6/2/12

Η ιλαροτραγωδία του ελληνικού κράτους και η διαφθορά των πολιτικών!

του Σάββα Καλεντερίδη
Ένα από τα λαμπρά κατορθώματα των πολιτικών μας, που οδήγησαν με απαράμιλλη μεθοδικότητα και συνέπεια το χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ από το 25% που ήταν το 1974, στο 125% τον Οκτώβρη του 2009, δίνοντας τη δυνατότητα στον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τους λοιπούς κηπουρούς να οδηγήσουν την Ελλάδα στην αγχόνη της Τρόικας, ήταν και η διάλυση του ελληνικού κράτους.

Η μέθοδος απλούστατη. Βάλε τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι, όπως λέει ο λαός μας. Δηλαδή, βάλε πρώτα τους κομματικούς εγκάθετους να ελέγχουν τα πάντα, με βάση τη λογική και τα συμφέροντα του κόμματος, ακυρώνοντας ταυτόχρονα τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την ιεραρχία, που -υποτίθεται ότι- δεν υπηρετεί το κόμμα και τα συμφέροντά του, αλλά την πατρίδα και τα συμφέροντα του έθνους.
Στη συνέχεια ή ταυτόχρονα, βάλε τον αλήστου μνήμης Κουτσόγιωργα -δε ξέρουν οι νέες γενιές τί έχουν χάσει- να καταργήσει τα κριτήρια που ίσχυαν για την ανέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων στην ιεραρχία, θεσπίζοντας άλλα που επιτρέπουν στους κομματικούς να ανέλθουν από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς τίτλους σπουδών, χωρίς αξιολόγηση, με μόνα πτυχία αυτά της κλαδικής και της φαυλοκρατίας.
Ταυτόχρονα, άνοιξε τις πόρτες σε όλους του φίλους του κόμματος, για να μπουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες, στο δημόσιο και τις κοινωνικοποιημένες επιχειρήσεις του σοσιαλιστικού ονείρου, για να έχεις δικά σου και τα συνδικάτα, όργανα κι αυτά του κόμματος και όχι των εργαζομένων, της κοινωνίας και της πατρίδας.
Έτσι, μέσα σε πολύ λίγα χρόνια, έχεις στα χέρια σου το κράτος, την κοινωνία, την ίδια την πατρίδα.
Από τούδε και στο εξής, κανένας δεν θα είναι εμπόδιο στα σχέδιά σου, κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν θα τολμήσει να επικαλεστεί την νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον, όταν ο πολιτικός προϊστάμενος ή ο κομματικός κομισάριος θα θέλει να προωθήσει τα συμφέροντα του κομματικού στελέχους, που είναι ταυτισμένα με τα συμφέροντα του κόμματος.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φθάσαμε στο ξήλωμα του κράτους, τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης, την οποία ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι θα γκρεμίσει και θα ξαναχτίσει από την αρχή. Μόνο που ο υπερυπουργός στον οποίο ανέθεσε αυτό το κρίσιμο έργο, έδειξε ιδιαίτερη επιμέλεια στο πρώτο σκέλος της αποστολής του, αφήνοντας στην άκρη το δεύτερο. Κρίμα!
Έτσι, αφού η χώρα βρέθηκε στο γκρεμό, ακριβώς επειδή όλα αυτά τα χρόνια οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν είχαν τη δύναμη και τη δυνατότητα να αντισταθούν στις καταστροφικές επιλογές των πολιτικών, επικαλούμενοι το δημόσιο συμφέρον, τώρα που χρειάστηκε να λειτουργήσει έστω και υποτυπωδώς η δημόσια διοίκηση, για να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα μεταρρύθμισης, που θα βοηθήσει τη χώρα ν αντιμετωπίσει από καλύτερη θέση την κρίση, όλοι αντιλαμβάνονται ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση είναι περίπου ένα πτώμα.
Ευτυχώς που δεν χρειάστηκε να δοκιμαστούν στην πράξη και άλλοι ευαίσθητοι τομείς της δημόσιας διοίκησης και του κράτους, όπως για παράδειγμα εκείνοι που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, γιατί κι εκεί έβαλαν το χεράκι τους τα κόμματα και οι πολιτικοί. Άλλωστε, ποιος μπορεί να ξεχάσει τον γίγαντα της πολιτικής και εκ των κηπουρών του ΓΑΠ, κύριο Μπεγλίτη και τις πρόσφατες μεθοδεύσεις του!
Ένα από τα δείγματα της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια διοίκηση, λόγω του κομματισμού και της απαξίωσης των υπηρεσιακών παραγόντων, είναι η υπόθεση των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου εξωτερικών. Η υπόθεση ή μάλλον η ιλαροτραγωδία της διασπάθισης των μυστικών κονδυλίων από τους πολιτικούς, σε μάνες, αδέλφια και φίλους, γίνεται πάντα με τη συμμετοχή πρέσβεων, διπλωματών  και υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίοι υπογράφοντας, συμμετέχουν στο έγκλημα.
Τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση του θέματος από τον εισαγγελέα του οικονομικού εγκλήματος κ. Πεπόνη, θα κληθούν να καταθέσουν πρέσβεις και διπλωμάτες που υπέγραφαν για τα μυστικά κονδύλια. Μάλιστα την Τετάρτη εκλήθη να καταθέσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης κ. Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος.
Από την πλευρά μας να σημειώσουμε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες είναι αυτοί που εξασφαλίζουν τη συνέχεια του κράτους, αν και οι γνωστές οικογένειες, με την κληρονομική δημοκρατία που επέβαλαν στη χώρα μας, είναι οι μόνιμοι επιβήτορες της εξουσίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, χωρίς τους οποίους δεν μπορεί να υπάρξει κράτος και άρα διάθεση των μυστικών κονδυλίων, σε πολλές περιπτώσεις γίνονται φυσικοί αυτουργοί στο έγκλημα των πολιτικών, αφού υπογράφουν την διάθεση των κονδυλίων σε μητέρες, αδέλφια και φίλους, γνωρίζοντας ότι επί της ουσίας, πέρα από τη νομότυπη διαδικασία που ακολουθείται, διαπράττουν έγκλημα.
Επειδή οι πολιτικοί ως μια πολύ καλά οργανωμένη συμμορία κατάφεραν να εξασφαλίσουν το ακαταδίωκτο και το ατιμώρητο των εγκλημάτων τους με άθλιες μεθοδεύσεις και νομικά εξαμβλώματα, στη συγκεκριμένη περίπτωση καλό είναι να τιμωρηθούν με σκληρές και παραδειγματικές τιμωρίες οι υπηρεσιακοί παράγοντες, αν μη τι άλλο για να μην υπογράφουν από τούδε και στο εξής αβρόχοις ποσί οι επόμενοι συνάδελφοί τους τέτοιες αθλιότητες. Αφού δεν έχουν το θάρρος να είναι συνειδητά οι θεματοφύλακες της νομιμότητας, να γίνουν υπό το φόβο της ποινής και της φυλάκισης.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η εγκληματική δράση των πολιτικών. Υπηρεσιακοί παράγοντες που θα είναι πραγματικοί θεματοφύλακες της νομιμότητας και των συμφερόντων των πολιτών -που τους πληρώνουν- και όχι άβουλα όργανα άθλιων πολιτικών, που τους χρησιμοποιούν για τα άνομα συμφέροντά τους.
Ελπίζουμε ο κ. Πεπόνης να μη λυγίσει στο κλίμα τρομοκρατίας που έχουν στήσει τα όργανα της συμμορίας!
Υστερόγραφο: Τώρα ελπίζω να κατανοούμε όλοι μας καλύτερα το λόγο που κάποιοι πολιτικοί ζητούν μετ' επιτάσεως την αντικατάσταση των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος.


24 σχόλια:

  1. Οσο σκεφτομαι οτι διναμε 50 ευρω μεροκαματο στον αλβανο να μαζεψει τις ελιες!! με μεταφορα και φαι!!!
    Οσο σκεφτομαι τα 80 δισ που ειχε φτασει το χρεος των νοικοκυριων για να κυκλοφορει το καραγκιοζιλικι με καγιεν.
    Οσο σκεφτομαι τα
    πανεπιστημια-παραγκες με το ασυλο και το ατελειωτο παρτυ των "υπερεπιστημονων" τους.
    Οσο σκεφτομαι τις πατατες αιγυπτου και τα κινεζικα σκορδα!!
    Οσο σκεφτομαι τα γιουρουσια των αγροτων για λυτρα 500 εκατομμυριων..
    Οσο σκεφτομαι τις γιαφκες των ΔΕΚΟ με τους τρομοκρατες καταληψιες που με εκβιασμους οτι θα σας κοψουμε το ρευμα το τηλεφωνο τις συγκοινωνιες το νερο λπ κλπ ζουσανε ζωη χαρισαμενη με μισθους πριγκηπικους!
    Οσο σκεφτομαι τις μαιμουδες τρομοκρατες, που ως δια μαγειας εχουν εξαφανιστει τα δυο χρονια του γολγοθα μας.
    Οσο σκεφτομαι την δικτατορια της αριστεροπουστικιας κουλτουρας που μας περασε με το ετσι θελω την πολιπολιτισμικοτητα με αποτελεσμα να αλλιωθει ο πολιτισμος μας απο τσουναμι τριτοκοσμικης εξαθλιωσης. Αντιφασισμος, αντιρατσισμος και το μνι της μανας τους.
    Οσο σκεφτομαι την καθιερωμενη ετησια καταληψη των σχολειων απο τσουρμα μαλακισμενων τεκνων μαλακισμενων γονιων
    Οσο σκεφτομαι το χρηματιστηριο του 99 και την ολυμπιαδα του 04
    Οσο σκεφτομαι τους απατεωνες που επιμενουν να κυβερνουν
    Οσο σκεφτομαι τον ακη, τον μαντελη, τον παυλιδη, τον νεονακη, τον τσουκατο, τον βουλγαρακη, τον μαυρακη, τον αντρικο...
    Οσο σκεφτομαι την αρπαχτη με τον ΟΤΕ, που φορτωσαν στις πλατες μας την εθελουσια των προωρα συνταξιοδοτουμενων για να γινει ελκυστικος για την τελεκομ
    Οσο τα σκεφτομαι...
    30 χρονια εγκληματουσαμε σε βαρος της χωρας πολιτικοι, και μεγαλο μερος των πολιτων σε αγαστη συνυπαρξη και αλληλεγγυη.
    Τωρα; τι γινεται τωρα; Η μονη
    ελπιδα ειναι οτι αυτοι που θα επιβιωσουν απο την λαιλαπα, θα ειναι το κομματι εκεινο που διατηρησε αξιες και ιδανικα ικανο να αποκαταστησει τον ελληνισμο σαν πανανθρωπινη αξια, διοτι σαν κρατος φοβαμαι οτι τελειωσαμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά που βιώνουμε σαν λαός σήμερα είναι η κορύφωση ενός δράματος που ξεκίνησε πριν πολλές δεκαετίες. Με την συνεχή αλλοίωση της λαικής βούλησης χρησιμοποιώντας το κράτος ως μηχανισμό ελέγχου της κοινωνίας οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις προσπαθούσαν να κραήσουν εν ζωή ενα πολιτειακό και πολιτικό σύστημα που ήταν αντίθετο στα όσα ήθελε η κοινωνία.

    Αχτίδα διαφάνηκε με την κυβέρνηση Κέντρου αλλα κράτησε πολύ λίγο. Το 25% λοιπόν της Χούντας είναι πλασματικό νούμερο καθώς το πραγματικό επίτευγμα της ήταν το να ακυρώσει και την τελευταία προσπάθεια δημοκρατικής μεταρρύθμισης της ελληνικής κοινωνίας βυθίζοντας την για επτά χρόνια σε τέλμα δένοντας της για τα καλά στο καθεστώς της απόλυτης εξάρτησης

    Το σάπιο διεφθαρμένο καθεστώς της δικτατορίας το διαδέχθηκε το κομματικό κράτος της δεξιάς πιστή στο ένδοξο παρελθόν της, χρησιμοποίησε τον κρατικό μηχανισμό ως μέσο πολιτικής επιβίωσης

    Το ΠΑΣΟΚ απλά αλλαξε τον τρόπο άσκησης της πολιτικής αυτής η οποία στην ουσία παρέμεινε η ίδια

    Ο ιδιωτικός τομέας απομυζούσε ότι περίσσευε απο την λεηλασία της κρατικής γραφειοκρατίας και ελάχιστα σχέση είχε με παραγωγικό προσανατολισμό.Τρεφόταν μόνο απο την πλασματική υπερκατανάλωση

    Το ένδοξο ελληνικό επιχειρηματικό κεφάλαιο ουδέποτε είχε εθνική συνείδηση

    Σε ότι αφορά την αριστερά κα ιτον συνδικαλισμό ήρθαν να δώσουν στο καρκίνωμα αυτό την τέλεια μορφή του

    Οι μηχανισμοί λοιπόν μετράνε όχι τα πρόσωπα και σήμερα αυτό βιώνουμε την κατάρρευση του μεταπολεμικού μοντέλου ανάπτυξης της Ελλάδας , χωρίς καμιά λύση γιατί πλέον είναι αργά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί άθικτο το παρασιτικό κράτος

    Kυκλοφορεί στο Διαδίκτυο ένα γόνιμο νομίζω, επικαιρικό ντοκουμέντο. Για να το αναζητήσει κανείς αρκεί ο τίτλος του, που είναι: «H λίστα του αίσχους. Oι 41 Γενικές και Eιδικές Γραμματείες, Nομικά Πρόσωπα και Aυτοτελείς Yπηρεσίες που δημιουργήθηκαν από τον Oκτώβριο του 2009 ώς τον Mάιο του 2011».

    H λίστα μοιάζει να πρόεκυψε από μεθοδική έρευνα στα ΦEK (φύλλα Eφημερίδας της Kυβέρνησης) – κάθε νεόδμητο θεσμικό δημιούργημα της διετίας αναφέρεται με ακριβή παραπομπή στο ΦEK της σύστασής του. Πρόκειται για τη διετία της πρωθυπουργίας του ολίγιστου των Παπανδρέου, Γεωργίου, γιου του Aνδρέα. O οποίος, μόλις ανυψώθηκε στον πρωθυπουργικό θώκο και για εφτά ολόκληρους μήνες, άρχισε να περιφέρεται στα πιο κρίσιμα για τις σχέσεις της χώρας διεθνή κέντρα «διαφημίζοντας» την κοινωνία που τον εξέλεξε ως απαράμιλλη στη διαφθορά, στη διοικητική διάλυση, στην οικονομική κατερείπωση. Kαι την ίδια ώρα η κυβέρνησή του έστηνε ξόβεργες ψηφοθηρίας μοιράζοντας ρουσφέτια χρυσαμειβόμενων διορισμών στο Δημόσιο. Aδίστακτα, αδιάντροπα.


    ___________________________________

    Απόσπασμα από την Επιφυλλίδα του Χ. Γιανναρά στην χθεσινή "Καθημερινή". Ιδού και η λίστα του αίσχους, στην οποία αναφέρεται. Μετά απ' αυτά, περιμένετε έξοδο από την κρίση; Έχω την αίσθηση ότι αυτό που ενδιαφέρει τους πιστωτές, στους οποίους μάς οδήγησαν, είναι να πτωχεύσουν την Ελλάδα, για να προβούν σε απαλλοτριώσεις και ό,τι άλλο προβλέπει η "ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ" (τώρα θα υπογράψουν και δεύτερη), με την οποία εκχωρήσανε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και πλουτοπαραγωγικές πηγές, ακόμη και μελλοντικές. Αυτό είναι το "πάπλωμα", για το οποίο γίνεται ο καυγάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστευω οτι πρεπει να τελειωνουμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ με ολον αυτον τον συρφετο που δηθεν εκπροσωπει τον Ελληνικο λαο μεσω των "εκλογων" του κερατα.ΟΡΙΣΤΙΚΑ! Δεν ριχνω το βαρος στους "αλλους",τοκογλυφους,ξενους τραπεζιτες,αθλιους και παναθλιους.Αυτοι την δουλεια τους κανουν αιωνες τωρα.Αυτα τα ελλαδικα πτωματα ,συνεργατες με το αζημειωτο που κανανε τον ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟ κερδοφορο επαγγελμα για την αφεντια τους,ΟΛΑ αυτα τα κατασκευασματα πρεπει να εξαφανιστουν.Διαφορετικα καμμια ελπιδα και κανενα τελικο αφυπνιστικο κερδος στο βαθος του τουνελ οταν και αν ξεπερασωμε τα παροντα.ΤΕΛΟΣ με ΟΛΟΥΣ αυτους.ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββα,θα διαφωνήσω μόνο στο ότι ελπίζεις να διορθωθούν τα αδιόρθωτα απο τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Το ψάρι ως γνωστόν βρωμάει απο το κεφάλι,και έχω γράψει άπειρες φορές ότι είναι ανάγκη να διαλύσουμε τον κομματισμό στην Ελλάδα.

    Όλα αυτά τα χρόνια τα κόμματα μπήκαν πάνω απο την πατρίδα.

    Τι είναι η πολιτική;

    Απο το Βικιπαίδεια:

    Η έννοια της πολιτικής έχει συγκεκριμένο περιέχομενο από τότε που οι άνθρωποι την θέσπισαν ως τρόπο οργάνωσης και επίλυσης των διαφορών τους. Κι αυτό γιατί δεν ήταν δεδομένη ούτε και αναπόφευκτη. Οι ανθρώπινες κοινωνίες έζησαν για πολλά χρόνια και χωρίς την πολιτική. Εντούτοις πριν καταγραφεί το οτιδήποτε θα πρέπει να γίνει μια εννοιολογική διευκρίνηση που είναι συνηθισμένη διεθνώς , ενθάδε όμως όχι και τόσο αυτονόητη. Η διάκριση των όρων politics και policy , συνηθισμένη στους Αγγλοσάξωνες , δεν έχει υιοθετηθεί εν Ελλάδι και έτσι όταν κανείς αναφέρεται στον όρο πολιτική να μην γίνεται κατανοήτο αν αναφέρεται στο παίγνιο της πολιτικής (χειραγώγηση, προπαγάνδα, παιχνίδια εξουσίας κλπ) ή στην πολιτική ως μοφροπλαστική των κοινωνικών ανησυχιών τέχνη που ο Αριστοτέλης την συγκρίνει με την Αρχιτεκτονική (καθόλου τυχαίο αφού προυποτίθεται το σχέδιο ήτοι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός των δράσεων)

    Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε ότι είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσουμε ΠΡΩΤΑ την πολιτική/πολιτειακή κρίση,ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όλα τα υπόλοιπα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προτείνω Λοιπόν

    Μοντέλο Διακυβέρνησης της Ελλάδας

    Ασφαλώς θα πρέπει να συνδυαστούν τα παρακάτω με εκλογές.

    Την μεταφορά μέρους της Εξουσίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,να περάσουν στην Προεδρεία το ΥΠΕΞ,ΥΠΟΙΚ,ΥΠΕΘΑ.Ο Πρόεδρος να εκλέγεται απευθείας απο το λαό.

    Την κατάργηση όλων των κομμάτων εντός κοινοβουλίου,όλοι οι Βουλευτές να είναι Ανεξάρτητοι,δίχως δικαίωμα να λάβουν θέση στην Εκτελεστική Εξουσία.

    Τη μείωση των Βουλευτών σε 200,με δικαίωμα εκλογής μέχρι δύο τετραετίες.

    Τη δημιουργία Σώματος Γερουσίας,το Σώμα αυτό θα έχει αρμοδιότητα αποκλειστικά σε θέματα της Προεδρείας.Δικαίωμα υποψηφιότητας για Γερουσιαστές θα έχουν μόνο όσοι Βουλευτές έχουν εκλεγεί απο το λαό τουλάχιστον δύο φορές.

    Νέο εκλογικό Νόμο,που να δίνει το δικαίωμα στον Πολίτη να ψηφίζει υποψήφιους απο όλη την Επικράτεια της Ελλάδας.(Αυτό θα βοηθήσει και στην καλλιέργεια Εθνικής συνείδησης αντί της τοπικής που επικρατεί)

    Ενίσχυση της Δημόσιας Διοίκησης σε όλους τους Τομείς. Στη Δημόσια Διοίκηση,ο κάθε Προϊστάμενος να έχει το δικαίωμα να επιλέγει ο ίδιος τους υφιστάμενους του,αναλαμβάνοντας και την πλήρη ευθύνη για την αποτελεσματικότητα τους.Αυτό φυσικά θα πρέπει να ξεκινάει απο την Πολιτική Ηγεσία,όπου ο Πρωθυπουργός θα επιλέγει του Υπουργούς που επιθυμεί,και εκείνοι με τη σειρά τους θα επιλέγουν τους Υφυπουργούς,και αυτό να συνεχιστεί και σε όλες τις κατώτερες βαθμίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρατηρείστε ένα πράγμα,διεθνώς η Πολιτική απαξιώνεται,ειδικά στις λεγόμενες ανεπτυγμένες χώρες.

    Όσοι σχεδιάζουν την Παγκόσμια Διακυβέρνηση θα κάνουν τα πάντα για να απαξιώσουν την πολιτική και τους πολιτικούς διεθνώς,με υπαρκτά και ανύπαρκτα σκάνδαλα και με τη βοήθεια της οικονομικής κρίσης,της εργαστηριακής κατά πολλούς.

    Είναι πάρα πολύ σοβαρό,εξαιρετικά κρίσιμο,να καταφέρουμε ως λαός και ως Έθνος να διαμορφώσουμε ένα νέο πραγματικά Δημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης που θα βοηθήσει στο να επανακτήσει η Δημοκρατία το κύρος της και η Πολιτική την εμπιστοσύνη του λαού.

    Διαφορετικά είναι θέμα χρόνου να μας απορροφήσει το διεθνές χωνευτήρι των λαών,με αποτέλεσμα την απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας και την πολιτισμική μας γενοκτονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σάββα!
    Διαβάζοντας με πολύ μεγάλη προσοχή αυτά που γράφεις με πολύ γλαφυρό και εμπεριστατωμένο τρόπο και έχοντας διαβάσει για τους αγώνες σου για αυτόν τον ευλογημένο τόπο!,την πατρίδα μας!!,την Ελλάδα. Αισθάνθηκα την ανάγκη σαν Ελληνας που έχει ζήσει όλα αυτά που γράφεις και έχει αισθανθεί στο πετσί του όλο αυτό φαγοπότι,να σου πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για ότι έχει κάνει για την Ελλάδα, για ότι κανείς, και για ότι ίσως χρειαστεί να κάνεις στο μάλλον!
    νχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/430961_2962385510821_1597104657_32590602_895836676_n.jpg

    "Παρατηρείστε ένα πράγμα,διεθνώς η Πολιτική απαξιώνεται,ειδικά στις λεγόμενες ανεπτυγμένες χώρες."(Χρηστος)

    Εχεις γινει αρκετα ...παρατηρητικος.

    "Όσοι σχεδιάζουν την Παγκόσμια Διακυβέρνηση θα κάνουν τα πάντα για να απαξιώσουν την πολιτική και τους πολιτικούς διεθνώς,με υπαρκτά και ανύπαρκτα σκάνδαλα και με τη βοήθεια της οικονομικής κρίσης,της εργαστηριακής κατά πολλούς."(Χρηστος)

    Εχεις γινει...επικινδυνα παρατηρητικος με το να διαβαζεις τον Ινφογνωμονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στέργιο,άθελα μου. Ελπίζω να διαβάζουν τον Ινφογνώμων άνθρωποι που ασκούν εξουσία και άλλοι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη,και να τους προβληματίσουν όσα γράφονται απο πολλούς εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φοβερή καταγγελία έκανε το πρωί από την εκπομπή του Γ. Παπαδάκη ο καθηγητής Νίκος Κοτζιάς, υποστηρίζοντας ότι αρκετές τράπεζες που έχουν λάβει κρατική στήριξη με κεφάλαια δεν έχουν πληρώσει τον τόκο του 10% που προβλέπεται από το σχετικό νόμο.
    http://www.tsantiri.gr/politiki/kotzias-trapezes-den-echoun-plirosi-ton-toko-sto-kratos.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και για να γίνεται πιο κατανοητό το "..ακυρώνοντας ταυτόχρονα τους υπηρεσιακούς παράγοντες.." βάλτε από τη μια τους βουλευτές που το παίζουν τσοπμαναραίοι με βοσκοτόπια χωρίς "σφαχτάρια", ΑΛΛΑ με τα σακούλια τους γεμάτα από φασούλια ή άλλως τσουβάλια με παραμυθιασμένα, ή και από τα πολλά τα φαγοπότια εξαγορασμένα "κουκιά", βέβαια πρόεδροι, εισαγγελείς δικαστηρίων, εξαιρούνται της δημοσιοποίησς των περιουσιακών τους ή ΤΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ, γιατί ΜΟΝΟΝ έτσι ΔΕΝ θα δέσει η διαχρονικότητα της διαπλοκής στο πολιτικοπαραδικονομικό αλισφερίσι, σε αντιδιαστολή με το έγγραφο ενός υπηρεσιακού γραμματέα, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με τη μεθοδολογία του ΤΡΑΦΙΚΙΝΓΚ προαγωγής και ΨΗΦΟΘΥΡΙΚΗΣ αξιοποίησης των παραβατικών στην ανωμαλία, γράφοντας στα ...ίδια τους ΑΚΟΜΑ και το ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, μιλάνε για στιγνή αλητεία μειοδοτικής πλειοψηφίας αρωστημένων εγκεφάλων ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ τι?? πέρα από πολιτικά ηλήθιοι θα πρέπει να είναι ελεγχόμενα υποτελείς για την εξηυπηρέτηση αλλόριων συμφερόντων, και τότε εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα γιατί η Μ.Μ. Λα.ρας κονόμισε τόσο ανώδυνα την αφρόκερεμα του εναπομείνοτα δημόσιου χρέους.

    Κι όμως και παρ΄ όλα αυτά το θέμα είναι
    ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ αλλά αυτο-θεραπείας,

    Άλλος γουστάρει και δωρίζει άλλος στη συνέχεια προικιζει άλλος δε γουστάρει να απαντήσει κι αλλος στη συνέχεια δημόσιο-δικαίο-αυνανίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εύγε κε Καλεντερίδη, που με συνοπτική ιστορική αναφορά μας επαναφέρατε την μνήμη, που όσοι τα χρόνια που μεσολάβησαν και είχαμε την τόλμη και την επαναφέρναμε μας χαρακτήριζαν φασίστες. Και θυμόμαστε και πιο πολλά ακόμη, όπως τα δωράκια των 500 εκατομμυρίων, τα δανικά για το κωλόσπιτο και τα άλλα τα πολλά τα αμέτρητα λαλίστατα λαλιώτικα, να χώνονται σε επιτήδειες τσέπες, και πώς να ξεχαστούν και οι κραυγές της αμετροέπειας να φύγουν οι βάσεις του θανάτου και εμείς από το συνδικάτο της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ, και εκείνο το «μισο-μισό», που έγινε και έτερον ήμισυ και πόσα άλλα, που μας έκαναν διεθνώς ρεζίλι και αναξιόπιστους και εμείς… κομπάζαμε ως γαμ..δες!)
    Εύγε, κε "αντιπροοδευτικέ" που μας κάνατε μια ένεση ελπίδας: "Η μόνη
    ελπίδα είναι ότι αυτοί που θα επιβιώσουν από την λαίλαπα, θα είναι το κομμάτι εκείνο που διατήρησε αξίες και ιδανικά ικανό να αποκαταστήσει τον ελληνισμό σαν πανανθρώπινη αξία" (εσείς όμως έχετε αυτο-χαρακτηριστεί και "αντιπροοδευτικός", ώστε δεν κινδυνεύετε να σας χαρακτηρίσουνε "φασίστα").
    Και λέει πολύ σοβαρά και μελετημένα ο κος Χατζησσαβαϊδης «Είναι πάρα πολύ σοβαρό, εξαιρετικά κρίσιμο, να καταφέρουμε ως λαός και ως Έθνος να διαμορφώσουμε ένα νέο πραγματικά Δημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης που θα βοηθήσει στο να επανακτήσει η Δημοκρατία το κύρος της και η Πολιτική την εμπιστοσύνη του λαού. Διαφορετικά είναι θέμα χρόνου να μας απορροφήσει το διεθνές χωνευτήρι των λαών, με αποτέλεσμα την απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας και την πολιτισμική μας γενοκτονία».
    Για να προσθέσει εύστοχα στην παραπάνω ζοφερή σκέψη ο sterg, το προσκλητήριό του να τελειώσουμε με όλους. Ναι φτάνει όμως οι επιλογές μας να είναι σωστές για την ελπίδα που προαναφέραμε.
    Όμως εγώ επιφυλακτικός και προβληματισμένος, ρωτάω φωναχτά: Υπάρχει αυτός που θα μας φέρει την προοπτική της ελπίδας;;; Υπάρχει ο "Μεσσίας";;; πολύ φοβάμαι πως όχι, αφού όλοι οι μεσσίες για την μάσα τρέχουνε και μασημένα μας τα λένε.
    Μας μεταφέρει τέλος πολύ έξυπνα ο Nativist, να παραδεχτούμε πως λύση είναι η επιστροφή στην "δραχμούλα" μας, που τόσο την είχαμε λατρέψει στην "ψωροκώσταινα" Ελλάδα μας. Όμως πως θα μας πιστέψει ότι θα την ξαναερωτευτούμε μετά από τόσα χρόνια προδοσίας, όταν τότε που έπρεπε δεν προστατεύσαμε τον έρωτά της;;; οι άγγλοι, οι νορβηγοί, οι δανοί ήταν πουριτανοί που δεν αποχωρίστηκαν τον έρωτά τους;;; Και άντε πες πως την πείθουμε να ξαναγυρίσει. Πως θα την πάρουμε ξανά στην αγκαλιά μας ρυτιδιασμένη και κουρελιασμένη;;; όταν τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει σε λυγερόκορμα ευρώ, αποχαυνωμένοι από τα μίνι, από τους καπνούς των κοχίμπα, τα αρώματα χερμές, τις τσάντες γκούτσι, τις εικοσάποντες γόβες στιλέτο, που κατέβαιναν από τα καγιέν και τα χάμερ και γυάλιζε το μάτι, πως γαμώτο θα ξαναπάμε με δραχμές(;;;) στη Μύκονο να βλέπουμε τους σελέμπριτις;;;
    Αχ, κε nik.x. και εγώ τον ευχαριστώ τον Σάββα, αλλά τι να το κάνουμε να την πληρώσουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες για να συνετιστούν οι υπόλοιποι και οι μέλλοντες όταν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι θα έχουνε για μαξιλάρι στο κεφάλι τους το Σύνταγμα της παραγραφής και θα κοιμούνται πάντοτε ήσυχοι στην …αεροπαγίτου;;;
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Και συ λαε ...μαλα.....νε μη ξεχνας την ξυπασια".Και κατσε και πληρωνε τις βιζιτες της καθε μιας.

    -1-

    EΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Oι “οικογενειακές” επιχειρήσεις εντός του Κοινοβουλίου

    Υπό μορφή ευγενικής… χορηγίας του ΠΑΣΟΚ προς τη χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρα Λιάνη, έχουν παραχωρηθεί τρεις υπάλληλοι της Βουλής, τους οποίους η Βουλή αρχικά απέσπασε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με βάση τα εκλογικά του ποσοστά, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου.

    Πρόκειται για έναν οδηγό, τον Γ.Φ., και δύο γραμματείς, τις Ε.Χ. και Ι.Β., οι οποίοι αρχικά νομίμως αποσπάστηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κι από εκεί… πήραν τον δρόμο για την… Εκάλη προκειμένου να τεθούν στην υπηρεσία της Δήμητρας Λιάνη......

    http://www.anixneuseis.gr/?p=28457

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κόντρα Άδωνι – Anonymous…
    Αναρτήθηκε από admin στις 06/2/12 •



    Σε «τεντωμένο σχοινί» ακροβατεί πλέον η σχέση του Άδωνι Γεωργιάδη, με τους Anonymous…
    Σύμφωνα με την σελίδα των Ελλήνων Anonymous στο Facebook , ένας από τους διαχειριστές της, έστειλε mail στον Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας του να καταψηφίσει τα νέα μέτρα.

    Η απάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας, ήταν η εξής:

    «Μα ποιος σας είπε ότι έχετε το οποιοδήποτε Συνταγματικό δικαίωμα να Ανακαλείτε την ψήφό σας ή να απαιτείτε να ψηφίσει ο βουλευτής το αλφα ή το βήτα; Το Πολίτευμά μας είναι Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, πραγμα που σημαίνει ότι ο βουλευτής έχει απεριόριστη ελευθερία ψηφου. Δεν συγκυβερνούμε.

    Όταν έρθει η ώρα λοιπόν θα ψηφίσω ό,τι νομίζω ορθό, όχι ό,τι νομίζετε εσείς».

    Άδωνις Γεωργιάδης
    http://www.anixneuseis.gr/?p=28855

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. -1-

    http://youtu.be/W3xukRTzdxI SAMO MRTOV SIPTAR E DOBAR SIPTAR
    “Τα αντι-αλβανικά τραγούδια των Σκοπιανών”
    Η κατάσταση έχει φθάσει σε ανεξέλεγκτο σημείο, αφού τα τραγούδια που επιτίθενται κατά των Αλβανών ακούγονται σε δημόσιους χώρους της πόλης των Σκοπίων.Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Pollozhani, επικρατεί εθνικιστική υστερία κατά του αλβανικού στοιχείου, «αν και έχει καταδικαστεί από ορισμένους εκπροσώπους της σλαβικής κοινότητας.Τα τραγούδια, ωστόσο, είναι προσβλητικά για τους Αλβανούς αφού μεταφέρουν το μήνυμα ότι: «δεν υπάρχει τόπος, ούτε στον Ουρανό, ούτε στη γή, για τους Αλβανούς»
    Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων και πρώην αρχηγός του VMRO-DPMNE, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, δήλωσε σε συνέντευξή του στο portal “ Plusinfo” ότι οι σλαβικής καταγωγής πολίτες των Σκοπίων δεν πρέπει να ζουν με αυταπάτες. Οι Αλβανοί στην πΓΔΜ, αποτελούν το 30 % του πληθυσμού και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν.
    --------------------------------------------------------
    Ο Γκεοργκιέφσκι κατηγόρησε τους πολιτικούς που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό – το VMRO-DPMNE και το DUI- για αποτυχία στο ζήτημα της απογραφής, γιατί όπως τονίζει η κυβέρνηση φοβάται τους πραγματικούς αριθμούς των εθνικών κοινοτήτων στη χώρα.«Ο συνασπισμός του VMRO-DPMNE και του DUI, ακύρωσε ομόφωνα την απογραφή του πληθυσμού και αυτό με κάνει να πιστεύω ότι και τα δύο κόμματα φοβούνται να δουν την πραγματικότητα. Έχουμε 1,8 εκατομμύρια ψηφοφόρους σε 2,1 εκατομμύρια πληθυσμό. Η αντιστοιχία δεν είναι λογική, ούτε ανάλογη» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων.
    --------------------------------------------------------
    Τα Σκόπια θα γίνουν, σύντομα, το τρίτο αλβανικό κράτος, μαζί με το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία. Αυτό θα συμβεί μέσα σε 10-20 χρόνια, δήλωσε σε συνέντευξή του στη βουλγαρική τηλεόραση BTV, ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι.Ο Γκεοργκιέφσκι είναι το πλέον αμφισβητούμενο όνομα στη χώρα του. Οι συμπατριώτες του, άλλοι τον ονομάζουν σωτήρα και άλλοι τον θεωρούν ‘εχθρό και προδότη’.Αυτός, ίδρυσε το VMRO-DPMNE, και δική του ήταν η ιδέα για μια ανεξάρτητη χώρα. Λίγο αργότερα έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός των Σκοπίων. Τα τελευταία όμως χρόνια είχε σοβαρές διαφωνίες με τον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι.Ο Λιούπτσο αποσχίστηκε από το κόμμα και ίδρυσε ένα νέο κόμμα το «Λαϊκό» VMRO (VMRO-NP).Σύμφωνα με τον πολιτικό αυτόν, που θεωρείται ως πατέρας του σύγχρονου κράτους των Σκοπίων, το Κοσσυφοπέδιο, η Βοσνία και η πΓΔΜ δεν λειτουργούν ως ανεξάρτητα κράτη. Και αυτό θα προκαλέσει ένα νέο ψήφισμα, θα αποτελέσει μια νέα διάταξη των Βαλκανίων κάποια μέρα, αλλά ένας πόλεμος δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει. Άλλωστε αυτή δεν είναι λύση.Όσον αφορά το όνομα «Μακεδονία» για τη χώρα του, το οποίο αποδέχθηκε η Βουλγαρία, δήλωσε ότι η θέση της Ελλάδας είναι αμετακίνητη και δεν αποδέχεται ένα τέτοιο όνομα. «Και άλλα είκοσι χρόνια να περιμένουμε, τίποτε δεν εγγυάται ότι θα πετύχουμε ένα αποτέλεσμα», είπε ο πολιτικός.
    -----------------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. -2-

    Φεβρουάριος 3, 2012.
    Σόφια.Η Ιστορία των Σκοπίων είναι ως επί το πλείστον πολιτική και δεν συμπεριλαμβάνεται στις ανθρωπιστικές επιστήμες, αλλά αποτελεί μια μορφή πολιτικής προπαγάνδας, είπε ο σε συνέντευξή του ο Βούλγαρος ακαδημαϊκός Γκεόργκι Μάρκοφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών«Ισχυρίζονται, ότι υπάρχει ‘Μακεδονικό Έθνος’ και αυτό το έθνος πρέπει να έχει μια σεβάσμια ιστορία. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι το ‘Μακεδονικό Έθνος’ δημιουργήθηκε από τον Τίτο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και στην πραγματικότητα, η ιστορία τους είναι πολύ μικρή, είναι μια ιστορία που αρχίζει από το 1944 και θέλουν να αποκτήσουν και μια αναγεννησιακή και μια μεσαιωνική ιστορία- από το βασιλιά Σαμουήλ- , ακόμη και αρχαία ιστορία, από το Μέγα Αλέξανδρο.Αυτή η μεθοδολογία δεν είναι ευρωπαϊκή.Τα βιβλία τους είναι γεμάτα με μίσος κατά των Βουλγάρων. Σε αυτά υπάρχουν εκπληκτικοί τίτλοι.Αν χρειαστεί να ξεκινήσουμε από κάτι, είναι τα βιβλία τους που καταλογίζουν ενοχές σε ολόκληρο το βουλγαρικό λαό», είπε.Ο Βούλγαρος ακαδημαϊκός τόνισε ότι τα ιστορικά βιβλία των Σκοπίων εξυπηρετούν μόνο την πολιτική που ακολουθούν και όχι την ιστορική επιστήμη.«Επιζητούν (οι Σκοπιανοί) να αποδείξουν ότι είναι ό, τι ήταν και οι πρόγονοί τους. Τους λέω λοιπόν:«Αν θέλετε να απογράφεστε ως Μακεδόνες, καλά κάνετε, αλλά ως αυτοαποκαλούμενοι Μακεδόνες δεν σημαίνει ότι οι παππούδες σας δεν ήταν Βούλγαροι».«…και δεν χρειάζεται να τους ξαναθάψετε για να προσαρμόσετε τα οστά τους στην πολιτική σας ιδεολογία. Σε αυτό δεν συμφωνούμε και είναι ηθικά απαράδεκτο για μας» δήλωσε ο ακαδημαϊκός Μάρκοφ.
    --------------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. -3-
    Φεβρουάριος 6, 2012.
    Ο πρόεδρος της ελληνικής ριζοσπαστικής αριστεράς , Αλέξης Τσίπρας, μετά από συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, δήλωσε ότι «για να αποφευχθεί ο αλυτρωτισμός και ο εθνικισμός, ο Νίμιτς να είναι προσεκτικός και με την νέα πρόταση του και να μην ρίξει λάδι στη φωτιά»Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στην τρίωρη συνάντησή του με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Σταύρο Δήμα, συζήτησαν, μεταξύ των άλλων, και το θέμα του ονόματος.Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι συζήτησαν για τα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και το μακροχρόνιο πρόβλημα μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας.Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι το κόμμα του υποστηρίζει τη θέση της κυβέρνησης για μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό- erga omnes-, αλλά είναι ανάγκη να αποφευχθεί ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός (των Σκοπίων).«Ο Νίμιτς όταν έρθει το Φεβρουάριο, θα πρέπει να είναι προσεκτικός με την πρόταση που θα κομίσει και να μην ρίξει λάδι στη φωτιά, αλλά να δώσει διέξοδο στην τελική λύση», είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ.Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Εξωτερικών, απηύθυνε κατηγορίες και επικρίσεις στην ελληνική κυβέρνηση για την τρέχουσα κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
    Сања Ристовска
    Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
    ----------------------------------------------
    Εδω ειναι ανακατωμενοι Αλβανοι.Βουλγαροι,Ελληνες,Αμερικανοι,Σλαυοι κλπ (οπως ο ...Σορος και αλλα κορακια).Ολοι κατι ζητανε και ολοι κατι φοβουνται.Υπαρχουν φυσικα και τα υπερεθνικα μαγειρια που παιζουν για τον εαυτον τους χρησιμοποιωντας ιστοριες,φανατισμους,ιντριγκες,κονομες,κερδη απο κοιτασματα σε αφθονια και μερικα σε σπανιοτητα,ανεμογεννητριες,γεωπολιτικες και γεωστρατηγικες βλεψεις και δεν συμμαζευεται.Ερωτημα= Εχει η χωρα μας δημιουργησει ενα ισχυρο κεντρο απο ειδημονες και συμβουλους με σκεψη και γνωση σε βαθος χρονου η θα τρεχωμε την τελευταια στιγμη να σωσωμε κατι αν σωζεται.Εχωμε κανει μεγαλες επενδυσεις στα Σκοπια,ποσοι "ειδικοι" εχουν εγκατασταθει εκει με σκοπο την δημιουργια ...προυποθεσεων?Δεν μας ενδιαφερει αυτη η γειτονικη περιοχη? Μα αυτοι εμας θελουνε και ας το ...λενε με αλλο τροπο,εμεις δεν τους θελωμε στην ..."ΑΓΚΑΛΙΑ" μας?Γιατι αφηνωμε καποιους αλλους να φλερταρουνε την περιοχη αυτη και εμεις εχουμε καβουκωθει σε ενα ακινητο μετερηζι?Τι κινησεις κανωμε εκτος απο την εμμονικη περιοχη του "ονοματος" ?Θελουν την αγκαλια μας? να τους την δωσωμε και τοτε θα καταλαβουν οτι αλλο αγκαλια της μαννας και αλλο η ιδια η ...μαννα.Γιατι δεν τους πλησιαζωμε περισσοτερο? θα μας δαγκωσουν?Μα δεν εχουν κυνοδοντες παρα μονο ...μασητηρες.Δηλαδη τι παιζωμε,τον ρολο της Αλβανιας????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα παρασκήνια του Μακεδονικού ζητήματος,Σπύρος Κουζινόπουλος Εκδόσεις Καστανιώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ....μη-αξιοποίηση του ιστορικού αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο φαίνεται ότι ελέγχει και “διαχειρίζεται” σαν να ήταν προσωπική της ιδιοκτησία η κ.Τομαή (πρώην γυναίκα του Νίκου Κωνσταντόπουλου, τον οποίο μάλιστα κατήγγειλε μέσω του Χριστόδουλου και μιας ΜΚΟ της Εκκλησίας ότι την έδειρε!). Η κ.Τομαή μάλιστα, βγάζει ό,τι θέλει από τα αρχεία κάθε τόσο στο Βήμα της Κυριακής. Λες και τα αρχεία δεν είναι δημόσιο κτήμα, αλλά τσιφλίκι του κ.Ψυχάρη και της κ.Τομαή. Η κατάσταση αυτή επισημαίνεται σε -μικρή δυστυχώς- μερίδα του Τύπου εδώ και χρόνια. Αλλά δεν έχω δεί κυβέρνηση, ούτε του ΠΑΣΟΚ ούτε της ΝΔ, να την αλλάζει.
    ------------------------------------------------------
    Αυτοκριτική του Παντελή Πουλιόπουλου για το “μακεδονικό” [Ριζοσπάστης, 5-2-1927]
    “Η πολιτική μας στο εθνικό ζήτημα, στη Μακεδονία και Θράκη αποδείχτηκε ολοφάνερα από τα πράγματα εσφαλμένη. Δεν φτάνει μονάχα να εγκαταλείψωμε σιωπηρώς, όπως έγινε, τα συνθήματα της πολιτικής εκείνης
    “Ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία”, “Ενιαία και ανεξάρτητη Θράκη”
    και να σκεπάζωμε την εγκατάλειψη αυτή ισχυριζόμενοι ότι ήταν τάχα “θεωρητικώς” σωστά, μα απέτυχαν, γιατί “τα βάλαμε στο κέντρο της δράσης του Κόμματος.”
    “Η πολιτική μας εκείνη ….. τα συνθήματα “Ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία”, “Ενιαία και ανεξάρτητη Θράκη” ….. εχρεωκόπησε και δεν μπορούσε παρά να χρεωκοπήση, γιατί ήταν απαύγασμα όχι απλώς εσφαλμένης εκτίμησης του πραγματικού συσχετισμού δυνάμεων μέσα στη χώρα μας, αλλά ενός επαναστατικού ρομαντισμού…”
    “… ούτε εθνικοεπαναστατικό κίνημα έχομε στην Ελληνική Μακεδονία, ούτε εθνότητα Θρακική υπάρχει, ώστε να δικαιολογείται αγώνας για την κατάχτηση εθνικής ανεξαρτησίας, ούτε ίχνος καν τέτοιου αγώνα υπάρχει από τους κατοίκους…”
    τρίτη σελίδα του Ριζοσπάστη της 5ης Φεβρουαρίου 1927 [pdf].
    Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.
    ---------------------------------------------------------
    Παντελής Πουλιόπουλος
    Το Μακεδονικό ζήτημα και οι Κομμουνιστές
    http://marxists.org/ellinika/archive/pouliop/works/1940/05/macedonia.htm
    http://okde.org/spartakos/keimena/s30_pp_makedoniko.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. >....Oρίσουμε σαν εθνικά Έλληνα, όποιον θεωρεί τον εαυτό του (με κάποιο τρόπο) ως απόγονο των αρχαίων Ελλήνων.Αυτή η ανοησία, από πλευράς λογικής και γνώσης, αποτελεί δυστυχώς την ψυχή του ελληνικού Έθνους.Οι εθνικά Έλληνες κατασκευάστηκαν διαχρονικά από το κράτος. Από το παλιό Βασίλειον της Ελλάδος και στη συνέχεια τη λεγόμενη Ελληνική Δημοκρατία. Στο ξεκίνημα του εγχειρήματος βρίσκεται ο Βαυαρός βασιλιάς Λουδοβίκος και ο γιος του Όθωνας, που ήρθε εδώ με τους γερμανούς αυλικούς, λόγιους και στρατιώτες του και αποφάσισε να βαπτίσει (σύμφωνα με τη ρομαντική αρχαιολατρία του) τους νέους ιθαγενείς υπηκόους του (τους Ρωμιούς, τους Αρβανίτες και τους Βλάχους) ως «απόγονους» των αρχαίων Ελλήνων.Τα σχολεία του ελληνικού κράτους που δημιουργήθηκαν, προσπάθησαν από την αρχή να ξεριζώσουν τη ρωμαίικη, αρβανίτικη και βλάχικη γλώσσα των μαθητών τους και να τους διδάξουν τη νεκρή γλώσσα που υπήρχε γραμμένη στα αρχαία ελληνικά κείμενα και την ψευτο-χρησιμοποιούσαν ως τότε μόνο επαγγελματικά οι δεσποτάδες και οι γραμματικοί τους. Οι δημιουργοί του νέου Έθνους νόμιζαν πως όσες περισσότερες αρχαίες λέξεις νεκρανάσταιναν, τόσο και πιο πολύ θα έμοιαζαν οι ζωντανοί υπήκοοι με τους ενδόξους παλαιούς πεθαμένους. Ήταν το μεγάλο «κόλπο», μαζί με τη συστηματική παραχάραξη της ιστορίας του τόπου, για να πείσουν σιγά-σιγά τη Ρωμιοσύνη, την Αρβανιτιά και τη Βλαχιά, να απαρνηθούν τις λαϊκές γλώσσες και τους πολιτισμούς τους και να πολτοποιηθούν στο εθνικο-κρατικό ιδεολογικό χωνευτήρι, μαϊμουδίζοντας «ελληνιστί».Αυτός ο πόλεμος κατά των λαϊκών γλωσσών, εφαρμόστηκε με κρατικό σχέδιο, από γενιές καθαρευουσιάνων εκπαιδευτικών, δασκάλων, καθηγητών και πανεπιστημιακών (αλλά και δημοσιογράφων), αυτών των μισθοφόρων του εθνικού κινήματος καθαρισμού και εξελληνισμού της γλώσσας.Πριν λοιπόν ξεκινήσουν οι βαλκανικοί πόλεμοι για την εθνική επέκταση προς Βορρά, τα μετόπισθεν είχαν ήδη καθαριστεί γλωσσικά, σε μεγάλο βαθμό. Το 1911 μάλιστα είχε απαγορευτεί και συνταγματικά κάθε προσπάθεια για χρήση της ρωμαίικης ή δημοτικής γλώσσας σε οποιοδήποτε τομέα της διοίκησης.Η συστηματική δίωξη της γλώσσας και του πολιτισμού των κατοίκων των νέων επαρχιών, ήταν εγγυημένη από το ελληνικό εθνικό κράτος, με την άφιξη των πρώτων κλιμακίων της νέας διοίκησης. Είχε έρθει η σειρά των καινούργιων υπηκόων, να γίνουν «απόγονοι» των αρχαίων Ελλήνων. Η εθνική ένταξη ήταν μονόδρομος. Και περνούσε πάντα από τη σκιά της Ολυμπίας και της Ακρόπολης.<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Citi: Στο 50% η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ


    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23:55

    Πιθανότητα 50% να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη μέσα στους επόμενους 18 μήνες δίνει η αμερικανική Citigroup από πιθανότητες 25% με 30% προηγουμένως σύμφωνα με την τελευταία έκθεση "Global Economics View" των οικονομολόγων Willem Buiter και Ebrahim Rahbari.

    "Αυτό είναι κυρίως επειδή αξιολογούμε την προθυμία των πιστωτών [της Ευρωζώνης] να συνεχίσουν να διαθέτουν πρόσθετη στήριξη στην Ελλάδα", σημειώνεται στην έκθεση όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

    Οι δύο οικονομολόγοι εκτιμούν εξάλλου ότι το κόστος σε πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι "μέτριο" καθώς οι φορείς χάραξης πολιτικής θα προχωρούσαν σε μαζικές παρεμβάσεις για να προστατέψουν τις υπόλοιπες αδύναμες οικονομίες της Ευρωζώνης μετά την -πρωτοφανή- έξοδο.

    Εκτιμούν επίσης ότι η πολυαναμενόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιηθεί με οργανωμένο τρόπο αν και θα είναι αναγκαστική για τους πιστωτές.

    Σημειώνουν ταυτόχρονα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δεχτεί στο τέλος να αναδιαρθρώσει τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της.

    "Πιστεύουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πετύχει μια οργανωμένη, αλλά πιθανότατα αναγκαστική αναδιάρθρωση χρέους στο πλαίσιο των υφιστάμενων διαπραγματεύσεων με τους ιδιώτες πιστωτές σε σχέση με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) και με [την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο] για τη συμμετοχή της ΕΚΤ", σημειώνουν οι δύο οικονομολόγοι στην έκθεση.

    "Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα αναμένεται να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία στην επόμενη αποπληρωμή ομολόγων (η οποία είναι στις 20 Μαρτίου αν και προβλέπεται περίοδος χάριτος επτά ημερών)", αναφέρουν οι οικονομολόγοι.

    Τονίζουν εξάλλου ότι για να εξασφαλίσει η Ελλάδα το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ θα πρέπει να πετύχει "έναν ελάχιστο βαθμό συμμόρφωσης με τις δημοσιονομικές και διαθρωτικές προϋποθέσεις του προγράμματος διάσωσης. Εναλλακτικά θα μπορούσε να επιλέξει να παραχωρήσει προσωρινά την εξουσία σε ορισμένες αποφάσεις του προϋπολογισμού στους εκπροσώπους της Ε.Ε.".


    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. <........Σύντομα η Ελλάδα γέμισε μακεδονολόγους. Το Έθνος άκουγε, εμπέδωνε και επαναλάμβανε τις εθνικές θέσεις. Η Μακεδονία έγινε η ψυχή του Ελληνισμού (πρωτοστατουσε ο Δημας) . Η βασική εθνική γραμμή απέναντι στο Σκοπιανό Εχθρό ήταν πως δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, άρα δεν μπορεί να υπάρξει και μακεδονικό κράτος.Το ρεύμα της υπεράσπισης της εθνικής θέσης ως τις ακραίες συνέπειες , με κύριους πολιτικούς εκφραστές τον υπουργό Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά και την υφυπουργό Βιργινία Τσουδερού, απέβλεπε στη μη συγκρότηση κράτους (ανεξαρτήτως ονομασίας). Γρήγορα η έκπληξη των ξένων μετατράπηκε σε αντιπάθεια για τους Έλληνες που χαρακτηρίστηκαν ως τραμπούκοι των Βαλκανίων.Κάποιοι διανοούμενοι επιχείρησαν επίσης να λογικέψουν το Έθνος, μιλώντας για έντιμο συμβιβασμό , ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς σύντομα εγκατέλειψαν την προσπάθεια καθώς κινδύνεψαν να περιθωριοποιηθούν.Τον Αύγουστο του 1992 η Ρωσία παρεμβαίνει στην ελληνομακεδονική διαμάχη παίρνοντας το μέρος του γείτονα. Με επιστολή του υφυπουργού Εξωτερικών Βιτάλι Τσούρκιν προς τον Γκλιγκόροφ, αναγνωρίζει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα. Οι εθνικά ανένδοτοι ελπίζουν και εύχονται τη διάλυση του σκοπιανού κράτους αρνούμενοι κάθε συμβιβασμό για το όνομα. Οι λιγότερο φανατικοί υποστηρίζουν ένα συμβιβασμό με αναγνώριση σύνθετης ονομασίας στο όνομα και χρήση του όρου Σλαβομακεδόνες για την αναφορά στο λαό. Λίγοι ρεαλιστές συνιστούν αποδοχή της πραγματικότητας και αναγνώριση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας . Οι δυο πρώτες κατηγορίες υποστηρίζουν ή απειλούν για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την εισδοχή της Μακεδονίας στο νατο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μην έχοντας καταλάβει τίποτα τα τελευταία χρόνια, άλλοι χαμένοι μέσα στις εθνικιστικές φαντασιώσεις τους και άλλοι παίζοντας τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια, θεωρούν πως η Ελλάδα μπορεί να απειλήσει ξανά τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους με βέτο.Το Ελληνικό Έθνος, ως ιδεολογική κοινότητα, δεν κατανόησε τα γεγονότα των τελευταίων δεκαπέντε ετών.Ο Αντώνης Καρκαγιάννης εγραφε : “Η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας » νομίζω ότι καλύπτει τις βασικές προϋποθέσεις που έθεσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Είναι σύνθετη ονομασία, που περιέχει τον όρο Μακεδονία και έχει έννοια πολιτική (Δημοκρατία) και γεωγραφική (Μακεδονία). Διαφοροποιείται σαφώς από τον όρο «Μακεδονία», που αυτός μόνο αναφέρεται σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας και ακριβώς με αυτήν τη διαφοροποίηση αποτρέπεται οποιαδήποτε σύγχυση αθώα ή πονηρή”. Βλ. το άρθρο του Δημοκρατία της Μακεδονίας στην εφημερίδα καθημερινή, 14 Σεπτεμβρίου 2005....<

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.