15/2/12

Ένταση Ισραήλ-Ιράν για τις επιθέσεις

Ισραηλινοί διπλωμάτες, ο ένας από τους οποίους τραυματίστηκε, ήταν οι στόχοι της επίθεσης που οργάνωσαν Ιρανοί στην Μπανγκόκ την Τρίτη, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος των ταϊλανδικών μυστικών υπηρεσιών. "Η ομάδα των τριών Ιρανών ήταν μια ομάδα δολοφόνων και στόχοι τους ήταν ισραηλινοί διπλωμάτες, ανάμεσά τους και ο πρεσβευτής", τόνισε. Και πρόσθεσε: "Το σχέδιο τους ήταν να τοποθετήσουν βόμβα σε διπλωματικό αυτοκίνητο".

Ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας
Ουσεάν Ποτεπχοσρί, από την πλευρά του, δήλωσε ότι "αυτό που συνέβη προκλήθηκε από τις διεθνείς εντάσεις στην παγκόσμια πολιτική σκηνή", τόνισε. Και πρόσθεσε: "Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ταϊλάνδη, αλλά και αλλού".

Άντρας με ιρανικό διαβατήριο τραυματίστηκε σοβαρά όταν η εξερράγη η βόμβα, την οποία μετέφερε στο κέντρο της Μπανγκόκ. Νωρίτερα είχε σημειωθεί έκρηξη, προφανώς κατά λάθος, στο σπίτι του έμενε. Η αστυνομία βρήκε και άλλα εκρηκτικά στην κατοικία του.


Ο Ιρανός, που ονομάζεται
Σαεΐντ Μοραντί έχασε και τα δύο του πόδια από την έκρηξη. Άλλοι δύο άντρες έμεναν μαζί του. Ο ένας συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, αλλά ο δεύτερος κατάφερε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό της Μαλαισία.

Το Ισραήλ συνέδεσε αμέσως τις εκρήξεις αυτές με τις επιθέσεις της Δευτέρας σε Ινδίας και Γεωργία και κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι ευθύνεται γι'αυτές.


Η Τεχεράνη διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση


Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών
Ραμίν Μεχμανπαράστ διέψευσε κάθε σχέση της χώρας του με τις εκρήξεις στην Μπανγκόκ και κατηγόρησε "στοιχεία που συνδέονται με το σιωνιστικό καθεστώς" ότι ευθύνονται για τις επιθέσεις.

Ο Μεχμανπαράστ "απέρριψε τις κατηγορίες του σιωνιστικού καθεστώτος για ανάμιξη του Ιράν στις εκρήξεις στην Μπανγκόκ και κατηγόρησε το καθεστώς αυτό ότι θέλει να πλήξει τις φιλικές και ιστορικές σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και την Ταϊλάνδη", μετέδωσε η ιστοσελίδα της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης.


Το προφίλ των δραστών


Οι δράστες των επιθέσεων στην Μπανγκόκ πιθανόν "να ανήκουν στο ίδιο δίκτυο" με αυτούς που οργάνωσαν τις επιθέσεις εναντίον ισραηλινών συμφερόντων στην
Γεωργία και την Ινδία, δήλωσε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ταϊλάνδη.

"Υπάρχουν ομοιότητες στα ευρήματα. Τα εκρηκτικά μοιάζουν πολύ με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην Ινδία και την Γεωργία, ξεκινάμε λοιπόν από το δεδομένο ότι ανήκουν στο ίδιο δίκτυο", δήλωσε ο
Ιτζχάκ Σοχάμ. Και πρόσθεσε: "Φυσικά πιστεύουμε ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις".

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης εξετάζει την πιθανή σχέση ανάμεσα στις εκρήξεις στην Μπανγκόκ και στις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινού διπλωματικού προσωπικού στο Τμπιλίσι και το Νέο Δελχί, επισήμανε ανώτατος αξιωματούχος των ταϊλανδικών δυνάμεων ασφαλείας.
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.