20/2/12

Πολύ δύσκολη» μια επέμβαση στη Συρία

Ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, επικεφαλής του αμερικανικού γενικού επιτελείου στρατού, ανέφερε ότι μία επέμβαση στη Συρία θα ήταν «πολύ δύσκολη», ενώ θα ήταν «πρόωρος» ο εξοπλισμός της αντιπολίτευσης.«Μία επέμβαση στη Συρία θα ήταν πολύ δύσκολη. Και πιστεύω ότι ο δρόμος που έχουμε πάρει τώρα, που προσπαθεί να διαμορφώσει μια διεθνή συναίνεση, είναι ο σωστός δρόμος, παρά να πάρουμε την απόφαση να επέμβουμε μονομερώς» δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός.

Ακόμη, εκτίμησε ότι θα ήταν πρόωρο να ληφθεί η απόφαση να παρασχεθούν όπλα στην αντιπολίτευση στη Συρία, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι σαφές ποιο ακριβώς είναι το κίνημα της αντιπολίτευσης.

«Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αλ Κάιντα εμπλέκεται και επιδιώκει να υποστηρίξει την αντιπολίτευση. Θέλω να πω ότι υπάρχουν αρκετοί εμπλεκόμενοι και ο καθένας προσπαθεί να παίξει το ρόλο του για να ενισχύσει τη θέση του» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή, σύμφωνα με ακτιβιστές. Στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από επέμβαση του συριακού στρατού. 

Λίγο νωρίτερα, ένας εισαγγελέας και ένας δικαστής σκοτώθηκαν, «όταν μία ένοπλη τρομοκρατική ομάδα πυροβόλησε το αυτοκίνητο το οποίο τούς μετέφερε στη δουλειά», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA. Ακόμη, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Χομς.
http://www.ant1online.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.