12/2/12

Αποχώρησαν από τη Συρία τα παιδιά του Μπασάρ αλ-Άσαντ;

JSSNews 
Το σπίτι των γονιών της Άσμα αλ-Άσαντ
 στο Λονδίνο
Η Israël Hayom, η πιο δημοφιλής ισραηλινή εφημερίδα, ανέφερε σήμερα ότι τα παιδιά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, Χαφέζ, 11 χρονών, Ζην, 9, και Καρίμ, 7 χρονών, εστάλησαν με τη γιαγιά τους Ανίσα Μαχλούφ σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης. 
Η γυναίκα του Άσαντ, η Άσμα, φέρεται ότι θα φύγει για να βρει τα παιδιά της αυτή την εβδομάδα.  Ο Άσαντ εξέφρασε φόβους ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα επιβάλει ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού πάνω
από τη Συρία που θα απέτρεπε την οικογένειά του να φύγει από τη χώρα.

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ θα είχε εξορίσει κρυφά τα τρία παιδιά του από την Συρία προς άγνωστο προορισμό στη Δυτική Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με ανώτερο Αιγύπτιο αξιωματούχο που μίλησε στη Israël Hayom.

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, μια καλά προστατευμένη νηοπομπή μετέφερε τα παιδιά του Άσαντ από τη Δαμασκό σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο βόρεια της πόλης. Η φάλαγγα θα πέρασε κάτω από τα πυρά των ανταρτών, που είπαν ότι μετέφερε κάποιο σημαντικό πρόσωπο.

Η Israël Hayom έμαθε από τον Αιγύπτιο αξιωματούχο ότι τα παιδιά του Χαφέζ, Ζην, και Καρίμ, συνοδευόμενα από τη μητέρα του Μπασάρ και μερικά παιδιά  από τους συγγενείς του, όπως του εκατομμυριούχου ξαδέλφου του Ραμί Μαχλούφ, μπόρεσαν να φύγουν από τη Συρία, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν τη ματαίωση της πτήσης.

Ένα ιδιωτικό αεροπλάνο ενοικιάστηκε για τη επιχείρηση και θα κατευθυνόταν πρώτα προς μια αραβική χώρα  -από τι φαίνεται το Σουδάν η τη Υεμένη-  και μετά πέταξε προς άγνωστη χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Η χώρα αυτή δεν θα ήταν η Αγγλία, παρά το γεγονός ότι η Άσμα τυχαίνει της βρετανικής ιθαγένειας.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος που μίλησε με τη Israël Hayom συμμετείχε στην προσπάθεια του Αραβικού Συνδέσμου για την επίλυση της συριακής κρίσης και δήλωσε ότι η Άσμα Άσαντ είναι εκείνη που επέμενε στον σύζυγό της να σταλούν τα παιδιά τους έξω από τη χώρα.

Amos Lerah - JSSNews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.