16/2/12

Σιλβάν Σαλόμ: Ισραήλ-Τουρκία Τανγκό για δύο

Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σιλβάν Σαλόμ δήλωσε ότι οι καλές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας είναι σημαντικές τόσο για του δύο λαούς όσο και για την  σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή .Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας,  ο Σαλόμ υπενθύμισε ότι η χώρα του έχει  διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία  από το 1951
."Είχαμε πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία για πολλά χρόνια, αλλά η στάση της προς το Ισραήλ έχει αλλάξει σήμερα. Αν με ρωτήσετε για το τι χρειάζεται για να βελτιωθούν οι σχέσεις και πάλι  θα απαντήσω με το αμερικανικό ρητό: Χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό. Σίγουρα υπάρχει ανάγκη για την Τουρκία να λάβει μέτρα στο πλαίσιο αυτό. Οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι σημαντικές τόσο για τους δύο λαούς όσο και για την περιφερειακή σταθερότητα  "

Και απαντώντας στην παρατήρηση ότι η Τουρκία εξακολουθεί να περιμένει για μια συγγνώμη από το Ισραήλ σε σχέση με το περιστατικό του Μαβί Μαρμαρά ο  αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σιλβάν Σαλόμ  ανέφερε ότι έχει αναφερθεί  περισσότερες από χίλιες φορές  οτι το Ισραήλ επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία. Εάν η Τουρκία προβάλλει συνεχώς την απαίτηση της αυτή  δεν είναι δυνατόν να υπάρξει πρόοδος στο θεμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.