2/2/12

Εκστρατεία στο Γκίνες για τη «σημαία» στον Πενταδάκτυλο

Ενοχλούσε τον Μακάριο, ο Ντενκτάς του είπε να βγαίνει στο μπαλκόνι με την πλάτη
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙδεν μπόρεσαν να περιλάβουν στο βιβλίο των ρεκόρ τη «σημαία» στο Πενταδάκτυλο ως τη μεγαλύτερη φωταγωγημένη σημαία του κόσμου, λόγω των ε/κ πιέσεων. Τώρα περιμένουν την παρέμβαση της Τουρκίας για να το πετύχουν. Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Σταρ», «η τουρκική σημαία που είχε εξοργίσει τον Μακάριο είναι υποψήφια για το Γκίνες». Η εφημερίδα γράφει ότι η «σημαία» της «ΤΔΒΚ» διαστάσεων 450 Χ 225 μέτρων στην οροσειρά του Πενταδάχτυλου στην Κύπρο είναι υποψήφια να συμπεριληφθεί στο βιβλίο Γκίνες. Ο «πρόεδρος» του Συνδέσμου Φωταγώγησης της «σημαίας» της «ΤΔΒΚ» Τανζού Μοεζίνογλου είπε ότι λόγω των πιέσεων των Ε/κ δεν μπόρεσαν να κάνουν την επίσημη καταγραφή «της μεγαλύτερης φωταγωγημένης σημαίας» και υπογράμμισε ότι για αυτό περιμένουν βοήθεια από την Τουρκία.
Η εν λόγω «σημαία» που φαίνεται ξεκάθαρα την ημέρα τόσο από την Τ/κ όσο και από την ελεύθερη περιοχή, την νύχτα με την φωταγώγηση μετατρέπεται μια σε τουρκική σημαία και μια σε «σημαία» της «ΤΔΒΚ» . Η εν λόγω «σημαία» πάνω στην οποία γράφει «Τι ευτυχία το να μπορεί να λέει κάποιος ότι είναι Τούρκος» φαίνεται ξεκάθαρα και στις φωτογραφίες από το Διάστημα.

Σημειώνεται πως ο Μακάριος σχετικά με τη «σημαία» αυτή που είχε γίνει αμέσως μετά την «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο, έλεγε: « Η σημαία αυτή μας ενοχλεί πολύ. Κάθε φορά που βγαίνω στο μπαλκόνι την αισθάνομαι στο μέτωπό μου». Τότε ο Ντενκτάς του είχε πει «κι εσύ βγαίνε στο μπαλκόνι έχοντας γυρισμένη την πλάτη σου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.