15/2/12

Και εκείνοι που κρύβονται πίσω από το ΟΧΙ και οι άλλοι πίσω από το ΝΑΙ, έχουν βαρύτατες ευθύνες που η Ελλάδα κατήντησε "ένα βερέλι χωρίς πάτο"! Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.


Οι μεν επί δεκαετίες μπλοκάρουν με λύσσα κάθε απόπειρα μεταρρύθμισης, που θα έκλεινε τις "τρύπες", οι δε, που άνοιξαν τις "τρύπες" και έκαναν την Ελλάδα ένα "βαρέλι χωρίς πάτο", δεν έχουν το θάρρος να πάρουν μέτρα, για να κλείσουν οι τρύπες. Ανεύθυνοι, ανάλγητοι και εκ παραδόσεως απάτριδες οι μεν, δειλοί, άβουλοι και διεφθαρμένοι ως το μεδούλι οι δε. Το θύμα και στη μια και στην άλλη περίπτωση, ο ελληνικός λαός και η πατρίδα.

Σόιμπλε: «Μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, όχι όμως επ’ αόριστον»
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε σήμερα τη βούληση της χώρας του να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά μόνον εάν η χώρα δεν είναι ένα «πηγάδι χωρίς πάτο».
«Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό SWR και πρόσθεσε: «Μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά δεν μπορούμε να τροφοδοτούμε επ΄ αόριστον ένα πηγάδι χωρίς πάτο».
Η σύνοδος του Eurogroup που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις Βρυξέλλες για την αποδέσμευση νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, αναβλήθηκε, καθώς οι εταίροι της ανησυχούν σχετικά με τη δέσμευση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν τις τελευταίες ημέρες.
«Κατά την άποψή μου αυτό είναι το πιο προβληματικό σημείο», εξήγησε ο Σόιμπλε και σημείωσε: «παρακολουθώντας την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα το ερώτημα είναι: ποιος θα εγγυηθεί ότι αυτά που αποφασίζουμε σήμερα θα ισχύουν και μετά τις εκλογές;»,
Ο Σόιμπλε απευθυνόμενος στην ελληνική ηγεσία επικαλέσθηκε το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις ενώθηκαν πίσω από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι.
«Όποιος βλέπει την πρόοδο που κάνει η Ιταλία πρέπει να το σκεφτεί αυτό», τόνισε, αλλά υπογράμμισε : «Όμως, δεν μπορώ να το επιβάλω στην Ελλάδα».
Ο Γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε ότι έχει συναίσθηση «της απόγνωσης του λαού της Ελλάδας».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

7 σχόλια:

  1. Σάββα,έχω καταθέσει αρκετές φορές τη γνώμη μου για το θέμα.Θα το κάνω για μια ακόμη φορά,μήπως και κάποιοι δούνε κάποια πράγματα λίγο διαφορετικά.

    Και στις δύο περιπτώσεις η Ελλάδα δεν σώζεται,και στο ναί και στο όχι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο,αλλά με τη μεγάλη διαφορά ότι στην περίπτωση του ναί,η Ελλάδα διακινδύνευσε πολύ περισότερα πράγματα.

    Η Γερμανία,όπως και άλλες χώρες,σίγουρα δεν θέλουν την Ελλάδα,και όχι μόνο,στην ΕΕ που ΕΛΠΙΖΟΥΝ ότι θα καταφέρουν να διασώσουν,με σαφώς λιγότερα κράτη.

    Αλλά είναι νομίζω αφελές να πιστεύουμε ότι η ευρωζώνη θα καταφέρει να επιβιώσει. Τα χτυπήματα που δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται προκάλεσαν πολύ μεγάλη ζημία,όχι μόνο οικονομική.

    Εξίσου σημαντικό είναι να καταλάβουμε πόσο πανίσχυρα είναι τα κέντρα που επιτέθηκαν στην ανίκανη να αμυνθεί ΕΕ.

    Παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση με την ΕΕ όρθια δεν νοείται.

    Γυρνώντας πάλι στα της Ελλάδας,θεωρώ απαραίτητο να αρχίσουμε απο τώρα να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα.

    Η Γερμανία και θέλει και μπορεί να διακόψει τη χρηματοδότηση,ακόμη και με αθέμιτα μέσα,χρησιμοποιώντας ''άλλους'' να κάνουν τη βρωμοδουλειά.

    Σε καμία περίπτωση το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση.

    Ακόμη και εκλογές να γίνουν έτσι όπως είναι τα πράγματα,πάλι θα προκύψουν περιπέτειες.

    Το μεγαλύτερο όλων των προβλημάτων είναι η έλλειψη αξιόπιστων πολιτικών,που να μπορέσει να τους εμπιστευτεί ο λαός.

    Αν πράγματι θέλουν να κάνουν κάτι καλό για την Ελλάδα,να διαλύσουν τα κόμματα,να παραιτηθούν αφού πρώτα μεταβιβάσουν την εξουσία σε ανθρώπους που ο λαός εκτιμά,με στόχο τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού μοντέλου διακυβέρνησης,και κατόπιν εκλογές.

    Να παραχωρήσουν πλήρη ελευθερία στη Δικαιοσύνη,αφού πρώτα παραιτηθούν απο κάθε είδους πολιτική ασυλία,και να διερευνηθούν απο εισαγγελικούς λειτουργούς τα πεπραγμένα του καθενός.

    Επιπλέον,εφόσον κριθεί απαραίτητο να υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα,να παραδώσουν τα κόμματα όλες τις λίστες με τα ονόματα όλων όσων ρουσφετολογικά διόρισαν,και απο τη λίστα αυτή να επιλεγούν όλοι όσοι θα απολυθούν.

    Οι τράπεζες να δώσουν στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία για τα θαλασοδάνεια που δόθηκαν,αρχής γενομένης απο τα κόμματα.

    Υπάρχουν και άλλα που μπορούν να γίνουν όπως τα παραπάνω.

    Το περί δικαίου αίσθημα πρέπει να αποκατασταθεί και το ένοχο πολιτικό κατεστημένο να παραδώσει την εξουσία.

    Θα είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα,για να μπορέσει αυτή η χώρα να προχωρήσει μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά το διέγνωσε ο Σόιμπλε. Οι τσέπες τους είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο(εννοεί οι Mαγαλοτραπεζιτες, Μεγαλοέμποροι, ΜΜΕ, Κόμματα και οι πελάτες τους εξαπτέρυγα και διαπλεκόμενοι, Παπάδες)

    Ο Νεοναζισμός της Γερμανίας. Πως οι σιωνιστές τραπεζίτες διά των Γερμανών και των δοσιλογων τουρκομπασταρδων στιν Ελλάς, αφανίζουν Έλληνες και Ελλάς.

    http://diktyoellinwn.wordpress.com/2012/01/27/%ce%bf-%ce%bd%ce%b5%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%cf%83%ce%b9%cf%89/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία τα γράφει στο πρόλογο, κανείς νομίζω δεν μπορεί να διαφωνήσει, το μέγα ερώτημα είναι μπορούν τα αφορώντα το εσωτερικό της χώρας να διορθωθούν αύριο το πρωί;
    Εκτίμησή μου είναι ότι αυτά τα πράγματα απαιτούν πρόσωπα αποφασισμένα να θυσιασθούν και ενέργειες παρεκλίνουσες της δημοκρατικής διαδικασίας.
    Επειδή τέτοια πρόσωπα δεν υπάρχουν πλέον και ούτε τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα προτίθενται να αυτοδιαλυθούν και να παραδώσουν την ΕΞΟΥΣΙΑ, την οποία ασκούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και με το αζημίωτο, νομίζω ότι το βάρος πέφτει στον ''κυρίαρχο'' ΛΑΟ, ο οποίος όμως στερείται παιδείας, αρχών, αξιών, ιδανικών (μόνο με ευρώ καταλαβαίνει) και κατά συνέπεια αδυνατεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το οποίο πρωτίστως είναι αξιακό και δευτερευόντως οικονομικό, εμείς όμως ασχολούμαστε με το δεύτερο, γιατί κανείς δεν θέλει να φτύσει τα μούτρα του γι'αυτό που ήταν τόσα χρόνια και συνεχίζει λέω εγώ να είναι.
    Συνεπώς η εκτίμησή μου είναι ότι, δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα πριν την παρέλευση τριακονταετίας, όσα και τα χρόνια της ηλιθιότητάς μας περίπου και εφόσον αποφασίσουμε πραγματικά, ότι πρέπει ν'αλλάξουμε άμεσα, μέχρι τότε όπως παλιά, γράμματα-ξύλο-πείνα και μούγκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγκάτοικε,αν πειστούν όλοι όσοι στηρίζουν,με τον ένα ή τον άλλο τρόπο,το παρόν πολιτικό σύστημα,τότε θα έχουμε ελπίδες για ομαλή αλλαγή του σκηνικού,δίχως βία.

    Απο τους βουλευτές μέχρι τα στελέχη όλων των κομμάτων,απο τα ΜΜΕ μέχρι τον τελευταίο δημοσιογράφο,απο τους διανοούμενους μέχρι και τον τελευταίο αναγνώστη,απο τους πολίτες που έστω και δημοσκοπικά τους στηρίζουν μέχρι τις νεολαίες τους,ωφείλουν να αντιληφθούν το μέγεθος και τα πραγματικά αίτια του προβλήματος.

    Θα είναι προς το συμφέρον όλων.

    Αυτά που ανέφερα δεν είναι ρομαντισμοί,αλλά μετατροπή της εκρηκτικής κατάστασης σε Πολιτική.

    Η Πολιτική για εμένα είναι ένα πράγμα. Να αφουγκράζεσαι την κοινωνία και να μετατρέπεις τη βούληση της σε Πολιτική.Κάτι τέτοιο στις μέρες μας δεν συμβαίνει και αυτό θα έχει συνέπειες.

    Σημείο κλειδί για τη λύση όλων των προβλημάτων είναι η θεσμική διάλυση του μεταπολιτευτικού μοντέλου της χώρας,και στη θέση του να δημιουργηθεί ένα νέο σύγχρονο,ευέλικτο και δημοκρατικό μοντέλο.

    Αν αυτό απαιτηθεί απο τους Έλληνες,μαζικά,και όχι η διατήρηση μισθών και άλλα οικονομικής υφής ζητήματα,θα έχουμε ελπίδα.

    Όσο όμως,ο καθένας έχει μείνει και στηρίζει τη δική του παράγκα,και κατηγορώντας τους άλλους,τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση,μέχρι που κάποια στιγμή όλα θα εκραγούν και θα τιναχτούν τα πάντα στον αέρα,με ένα σκασμό εχθρούς εκεί έξω που θα προσπαθήσουν να εκμεταλευτούν την κατάσταση.

    Έτσι τα βλέπω εγώ τα πράγματα,αλλά μάλλον είμαι ο μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήστο Χατζησαββίδη, δεν διαφωνώ σε τίποτε μαζί σου και ειδικά ως προς το ασφαλέστερο πρακτέο, η ένστασή μου είναι ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει από ένα λαό και ένα σύστημα χωρίς αξιακό υπόβαθρο, οι γονείς μας μπορεί να μην είχαν βρακί στο κώλο τους, είχαν όμως αρχές που τους κράτησαν ζωντανούς και υπερήφανους, σε αντίθεση με τον νεοέλληνα που το μόνο που καταλαβαίνει, το τονίζω, είναι τα ευρώ(αρχή και τέλος), η αξία του είναι τόση όσα και τα λεφτά του.
    Πεποίθησή μου είναι ότι, αυτές οι καταστάσεις αντιμετωπίζονται από μεγάλους ηγέτες αποφασισμένους να θυσιαστούν, που δεν υπάρχουν και με συνοπτικές διαδικασίες.
    Σαν παράδειγμα σου φέρνω τη μεγάλη αλλαγή του 1981, πόσες προσδοκίες και ελπίδες γέννησε και που κατέληξε, διότι το δράμα που ζούμε σήμερα φέρει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα της μεγάλης δημοκρατικής αυτής αλλαγής, που παρέσυρε όλο το πολιτικό σύστημα στον καιάδα.
    Με αυτό το σκεπτικό και με δεδομένο ότι δεν πιστεύω στα θαύματα, θεωρώ όλα τα άλλα ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολιτική για μένα είναι να μη χρησιμοποιείς το αξίωμα, την επιρροή και το κόμμα για το μικροσυμφέρον σου ή το συμφέρον της παρεούλας.
    Να το χρησιμοποιείς για την πατρίδα.
    Κατά τα άλλα,πιστεύω ότι είναι η χειρότερη στιγμή που θα μπορούσε να προκύψει ένας διχασμός ανάμεσα στους ΝΑΙ και στους ΟΧΙ.
    Είχαν γνώση γιατί ψήφιζαν προχτές και οι μεν και οι δε.
    Τώρα, αν μέσα σ΄όλα προέκυψαν και κάποιες κομματικές σπέκουλες, είναι ας πούμε τα τελευταία πέταλα ενός σαθρού πολιτικού συστήματος που δεν έχει μέλλον.
    Οι ψηφίσαντες κατά συνείδηση, θα φανούν οπωσδήποτε διαφορετικοί από τους άλλους, στην επόμενη μέρα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eλίνα
    Μην ξεχνάς ότι τα περασμένα χρόνια κοντέψαμε να διαγράψουμε τη λέξη πατρίδα και κάτι άλλες, με διάταγμα, ως ένδειξη εθνικισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.