23/2/12

Μία πρωτοβουλία που αξίζει να βρει μιμητές...



Ομάδα Εθελοντικής Δράσης νομού Πιερίας  (www.otoposmou.gr

1 σχόλιο:

  1. Καιρός ήταν. Η αρχή είναι το παν. Υπάρχουν άνθρωποι που το φωνάζουν επί δεκαετίες.
    Οι αγρότες χρειάζεται ανά περιοχή να οργανωθούν σε ΣΩΣΤΟΥΣ και μεγάλους αγροτικούς συνεταιρισμούς και να προωθούν τα προϊόντα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Χωρίς μεσάζοντες. Προσλαμβάνουν και 5 καλούς γεωπόνους(οι 4 νέοι, ο 5ος πιο μεγάλος γύρω στα 40-50 να έχει εμπειρία) με διαφορετικές ειδικεύσεις ο καθένας:
    Κατεύθυνση Οπωροκηπευτικών, Κατεύθυνση Φυτών μεγάλης καλλιέργειας και οικολογίας, Κατεύθυνση Φυτοπροστασίας, Κατεύθυνση Αγροτικής οικονομίας, Κατεύθυνση Επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων + μια υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη που να "τρέχει" το μυαλό της. 6 άτομα και ο συνεταιρισμός με πολλούς αγρότες. Δεν θα έχουν ανάγκη κανέναν ως συνεταιρισμός.
    θα έχουν τους ειδικούς να συμβουλεύουν κάθε μέλος του συνεταιρισμού είτε στον αγρό είτε στα πλαίσια ημερίδων όποτε χρειάζεται και θα κερδίζουν πιο πολλά.
    Μεσάζοντες που εκμεταλλεύονται τους παραγωγούς τέρμα. Στους μεταφορείς σκληρές διαπραγματεύσεις για να μην υπάρχει υπερβολικό κόστος στη μεταφορά(κυρίως για εξωτερικό..στο εσωτερικό μπορούν μερικώς και με δικά τους μέσα οι παραγωγοί αν οι μεταφορείς είναι εξαιρετικά ασύμφοροι). Οι αγρότες και οι μεταφορείς θα κερδίζουν. Ποιότητα στη παραγωγή και αποφασιστικότητα στη διοίκηση.
    Παράγουμε ποιοτικά αυτό που ζητάει ο καταναλωτής, όχι αυτό που εμείς νομίζουμε ότι αρέσει και ψάχνουμε μετά τον καταναλωτή με τα κυάλια. Έχει διαφορά.
    Μεσάζοντες που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του σωστού αγρότη τέρμα.
    Και οι ίδιοι θα έχουν μεγαλύτερο κέρδος και οι καταναλωτές θα αγοράζουν πιο φτηνά.
    Έπρεπε η πατρίδα να φτάσει στη χρεοκοπία για να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους.
    Το άρχισαν. Καιρός να συνεχίσουν και να το οργανώσουν πιο σωστά. Καφενείο τέρμα. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας. Δεν θα σας σώσει κανένας άλλος.
    Επί δεκαετίες περιμένανε από τους συνδικαλιστές και το κράτος.
    Το κράτος δεν ξέρει το πιο απλό... πόσους ακριβώς υπαλλήλους έχει και θα οργάνωνε τους αγρότες?
    Ή μήπως είναι υποχρεωμένο να τους οργανώσει? Να τα λέμε αυτά.
    Στο εξωτερικό να δουν οι παραγωγοί πως λειτουργούν οι συνάδελφοι τους επί χρόνια με συναδελφική αλληλεγγύη.Ισχύς εν τη ενώσει. Είναι αυτοί πιο ικανοί από τους Έλληνες? Εμείς είμαστε πολύ καλύτεροι αρκεί επιτέλους να το καταλάβουμε, να το πιστέψουμε σε όλους τους τομείς και να εργαστούμε γι' αυτό. Η αγορά είναι χρηματιστήριο και τα αγροτικά προϊόντα οι μετοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.