17/2/12

Τουρκικά δημοσιεύματα για οικονομικά προβλήματα σε ελληνικές πρεσβείες

Αναπαράγοντας, κυρίως, δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, τουρκικά μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν, αυτές τις μέρες, ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες διπλωμάτες αδυνατούν, λόγω κρίσης, να πληρώσουν ενοίκια, μισθούς οδηγών και συνεργείων". Στα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην Άγκυρα, όπου πήρε μέρος σε εκδήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι "η ελληνική πρεσβεία δεν μπόρεσε να παραθέσει γεύμα σε εστιατόριο και αρκέστηκε σε περιορισμένη δεξίωση στην πρεσβεία".

Μιλώντας, ωστόσο, στο ΑΜΠΕ και σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Άγκυρα
Φώτιος Ξύδας είπε ότι "αναπαράγονται στον τουρκικό τύπο δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου και μάλιστα με μειωτικά σχόλια".

Ως προς την επίσκεψη της Παπαρήγα, ο πρεσβευτής σημείωσε ότι "η επίσκεψη έγινε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και μετά από τη διευκρίνιση της κ. Παπαρήγα ότι δεν διαθέτει ιδιαίτερο χρόνο, παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν της στην πρεσβεία, την οποία τίμησε ως αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος".


Ως προς το θέμα των μισθών, πάντως, σημειώνεται ότι υπάρχουν στην πρεσβεία και στα προξενικά καταστήματα της Ελλάδας στην Τουρκία συμβάσεις που έχουν λήξει τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς να έχουν ανανεωθεί.
http://www.nooz.gr/

1 σχόλιο:

  1. Α πα πα! Μη τύχει και χάσουν καμιά ευκαιρία για να πούνε το "καλό λογάκι" τους πια!
    Αιώνιες οι τακτικές τους.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.