29/2/12

Διάβημα Λονδίνου στην Αργεντινή

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας κάλεσε ανώτερο διπλωμάτη της Αργεντινής στο Λονδίνο σήμερα για να ζητήσει εξηγήσεις μετά τη χθεσινή έκκληση μίας υπουργού της χώρας να περιοριστούν οι εισαγωγές βρετανικών προϊόντων, όπως δήλωσε μία εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Με δεδομένες τις ανησυχίες μας για τα πρόσφατα επεισόδια με τα κρουαζιερόπλοια στην Ουσουάια και τώρα αυτές τις αναφορές καλέσαμε τον Αργεντινό επιτετραμμένο σήμερα το απόγευμα για να μας δώσει εξηγήσεις», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.«Θα συζητήσουμε επίσης αυτή την ανησυχητική εξέλιξη με τους εταίρους μας», υπογράμμισε.

Η υπουργός Βιομηχανίας της Αργεντινής Ντέμπορα Ζιόρζι κάλεσε χθες Τρίτη τις επιχειρήσεις της χώρας να σταματήσουν να εισάγουν βρετανικά προϊόντα, όπως δήλωσε μία πηγή από το υπουργείο ενόψει της 30ής επετείου του πολέμου στα νησιά Μαλβίνας, τα οποία στη Βρετανία είναι γνωστά ως Φόκλαντς.

Νωρίτερα ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει σχετικά στους δημοσιογράφους: «Πιστεύουμε ότι είναι αντιπαραγωγικό».«Επίσης είμαστε σημαντικοί επενδυτές στην Αργεντινή και εισάγουμε προϊόντα από τη χώρα. Δεν είναι προς το οικονομικό συμφέρον της Αργεντινής να βάλει εμπόδια. Η σωστή προσέγγιση είναι αυτή της συνεργασίας και όχι της αντιπαράθεσης», πρόσθεσε.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
  
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-Επεισόδιο στη σκιά των Φόκλαντ

Κλιμακώνεται η ένταση στη διαμάχη Αργεντινής - Βρετανίας για τα νησιά Φόκλαντ, καθώς χθες οι Αρχές της Αργεντινής δεν επέτρεψαν σε βρετανικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιο με σημαία Βερμούδων να «δέσει» στο λιμάνι της Ουσουάια.

Κλιμακώνεται η ένταση στη διαμάχη Αργεντινής - Βρετανίας για τα νησιά Φόκλαντ, καθώς χθες οι Αρχές της Αργεντινής δεν επέτρεψαν σε βρετανικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιο με σημαία Βερμούδων να «δέσει» στο λιμάνι της Ουσουάια. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Telam, ο λόγος που οι Αρχές απαγόρευσαν την πρόσδεση του πλοίου είναι ότι το κρουαζιερόπλοιο «Star Princess» έφερε σημαία Βερμούδων, που θεωρούνται βρετανικό έδαφος.
 http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.