14/2/12

Ινδία: «Πολύ καλά εκπαιδευμένος» ο δράστης της επίθεσης κατά της ισραηλινής πρεσβείας

Η έκρηξη αυτοκινήτου στο Νέο Δελχί, κατά την οποία τραυματίστηκε βαριά μια ισραηλινή διπλωμάτης, ήταν μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε από «ένα πολύ καλά εκπαιδευμένο» πρόσωπο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ινδός υπουργός Εσωτερικών χωρίς να αποδώσει την ευθύνη σε κάποια οργάνωση, αν και το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν.«Είναι αρκετά σαφές ότι ήταν πολύ καλά εκπαιδευμένο το άτομο που διέπραξε την επίθεση και αυτός είναι ο λόγος που επιτρέπει να πιστέψει κανείς ότι ο στόχος ήταν η Ισραηλινή διπλωμάτης», δήλωσε ο υπουργός Π. Σινταμπαράμ σε συνέντευξη Τύπου.


«Οφείλουμε να προχωρήσουμε με βάση ότι πρόκειται για επίθεση», είπε διευκρινίζοντας: «Δεν δείχνουμε με το δάκτυλο καμιά οργάνωση» .

Οι γιατροί ανακοίνωσαν σήμερα ότι αφαίρεσαν μεταλλικά θραύσματα από το ήπαρ και το νωτιαίο μυελό της 42χρονης διπλωμάτη και συζύγου του στρατιωτικού ακολούθου στην πρεσβεία του Ισραήλ. «Η κατάσταση της υγείας της Ταλ Γεχόσουα Κορέν παραμένει σταθερή. Η ασθενής ανταποκρίνεται στην αγωγή και σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσει βελτίωση» .

Τρεις Ινδοί, εκ των οποίων ο οδηγός του αυτοκινήτου της ισραηλινής διπλωμάτη και δύο άνδρες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που ακολουθούσε, τραυματίστηκαν ελαφρύτερα στην επίθεση αυτή, την οποία πραγματοποίησε μοτοσικλετιστής, ο οποίος κόλλησε ένα μηχανισμό στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της Κορέν, που ήταν σταθμευμένο κοντά στην πρεσβεία.Ομάδα ειδικών από το Ισραήλ μεταβαίνει στην Ινδία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.