29/2/12

Τα θετικά.... της οικονομικής κρίσης Επαναπατρίζονται οι έποικοι στην Τουρκία λόγω ανεργίας και κόστους ζωής

Εικόνα από την κατεχόμενη Λευκωσία.
Εικόνα από την κατεχόμενη Λευκωσία.
Λευκωσία: Εγκαταλείπουν τα κατεχόμενα οι έποικοι και επαναπατρίζονται στην Τουρκία λόγω ανεργίας και αυξημένου κόστους ζωής, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαβαντίς».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, προστίθεται, το έχει η εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία, όπου οι έποικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια που νοίκιαζαν και μεγάλος αριθμός πανδοχείων που λειτουργούσε λόγω των εργατών κινδυνεύει να κλείσει.

Οπως σημειώνεται, η στασιμότητα στον οικοδομικό τομέα, η οποία έχει επηρεάσει και άλλους τομείς, η μείωση των υπαλλήλων από εταιρείες για να γίνουν βιώσιμες, αλλά και το ακριβό κόστος ζωής στα κατεχόμενα, είναι τα αίτια επαναπατρισμού πολλών εργατών εκ Τουρκίας.

Δεν επηρεάζονται μόνο όσοι παρέχουν στέγη στους εργάτες, σημειώνεται, αλλά και η κοινωνική δομή των γειτονιών αυτών, καθώς εφόσον τα σπίτια και τα πανδοχεία αδειάζουν τα μαγαζιά στη γειτονιά δεν μπορούν να επιβιώσουν και θα κλείσουν και αυτά.

Σύμφωνα με την «Χαβαντίς», μειώθηκε και ο αριθμός των εκ Τουρκίας μαθητών στα σχολεία των κατεχομένων λόγω επαναπατρισμού των οικογενειών τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.