8/2/12

Διαιωνίζοντας τα εγκλήματα

Η ΑΡΜΕΝΙΚΗγενοκτονία κατατρέχει τους Τούρκους και αυτό θα γίνεται όσο δεν αναγνωρίζεται αυτή η επαίσχυντη ενέργεια από την ηγεσία της Άγκυρας. Μετά τη Γαλλία, ενεργοποιεί νόμους της και η Ελβετία. Όπως έχει μεταδοθεί, η εισαγγελία της Ζυρίχης άρχισε έρευνα εναντίον του Υπουργού Ε.Ε. και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Εγκεμέν Μπαγίς, για τις δηλώσεις του σχετικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων.
Η έρευνα αρχικά γίνεται για να διαπιστωθεί κατά πόσον έγινε τέτοια δήλωση η οποία αποτελεί άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και που αντιβαίνει το άρθρο 261 του ποινικού κώδικα της Ελβετίας, που αναφέρεται στον ρατσισμό. Όπως δε μεταδίδεται από τη Ζυρίχη, αν εξακριβωθούν οι δηλώσεις, υπάρχει πιθανότητα ο Τούρκος Υπουργός να προσαχθεί ενώπιον της (ελβετικής) δικαιοσύνης αφού γίνει κατορθωτό να αρθεί η ιδιότητα της διπλωματικής του ασυλίας.

Είναι προφανέςπως το προσωπείο της «προοδευτικής» και «ισλαμοδημοκρατικής» κυβέρνησης της Τουρκίας, δεν μπορεί να κρύβεται πάντα πίσω από τα χαμόγελα και την ανοχή των μεγάλων της συμμάχων. Η Τουρκία διέπραξε και εξακολουθεί να διαπράττει εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίες.

Το έπραξε κατά των Αρμενίων, των Ελλήνων της Πόλης, εναντίον των Ελληνοκυπρίων και συνεχίζει σε βάρος των Κούρδων. Η ιστορική παραδοχή, δεν παραγράφει εγκλήματα, ωστόσο δίνει μια νέα δυνατότητα συνεννόησης. Αυτό δεν έκανε η Γερμανία; Αυτό δεν έκαναν σε κάποιες περιπτώσεις και οι Αμερικανοί;

Οι Τούρκοι,όχι μόνο δεν απολογούνται, αλλά παράλληλα επιμένουν στις πράξεις στις οποίες έχουν προβεί είτε προ δεκαετιών είτε και πρόσφατα. Αυτή είναι η σημερινή Τουρκία, η οποία όσο λίφτιγκ και να κάνει δεν φαίνεται να αλλάζει. Οι νοοτροπίες και οι πρακτικές είναι οι ίδιες και εν πολλοίς κληρονομικές.

Για να μπορέσειμια χώρα να προχωρήσει προς το μέλλον, πρέπει να αγγίξει το παρελθόν της σε σχέση με λάθη στα οποία έχει προβεί. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι απλά πολιτικού χαρακτήρα λάθη και λάθος προβλέψεων και υπολογισμού, αλλά αφορά εγκλήματα. Η επιλογή της Τουρκίας είναι να κουβαλά αυτά τα εγκλήματα μαζί της. Να επιμένει σε αυτά που έγιναν και να μην εγκαταλείπει ποσώς τις πρακτικές του παρελθόντος. Αυτή η χώρα θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση…
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 

6 σχόλια:

  1. Ακρίτα,συγνώμη για το άσχετο.

    Στην οικονομική κρίση της χώρας μας αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Pbs. "Αν η χρεοκοπία της Ελλάδας λάμβανε χώρα πριν από λίγους μήνες οι συνέπειες, για την Ιταλία, θα ήταν σαφώς, ιδιαίτερα...
    σοβαρές. Τώρα, ασφαλώς και εύχομαι η Ελλάδα να μην πτωχεύσει, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση, η Ιταλία θα εθεωρείτο από τις αγορές, από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και από όλη τη διεθνή κοινότητα ως μια χώρα που, μέσα σε λίγους μήνες, έλαβε σκληρά διαρθρωτικά μέτρα για την εξυγίανση της δημόσιας οικονομίας και την προώθηση της ανάπτυξης", δήλωσε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.


    -"Αν η χρεοκοπία της Ελλάδας λάμβανε χώρα πριν από λίγους μήνες οι συνέπειες, για την Ιταλία, θα ήταν σαφώς, ιδιαίτερα...
    σοβαρές-

    Φώναζα σαν τον τρελό ότι ο μόνος σκοπός του μνημονίου είναι να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο και να προετοιμαστούν.

    Και όταν θα έχουν ετοιμαστεί,όταν θα τους βολεύει,θα μας δώσουν μια κλωτσιά απο την Ένωση.

    ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ χρησιμοποίησαν την Ελλάδα,τη θυσίασαν,για να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο και να προλάβουν να οργανωθούν.

    Η Ελλάδα,για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ θα μείνει μόνη της να μετράει της πληγές της και να προσπαθεί να τις επουλώσει.

    Κάτσαμε οι φαντασμένοι και περιμέναμε απο Γιωργάκηδες και Αντωνάκηδες να σώσουν τη χώρα,και το αποτέλεσμα είναι αυτό που όλοι ξέρουμε.

    Να τους χαιρόμαστε,τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

    ΥΓ
    Αν υπογράψουμε και τη νέα δανειακή,είμαι βέβαιος ότι θα μας βάλουν στο Γκίνες,και αμφιβάλω πολύ αν θα βρεθεί άλλος λαός να σπάσει τα ρεκόρ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο πίσω κια πέρα απο όλα αυτά που ορθώς αναφέρεις υπάρχει και μια σημαντική διαφορά.

    Ο κρατικός μηχανισμός της Ιταλίας, και οι δομές της σε όλα τα επίπεδα επιτρέπουν ταχύτατες παρεμβάσεις

    Το αν θα επιτυχούν αυτές ή όχι είναι άλλο ζήτημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακρίτα,το αποτέλεσμα όμως για εμάς παραμένει το ίδιο. Η Ιταλία ως κράτος διαθέτει ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία ούτε να διανοηθούμε δεν μπορούμε,ένα απο αυτά και η Δικαιοσύνη,έτη φωτός μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρήστο το βασικό χαρακτηριστικό του ιταλικού κράτους είναι η σε μεγάλο βαθμό απεξάρτηση του κρατικού μηχανισμού απο τα κόμματα και ως επίσης και ο σημαντικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Σε ότι αφορά τον ιδεολογικό χώρο της Αριστεράς η Ιταλία διέθετε Ιταλική Αριστερά και όχι απλά διεθνιστική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο τη στιγμή που η Τουρκία θα παίξει τα βρώμικα παιχνίδια τους στη Συρία,αμφιβάλω αν θα τη φέρουν προ των ευθυνών της,όχι ακόμη τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι πολλά Ακρίτα,πιστεύω ότι η Ιταλία θα τα καταφέρει. Δεν συμφέρει και τους Αμερικανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.