23/2/12

Ντέρμπι στην Ολομέλεια της Βουλής για το φυσικό αέριο


Σήμερα ο «πόλεμος» για την Πραξούλα
Η Πραξούλα Αντωνιάδου βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ο Σόλων Κασίνης στο Τέξας, όμως στη Λευκωσία ακονίζουν μαχαίρια για την πρόταση νόμου που αφορά τις εξουσίες της υπουργού Εμπορίου και τον ρόλο του διευθυντή ενέργειας.
Λευκωσία: Η πολύκροτη πρόταση Νόμου για τους Υδρογονάνθρακες του Αβέρωφ Νεοφύτου που στηρίχθηκε από ΔΗΣΥ, ΕΥΡΩΚΟ και Ζαχαρία Κουλία και στην οποία αντιτάχθηκε έντονα το ΑΚΕΛ και συζητείται στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου από τον περασμένο Οκτώβριο, αναμένεται να εξελιχθεί, σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, σε αντικείμενο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. 
Με την πρόταση, όπως τελικά διαμορφώθηκε, αφενός αποκαθίσταται ο ρόλος του διευθυντή Υπηρεσίας Ενέργειας στο έλεγχο των διαδικασιών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενώ συγκεκριμένο ρόλο αποκτά και ο γ. διευθυντής του υπουργείου Εμπορίου, πέραν των προβλεπόμενων εξουσιών του υπουργού να εξουσιοδοτεί και άλλα πρόσωπα, ενώ αφετέρου τη διαπραγμάτευση με την κάθε εταιρεία - προσφοροδότη που θα επιλεγεί για κάθε «Οικόπεδο» θα την κάνει διευρυμένη Τεχνική Επιτροπή, αντί του υπουργού Εμπορίου που προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία. Επίσης, στα διάφορα στάδια αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης, θα συμμετέχουν η Νομική υπηρεσία, η Ελεγκτική Υπηρεσία και το Γενικό Λογιστήριο.
Ήδη, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Κατσουρίδης, έχουν εκφραστεί από την Τρίτη στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου για την ετοιμότητα -και προετοιμασία τους- για δυναμικές και αποκαλυπτικές τοποθετήσεις κατά τη συζήτηση. ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν σήμερα στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία να σημειωθεί ότι θα ξεκινήσει τη σημερινή της συνεδρία με αυτό ακριβώς το θέμα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.