16/2/12

Κινέζικα θα μαθαίνουν οι αλβανοί μαθητές

Η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε το νέο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, βασιζόμενη στις αρχές του ΟΟΣΑ.Ο πρωθυπουργός, Σάλι Μπόρεσα δήλωσε ότι ο νόμος αυτός αποδίδει μεγάλη σημασία στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, καθώς περιγράφει τους Αλβανούς πολίτες ως «πολύγλωσσους».Ο κ. Μπόρεσα τόνισε ότι τα κινέζικα πρέπει να διδάσκονται ως δεύτερη γλώσσα στα σχολεία της χώρας, μαζί με τα γερμανικά και τα ισπανικά.


Το νομοσχέδιο προβλέπει την εκμάθηση δύο ξένων γλωσσών και αυτή είναι μια σημαντική διάσταση της εκπαίδευσης των παιδιών μας», δήλωσε ο κ. Μπόρεσα και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να μιλήσει με τόση ευκολία ξένες γλώσσες όσο οι Αλβανοί, είτε αγγλοσαξονικές, νεολατινικές, κινέζικες και σλαβικές».Πρόσθεσε, δε, ότι «οι μισθοί των εκπαιδευτικών έχουν αυξηθεί κατά 120%».
http://www.nooz.gr/

1 σχόλιο:

  1. >Σάλι Μπόρεσα<

    Ναι, με τα σάλια του μπόρεσε πολλά, ο γλοιώδης! :-)

    Να πώς διαδίδονται τα λάθη στο διαδίκτυο. Αυτό το άρθρο υπάρχει παντού και κανείς δεν διόρθωσε το "Σάλι Μπόρεσα" στο σωστό Σαλί Μπερίσα. Δεν νομίζω να πρόκειται για άλλον, διότι αυτός είναι ο πρωθυπουργός της γείτονος από το 2005.

    >καθώς περιγράφει τους Αλβανούς πολίτες ως «πολύγλωσσους»<

    Εγώ θα τους περιέγραφα σαν "πλατύγλωσσους", διότι πάντα φροντίζουν να γλείφουν τον εκάστοτε ισχυρό (τρεχόντως του Αμερικανούς, παλαιότερα τους Ιταλούς, τους Οθωμανούς κλπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.