15/2/12

Στα σκουπίδια τόνοι φαγητού της Εθνικής Φρουράς


  • Περισσότεροι από τους μισούς στρατιώτες τρώνε από έξω
  • «Καμπάνα» από το ΓΕΕΦ στους διαχειριστές που μείωσαν τις παραγγελίες τους προκειμένου να μειώσουν τις ποσότητες που καταλήγουν στα σκουπίδια
  • Βαρνάβα: «Στην επιτροπή Άμυνας το όλο ζήτημα»
  • Το Υπουργείο Άμυνας θα διερευνήσει το θέμα
Οργή και αγανάκτηση προκαλούν καταγγελίες για τεράστιες ποσότητες τροφίμων που καθημερινά η Εθνική Φρουρά πετάει στα σκουπίδια, την ίδια ώρα, που βιοπαλαιστές δίνουν μάχη για να ταΐσουν τα παιδιά τους και ενώ η Ελλάδα πεινά. Τις πληροφορίες του Sigmalive επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, Γιώργος Βαρνάβα, ο οποίος είπε ότι το θέμα θα απασχολήσει την Επιτροπή σε συνεδρία της. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sigmalive, περισσότεροι από τους μισούς στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, επιλέγουν να παραγγέλνουν φαγητό από έξω αντί του φαγητού της Υπηρεσίας. Αν και το φαινόμενο αυτό είναι διαχρονικό, σήμερα είναι πιο προκλητικό από ποτέ λόγω των αποτελεσμάτων της οικονομικής κρίσης.

Οι καταγγελίες που έφθασαν στο Sigmalive, αναφέρουν ότι αν και σε πολλές περιπτώσεις οι διαχειριστές τροφίμων προσπάθησαν να μειώσουν τις παραγγελίες τροφίμων αφού δεν καταναλώνονταν, το ΓΕΕΦ, προέβη σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στην τιμωρία τους.

Αυτό ήταν αποτέλεσμα των αντιδράσεων των προμηθευτών, για τους οποίους η Εθνική Φρουρά αποτελεί σημαντικότατο πελάτη. Συνεπώς η μείωση των παραγγελιών αποτέλεσε για αυτούς σημαντικό πλήγμα.

Ασταμάτητες οι σπατάλες
Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, κατά τον έλεγχο του ΓΕΕΦ στους διαχειριστές τροφίμων της κάθε μονάδας, δεν πρέπει να παρουσιάζουν ούτε έλλειμμα ούτε πλεόνασμα τροφίμων στις αποθήκες τους, αλλιώς θα τιμωρηθούν.Ανεξάρτητα από τις ανάγκες της κάθε μονάδας, τα τρόφιμα αυτά πρέπει είτε να καταναλώνονται είτε να καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι προμηθευτές ανέφερε έγκυρη πηγή που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη.

Επιβεβαιώνει η Επιτροπή Άμυνας
Μιλώντας στο Sigmalive, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, αναγνώρισε το πρόβλημα και είπε ότι το θέμα της προμήθειας αλλά και της διαχείρισης τροφίμων στην Εθνική Φρουρά θα συζητηθεί στην Επιτροπή στις 23 Φεβρουαρίου.Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, πολλές φορές έγιναν προτάσεις για διάθεση των τροφίμων αυτών προς φιλανθρωπικά ιδρύματα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το Υπουργείο Άμυνας θα διερευνήσει το θέμα
Μετά από παρέμβαση του Sigmalive, ο Υπουργός Άμυνας θα ζητήσει να γίνει έρευνα για το θέμα ώστε να διαφανεί το μέγεθος του προβλήματος, να προταθούν λύσεις και να μειωθούν οι σπατάλες.
zannettos@sigmalive.com
Νικόλας Ζαννέττος

1 σχόλιο:

  1. Είναι ανεπίτρεπτο να περισσεύει φαγηρό σήμερα και να το πετάνε.
    Ενα παιδί που έκανε το στρατιωτικό του το περασμένο καλοκαίρι, είχε εκπλαγεί πόσες μερίδες τροφίμων έμεναν στα αζήτητα και τις πετούσαν.
    Ρωτούσε "γιατί δεν κάνετε έναν προγραμματισμό πόσες μερίδες χρειαζόμαστε καινα κανονίσετε ποσότητες αναλόγως;"
    Πήρε ο ίδιος πρωτοβουλία και τις μερίδες που περίσσευαν, τις πήγαινε κάθε μέρα σε έναν κοντινό οίκο ευγηρίας,όσο καιρό υπηρετούσε.
    Μετά..ποιός ξέρει τι έγινε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.