17/2/12

Συρία, μάχη της Χομς: Ο προμαχώνας του «Ελευθέρου Συριακού Στρατού» ήταν εξοπλισμένος με βλήματα Μίλαν

Η Μάχη της Χομς ήταν ιδιαίτερα θανατηφόρα από τη πλευρά των νομιμοφρόνων και την πλευρά των ανταρτών, καθώς και των άμαχων πολιτών. Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων  ημερών, ο Συριακός Αραβικός Στρατός κρατήθηκε μακριά από τους αντάρτες που απέτρεπαν οποιαδήποτε είσοδο στη περιοχή τους. Κατέστρεφαν με πυραύλους Μίλαν (Milan) όλα τα θωρακισμένα που πλησίαζαν. 
Τελικά, ο Συριακός Αραβικός στρατός αναγκάστηκε να κάνει χρήση των εκτοξευτών πολλαπλών πυραύλων για να βομβαρδίσει τις θέσεις εκτόξευσης των Μίλαν, με το ρίσκο να προκαλέσει βαριές απώλειες αμάχων.

Κάθε σταθμός εκτόξευσης των Μιλάν, τοποθετημένος σε κάθε δρόμο που εισερχόταν στο Μπαμπ Αμρ κοστίζει 100.000 ευρώ, κάθε πύραυλος κοστίζει περίπου 12.000 ευρώ. Οι πύραυλοι εκτοξευόντουσαν με ρυθμό δυο-τρεις ανά λεπτό. Αυτός ο εξοπλισμός κατασκευάζεται από τη Nord-Aviation (Γαλλία) και τη ΜΒΒ (Γερμανία). Φέρεται ότι θα τους δώρισαν στο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία.

Τον Απρίλιο του 2011, αξιωματούχοι της Ντόχα είχαν αναγνωρίσει ότι το Κατάρ είχε παραδώσει πυραύλους Μίλαν στους Λίβυους αντάρτες της Βεγγάζης για βοήθεια για την ανατροπή της Λιβυκής Τζαμαχιρίας, υποστηριζόμενο από το ψήφισμα του ΟΗΕ που επέτρεπε την παράδοση «αμυντικών όπλων» (sic!) στη λιβυκή αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.