14/2/12

Νόθα κατάσταση - Μοιραία αποσύνθεση

Απόστολος Αποστολόπουλος
Ευτυχώς αυτή τη φορά κανείς δεν μίλησε για εξέγερση και προεπαναστατική κατάσταση, όπως το 2008. Η οργανωμένη προβοκάτσια ήταν προκλητικά φανερή και επικράτησε απολύτως στο «πεδίο της μάχης». Αμφίβολα (τουλάχιστον) είναι τα πολιτικά της αποτελέσματα. Αν ένας βασικός στόχος ήταν να φοβηθούν «οι νοικοκυραίοι» μάλλον έχουν πέσει έξω στους λογαριασμούς οι στρατηγοί του σχεδίου «κάψτε την Αθήνα». Τα περί σχεδίου προκύπτουν από απλή λογική: Οι πληροφορίες για κατασκευή προς χρήση 500 μολότωφ είχε φθάσει σε απλούς πολίτες πολύ πριν από τη μοιραία Κυριακή. Και, αρχικά, η αστυνομία είπε ότι δεν είχε πληροφορίες! Μετά το διόρθωσε. Ωστόσο 500 μολότωφ θέλουν χρήμα (για τα υλικά), χρόνο (για τη συλλογή τους) και τόπο (για την κατασκευή τους). Ούτε πρόληψη υπήρξε ούτε προστασία των προφανών στόχων. Το ερώτημα ποιος άφησε απροστάτευτη την Αθήνα είναι καυτό. Κυρίως αν τα της Κυριακής είναι όχι μια απλή επίδειξη δύναμης αλλά προανάκρουσμα επόμενων δράσεων.
 Δυστυχώς πανηγυρίζουν άδικα όσοι ενθουσιάστηκαν με την προσέλευση του κόσμου, δεν ήταν η πρώτη μαζική συγκέντρωση. Όλοι ξέρουν ότι ο κόσμος είναι ριζικά αντίθετος με όσα ψηφίζονται, με όσα συμβαίνουν, με όσα επέρχονται. Η συγκέντρωση βέβαια απόδειξε ότι ο κόσμος παραμένει επίμονα συμπαγής, απέναντι στο Μνημόνιο. Ενώ τα μνημονιακά  κόμματα (και τα τρία) υπέστησαν σοβαρότατη πολιτική ζημιά. Οι διαγραφές δεν συγκαλύπτουν τον διχασμό, είναι αποτέλεσμα αδυναμίας, όχι δύναμης. Επειδή ο διχασμός δεν αφορά σε (πολλούς ή λίγους) απείθαρχους βουλευτές αλλά αντιστοιχεί στη βαθύτερη και μόνιμη αντίδραση του κόσμου. Οι απείθαρχοι έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση, κατανόηση το λιγότερο. Η αντίθεση στο Μνημόνιο είναι ισχυρότερη, αυτή τη στιγμή, από την κομματική πίστη και την προσμονή της εξουσίας. Και γι’ αυτό ουδείς μιλάει για αποστασία. Η επίδειξη πυγμής είναι επιδειξιομανία πυγμαίων ηγεσιών.
Οι εξελίξεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου την Κυριακή ανατρέπουν, μάλλον, τους σχεδιασμούς για αναβολή των εκλογών. Διότι νέες συγκεντρώσεις μπορεί να γίνουν και αλλεπάλληλες, νέες, απειθαρχίες να καταγραφούν. Η απογύμνωση των μνημονιακών κομμάτων δεν έχει κλείσει, αν παραταθεί η σημερινή νόθα κατάσταση. Οι εκλογές ίσως διασώσουν τα (τρία) μνημονιακά κόμματα και ελπίζεται ότι, ίσως, αποτρέψουν την πλήρη διάλυσή τους, προσώρας. Οι κρατούντες ελπίζουν ότι θα εκτονωθεί η αντίδραση του κόσμου. Και ότι το αντιμνημονιακό εκλογικό Σώμα θα διασκορπιστεί σε κόμματα και κομματίδια. Ταυτόχρονα οι απείθαρχοι βουλευτές δεν θα προλάβουν (όσοι έχουν τέτοια πρόθεση…)να οργανωθούν ή να ενταχθούν σε κάποια στέγη. Με δεδομένο ότι η Δεξιά έχει ενδώσει και οι ηγεσίες (της Αριστεράς) δεν είναι ώριμες να ανοίξουν την αγκαλιά τους-είπαμε, μετράνε ακόμα τον αριθμό των αριστερών αγγέλων που χορεύουν στη μύτη της βελόνας. Είναι κυριολεκτικά απίστευτο και έξω από κάθε εγχειρίδιο μαρξιστικής ή αστικής διδασκαλίας: ο «απλός» αλλά επίμονος βρασμός του κόσμου, χωρίς ηγεσία, χωρίς καθοδήγηση, χωρίς ενότητα ούτε στην κορυφή ούτε καν στη βάση, και κυρίως χωρίς βία, (εκτός της έντεχνης βίας των κουκουλοφόρων) οδηγεί ένα σάπιο σύστημα στη μοιραία αποσύνθεσή του. Και αυτό αγωνίζεται να διασωθεί, με τη δύναμη του κυνισμού και της απελπισίας. Και όσο οι πολιτικοί διακηρύσσουν ότι σώζουν τη χώρα, τόσο αυτογελοιοποιούνται και αυτοκαταστρέφονται. Οι απείθαρχοι της Κυριακής κατάλαβαν πρώτοι ότι ο σώζων εαυτόν, σωθήτω. Όποιος το πράξει εγκαίρως. Η ειλικρίνειά του θα κριθεί.
Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου έπληξε το ύπατο σύμβολο του Πολιτεύματος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήταν η πρώτη καμπάνα. Η Κυριακή της 12ης Φεβρουαρίου έπληξε την εσωτερική (όχι απλώς την τυπική) ενότητα των τριών κυβερνητικών κομμάτων «σωτηρίας της χώρας». Και στην κορυφή και στη βάση. Ήταν η δεύτερη καμπάνα. Ο κόσμος πορεύεται μόνος, γκρεμίζει ανελέητα, με το ένστικτο, κάθε πυλώνα του διεφθαρμένου συστήματος. Για ποιον θα χτυπήσει η τρίτη καμπάνα επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.