10/2/12

Υπεγράφη το Π.Δ. για την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων


Υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Προεδρικό Διάταγμα «Σύσταση της Ανώνυμης Εταιρίας, με την επωνυμία: «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων ΑΕ (ΕΔΕΥ ΑΕ) - Κατάρτιση Καταστατικού Αυτής».

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, στους σκοπούς της εταιρείας περιλαμβάνονται:
- Η διαχείριση, για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση, των υδρογονανθράκων στις χερσαίες, υπολίμνιες και υποθαλάσσιες περιοχές, στις οποίες η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα.
- Η διαχείριση, ο έλεγχος και η παρακολούθηση, όλων των σχετικών συμβάσεων, που έχουν συναφθεί στο παρελθόν, από το Δημόσιο ή για λογαριασμό αυτού με τρίτους.
- Η διερεύνηση και αξιολόγηση του δυναμικού της χώρας σε υδρογονάνθρακες, καθώς και ο προγραμματισμός της ανάθεσης και η επίβλεψη εργασιών διερεύνησης και αξιολόγησης του δυναμικού αυτής.
- Η διάρκεια της εταιρίας ορίζεται σε 99 έτη, ενώ το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ, το οποίο καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο με μετρητά σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις.
- Για το μετοχικό κεφάλαιο, εκδίδεται μία μετοχή, ονομαστική, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία είναι αμεταβίβαστη.
- Η εταιρία διοικείται από διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ), το οποίο αποτελείται από 7 μέλη, που διακρίνονται για την επιστημονική τους κατάρτιση και την επαγγελματική- διοικητική τους ικανότητα και διαθέτουν γνώση και εμπειρία στον ενεργειακό τομέα και κατά προτίμηση, στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Επισημαίνεται ότι, τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων των μελών του δ.σ., σύμφωνα με το ν. 4001/2011.
Πηγή

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.