18/2/12

Νετανιάχου και δίδυμο Ε/κ - Ελλάδος

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣτου Ισραήλ με την Τουρκία είναι αρκετά τεταμένες, κάτι που θέλουν να εκμεταλλευτούν Ε/κ και Ελλαδίτες με τη σκέψη ότι ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου. Το δίδυμο αυτό έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με το Ισραήλ. Σκεφθήκατε τι σημαίνουν οι εμπορικές και αμυντικές συμφωνίες που υπογράφτηκαν μεταξύ Ισραήλ και Κυπριακής Δημοκρατίας; Το Ισραήλ έχει αναλάβει την ασφάλεια των πηγών φυσικού αερίου και πετρελαίου που βρίσκονται στα ανοικτά της νότιας Κύπρου, ενώ παράλληλα διενεργεί κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Το Ισραήλ είναι ο δορυφόρος της Αμερικής στη Μέση Ανατολή. Είναι έτοιμο να αναμετρηθεί με την Τουρκία και αυτό το αποκαλύπτει με την πολιτική που ακολουθεί. Από πού πηγάζει αυτό το θράσος και θάρρος; Φυσικά από την Ουάσινγκτον και το Πεντάγωνο.Ο θείος Σαμ σκέπτεται και τον έμπιστο φίλο του, την Τουρκία και ως εκ τούτου δεν επιτρέπει μια θερμή σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, την οποία θεωρεί ως το κάστρο της στη Μέση Ανατολή. Σε δεδομένη στιγμή χαϊδεύει και τις δύο χώρες. Ποιος ο κύριος στόχος του παιγνιδιού που παίζεται στη Μέση Ανατολή; Αν μελετήσετε προσεκτικά θα διαπιστώσετε ότι στόχος των ΗΠΑ είναι να διεισδύσουν στο εσωτερικό της Συρίας και του Ιράν και να καταφέρουν πλήγματα εκ των έσω. Για να το πετύχουν έχουν ανάγκη των δύο σημαντικών τους συμμάχων, της Τουρκίας και του Ισραήλ. Κάποτε ο Ερντογάν είχε πει «μηδενικά προβλήματα με τους γείτονές μας». Η κατάσταση όμως διαμορφώνεται διαφορετικά. Προβλήματα με τις Συρία, Ισραήλ, Κύπρο επίσης με Γαλλία και ΕΕ. 

Η Τουρκία θα μπορούσε να συγκατατεθεί σε μια διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό που παραμένει άλυτο για μισό αιώνα.Τις μέρες μας η ε/κ πλευρά ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Υπέρ ποιας πλευράς κλίνει η πλάστιγγα; Αν συγκληθεί πενταμελής ή πολυμερής διάσκεψη για το Κυπριακό, από ποια χώρα θα υποστηριχθεί η Τουρκία; Πώς θα συμπεριφερθούν τα 5 μόνιμα μέλη του ΣΑ; Η Ρωσία και Κίνα φλερτάρουν με τους Ε/κ, τους παραχωρούν δάνεια, συνομολογούν συμφωνίες. Πρόσφατα ένας γνωστός Άγγλος δημοσιογράφος απεκάλεσε την Κύπρο «Λιμασολγραντ» λέγοντας ότι η Λεμεσός ξεπέρασε και το Στάλινγκραντ.  
Η Κυπριακή Δημοκρατία πέτυχε να πάρει με το μέρος της τη Ρωσία, το Ισραήλ ακόμη και κάποια αραβικά κράτη. Με τη διπλωματία, τα λόμπι και την προπαγάνδα προχωρά με σταθερά βήματα. Το ίδιο και στον οικονομικό τομέα . Έχει τσιμεντώσει τη θέση της στη διεθνή αρένα αναπτύσσοντας απίστευτα φιλικές σχέσεις με το Ισραήλ . Στο θέμα του φυσικού αερίου συνεργάζεται με Ισραήλ και τις ΗΠΑ.  
 Δεν θα πρέπει να ελπίζουμε σε κάποιο αποτελέσμα και στις νέες συναντήσεις. Θα περάσει και ο Φεβρουάριος με άλυτο το πρόβλημα. Είναι η ώρα Τουρκία και τ/κ διοίκηση να ενημερώσουν τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Ντάουνερ ότι σύμφωνα με τις συμφωνίες του ’60 ο τ/κ «λαός» είναι επίσημα συνεταίρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άρθρο του Οζτζάν Οζτζανχάν στη Σταρ 

1 σχόλιο:

  1. Λέει "..Είναι η ώρα Τουρκία και τ/κ διοίκηση να ενημερώσουν τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Ντάουνερ ότι σύμφωνα με τις συμφωνίες του ’60 ο τ/κ «λαός» είναι επίσημα συνεταίρος της Κυπριακής Δημοκρατίας..", είναι αυτό το συνεταίρος που έκανε τα μπατζανάκια να φαγωθούν? για τη μοιρασιά της προίκας που θα αφήναν στα παιδιά τους, ΕΝΩ η πεθερά σου λέει άστους!! όσο πιο πολύ τσακώνονται τόσω περισσότερη προίκα θα πάρουν οι κόρες μου συνεταιρικά, αυτο το συνεταίρος θέλει προσδιορισμό στο ποσοστό συμμετοχής και τη βαρύτητα του λόγου στη γενινή συνεύλευση, τώρα φύγαν τα μπατζανάκια και το λόγο τον έχει η πεθερά με τοις κόρες, και βέβαια είναι το απομεινάρι της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία, που έχασε τη δόξα του πρόσφατου παράγοντα στην περιοχή, κι όχι η Έλλάδα, με την Κρήτη και οι Κύπριοι, που πάντα οι αργυραμοιβοί το είχαν σαν στόχο να αγοράσουν με τα ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΑ χρεωλύσια για να δημιουργήσουν ένα ΠΥΡΗΝΙΚΟ άσυλο για την προστασία φύλαξη και διαχείρηση των ακάλυπτων επιταγών τους και των τομαριών τους.

    Δες τώρα πως από την κερκόπόρτα του διαίρει και βασίλευαι των αργυραμοιβών, οι ιδιοκτήτες του το Ισραήλ, και της ιδιωτικής τους τράπεζας αυτή τη "ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλάδας", ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα εξαργυρώσουν τελεσίδικα τη μετουσίωση των ακάλυπτων επιταγών τους ΚΑΙ θα πάρουν την πλειψηφία του μετοχικού κεφαλαίου ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ σε ξένη ΑΟΖώνα, πάνω στα κόκκαλα των αγωνιστών της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ, που για χάρι τους διαλύσαμε την Οθωμανική Αυτοκρατορία την ίδια ώρα που αυτοί κάναν μπίζνες με διάσπαρτα τα νεκρά κορμιά των αγωνιστών στα παιδία των μαχών.

    Διαφωτιστικό το άρθρο κατά βάθος, τι λέει, έξω από σχολεία μοιράζαν στους μαθητές δωρεάν το χασίσι για να προλειάνουν το έδαφος της εξάρτησης τους.

    Ισχύει και στη πολιτική το "πατέρα δώ μου τους κόπους σου να σε τιμήσω με το πως τα διασκεδάζουν" κι όταν "έχεις"! οι "φίλοι" μέχρι να σε βάλουν χέρι,, και θεριακλήδες προστάτες το παίζουν αλλά και ρίχνουν άδεια να πιάσουν γεμάτα, μέχρι να σε απαλύνουν τη μαλακία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.