23/2/12

Έρογλου: Οι Ελληνοκύπριοι ζουν σε ένα όνειρο

«Οι Ελληνοκύπριοι ζουν σε ένα όνειρο και λένε ψέματα στον κόσμο τους ότι θα γυρίσουν στους τόπους τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, και υποστήριξε πως δεν είναι δυνατή η επιστροφή των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη.
«Οι Ελληνοκύπριοι ζουν σε ένα όνειρο και λένε ψέματα στον κόσμο τους ότι θα γυρίσουν στους τόπους τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, και υποστήριξε πως δεν είναι δυνατή η επιστροφή των Ελληνοκυπρίων, καθώς το «κράτος» που δημιουργήθηκε στο βορρά πήρε την δική του οικονομικο-κοινωνική μορφή.
Η ελληνοκυπριακή πλευρά «νομίζει πως κατέχει ολόκληρη την Κύπρο», παρατήρησε, για να σημειώσει ότι ο ίδιος βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την συναίσθηση ότι έχει «κράτος» κι αυτό του δίνει δύναμη.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υπενθύμισε ότι στην Κύπρο υπάρχουν «δύο κράτη και δύο λαοί» και μια συμφωνία μπορεί να κρατηθεί ζωντανή εάν αντιμετωπίζει τις πραγματικότητες στο νησί.
Τέλος, όπως ισχυρίζεται, ο ίδιος επιζητεί «μια λύση που θα κάνει τους Τουρκοκύπριους να ζουν με άνεση και ασφάλεια», ενώ η Τουρκία δεν επεμβαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παρόλο που υπάρχει διάλογος μεταξύ τους.
Πηγή: ΚΥΠΕ, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.