16/2/12

Να σου λύσω εγώ την απορία Κάρολε


Αναρωτήθηκες χθες «ποιος είναι ο Σόιμπλε;» χρησιμοποιώντας μία ρητορική ερώτηση που έχει υποτιμητικό περιεχόμενο και παραπέμπει στο «ποιός είναι αυτός που θα μου πει τούτο ή εκείνο», «ποιό είναι αυτό το ανθρωπάκι που θα σηκώσει το ανάστημά του σ’ εμένα» κ.ο.κ.
Να σου πω εγώ Κάρολε ποιός είναι ο κ. Σόιμπλε, αφού υποκρίνεσαι πως δεν γνωρίζεις.

          Είναι ο εκπρόσωπος ενός λαού που το 1967 ανέστειλε μαζί με άλλους 5 τη συμφωνία σύνδεσης  της Ελλάδος με την ΕΟΚ μέχρις ότου αποκατασταθεί η Δημοκρατία στη χώρα μας. Τότε τον ενδιέφερε η Δημοκρατία.
          Είναι ο άνθρωπος που άκουσε τον πρώην πρωθυπουργό να διακηρύσσει ανά την οικουμένη ότι ο ελληνικός λαός είναι «διεφθαρμένος». Τότε δεν αναρωτήθηκες «ποιος είναι ο Γιωργάκης που θα πει τον ελληνικό λαό διεφθαρμένο;» και δεν τον κάλεσες να του πεις να τα μαζέψει, να ανασκευάσει και να πάψει να λέει μαλακίες.
          Είναι ο άνθρωπος που πληροφορήθηκε ότι η ελληνική Βουλή ψήφισε το σκληρό Μνημόνιο Ι και έστειλε στην ανεργία χιλιάδες Έλληνες προκειμένου να πληρωθεί το εξωτερικό χρέος μας, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσε ότι το Μνημόνιο Ι δεν εφαρμόζεται για μικροπολιτικούς λόγους, με αποτέλεσμα να αδυνατεί και πάλι η χώρα να πληρώσει το χρέος προς τους δανειστές της.  
          Είναι ο άνθρωπος που πληροφορήθηκε ότι ενώ ο ελληνικός λαός δεινοπαθούσε υπό τον ζυγό του Μνημονίου Ι, έδωσε στο κόμμα του πρωθυπουργού του Μνημονίου, που τον αποκαλούσε διεφθαρμένο, την πλειοψηφία στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι τότε που άκουσε τον πολύ Στρος Καν να εκθειάζει τον ελληνικό λαό που με την ψήφο του στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενέκρινε για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητος ένα τόσο σκληρό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης όσο το Μνημόνιο Ι.
Είναι ο άνθρωπος που άκουσε τον ομοεθνή του Ράιχενμπαχ να λέει ότι το πρόβλημα της χώρας μας είναι πρόβλημα εξόδων και όχι εσόδων, ότι δηλαδή αντί εν μέσω Μνημονίου να πάψει το κράτος να είναι σπάταλο, αυτό εξακολούθησε να σκορπά το χρήμα των Ελλήνων για μικροπολιτικούς σκοπούς με τον διορισμό, μεταξύ άλλων σπαταλών,  25.000 νέων υπαλλήλων.
Είναι ο άνθρωπος που διαπίστωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση βάζει τη Βουλή να ψηφίζει νόμους, αλλά δεν τους εφαρμόζει για μικροπολιτικούς πάντοτε λόγους, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να αδυνατεί να εξυπηρετήσει το εξωτερικό χρέος της χώρας.   
Είναι ο άνθρωπος που έχει γαλουχηθεί, μεταξύ άλλων, με τις διδαχές των μεγάλων Γερμανών φιλοσόφων που δίδαξαν τον γερμανικό λαό  και τη ρήση «χρήματ’ ανήρ» των αρχαίων προγόνων μας, αν δεν έχεις ενστερνισθεί τις επί του θέματος θέσεις των κ.κ. Δραγώνα, Φραγκουδάκη, Ρεπούση και των λοιπών της παρέας τους.
Είναι ο άνθρωπος, λοιπόν, που έδειξε ότι σε μία ένωση κρατών, όπως η ΕΕ, εκείνο που προέχει εν έτει 2012 είναι η περιουσία και όχι η Δημοκρατία σε αντίθεση με ό,τι επρέσβευε υποκριτικώς το 1967.
Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει από πρώτο χέρι ποιους Έλληνες πολιτικούς και με πόσα έχουν λαδώσει οι γερμανικές επιχειρήσεις εξ ου και γνωρίζει γιατί δεν πρέπει να τους έχει εμπιστοσύνη.
Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει ότι ούτε συ ούτε άλλος πολιτικός επεδίωξε ποτέ να χώσει στη φυλακή όσους πολιτικούς λαδώθηκαν.
Είναι ο άνθρωπος που πληροφορήθηκε πως όταν οι οικονομικοί Εισαγγελείς κινήθηκαν για να ξεβρωμίσει ο τόπος, τους κατεδίωξε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δεν σε άκουσε να λες ότι δεν μπορεί ο "προϊστάμενος" της Ελληνικής Δικαιοσύνης να παρεμβαίνει στο έργο της και να προσπαθεί να τη χειραγωγήσει.
Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει ότι δάνεισες στον πατέρα τού Γιωργάκη 10.000.000 δραχμών για να δικαιολογήσει πώς έχτισε το κωλόσπιτο της Εκάλης. Άρα, είναι και αυτός ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν ότι συνέδραμες τον τέως πρωθυπουργό να παραβιάσει τον φορολογικό νόμο. Που γνωρίζει ότι είχες ασπασθεί σε ανύποπτο χρόνο τη Βουλγαράκειο ρήση «Το νόμιμον είναι και ηθικόν» πριν αυτός την εκστομίσει δημοσία. Άρα, ο Σόιμπλε σε θεωρεί εγκληματία, ο οποίος απλώς δεν λογοδότησε στη Δικαιοσύνη, όπως και χιλιάδες άλλοι, διότι έτσι επιτρέπει το Σύνταγμα της χώρας μας.
Είναι ο άνθρωπος που…..., που ………., που ………., που …………. Τόσα «που» που δεν έχω χρόνο να στα αραδιάσω. Πρέπει και να δουλέψω για να εισπράξω, ώστε να πληρώσω τα χαράτσια, για τα οποία και πάλι δεν μίλησες Κάρολε.
Κάρολε, γνώριζε και κάτι άλλο ο Σόιμπλε: όταν ένας απλός Έλληνας μαλάκας, όπως εγώ, που με καταδυναστεύουν τα πολιτικά όρνεα,  χρωστάει στην Εφορία και θέλει να πουλήσει ακίνητό του, πρέπει να εξασφαλίσει την περίφημη φορολογική ενημερότητα. Επειδή, όμως, δεν του χορηγείται φορολογική ενημερότητα, διότι οφείλει, το κράτος τού επιτρέπει να πωλήσει το ακίνητό του υπό έναν όρο: από το τίμημα που θα εισπράξει, αφαιρείται επί τόπου από τον συμβολαιογράφο το ποσό της προς το κράτος οφειλής τού πωλητή και αποδίδεται στο κράτος. 

Αυτό το γνωρίζει ο Σόιμπλε και θέλει να το εφαρμόσει και στο δάνειο που θα λάβουμε. Θα σας δώσουμε το δάνειο, λέει, αλλά το τίμημα κάθε κρατικού περιουσιακού στοιχείου που πουλάτε θα κατατίθεται απ’ ευθείας σε λογαριασμό των δανειστών. Και τούτο, διότι ουδεμία εμπιστοσύνη έχουμε στους λαδιάρηδες πολιτικούς σας που έχουν εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό. Τι διαφορετικό μας ζητάει Κάρολε ο Σόιμπλε από ό,τι ζητάει το ελληνικό κράτος από κάθε Έλληνα πολίτη;  
Αυτός είναι ο Σόιμπλε Κάρολε.  Πες μου, λοιπόν, εσύ τώρα: είπες ποτέ δημοσία «ποιος είναι ο Γιωργάκης που λοιδορεί τη χώρα που αποκαλώντας διεφθαρμένο τον ελληνικό λαό;». Ή έστω, του τράβηξες το αυτί κατ’ ιδίαν;
Νομίζω Κάρολε ότι νομιμοποιείσαι να καλέσεις την ηγεσία της Δικαιοσύνης και να την ενθαρρύνεις να ξεκαθαρίσει το τοπίο προς πάσα κατεύθυνση. Να της δηλώσεις ότι έχει την ηθική στήριξή σου, ώστε να ξεβρωμίσει τον τόπο. Κι’ αν σου πει π.χ. ο κ. Μόσιαλος ότι το Σύνταγμα δεν στο επιτρέπει, υπάρχουν χίλιοι τρόποι να στείλεις το μήνυμα στήριξης στους άξιους δικαστές και εισαγγελείς που θέλουν να επιτελέσουν το καθήκον τους κατά συνείδηση, αλλά τους πνίγει το εργολαβοπολιτικό κατεστημένο.
Αυτός είναι ο Σόιμπλε Κάρολε. Θέλει να μας δανείσει, αλλά να είναι βέβαιος ότι θα εισπράξει τα δανεικά. Δεν μπορεί να αφήσει το χρήμα του στην τύχη ενός διεφθαρμένου λαού, του οποίου ηγείσαι.  

Σωτήριος Καλαμίτσης

9 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά!

    Τόσα χρήματα στο παρελθόν είδε που πήγαν και δεν θέλει να επαναληφθεί το ίδιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mπράβο Σωτήρη, έσκισες!
    Λίγα είπες όμως, αν και τα ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος.
    Οι πατριωτικές του κορώνες, έχουν όπως καταλαβαίνεις την αιτιολογία τους, σε κάτι γιούχα στη θεσ/νίκη και κάτι πέτρες στο σπίτι του, κάτι έπρεπε να πει στους χαχόλους (λαός) για να βγει από την άμυνα στην επίθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω μείνει άναυδος!

    Τι να πρωτοσχολιάσω;

    Να θυμίσω κι εγώ με τη σειρά μου στον αρθρογράφο πως ο κ. Σόιμπλε είναι εκπρόσωπος ενός έθνους, τις κυριαρχικές τάσεις του οποίου πλήρωσε η Ευρώπη δύο φορές με ποτάμια άιματος; Μήπως ξέρει ο αρθρογράφος τις φοβίες των κεντροευρωπαίων (ολλανδών, βελγων, γάλλων, κτλ) που ελλοχεύουν στο συλλογικό τους υποσυνείδητο; Του είναι άγνωστες; Είναι αδικαιολόγητες;

    Ο κ. Σόιμπλε εκπροσωπεί (κατα τον αρθρογράφο) ένα κράτος που μας δάνεισε, τα φάγαμε και μπατιρήσαμε. Ωραία ως εδώ (ας πούμε). Το κράτος, του οποίου η εμβληματική βιομηχανία (Siemens, αν θυμάμαι καλά) έδωνε μίζες στο πολιτικό προσωπικο μας για να παίρνει προνομιακά συμβόλαια, ποιός το εκπροσωπεί; Ξέρει τίποτα γι' αυτό ο κ. Σόιμπλε, η μας κοιτάζει με το αγνό και τίμιο βλέμμα του Σουπερμαν που δεν ξέρει από τέτοια;

    Το κράτος της Ferrostahl με τις μίζες για τα υποβρύχια που γέρνουν, το εκπροσωπεί ο κ. Σόιμπλε; Το κράτος, του οποίου μια εταιρεία πήρε με αποικιακή σύμβαση το αεροδρόμιο, το εκπροσωπεί; Η είναι "μωρή παρθένα" και δεν ξέρει από τέτοια;

    Το κράτος του οποίου οι εταιρείες έστελναν εκατομμύρια μάρκα στις βαλίτσες του κ. τρεπεκλή (κατα ομολογία του ιδίου) για να "μιζάρουν", το εκπροσωπεί ο κ. Σόιμπλε;

    Θα έπρεπε να ξέρει ο αρθρογράφος ότι η διαφθορά, θέλει δύο "συμβαλλόμενα" μέρη. Και αν αυτός που τα παίρνει είναι κατάπτυστος, και αυτός που "τα χώνει" (για να το πώ αγοραία), δεν μπορεί να παριστάνει την παρθένα.

    Το άρθρο που δημοσιεύσατε παραπάνω, είναι η απτή απόδειξη πως η τρομοκρατία και η προπαγάνδα, έχουν πια εφιαλτικές διαστασεις στην κοινωνία μας. Το να ψέγεις το άθλιο πολιτικό σύστημα που μας έφερε εδώ, είναι ένα πράγμα. Τελέιως άλλο, εφιαλτικά χυδαίο, είναι να ανέχεσαι αυτού του είδους τις προσβολές από έναν υπουργό της Γερμανίας! ΕΙδικά της Γερμανίας, για όλους τους λόγους που ανέφερα παραπάνω.

    Όταν φτάνεις να απευθύνεις αυτό το άρθρο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας που (επιτέλους!) αποφάσισε να υπερασπιστεί μία αξιοπρέπεια που δεν στηρίζεται στην άθλια μεταπολιτευτική δημοκρατία αλλά σε 4000 χρόνια ιστορία, ε τότε, η λέξη "χυδαίος" είναι λίγη. Ας βάλει ο καθένας αυτή που του ταιριάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Costas, η θέση σου θα ήταν ίδια αν η ΕΑΒ ( ας πούμε ) δωροδοκούσε την κυβέρνηση της Μπανανίας για να πάρει τα μαχητικά που θα κατασκεύαζε η ίδια;

    Ο πωλητής προσπαθεί με οποιοδήποτε μέσο ( όπως βλέπουμε ) να φέρει την παραγγελία στην εταιρεία του που σημαίνει την ύπαρξη της εταιρεία του, θέσεις εργασίας, συντάξεις, εισόδημα και ένα καλό bonus γι΄αυτόν.
    Ο αγοραστής ωφείλει να έχει το νού του και να είναι αδιάφθορος.
    Σωστό λάθος, έτσι δουλευει ο κόσμος σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλαμίτση Γερμανοτσολιά
    Ένα σιχαμερό σκουλήκι βρωμερός μισάνθρωπος είναι που έχει σαν πρώτυπό του τις πρακτικές της Στάζι.
    Μπορεί οι σύμμαχοι να βομβάρδησαν την Δρέσδη αλλά δεν πείραξαν την βιομηχανική ζώνη της Γερμανίας, για να μπορεί να τους εκπροσωπεί σήμερα αυτό το καθίκι και να διαβάζει σε κάθε τραίνο ZIMENS BOMBARDIER και κάθε ασανσέρ THYSENCRUP.
    Και εμείς του βοηθήσαμε να επανενωθούν, αναβάλοντας τις πολεμικές αποζημιώσεις, χάριν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Για να κυκλοφορούν οι πολιτικοί με βαλίτσες εκατομυρίων και να μας σώζουν χρησιμοποιώντας την απομακρυσμένη πρόσβαση της Ντόιτσε Τέλεκομ του ΟΤΕ.

    Είναι αυτός που θα μας πετάξει από την Ευρώπη τώρα που τα ομόλογα δεν κουρεύονται αφού τα πέρασαν στο Αγγλικό Δίκαιο.
    Ετσι υποτελείς ες αεί γιατί γουστάρουν κάτι καθίκια σαν του λόγου σου οπαδοί του Γκέμπελς ΑΛΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλτατε Ari Gold, αυτό που σχολίασα μάλλον δεν έγινε κατανοητό. καταλαβαίνω πως αυτή είναι η εμπορική `πρακτική', ασχετο αν την επικροτώ ή όχι. Όμως, αν η ΕΑΒ είχε δωροδοκήσει τη μπανανία για να πάρουν ελληνικά ελικόπτερα, και μετά η μπανανία χρεωκοπούσε, από στοιχειώδη αίσθηση της πραγματικότητας θα έβγαζα το σκασμό. Θα γνώριζα προφανώς πως η χρεωκοπία της μπανανίας οφείλεται (εν μέρει, τουλάχιστον) στό ότι τα ελικόπτερα της ΕΑΒ αγοράστηκαν στη διπλάσια τιμή και μέρος του ποσού πήγε στις τσέπες των αξιωματούχων της μπανανίας (που ΕΓΩ δωροδόκησα). Οπότε, (ξαναλέω) θα έβγαζα το σκασμό και δεν θα κουνούσα το δάχτυλο στο λαό της μπανανίας επειδή είναι `διαφθαμένος', `τεμπέλης' και άχρηστος. Ούτε θα ειρωνευόμουν το λαό της μπανανίας όπως (ο Σόιμπλε) για το πολιτικό του`προσωπικό΄, αφού μαζί τους έκανα `χρυσές δουλειές`.

    Και αν το έκανα, ε θα φανταζόμουν πως κάποιος θα με έβαζε στη θέση μου. Αλλά, κανείς δεν βρέθηκε να βάλει τον Σόιμπλε στη θέση του. Γιατί, αυτά που είπε ο παπούλιας είναι χάδια. Ας τον ρωτήσει για τη Ζήμενς και τις βαλίτσες του Τρεπεκλή. Αλλα με τι κότσια να το κάνει, όταν είναι πιθανό να γνωρίζει (και προσωπικά) τους αποδέκτες. Βλέπεις, σε αυτό δεν διαφωνώ με τον αρθρογράφο.

    Αλλά όχι να μιλάνε και οι αρχιμιζαδόροι! ΈΛεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θα μπω στον πειρασμό να κρίνω τον Σόιμπλε και προπαντός με φθηνούς χαρακτηρισμούς του τύπου "εκπρόσωπος ενός έθνους, τις κυριαρχικές τάσεις του οποίου πλήρωσε η Ευρώπη δύο φορές με ποτάμια άιματος". Φταίει γι αυτό, όσο φταίω κι εγώ για τα καμώματα του Ιωαννίδη στην Κύπρο. Ούτε κακεντρεχής, σκληρόκαρδος και άλλες παρόμοιες βλακείες. Την δουλειά του κάνει για το συμφέρον της χώρας του, όπως αυτός το αντιλαμβάνεται και τίποτε άλλο.

    Ο κ. Παπούλιας, όμως, έπαιρνε έναν σκασμό λεφτά, χωρίς να κάνει την παραμικρή δουλειά. Δεν ήταν μόνον ο "πρώτος πολίτης της χώρας", αλλά κυρίως ο πρώτος αργόμισθός της, δίνοντας το "καλό" παράδειγμα.

    Μετά από ξεφωνητά και διαμαρτυρίες δύο ετών, απεφάσισε να μην παίρνει πια 300.000 € ετησίως, ... για να κάααααθεται, όπως έλεγε ο αξέχαστος Φωτόπουλος, προφανώς σε μία απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει την υστεροφημία του. Όμως, δεν είδα πουθενά να λέει ότι δεν θα πάρει ούτε την προεδρική σύνταξη, η οποία είναι το 50% των καθαρών αποδοχών που έπαιρνε, ήτοι € 8000/μήνα ΚΑΘΑΡΑ(!). Αυτά θα παίρνει, αν ζει, πράγμα που ολοψύχως του εύχομαι, όταν λήξει με το καλό η θητεία του, όπως τα παίρνουν και οι προκάτοχοί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετικη απαντηση στην οποια προοδευτικη καρικατουρα της κλεπτοκρατιας μας, που πουλα απο πανω - εδω και δεκαετιες, ζητιανοτζαμπατζιδικη μαγκια.

    - Γ. Κοντογιώργης 11 Φεβ 2012, "Οικονομική κρίση & πολιτικό σύστημα"
    http://contogeorgis.blogspot.com/2012/02/11-2012.html
    - Ν. Δημου, "Μεταξύ δύο κακών"
    http://doncat.blogspot.com/2012/02/blog-post_1156.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @nativist: έχεις κάθε δικαίωμα να βρίσκεις "φτηνα" τα επιχειρήματα και τους χαρακτηρισμούς των άλλων. Αλλά, όλα χρειάζονται κάποια τεκμηρίωση, δεν νομίζεις.

    Προσωπικά, ο Σόιμπλε, προφανώς δεν ευθύνεται για κάτι. Αλλά, ο εκάστοτε Υπουργός της Γερμανίας, φέρει (και θα φέρει για πάρα πολλά χρόνια) το βάρος της ιστορικής διαδρομής της χώρας του. Ιδίως, όταν η πολιτική του εγείρει μνήμες άλλων εποχών. Από την τελευταία πράξη του δράματος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, υπάρχουν ακόμα ανοικτά κεφάλαια, είτε το θέλει ο Σόιμπλε είτε όχι, είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι. Ως (μικρής σημασίας) παράδειγμα, σου αναφέρω πως η Ιταλία διώκει αυτές τις ημέρες δικαστικά, γερμανό αξιωματικό που κατηγορείται πως βασάνισε και εκτέλεσε 75 Ιταλούς αξιωματικούς στην Κεφαλονιά. Υπάρχουν ακόμα πληγές ανοικτές και πολλά θέματα που εκκρεμούν. Θέματα ηθικά, νομικά και οικονομικά.

    Αν μιλήσεις με ανθρώπους που προέρχονται από λαούς που έχουν βιώσει την τάση για γερμανική επικυριαρχία, θα καταλάβεις τις φοβίες που υπάρχουν στη σκέψη τους. Τις είχα δεί πρώτη φορά, 20 χρόνια πριν, βλέποντας σε συναδέλφους μου, το σκεπτικισμό και την έλλειψη ενθουσιασμού για το Μάαστριχτ. Πίσω από τις γραμμές, έβλεπαν μία γερμανική κυριαρχία και δεν έπεσαν πολύ έξω.

    Από την άλλη, παραλληλίζεις το ιστορικό βάρος των ευθυνών της Γερμανίας, με τις ευθύνες της ελλάδας για το πραξικόπημα του Ιωαννίδη στην Κύπρο. Δεν έχω δει ΠΟΤΕ μου, μεγαλύτερη σοφιστεία. Δεν καταλαβαίνω πώς διανοείσαι να συγκρίνεις δύο παγκοσμίους πολέμους και τη φρίκη ενός ολοκαυτώματος (που συντελέστηκες με τη σιωπη και τη συγκατάβαση μεγάλου μέρους του γερμανικού λαού και την αδιαφορία - τουλάχιστον - των διανοουμένων του!) με την ηλιθιότητα ενός δικτάτορα, για τον οποίο ξέρουμε πιά πως είχε "προνομιακή" σχέση με τη CIA, η οποία τον έφερε στην εξουσία και από την οποία παγιδεύτηκε.

    Τι να πώ; Ο καθένας έχει τις απόψεις του και τον τρόπο του να διαβάζει τόσο την ιστορία όσο και την επικαιρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.