14/2/12

Ετοιμάζουν την επίσκεψη Νετανιάχου

ΦΘΑΝΕΙτην Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, στην Κύπρο για επίσκεψη ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Η επίσκεψη αναμένεται να επισφραγισθεί με τη διαμόρφωση άξονα στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, στον οποίον προστίθεται ως τρίτος εταίρος η Αθήνα, εάν και εφόσον υπάρξουν κινήσεις και από το ελλαδικό κράτος.
Στη διάρκεια της επίσκεψης Νετανιάχου αναμένεται να επισημοποιηθεί η στενή συνεργασία στον οικονομικό τομέα, να ληφθούν αποφάσεις για την από κοινού αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων των δύο χωρών, αλλά και σημαντικές αποφάσεις στρατιωτικής συνεργασίας. Αναμένεται ότι θα υπογραφεί και η συμφωνία για την έρευνα και διάσωση, που έχει μονογραφηθεί προσφάτως στη Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβρη, και εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ, επίσκεψη στη Λευκωσία είχε πραγματοποιήσει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Σιμόν Πέρες, ο οποίος σύντομα αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χααρέτζ», ο Μπ. Νετανιάχου στις επαφές του θα επικεντρωθεί στη συνεργασία των δύο χωρών στις γεωτρήσεις και στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, ενώ θέμα συζήτησης θα αποτελέσει και ο συντονισμός σε θέματα ασφάλειας. Σημειώνεται ότι η επίσκεψη θα είναι ολιγόωρη.
http://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.