμένου να παταχθεί το νοσηρό αυτό φαινόμενο, ΟΥΤΕ οι κονδυλοφόροι της ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΣ μπορούν να προσφέρουν επι της ουσίας, ΚΑΙ ΔΗ από τι στιγμή που ΟΥΤΕ οι συνταγματολόγοι νοιάζονται για καταγλελίες που ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ αποδεικνύουν ΑΚΟΜΑ και ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για πολιτικοδοκονομικά κυκλώματα που ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ αυτή τούτη τη στιγμή στους ΟΓΑ και τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ο ΠΟΛΙΤΗΣ βρίσκετε στο ΕΛΕΟΣ των διαπλεκόμενων ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΔΩΝ
    της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ είναι γι΄αυτούς ΤΟ ΛΑΦΥΡΟ ΕΝΟΣ ΠΤΩΜΑΤΟΣ για την ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΟΡΔΩΝ αστέρων της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ για την ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ,
    και ΤΟΤΕ ελείψη εισαγγελικής παρέμβασης, ΕΠΙΠΛΕΩΝ των στηθογροπημάτων τους για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας, τα ΛΑΥΡΑΚΙΑ ΠΛΕΟΥΝ σε ΠΕΛΑΓΗ πολιτικοδικονομικής ΕΥΘΥΜΙΑΣ

    Αυτό τον ειδικό φάκελο στο αρχείου του Δήμου Σκύρου ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ ΠΟΤΕ?

    (ΜΙΧΑΗΛ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ‘‘ΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΝ ΕΡΓΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΣΚΥΡΟΥ’’ ΜΙΑΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ 1934-1940. Εν ΑΘΗΝΑΣ 1941)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς όλο έργα περιμένουμε, αλλά φαίνεται ότι η επένδυση σε επικοινωνιακά τρύκ, είναι υπεράνω όλων σήμερα.
    Αρχής γενομένης από το "λεφτά υπάρχουν.." και το άλλο τραγελαφικό "πρώτα ο πολίτης". (στο δεύτερο, ξέχασαν να προσθέσουν δίπλα στο πολίτης και το λήμμα "υποζύγιο" για διευκρίνιση!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.