19/2/12

Συναντήσεις Γκ. Ιβάνοφ με Α. Γκιούλ-Τ. Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη

ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Σικάγο, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του προέδρου της ΠΓΔΜ.
Ο κ. Ιβάνοφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία προς την ΠΓΔΜ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και σημείωσε ότι η χώρα του έχει εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις και δικαίως αναμένει να ενταχθεί στη Συμμαχία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέφεραν στον κ. Ιβάνοφ ότι η ΠΓΔΜ μπορεί πάντα να υπολογίζει στην ανεπιφύλακτη υποστήριξη από την Τουρκία.

Στις συναντήσεις αυτές του κ. Ιβάνοφ με τους κ.κ. Γκιούλ και Ερντογάν, έγινε λόγος και για τις διμερείς σχέσεις, καθώς και για το σύνολο της συνεργασίας μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας, η οποία, όπως εκτιμήθηκε, εξελίσσεται ιδιαίτερα ικανοποιητικά, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου της ΠΓΔΜ.

Η επίσκεψη αυτή του κ. Ιβάνοφ στην Κωνσταντινούπολη, δεν είχε αναγγελθεί από το γραφείο του.
http://www.e-typos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.