23/2/12

Δελαβέκουρας: Δεν υπάρχει αμφισβήτηση για το καθεστώς νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ή αμφισβήτηση για το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερώτηση, σύμφωνα με την οποίας σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου τοποθέτησε στις «γκρίζες (αμφισβητούμενες) ζώνες» το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.

H Ελλάδα δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με τις αραβικές χώρες, τόνισε νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, που χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατάσταση στη Συρία, τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία και τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων, ενώ προανήγγειλε τη συμμετοχή του υφυπουργού Δημήτρη Δόλλη σε διεθνή διάσκεψη «Φίλων της Συρίας» στην Τύνιδα και την εν συνεχεία μετάβασή του στο Ισραήλ για επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Ερωτηθείς για τη στάση της Ελλάδος έναντι τυχόν σχεδίων πολεμικής επέμβασης στη Συρία ή το Ιράν, ο κ. Δελαβέκουρας υποστήριξε ότι η Αθήνα είναι εναντίον των στρατιωτικών λύσεων, αρνούμενος όμως περαιτέρω συζήτηση επί θεωρητικών ζητημάτων.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.